- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.153
- 348
- 28
kendimi kısırlaştırdım diye okudum konuya nasıl daldım bilmiyorum
Valla bende öyle okudum büyük bi şokla açtımkendimi kısırlaştırdım diye okudum konuya nasıl daldım bilmiyorum
kendimi kısırlaştırdım diye okudum konuya nasıl daldım bilmiyorum
En güzeli sizin dediğiniz gibi ama apartman dairesindeyiz salamıyoruz bir yere babam getirtti en başta ben hep özgürlüğünü kısıtladık doğal yaşamına müdehale ettik diye düşündüm o yüzden böyle görünce kötü oldum yine bizim yüzümüzden diyeDişi kısırlastırılır djye duydumda erkekte mı kısırlastırılırben bunun hayvanlara yapılmasını ıstemem acıkcası yanı bır apartman daıresınde oturuyorsanız tamam ama bahcelı bır evdeysenız keske yaotırmasaydınz. bızkm bahcelı ev vardı ozaman bahce kedı kopek doluydu dogurup dogurup bahcede dururlardı bızde yemek verırdık arada erkek kedı yoldan gecen kedıyle cıftlesırdı dısı kedı bahcedekı erkek kedıyle vs derken bahce hayvanat bahcesıne donerdı kımısı bırakıp gıttı kımısı yıllarca kaldı bıze hıcbır zararlarıda olmadı. Bazı veterinerler doktor havasına gırmek ıcın yo amleıyat falan yapıyor bakın bızde 2 yavru kopek bulduk veterınere goturduk bırımın arka ayagı ısırılmıs dıgerınn on ayagı vetenrıer gıttı bırınn on ayagını amelıyatla kesmıs gorduk sok olduk kesmeden tedavı edılemez mı djye dıgerını bız kendımız evde sardık ıalcladık 1 ay sonra hayvsn toparladı yurudu. Dıgerınun ayagı bosuna kesılmıs oldu. Hayvanların dılınde tedavı edıcı enzım oldugu ıcın kendılerını yaladıkca tedavı ederler. Konu bu degıl ama burdanda uyarmıs olayım her veterınerede malessf tedavı guvenılmıyor.sızın kıde suan dedıkledj gıbı anestezi etkısındedir 2 3 gun sonra normale doner
Yanı uzulmeyın 3 gune duzelıyolar. Dedıgım kopekte ıste ayahı kesilince narkozdayfı hayvan 3 gun sapsal sapsal davranıyodu sonra guzeldı ama 3 ayaklıydıEn güzeli sizin dediğiniz gibi ama apartman dairesindeyiz salamıyoruz bir yere babam getirtti en başta ben hep özgürlüğünü kısıtladık doğal yaşamına müdehale ettik diye düşündüm o yüzden böyle görünce kötü oldum yine bizim yüzümüzden diye
Geçmiş olsun sizi çok anlıyorum aynısını bende yaşadım.Benim oğlumda kısırlaştırıldığı gün öleydi.4 gibi eve geldik evde uyandı.Doktor tuvaletinin yanına koyun orda uyansın demişti.İlk ayağa kalktığında sarhoş gibiydi arka bacaklarını sürükleyerek yürümeye çalışıyordu.Gece 2-3 e kadar sersemlik devam etti.Kuzum benim hep kucağımızda uyumak istedi.Sabah uyandığımda bir baktım hiçbirşey olmamış gibiydi.Benim oğlumda hiç dikiş,sargı filan yoktu sizinkinde varmı?Umarım iyi olur hemenKızlar iyi günler. Bugün bir yaşındaki erkek kedimi kısırlaştırdım. Beş altı saat önce ameliyata girdi bir saat önce de eve getirdik. Yerinde durduramıyoruz sürekli ayağa kalkarken düşüyor anestezi etkisinden dolayı. Durmak istemiyor yerinde en son kutusuna koyup kapattım yavaş yavaş hareket etmeye çalıştı sonra çıkamayacağını anlayıp oturdu uyudu en sonunda. Ama yüzündeki ifade beni çok korkutuyor göz bebekleri kocaman ve boş bakıyor yüzünü silmek istedim ıslak mendille gözünü kapatmadı bile. Biliyorum anesteziden ama o böyle yapınca sanki ona çok kötü bişey yapmışım gibi hissettim. Korkuyorum ve suçluluk duyuyorum ama sonra kısır olmasa daha çok canı yanardı diyorum sabahlara kadar değişik tonlarda miyavlıyordu. Çok üzdü bu hali beni hiç bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. Babamda canı yanar diye çok gönüllü olmamıştı kısırlaştırmaya akşam gelip görünce iyice bağırıp kızacak annemle bana telefonda bile bir sürü saydırdı. Veteriner anestezi etkisinde normal diyor ama yüzüne bakınca çok kötü bişey yapmışım ona gibi oluyorum. Bu süreç nasıl ilerler kızlar kaç saat sonra normal yürür o yüzündeki ifade ne zaman geçer daha önce yaşayanlar bilgi verebilir mi çok endişeliyim.
Teşekkür ederim. Biraz daha ayılmaya çalışıyor uyanıyor kutusundan çıkmaya çalışıyor zorluyor kendini sonra tek bir yere sabit bakıyor tekrar uyuyorgeçmiş olsun.
biraz kendine geldi mi? ameliyattan sonra bir kaç saatte kendine gelmesi lazım ama sersemlik ve halsizlik 24 saat kadar sürer. hala kendine gelmediyse veterineri bir arayın isterseniz.
kutuyla yanınıza koyarsanız daha iyi olur. hem gözlemlersiniz hem de gidip ters bir hareket yapmasına yada ters bir yerde uyuyakalmasına mani olmuş olursunuz. balkonları, pencereleri de kapatın.
Yavrum benim yazık ona o kadar korumasızlar ki..Yanı uzulmeyın 3 gune duzelıyolar. Dedıgım kopekte ıste ayahı kesilince narkozdayfı hayvan 3 gun sapsal sapsal davranıyodu sonra guzeldı ama 3 ayaklıydı
Ev kedileri çiftleşme dönemlerinde çok farklı tepkiler veriyorlar ikinci bir kedi alma şansı yoksa mecburen kısırlaştırılıyorBilmediğimden soruyorum. Kedi neden kısırlaştırılır ki hani canı yanmasın demişiniz ya. Valla bilmiyorum nedenini
Sargı falan yok bir tane dikişi var. Umarım bi an önce iyi olsun sağolunGeçmiş olsun sizi çok anlıyorum aynısını bende yaşadım.Benim oğlumda kısırlaştırıldığı gün öleydi.4 gibi eve geldik evde uyandı.Doktor tuvaletinin yanına koyun orda uyansın demişti.İlk ayağa kalktığında sarhoş gibiydi arka bacaklarını sürükleyerek yürümeye çalışıyordu.Gece 2-3 e kadar sersemlik devam etti.Kuzum benim hep kucağımızda uyumak istedi.Sabah uyandığımda bir baktım hiçbirşey olmamış gibiydi.Benim oğlumda hiç dikiş,sargı filan yoktu sizinkinde varmı?Umarım iyi olur hemen
Bende ilk öyle okudumkendimi kısırlaştırdım diye okudum konuya nasıl daldım bilmiyorum
Hmm yani o dönemde mi acı çekiyorlarmış. Teşekkür ederimEv kedileri çiftleşme dönemlerinde çok farklı tepkiler veriyorlar ikinci bir kedi alma şansı yoksa mecburen kısırlaştırılıyor
Veterinere danıştım herşey normal diyor. Ama ben duygusal olarak hiç iyi değilim onuda açamadım adamaBir gariplik olduğunu düşünüyorsanız lütfen veterinerinizi arayın
Buradan ay normal vs deriz sonra başka bir şey gelişir geç kalırsınız
Hayır o dönemde acı çekmiyor çiftleşmek istiyorlar erkek kediler bunu belli etmek için evin her köşesine çok ağır kokulu sıvı bırakıyorHmm yani o dönemde mi acı çekiyorlarmış. Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?