Kedim:((

dtnescafe

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
972
767
648
arkadaşlar canım oğlum balon yuttu iki hafta kadar önce..kusunca anladık..bir parçasını kusarak çıkardı..diğer parçası çıkmadı..endoskopi yapıldı ama bağırsaklara indiği için izlemeye alındı dışkıyla çıkmazsa ameliyatla alınacaktı..bekleme aşamasında bizim şehir dışına çıkmamız gerekiyordu ve gittiğimiz ilçede veteriner hekim bulunmadığı için mecburen veterinerimize bıraktık..halsizlik falan vardı ama bıraktığımız gün bayaa iyiydi normale dönmüş gibiydi..sadece bağırsağındaki balonu atmasını bekleniyordu ve kakasıyla attı balonu iki gün sonra..sık sık arayıp durumunu kontrol ettim hep iyi olduğu söylendi ama bugün döndük ve oğluşunu görünce şok geçirdim..çok kötü görünüyor..tüylerini hiç yalanamış keçe gibi olmuş..en önemlisi nefes alamıyor hırıltılı şekilde çok sık nefes alıyo..kaç saattir yemedi içmedi hiçbirşey..yatıyor öylece..hemen veterinerimizi arayıp geri götürdük tekrar muayene etti röntgen çekti steteskopla dinledi hiç bir sıkıntı yok ciğerlerinde dedi..on gündğr kafeste kalınca stresten böyle olmuştur korkmayın dedi..önlem olarak antibiyotik ipne yaptı ciğerleri için..ama ben çok korkuyorum hiç iyi görünmüyor..normal mi stresten nefes almakta zorlanır mı kediler.lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olun..

Teşekkür ederim yorumunuz için ama sorumsuzluk demeyelim isterseniz zira aşırı dikkatliyizdir her konuda..ama kızım dokuz yaşında bir çocuk ve sadece bir dakika balonunu bırakıp yanımıza geldi..bir dakika içinde yuttu balonu..ayrıca gittiğimiz heryere onu da götürüz biz ama yola çıkmasına izin vermedi veterinerimiz..gitmek mecburiyetindeydik ve orada da vereriner yoktu hiç müdahale ettiremezdik diye belirttim zaten..

Insallh iyilesir. Belki siz bıraktığınız icin bir daha gelmeyeceğinizi onu terkettiginizi dusunmus olabilir.bu yuzden strese girmus olabilir. Inşallah cabuk iyilesir . Cok üzüldüm.

Insallh iyilesir. Belki siz bıraktığınız icin bir daha gelmeyeceğinizi onu terkettiginizi dusunmus olabilir.bu yuzden strese girmus olabilir. Inşallah cabuk iyilesir . Cok üzüldüm.
Ah sormayın nasıl içim yana yana bıraktım..evladım o benim.elimde olsa hiç bırakırmıydım..kahroluyorum üzüntüden..

Strese girmistir muhtemelen.sevginizle düzeleceğini düşünüyorum ben.yalniz bırakmayın hayvanlar veteriner ortamını sevmiyorlar ki kediler evlerini sahiplenirler.

veterinerler yanılabiliyor

vakit kaybetmeden başka veterinere götürün

hayvan hastanesi var mı ya da yaşadığınız yerde

Hayvanlar psikolojik olarak çabuk etkileniyorlar muhtemelen oda strese girmiştir üzülmüştür. Bazı hayvanlara ilgisiz kaldığında vs daha saldırgan olur bazıları daha yaramaz.ilgi çekmek için elinden geleni yapar. Sizinkininde psikolojik olduğunu düşünüyorum umarım çabucak toparlanır oğlun...

yahu hasta hayvan bırakıp gidilir mi? tüylerini bile yalayamadıysa baya susuz bırakmışlar o hayvanı. stresten olur da o kadar olmaz bıraktığınız yerde hastalık kapmış olabilir. azıcık hayvanı düşünüyorsanız başka bir veterinere götürün kontrol ettirin. eğer kendi hataları varsa üstünü örtmek için doğru teşhis koymayacaklardır. yaş mamayla ya da sevdiği şeylerle besleyin bu ara.

İnşallah..mecbur kalmasam gider miydim bırakıp..hayatımızı ona göre planlarız biz..

Benimde aklıma gelmiyor değil..ama bıraktığımız klinik gerçekten düzgün bir yer..susuz falan bırakmazlar sanmıyorum çok ilgililer..hasta hayvanı bırakıp gitmezdim bende mecbur kalmasam..gittiğim yerde beteriner hekim yok ve yuttuğu balonun takip edilmesi gerekiyordu..zaten balonu da veterinerin müdahalesiyle çıkartmış..

Nefes sıkıntısı bana garip geldi
Mutsuz olabilir, depresif olabilir ama neden hırıltılı nefes alsın ki
Bi parça daha kalmış olmasın?
Evet bende ona takıldım stresten nefes alışı beden etkilensin ki?..balon iki parçaydı kızım emin ikisi de çıktı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…