Kedimi kısırlaştırdım. Bilgi sahipleri bakabilirmi..

Sudemsade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
181
255
53
Kızlar iyi günler. Bugün bir yaşındaki erkek kedimi kısırlaştırdım. Beş altı saat önce ameliyata girdi bir saat önce de eve getirdik. Yerinde durduramıyoruz sürekli ayağa kalkarken düşüyor anestezi etkisinden dolayı. Durmak istemiyor yerinde en son kutusuna koyup kapattım yavaş yavaş hareket etmeye çalıştı sonra çıkamayacağını anlayıp oturdu uyudu en sonunda. Ama yüzündeki ifade beni çok korkutuyor göz bebekleri kocaman ve boş bakıyor yüzünü silmek istedim ıslak mendille gözünü kapatmadı bile. Biliyorum anesteziden ama o böyle yapınca sanki ona çok kötü bişey yapmışım gibi hissettim. Korkuyorum ve suçluluk duyuyorum ama sonra kısır olmasa daha çok canı yanardı diyorum sabahlara kadar değişik tonlarda miyavlıyordu. Çok üzdü bu hali beni hiç bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim. Babamda canı yanar diye çok gönüllü olmamıştı kısırlaştırmaya akşam gelip görünce iyice bağırıp kızacak annemle bana telefonda bile bir sürü saydırdı. Veteriner anestezi etkisinde normal diyor ama yüzüne bakınca çok kötü bişey yapmışım ona gibi oluyorum. Bu süreç nasıl ilerler kızlar kaç saat sonra normal yürür o yüzündeki ifade ne zaman geçer daha önce yaşayanlar bilgi verebilir mi çok endişeliyim.

Bilmediğimden soruyorum. Kedi neden kısırlaştırılır ki hani canı yanmasın demişiniz ya. Valla bilmiyorum nedenini

Cnm sakin ol benimkide aynıydı devrilip duruyodu ayağa kalkınca ertesi güne narkozu atıp normal haline döner. Kafesten çıkarınca gözlemle yüksek yerlere çıkmasına müsade etme kendini yaralamasın bu süreçte kusabilir çok normal buda.

Geçmiş olsun, sakin olun öncelikle. Kediniz hisseder gerginliğinizi, panik olur iyice. Veterinerde tamamen ayılana kadar kalabilirdi aslında ama demek ki bir sorun görmediler. Erkek kedilerin ameliyatları da nispeten daha kolay geçiyor. Benim kedim dişi, dolayısıyla zor bir ameliyat geçirmişti. Eve geldiğinde dikiş yeri çok kanamıştı, yavrum yakalığıyla sağa sola çarpıp duruyordu. Çok kötü hissediyor insan gerçekten kendisini ama toparlayacaktır birkaç saat içinde. Veterinerinizin kartı, numarası elinizin altında olsun, acil bir durumda hemen ararsınız. Bu süreçte kusma da gözlemleyebilirsiniz. Panik olmayın, ilacı atacaktır. Vet söylemiştir zaten belli bir süre mama ve su tüketmemesi lazım. Zaten bir iki gün sonra kontrole çağırmıştır muhakkak. Yarın bu saatlerde eski haline dönmüş olur hemen hemen. Ben de hatırlayınca hala gözlerim doluyor o günü, çok kötü ama geçiyor. Tekrar geçmiş olsun. Bol bol sevin kedinizi, en çok sevgiye ihtiyaçları oluyor bu dönemde.

Gerçekten bir sorun yok, bizim kedimiz dişiydi ve açık yarası vardı eve getirdik veteriner tuvaleti, maması ve yatağı yakın olsun zorlanabilir demişti bizimki ise en yüksek yerlere çıkayım diye uğraşıyordu. Dikişleri patlayacak diye nasıl korktuk. Sonrasında yavaş yavaş yürürken küt diye bir gitti sesleniyoruz cevap vermiyor başladık ağlamaya öldürdük diye biz bağırırken bu kalktı hiçbir şey yok gibi yürüdü gitti hemen hocaya ulastik narkozun etkisinden bayılmış sadece gözlem altında tutun bildiğim erkekler daha çabuk atlatıyor

Ben de kısırlaştırdım kedimi. Evet ilk gün sersem gibi oluyorlar ama sonra toparlıyorlar. Yapabiliyorsanız bol su içirin o zaman daha çabuk atıyorlar anesteziyi.

kendimi kısırlaştırdım diye okudum konuya nasıl daldım bilmiyorum
Ay bende tövbe
Neyse konunuza dönüyorum :) normal meraK etmeyin bende köpeğimi kısırlaştırdığımda aynı tepkileri vermişti :) sabaha düzelir Allahın izni ile :)

Evet Vet. İle iletişim halindeyiz dediklerini yapıyoruz. Ona kötülük yapmış Ve çok önemli birşeyini elinden almışım gibi duygusallığa kapıldım ve belkide öyle. Çok kötü hissediyorum. Bi an önce iyileşmesini istiyorum. Sağolun yorumunuz ve desteğiniz için

Keşke veterinerde bıraksaydınız bu gece. Normalde veterinerler bir gece müşahade altında tutuyor hayvanları kısırlaşma işlemi sonrasında.

Dişi kısırlastırılır djye duydumda erkekte mı kısırlastırılır ben bunun hayvanlara yapılmasını ıstemem acıkcası yanı bır apartman daıresınde oturuyorsanız tamam ama bahcelı bır evdeysenız keske yaotırmasaydınz. bızkm bahcelı ev vardı ozaman bahce kedı kopek doluydu dogurup dogurup bahcede dururlardı bızde yemek verırdık arada erkek kedı yoldan gecen kedıyle cıftlesırdı dısı kedı bahcedekı erkek kedıyle vs derken bahce hayvanat bahcesıne donerdı kımısı bırakıp gıttı kımısı yıllarca kaldı bıze hıcbır zararlarıda olmadı. Bazı veterinerler doktor havasına gırmek ıcın yo amleıyat falan yapıyor bakın bızde 2 yavru kopek bulduk veterınere goturduk bırımın arka ayagı ısırılmıs dıgerınn on ayagı vetenrıer gıttı bırınn on ayagını amelıyatla kesmıs gorduk sok olduk kesmeden tedavı edılemez mı djye dıgerını bız kendımız evde sardık ıalcladık 1 ay sonra hayvsn toparladı yurudu. Dıgerınun ayagı bosuna kesılmıs oldu. Hayvanların dılınde tedavı edıcı enzım oldugu ıcın kendılerını yaladıkca tedavı ederler. Konu bu degıl ama burdanda uyarmıs olayım her veterınerede malessf tedavı guvenılmıyor.sızın kıde suan dedıkledj gıbı anestezi etkısındedir 2 3 gun sonra normale doner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…