Kedimi kısırlaştırdım. Bilgi sahipleri bakabilirmi..

Yarına bir şeyi kalmaz merak etmeyin. Geçmiş olsun. minik bir an önce kendine gelsin umarım. Yarına bir şeyi kalmaz. Ayrıca bu tarz operasyonlar için iğne ile uyutma yerine gaz yoluyla uyutma yöntemini kullanabilirsiniz. Biraz pahalı oluyor, her veterinerde de yok maalesef. Ama kedi 1 2 saat içinde tamamen ayılmış oluyor. O sersemlik hiç kalmıyor. Aklınızda bulunsun. Ben kedimi öyle kısırlaştırmıştım ve çok memnun kaldım.

Veteriner söylemeliydi. Bir süre sonra su içirmeniz gerek. Bizi uyarmadılar. Yavrum gece boyu bağırdı. Meğer su içirmek gerekmiş. Bi sorun derim

Benimde kedim var veterinerin aynı gün kısırlaştırıp aynı gün eve göndermesi hiç hoşuma gitmedi 3 ay önce bende kısırlaştırdım ve 2 gün klinikte kaldı ben eve getirmek istedim veteriner mümkün değil bu hayvan operasyon geçirdi ağır bi operasyon sayılır aldığı anestezi ağır bi anestezi kusma bulantı bilinç kaybı sersemlik olabilir 2 gün kalıcak durumu takip edicez dedi ve orda kısırlaştırılıp 2 ve 3 gündür orda olan kedileri gördüm..panik yapmayın kediler sağlam yapılı hayvanlar ben 2 gün sonra eve getirdim dikişleri alınmıştı hayvan bir haftaya yakın kendine gelemedi iştahsız çok sessiz sürekli duyurdu arada bi nefesini dinlerdim yaşıyormu diye kaliteli mama ve pet su verin veterinerinize sorun vitamin de verirseniz kendini daha hızlı toparlar

İki kedimi de farklı zamanlarda kısırlaştırıp daha ayılmadan eve getirip baktım. Veterinerde bir gece kalması iyi olurdu ama veterinerimdeki özel durumdan dolayı mümkün olmadı maalesef. Operasyon günü ayılırken ve gezerken hep yanında oldum minnoşumun. Yüksek yerlere tırmanmaya, kuytu köşelere kaçmaya çalıştı. Hatta tişörtümün içine girdi İlk gün yalpaladı yürürken sağa sola düştü. Ertesi gün çook iyiydi. Sizin minnoş yarın uyandığında iyileşmiş olacak. Hep yanında olun bu gece. Merak ettiğiniz şeyler için de veterinerinize fotoğraf atın, mesaj atın. Sonuçta operasyon geçirdi o yüzden veterinere ulaşmaktan çekinmeyin.

2 gun kalacak kadar agir gecirmiyor hepsi. Benim kedim dişi olmasina ragmen ameliyattan sonra bi iki saat icinde kendine geldiginde evimize geldik, eve geldikten sonra da hafif sersemligi surdu bikac saat ama gecti. Ameliyattan sonraki 3. Gün ufak ufak oyun bile oynuyordu.
Kedime gazli anestezi uygulandi aksama gayet kendindeydi ve yaş mamasini yemeye başlamisti. 1. haftasinda koşuyordu bile :)))

Cok ciddi bir durum olmadikca kedimi birakmak istemem, klinige her gelişimizde zaten stres oluyor hayvan bir de onu orada yalniz birakip gitsem daha zor toparlardi.

Benim kedim dişi. Onun kısırlaştırma ameliyatı daha zordu mesela, çünkü bildiğin rahmini, yumurtalıklarını falan almışlardı. Erkek kedilerin daha kolay bir işlem ilk önce bunu söyleyeyim. İkincisi ıslak mendil hiçbir şekilde kediye kullanılmaz, gerekliyse ıslak pamuk kullanılır.
Bizim kedimiz de aynen anlattığınız gibiydi. Yamuk yılık yürüyordu, sendeliyordu, bomboş bakıyordu ama geçti. İyi ki de kısırlaştırmışım. Hiç çiftleşmedi, hiç doğum yapmadı. Bu nedenle oldukça sağlıklı bir kedi. Sizin kediniz de öyle olacak. Hem siz rahat edeceksiniz hem o.

Bence iki gün evden uzakta kalması daha çok etkiler.Operasyon düzgün yapılırsa bir sorun olacağını sanmıyorum.Mesela benim kedim erkek hiç dikiş,sargı yoktu.Ama yaptırmadan önce çok okudum kısırlaştırma hikayeleri kocaman sargılar,dikişler,iyileşmeyen yaralar filan.Veterinerden aldığımızda daha baygındı bütün gece kucağımızda yatmak istedi o gece yanında biz olmasaydık bence çok üzülürdü.

Evet bende kucağıma aldım saatlerdir kucağımda Yanımda yatıyor arada uyanıyor yürümek istiyor ama yürüyemiyor zaten bende bırakmıyorum. Birde şuan tek başına olduğunu düşünemiyorum en azından Yanımda kucağımda daha iyi. Ama ayılması çok sürdü gibi geliyor bana inşallah sabaha daha iyi olur en azından yürüyebilir

Veteriner söylemeliydi. Bir süre sonra su içirmeniz gerek. Bizi uyarmadılar. Yavrum gece boyu bağırdı. Meğer su içirmek gerekmiş. Bi sorun derim
Veteriner bu saatlerde verebilceğimizi söyledi. Şuan tam ayılmadığından çok içime sinerek olmasada vermeye çalıştım ama hep ittirdi içmedi. Hiç sesi de çıkmıyor zaten

Ertesi gün kendine gelir merak etmeyin. En doğrusunu çok doğru bir yaşta yapmışsınız. Ben de ilk kedimi kısırlaştırdığımda oturup ağlamıştım ne yaptım bu hayvancağıza böyle diye. Sonuçta ameliyat oluyor yavru. Yoğun anestezi alıyor. Hayvanları çok etkiliyor anestezi. Öyle sersem gibi geziyor yavrucaklar. Yemek yiyor mu, su içiyor mu bunu takip edin. Yiyorsa her şey yolunda demektir. Bol bol sevin ilgi gösterin. Zamanla morali de yerine gelecektir.

Yok bizimkide bu saatlerde dahala kendine tam gelememişti.Merak etmeyin sabaha hiçbişeyi kalmaz.

Ben de erkek kedimi bir buçuk yaşındayken kısırlaştırdım ama veterinerimizin önerisiyle bir gece orda bırakmıştım. Aldığımızda sizde ki etkilerini görmedim yani. Ama normalmodlupunı düşünüyorum, natkozun etkisi insandan insana bile değişir, bünye meselesi. Siz yine takipte kalın bir gece geçirdikten sonra rahatlar, vicdan azabı ise çekmeyin, ben de sizn gibi düşündüğüm için sürekli ertelemiştim ama sonrasında rahat ettik kedim de dahil. Geçmiş olsun kuzuya

Kendimi kısırlaştırdım diye okudum uyku vaktim gelmiş geçiyor demek ki Geçmiş olsun kedinize iyi geceler

Nasıl oldu oğlunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…