Bi bilsem..çok korkardım bırakmak zorunda kalmaktan..ama başımıza geldi işte..Geçmiş olsun. 10 gün hayvan kafeste mi kalmış. Hiç mi çıkarmamışlar. Doktorun vicdansızlığı mı yoksa böyle olması normal mi.
Ama kötü durumdaydı..serum bağlayıp oksijen vermişler..kan testi yapılmış enfeksiyon değil alerji çıkmış..eosinofil değeri yüksek çıkmış..sadece psikolojik olduğunı düşünsem aynen dediğinizi yapardım ama kuzum fiziksel hasta..Daha yeni size kavusmus, yine birakmissiniz..
illaki iyiligini istiyorsunuz ama o kedinin size ihtiyaci var.
Bunalimda oldugu asikar.
Gunlerdir kafeste tikili kalmis, mudahaleyle balon cikartmis.
Ben olsam bu gece asla yanimdan ayirmaz, sabah ilk is baska bi veterinere gotururdum.
Bu gece yine birakmakla iyi etmemissiniz.
Koyun koyuna uyuyabilirdiniz.
Ama kötü durumdaydı..serum bağlayıp oksijen vermişler..kan testi yapılmış enfeksiyon değil alerji çıkmış..eosinofil değeri yüksek çıkmış..sadece psikolojik olduğunı düşünsem aynen dediğinizi yapardım ama kuzum fiziksel hasta..
Of of bilmiyorum birşeyi yoktu hegün yakından takip ediyoruz özellikle diyor ama bile iyorum..10 gun boyunca farketmemisler mi bu durumu?
Veterinerinize guvenmeniz guzel ama siz yokken cok ilgilenilmemis hayvancagizla..
Ne hoş bir konuşma tarzı.Kediciğe üzüldüm. Hem sorumsuzluk edip balon yutmasına sebep olmuşsunuz hem de 10 gün boyunca rahatsız hayvanı kafese tıkmışsınız. Keşke tatile gitmeseydiniz ya da ilgilenecek birine bıraksaydınız. İnşallah iyileşir yavrucak.
Kliniğe bulaşıcı hastalığı olan hayvanları almıyorlar o konuda içim rahat ama tabii eminde olamıyorum..yanında kalmayı bende isterdim ama gece boyu nasıl kalayım..fedakrlık ah neler yaptım bir bilseniz hep derim kızımı büyütürken bu kadar uğraşmadım diye bebek gibi büyüttüm ben kuzumu..içim yanıyo bir bilseniz..Keşke yaninda kalsaydiniz. Biraz fedakarlık gerekiyor bu gibi durumlarda. İnşallah düzelir. Şöyle söyliyim kedimize serum verilmesi gerektiğinde serumu yanimizda takıp bizi dışarıda beklemeye almışlardı. Sadece yarim saat sonra nasil gidiyor diye yanina gittim, kedinin ağzı göğsüne kadar salya içindeydi titriyordu. Korkunca, terk edildiğini saninca yutkunmayi kesiyorlarmis. O andan itibaren yaninda ayakta ona dokunarak bekledim her defasinda. Serumdan korkuyordu ama en azindan benim yaninda oldugumu biliyordu diye salyasi akmiyordu. Hayvan kac gün kafeste kalmış. Terk edildiğini düşünmüş. Insallah başka hayvanlatdan bir şey kapmamistir. Lutfen ilginizi gösterin.
Kayınpederim 80 yaşında ve ciddi dumrumda rahatsız bu belkide son bayramıydı gitmemezlik edemezdik..küçük biryerde yaşıyorlar vereriner hekim yok..kedim balon yuttu burdada veteriner yok müdahaşe ettiremiyorum diye konu açsaydımda niye götürdünüz veterinere bıraksadınız ya diye ayar verirdiniz..o an ne kadar çaresiz kaldım bilseniz bayram dolayısıyla herkes tatilde kimseyede emanet edemedim..içim yana yana bıraktım..Birisi sorumsuzluk yaptiginizi soyleyince "evladim gibi, evladim gibi" diyip durmayin ya. 9 yasinda bir de cocugunuz varmis. Hangi mecburiyet cocugunuzu 10 gun hasta haliyle hastanede tek birakip gitmenize sebep olabilir? Muhtemelen hicbisey. :)))
Kedi oldugu icin planlarinizi bozmak istemediniz biraktiniz hayvani.
Zor nefes alma ve keçe tüylerin sadece stressten oldugunu dusunmuyorum ben. Baska hekimlere de goturursunuz umarim. Hayvanlara sizin yaninizda ilgili gibi davranan, seven oksayan hekim iyi hekim oldugu anlamina gelmiyor. Belkinde gercekten iyidir ama yine de 2. Bir göz diyorum... Gecmis olsun.
biraz verin iğne kısmını çıkarın da. tüylerini falan tarayın bir keyfi yerine gelsin diye gıdısını karnını sevin bolca. keyfi yerine gelince kalkıp yer bir şeyler. hırıltı konusunda rutubetli pis bir yerde falan duruyorsa kafes ondan da etkilenmiş olabilir. mama yememeye devam ederse kedi sütleri var ya suyla karıştırıp hazırlanan ondan yapın şırıngayla verin. yaşı kaç bilmiyorum ama en azından vitamin besin desteği olur o.Çok teşekkür ederim..peki sizce enjektörle su vereyim mi biraz..az birşey verdim biraz evvel..çok zorlamak istemedim..ama dört saattir bizde birşey yiyip içmedi..
Kliniğe bulaşıcı hastalığı olan hayvanları almıyorlar o konuda içim rahat ama tabii eminde olamıyorum..yanında kalmayı bende isterdim ama gece boyu nasıl kalayım..fedakrlık ah neler yaptım bir bilseniz hep derim kızımı büyütürken bu kadar uğraşmadım diye bebek gibi büyüttüm ben kuzumu..içim yanıyo bir bilseniz..
Of of bilmiyorum birşeyi yoktu hegün yakından takip ediyoruz özellikle diyor ama bile iyorum..
Çok teşekkğr ederim..çok sağolun..İlk önce başka bir veterinere götürün .
Bence hayvan depresyona girdi .
Bende traş yaptırcagım zaman sabah bırakıp akşam alırım . Gün içinde de resim isterim napıyır diye . O kadar kötü görünür ki anlatamam .
Büyük şhtimalle terkettik zannediyorlar ..
Sen yinede içinin rahat etmesi için başka bir veterene göster . Bu arada kötü yorumlara bakma . İnsanlar bilip bilmeden konuşuyor. Sende istemezdin balon yutmasını ama bazen gözden kaçiyor işte .
Veya balon yutcagı aklına gelmez insanın
Çook geçmiş olsun . İnşallah bir an önce iyileşir
Açıkçası bende aynı şeyi düşünmeye başladım..bu gece serum takviyesi kendisine getirsin biraz yarın bakıcam duruma.hayır hergün arayıp kontrol ettim nasıl ihmal edebilirler aklım almıyor..Dondugunuz gun perisan halde bulmussunuz kediyi.
Bu enfeksiyon bi anda peydah olmamistir ki, hirilti bugunluk is degildir.
Sabah kedinizi alip baska bir vet e goturun.
Olayda ciddi ihmalleri soz konusu, demedi demeyin.
Açıkçası bende aynı şeyi düşünmeye başladım..bu gece serum takviyesi kendisine getirsin biraz yarın bakıcam duruma.hayır hergün arayıp kontrol ettim nasıl ihmal edebilirler aklım almıyor..
Kolay bırakmadım işte mecbur kaldım..bağırsağında balonla nasıl yola çıkartayım hayvanı ne olacağı belli değil..yakınımızda yok öyle yaşadığımız şehirde bırakalım desek..bayram dönemi arkadaşlarımız da tatilde hep..başka alternatifim olsa bırakırmıydım hiç..Veteriner sadece işini yapar siz 10 gün tatildeyken bakmak zorunda değil onunfa bir hayatı var demek ki tahmin ettiğiniz gibi kolay olmadı yıprattı bu kadar.üzülen bir insanın bu kadar kolay bırakmasını anlamadım bari bir yakınınıza emanet etseydiniz biraz sorumsuzluk olmuş bundan sonra ilgilenerek telafi edip iyileştirirsiniz
Şu aralar kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ama hep böyle konular önüme çıktığı için korkuyorum. Ama ben ne kadar sevgi dolu olduğunuzu burdan anlıyabildiğime göre kedinizde bunu hissedip düzelecektir merak etmeyin.Ah sormayın nasıl içim yana yana bıraktım..evladım o benim.elimde olsa hiç bırakırmıydım..kahroluyorum üzüntüden..
Yani biz sürekli kaka takibi yaptık bu hayvana nasıl sıkıntısı olsa nasıl farketmeyiz diyor..Telefonla ne kadar duruma hakim olabilirsiniz ki?
Lafla goz boyamak kolay, icraatlari kesinlikle eksik.
Gayet ihmal etmisler.
Kece gibi tuyleri de mi gozlerine batmadi?
Çok sağolun inşallah düzelir..Şu aralar kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ama hep böyle konular önüme çıktığı için korkuyorum. Ama ben ne kadar sevgi dolu olduğunuzu burdan anlıyabildiğime göre kedinizde bunu hissedip düzelecektir merak etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?