• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedim ve eşimin ailesi

bebek doğunca nasıl bir sorundan endişe ediyorsunuz ki? yüzlerce yıldır evde besleniyor kediler.
bebekli evde kedi köpek besleyen pek çok insan var.

Hayatında hiçbir hayvanla bir ilişkisi olmamış insanlar gelmiş burda saçmasapan konuşuyor "yılnız kıldığındı sıldırırsı nı yıpıcıksın" bıdıbıdı.. Kardeşim kedi niye bebeğe saldırsın siz kafayı mı yediniz. Konu sahibi sizi de çok kararlı ve istikrarlı görmedim açıkçası, öyle olsanız çevrenizde kediyi oraya buraya ver diyen salak insanları tersler buraya da bir konu açma gereği duymazdınız zaten. 3 tane kedim vardı birisi 2 ay önce bebeğim 1 yaşındayken vefat etti. Şimdi 2 kedim ve bebeğimle gayet mutluyuz. Uzun zamandır kedi besleyen insanlar zaten kumdan geçen o hastalığa (toxoplazma) bağışık oluyorlar bunun da testini hamileliğin ilk ayında yapmış olmaları lazım zaten. Siz yine de kumla temas etmezseniz ve kediniz uzun tüylüyse düzenli olarak tıraş ettirerek ve tabiki aşılarını asla ihmal etmeyerek bebeğinize hiçbir zararı olmayacak bir duruma getirebilirsiniz.Hayvanlarla büyüyen çocuklar duygusal bedensel ve zihinsel gelişimleri çok daha iyi olur.

Ayyy yazık günah vermeyin hayvancagizi sakın esinizin ailesine asla vermeyi düşünmüyorum deyin kesin bir dille esinizde alışsın bu duruma niye batıyor bu hayvanlar insanlara anlamiyorum çevremizde yoksa bile sosyal medyada çok takipçisi bir sürü küçük çocuğu olan kadınların evinde kedi var çocukları gayet sağlıklı olsa onlara olur görürduk birde kediler öyle çok yaklaşmıyor bebeklere neden zararı olsun

Hayatında hiçbir hayvanla bir ilişkisi olmamış insanlar gelmiş burda saçmasapan konuşuyor "yılnız kıldığındı sıldırırsı nı yıpıcıksın" bıdıbıdı.. Kardeşim kedi niye bebeğe saldırsın siz kafayı mı yediniz. Konu sahibi sizi de çok kararlı ve istikrarlı görmedim açıkçası, öyle olsanız çevrenizde kediyi oraya buraya ver diyen salak insanları tersler buraya da bir konu açma gereği duymazdınız zaten. 3 tane kedim vardı birisi 2 ay önce bebeğim 1 yaşındayken vefat etti. Şimdi 2 kedim ve bebeğimle gayet mutluyuz. Uzun zamandır kedi besleyen insanlar zaten kumdan geçen o hastalığa (toxoplazma) bağışık oluyorlar bunun da testini hamileliğin ilk ayında yapmış olmaları lazım zaten. Siz yine de kumla temas etmezseniz ve kediniz uzun tüylüyse düzenli olarak tıraş ettirerek ve tabiki aşılarını asla ihmal etmeyerek bebeğinize hiçbir zararı olmayacak bir duruma getirebilirsiniz.Hayvanlarla büyüyen çocuklar duygusal bedensel ve zihinsel gelişimleri çok daha iyi olur.
8 yıldır kedi besliyorum toksoplazma testlerim negatif geldi ben de bağışıklık kazanmışımdır diyodum ama :) doktorum bi ev kedisinden toksoplazma kapmanın çok olası olmadığını söylüyo. Hamileleri kedilerden korkutan doktorlardan da uzak durmamı tembihledi :)

8 yıldır kedi besliyorum toksoplazma testlerim negatif geldi ben de bağışıklık kazanmışımdır diyodum ama :) doktorum bi ev kedisinden toksoplazma kapmanın çok olası olmadığını söylüyo. Hamileleri kedilerden korkutan doktorlardan da uzak durmamı tembihledi :)
Aynen benim de büyük kedim 14 yaşında hatta neredeyse 15 ama ben geçirmişim çıktı mesela, belki de onlardan değil dışardan aldım tabi onu da bilemiyorum. Ama pozitif çıktığım halde bebek için uğraştığım 6 yıl boyunca kumlarıyla ben muhattap olmadım. Aldığım tek önlem buydu açıkçası. Şimdi eltim 9 aylık hamile doğurdu doğuracak ve onların da 3 tane kedisi var :KK37: :KK37: Kedi candır :KK200:

Yalniz kaldiginda saldırırsa diyen kim allah askina nasil gormem bu yorumu :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Cok hakli bir yorum. Benim tekir geçen istedigi kadar mama yemedi diye kılıcını kuşanıp odaya daldı😨
Canimizi zor kurtardik elinden.😢😢😢

Bir sürü çocuklu evde kedi kopek yaşıyor boğazına tuy kactıda öldü diyeni hiç görmedim nasıl yavrunuzu bırakmayı düşünürsünüz. Ben yavrumu yanimda göturebilmek icin binbir turlu prosedurlerle uğraşıyorum aylardir ağlıyorum.Böyle dusunen insanlardan nefret ediyorum oda can almasaydınız sebep olmasaydıniz gunah degil mi sizle bağ kurmuş hemde 2 sene asla bırakmayin etrafınızdakileri dinlemeyin

El yıkamayı pandemide ogrenen insanlar toksoplazma olursun diye konusuyorlar. Ya sen elini yikamiyordun, sabun nedir bilmiyordun, dezenfektanı hayatinda ilk kez gördün diyeceksin olmayacak. Bu arada doktorunuzu yerim. 🥰🥰🥰 hayvansever doktorlara bayiliyorum. 💜💜

Bir sürü çocuklu evde kedi kopek yaşıyor boğazına tuy kactıda öldü diyeni hiç görmedim nasıl yavrunuzu bırakmayı düşünürsünüz. Ben yavrumu yanimda göturebilmek icin binbir turlu prosedurlerle uğraşıyorum aylardir ağlıyorum.Böyle dusunen insanlardan nefret ediyorum oda can almasaydınız sebep olmasaydıniz gunah degil mi sizle bağ kurmuş hemde 2 sene asla bırakmayin etrafınızdakileri dinlemeyin
Hangi ulkeye gideceksiniz? Belki konu acsaniz yardimci olacak insanlar cikar.

Yalniz kaldiginda saldırırsa diyen kim allah askina nasil gormem bu yorumu :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Cok hakli bir yorum. Benim tekir geçen istedigi kadar mama yemedi diye kılıcını kuşanıp odaya daldı😨
Canimizi zor kurtardik elinden.😢😢😢
Valla alıntılayıp da gereksiz insanlarla muhattap olmak istemiyorum ilk sayfalardan bir yorumdu sinirlerimi zıplattı. Benim Ölen kedim kafasını bozan insana sinirlenirse saldıran biriydi o bile bebeğimden ilk aylarda köşe bucak saklandı yavrum yazık korkuyolar zaten küçücük değişik bir varlık onların gözünde heralde bebek. Zaten 5 aylıkken bebeğim başladı kedilerimi sevmeye falan, tabi bilmiyor bazen yeri geldi tüyünü kuyruğunu çekiştirdi kaşla göz arasında ama kısa sürede öğrettik güzel sevmeyi dokunmayı :KK37: O saldırgan kedi bile bebeğim kuyruğunu çektiğinde ya da tüyünü yakaladığında sadece bana haber vermek için bağırdı gidip kurtardım, bebeğime nasıl sevmesi gerektiğini gösterdim, kedimden de bebeğim adına özür dileyip onun bebek olduğunu isteyerek yapmadığını,öğreneceğini anlattım,barıştırdım. Yanından ayrılmıyordu bebeğimin. Bi anda öldü gitti yavrum benim çok özledim :( :(

Hangi ulkeye gideceksiniz? Belki konu acsaniz yardimci olacak insanlar cikar.
açtım zaten ama çözümü buldum 3 ay sonunda millete yalvarıp yerlerde surunerek sonunda hallettim🤣 inşallah sağlıkli bir şekilde götüreceğim yavrumu sadece havaların ısınmasını bekliyorum sogukta çok riskli

Valla alıntılayıp da gereksiz insanlarla muhattap olmak istemiyorum ilk sayfalardan bir yorumdu sinirlerimi zıplattı. Benim Ölen kedim kafasını bozan insana sinirlenirse saldıran biriydi o bile bebeğimden ilk aylarda köşe bucak saklandı yavrum yazık korkuyolar zaten küçücük değişik bir varlık onların gözünde heralde bebek. Zaten 5 aylıkken bebeğim başladı kedilerimi sevmeye falan, tabi bilmiyor bazen yeri geldi tüyünü kuyruğunu çekiştirdi kaşla göz arasında ama kısa sürede öğrettik güzel sevmeyi dokunmayı :KK37: O saldırgan kedi bile bebeğim kuyruğunu çektiğinde ya da tüyünü yakaladığında sadece bana haber vermek için bağırdı gidip kurtardım, bebeğime nasıl sevmesi gerektiğini gösterdim, kedimden de bebeğim adına özür dileyip onun bebek olduğunu isteyerek yapmadığını,öğreneceğini anlattım,barıştırdım. Yanından ayrılmıyordu bebeğimin. Bi anda öldü gitti yavrum benim çok özledim :KK43: :KK43:
evet asıl kedicikleri minik bebişlerden korumak gerekiyor.
yeğenim de kedili bir eve doğdu, sevmeyi öğreninceye dek canını yaktı, bir kere bile ısırmadı kedi onu. bebek olduğunu bilerek davranıyorlar. hatta yürümeyi öğrenirken hep yanında oldu kedimiz, düşmesini engelledi vs. şimdi en yakın arkadaş oldular. ikisini birbirine alıştırma konusunda kolaylaştırıcı olmak gerekiyor sadece.

Brnim merak ettigim. Kedi ve kopek gibi hayvan besleyenler seyahate cikinca ne yapiyorsunuz. Yaninizda gelmiyodur herhalde. Ben gezmeyi severim mesala en cok bu sebepten hayvan istemem.
Yanimda götürüyorum ben genelde sirt cantasi var hanimin geziyor bizimle🤣🤣 cogu insandan cok yer gormustur🤣

5 kedili bi evde doğdum. Birlikte büyüdük. Yalan yok bazen annemi kıskanırdım, hep kedilerle uyurdu. Şimdi evimizde 2 kedimiz var, eşimle en kıymetlimiz onlar. Bebek yaparsak birlikte büyürler. En hırçın kedinin bile bebeklere zarar verdiğini duymadım. Genelde çok sabırlı oluyorlar bebeklere karşı. Ailelere bu konuda söz söyleme hakkı vermeniz hata. Bu konu tartışmaya kapalıdır diyip kapatacaksınız. Eşimin annesi de söylendi bebek olunca olmaz falan diye, eşim o bizim ilk çocuğumuz dedi kapattı konuyu. Ardına 2. kediyi aldık, e bebek yapın ne kedisi dediler, her şeyin sırası var dedik kapattık. Kedilerinizden tiksiniyorum diyen eniştesine evimize gelme o zaman dedi eşim. Biz 4 kişilik bir aileyiz, kimseye de laf düşmez bitti bu kadar. Sizin konuyu net biçimde eşinizle halletmeniz lazım. Gerekirse ajitasyon yapın. Kedimi vereyim de üzüntüden sütüm kesilsin falan diyin.

Brnim merak ettigim. Kedi ve kopek gibi hayvan besleyenler seyahate cikinca ne yapiyorsunuz. Yaninizda gelmiyodur herhalde. Ben gezmeyi severim mesala en cok bu sebepten hayvan istemem.

Benim alternatiflerim var aynı düzeni devam ediyor ama artık birlikte gidebileceğimiz yerlere gidiyoruz arabaya havuz aldik, içim rahat etmiyor.

Kedinizi tabi ki vermeyin söz konusu bile olamaz.
İlk etapta alısmaları için daha dikkatli olacaksınız hepsi bu.
Ne saldırması ne yuvası gülsem mi aglasammi şaşırdığım yorumlar var.

Bu konuyu okuyunca şunu hatırladım.Uzun zamandır kedi besleyen biri hamile kalıyor. Kaynana müsvettesi (müsvette dedigimi şimdi anlayacaksınız) kediyi göndermezseniz zehirlerim diyor. Apar topar kediyi sahiplendiriyorlar. Kadın bir ömür kaynanaya kin duyuyor.Kaynana müsvettesi ki sizinkilerde müsvette, burunlarını herşeye sokan tipler belli. Gitsinler kendi hayatlarına odaklansınlar. Gelmişler 60 70 yaşına, ölüp gidecekler, cahenneme odun topluyorlar herhalde. Evet büyük konuşuyorum.Kaynanam kedini at dese, eşim anasının agzına baksa, eşime sen git evden ya da kediyle ben gideyim derim. Kedime kimse birşey diyemez. Demekki siz bu kadar hayvanı sahiplenmemişsinizki hayvanı göndermeyi aklınızdan geçirmişsiniz.
Müsvette falan yazdığım için tepki alabilirim ama kendi evi dışında başkasının evime burnunu sokanlara ifrit oluyorum.

Benim de evde 2 kedim var. Bahçede 3 kedim ve 1 köpeğim var. Yeni bebeğim olacak inşallah. Hiçbiri bir yere gitmiyor. 6 çocuk annesiydim şimdi 7 oluyor yani. Yenidoğan döneminden itibaren köpek ve kedilerle büyüyen çocuklar, diğerlerine göre çok daha az allerji hastası oluyor. Çok daha az otoimmün hastalığa yakalanıyor (multiple skleroz gibi). Yani zaten tüyünü soluyarak yutarak büyümesi çocuğun sağlığına faydalı. Tabi tüm aşıları tam kedi ve köpeklerin. Aşılı kedide kist hidatik falan olmaz.

Ama kedimi nasıl alıştıracağım derseniz internette çok bilgi var. Bir çok yolu varmış size uygun olanı uygularsınız. Benim çocuklar insan çocuğu görünce şeytan görmüş gibi olduklarından işim zor :p hiç sevmiyorlar çocuk ama yapacak bir şey yok herkes alışacak. Kedinizle ilgili gitsin iması yapan olduğunda direk deyin bu kedi gitmez, bunu söyleyenleri bilemem ama ona göre diye. Ayaklarını denk alsınlar :)

Evinize başkalarını karıştırmak büyük hata.
Eşinizle ortak bir kararla devam edememeniz dr aynı amma velakin bir bebek gelecek diye evdeki canı göndermek hiçbir vicdana sığar hareket değil.
Kedi yani bu zehirli tarantula değil insan ya da bebek hayatını tehdit etsin…

Köpüşümü kayınvalideye veriyoruz bahçeli evi var, sabah akşam gezdiriyor. Kedilerimi de anneme veriyoruz. Zevkle bakar. Onlarla birlikte tatile çıktığımızda veterinerimizin bakım hizmetinden yararlanıyoruz. Sabah akşam gelip besleyip oynuyorlar para karşılığı :)

Back
X