Kedimi Sahiplendirmek Zorunda Kaldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kediyi aldığım andan itibaren kedi alerjim olduğunu öğrendim ve 6 aydır tedavisi için uğraşıyorum. Dışarıda iken hiçbir şeyim ev gelince burnum tıkanıyor ve nefes almakta zorlanıyordum. Bu arada bu süreçte kedinin bakımlarının hepsini de yapmaya devam ettim. Bu durum gittikçe artıp beni uykusuz bıraktığında da vermeye karar verdim. Kızımla da hep konuştum düzelmezsem vereceğimi söyledim.O da gördü ne kadar zorlandığımı. Tamam anne dedi. Bana bu konuda yardımcı olmasını ve benimde bu durumdan dolayı cok üzüldüğümü anlattım ona, haklısın tamam dedi defalarca. Kediyi verince de böyle bir tepki verdi.Ben de en az onun kadar üzgünüm.Keşke sahiplenmeden önce test yaptırsaydım da bunları yaşamasaydık.
İyi birine vermisşinzdir umarım kediyi.

Bi kedim olmadigi icin mi anlayamiyorum acaba sizleri. Buyuk oglumun kedi tuyu alerjisi var annemlere gittikce eli yuzu sisiyo gozu kapaniyo mesela. Mumkun oldukca uzak.tutmaya calisiyorum altina bisey sermeden oturtmuyorum vs. Sonucta kedi onlarin yapacak bisey yok. Ama evimde olsaydi oglum surekli ilac kullanmasin diye ben de sahiplendirirdim gibime geliyo.
Kedili ortama girince aynı gün alerjisi çıkıyor di mi? Zaten konu sahibi alsa, daha alışma surecindeyken alerji ile karşılaşsa kimse kismeye alismadan ilk günler başkasına sahiplendirse çok sorun olmazdı
Bebek kedi dünyanın en tatlı seyidir. Durduğu yerde uyuyakalir falan, Cook sirindir. Konu sahibi kedisini almış, bebekken alerjiyi unursamadan bir güzel sevmis, oynamış, hayvanı kucağında uyutmus, bebek gibi bakmış.. o zamanlar alerji sorun değilmiş
Ama kediler biraz büyüyünce ergenlik dönemine giriyorlar. Hemen ele dalıyorlar mesala , yüzünü çiziyorlar. şeytan görmüş gibi oradan oraya koşuyorlar, inatçılık yükleniyor , koltukları derileri perdeleri çiziyorlar,eskisi gibi her saniye sevemiyorsun,o isteyince geliyor.
Artık bebek halleri de kalmadigi için sevimliligi gidince ne hikmetse altı aydır rahatsız etmeyen alerji bir anda ortaya çıkıyor.
O eve doğmuş, o evi yuvası bilmiş , sarılarak uyutulmus,el bebek gül bebek bakılan kediler bir anda evden gönderiliyor . Sonrası kedi için büyük bir travma.
Zaten çoğu insan Bebek kedi almak istiyor, o yüzden Büyük kedilerin sahiplenme oranı da düşük...bir de kediler taşınınca bile psikolojisi bozulan hassas hayvanalr, gittiği evde terkedilme psikolojisi ile karakter değiştiriyorlar. Ben de aynı böyle elbebek gulbebek bakılıp iki yaşında atılan bir cins kedi sahiplenmistim öğrenciyken. Kedi gudubetin tekiydi, eve yıllarca alışamadı. Mutsuzdu yani. Bir kediye bunu yaşatmaya kimin hakkı var?

12 yasinda kızım.O da ben de çok bağlanmıştır hayvana.Ama benim alerjim ortaya çıkınca vermen gerekti.Ne kadar konuşup anlatsam da anlamıyor.Onu üzmek için yaptığımı h
Çocuklar balıkları çok severler alerjik herhangi biseyleri de yoktur balıkla gönlünü alabilirsin bakımıda kolaydır kızın öyle yada böyle anlayacaktır isteyerek yapmamışsın alerjin varmış ama ilaç kullanabilirsin

Ben Allerjik astım hastasıyım, sadece astımım da yok deri gıda rinit tüm alerji çeşitleri mevcut. kedi alerjimde var. doktorum kesinlikle kedi de dahil olmaz üzere tüylü evcil hayvanları yasakladı... peluş oyuncaklar halılar vs ne kadar kaldırabilidiysem de yasak. alerji şiddetine göre değişir... ben kedileri bahçede, köpekleri de bahçe demirleri dışında besliyorum. çok iyi bir hayvanseverim aslında. alerjilerim olmasaydı evim hayvan dolardı. köydeki evde 8 köpek ve 9 kedi geliyor.

arkadaş gerçekten alerjsi vardır yoktur bilmem...

oğlumda eve kedi almak çok istiyor ancak hasta olduğumu ve bakamayacağımızı biliyor.

Size söylemiyorum ama şu kedi alerjilerinin büyüükkk çoğunluğu bahane ve yalan gibi geliyor bana artık 🤷‍♀️

Alerjiniz 6 ay sonra mı çıktı? Doktora görünseydiniz bir alerji hapı verirdi. Bana da bu sonradan beliren alerjiler biraz bahane geliyor açıkçası.

Kediyi aldığım andan itibaren kedi alerjim olduğunu öğrendim ve 6 aydır tedavisi için uğraşıyorum. Dışarıda iken hiçbir şeyim ev gelince burnum tıkanıyor ve nefes almakta zorlanıyordum. Bu arada bu süreçte kedinin bakımlarının hepsini de yapmaya devam ettim. Bu durum gittikçe artıp beni uykusuz bıraktığında da vermeye karar verdim. Kızımla da hep konuştum düzelmezsem vereceğimi söyledim.O da gördü ne kadar zorlandığımı. Tamam anne dedi. Bana bu konuda yardımcı olmasını ve benimde bu durumdan dolayı cok üzüldüğümü anlattım ona, haklısın tamam dedi defalarca. Kediyi verince de böyle bir tepki verdi.Ben de en az onun kadar üzgünüm.Keşke sahiplenmeden önce test yaptırsaydım da bunları yaşamasaydık.

Cocugunuzla bir pedagoga gidin derim. Belki de bu kedi olayi bir kaybetme korkusu tetikledi baba konuyu da dile getirdigine göre. Insan kedilere de cabuk baglaniyor. Ama alerji olmasi da baska birseye benzemiyor. Gecmis olsun

Kedili ortama girince aynı gün alerjisi çıkıyor di mi? Zaten konu sahibi alsa, daha alışma surecindeyken alerji ile karşılaşsa kimse kismeye alismadan ilk günler başkasına sahiplendirse çok sorun olmazdı
Bebek kedi dünyanın en tatlı seyidir. Durduğu yerde uyuyakalir falan, Cook sirindir. Konu sahibi kedisini almış, bebekken alerjiyi unursamadan bir güzel sevmis, oynamış, hayvanı kucağında uyutmus, bebek gibi bakmış.. o zamanlar alerji sorun değilmiş
Ama kediler biraz büyüyünce ergenlik dönemine giriyorlar. Hemen ele dalıyorlar mesala , yüzünü çiziyorlar. şeytan görmüş gibi oradan oraya koşuyorlar, inatçılık yükleniyor , koltukları derileri perdeleri çiziyorlar,eskisi gibi her saniye sevemiyorsun,o isteyince geliyor.
Artık bebek halleri de kalmadigi için sevimliligi gidince ne hikmetse altı aydır rahatsız etmeyen alerji bir anda ortaya çıkıyor.
O eve doğmuş, o evi yuvası bilmiş , sarılarak uyutulmus,el bebek gül bebek bakılan kediler bir anda evden gönderiliyor . Sonrası kedi için büyük bir travma.
Zaten çoğu insan Bebek kedi almak istiyor, o yüzden Büyük kedilerin sahiplenme oranı da düşük...bir de kediler taşınınca bile psikolojisi bozulan hassas hayvanalr, gittiği evde terkedilme psikolojisi ile karakter değiştiriyorlar. Ben de aynı böyle elbebek gulbebek bakılıp iki yaşında atılan bir cins kedi sahiplenmistim öğrenciyken. Kedi gudubetin tekiydi, eve yıllarca alışamadı. Mutsuzdu yani. Bir kediye bunu yaşatmaya kimin hakkı var?
Hiçbir hircinliği yoktu.Gayet uysal bir hayvandır.Söylediklerinize katılmıyorum

Çocuklar balıkları çok severler alerjik herhangi biseyleri de yoktur balıkla gönlünü alabilirsin bakımıda kolaydır kızın öyle yada böyle anlayacaktır isteyerek yapmamışsın alerjin varmış ama ilaç kullanabilirsin
Hayvanlar çocukların gönlü olsun diye alınacak hediyeler değildir.

Bu kadar linç yiyeceğimi dusunmemistim
Siz takılmayın
Burda herkes herşeyi eleştirir
İlaçmiş, Dr.muş siz düşünemezsiniz tabii burdaki kadınlar herşeyin en iyisini bilir
Küçüklüğümden beri kedim oldu.
Küçükken evde bakardık bi süre sonra kardeşim tıkanmaya, nefes alamamaya, gözleri kızarıp yaşarmaya başladı. Önce nezle falan dendi ama sonra kedi alerjisi olduğu ortaya çıktı. Kedi alerjisi diğer alerjiler gibi sonradan da çıkabiliyor.
Hemen evden uzaklaştırdı annem kediyi, babamın işyerinde baktık. Kedi evden gidince kardeşim kısa sürede iyileşti.
Bizimde evimizde kedimiz var, 3.çocuğum gibi çok seviyorum onu.
Ama alerjimiz olsa yada sonradan çıksa bende sahiplendirirdim. Çocuklar perişan olur eminim ama ömür boyu alerji ilacı kullanmaz yada kullandırtmazdım çocuklarıma.
Kızınız ergen o herşey triplidir şimdi, sizi zamanla anlayacaktır eminim. Boşanmanızı atlatamamış,
kediyi kendine yoldaş bellememişti belkide.
İnsanda çok alışıyor bağlanıyor gerçekten. Bazen çocuklar soruyor anne kediler 12 sene civarı yaşiyormuş bizimki 9 sene sonra ölcekmi diye, Gözleri doluyor ikisininde. Alternatif olurmu bilmem ama kızınız belki kuş yada balık beslemek ister, bir konuşun isterseniz.

Aslinda kedi 2 yildir var. Ilk kedi geldiginde oglum bebekti ve kedi.korkuyodu yaklasmiyodu. Annem gunluk tariyodu kil tuy yoktu. O zaman ufak tefek kizarmalar disinda bi reaksiyon yoktu kediye yormadim hic. Sonra kedi dogum yapti evdeki nufus 3 e cikti. Kucukler oglumla cok yakin ilismi kurdular ve her gun taramak annem icin zor olmaya basladi. Tuy miktari artinca da oglumun ozellikle gozu sisip kapanmaya basladi. Smdi annemlere ne zaman gitsek ya kedilerden uzak.tutmaya calisiyorum ya da ilac veriyorum. Ama haftada ayda bi ilac vermekle her gun vermek ayni degil o yuzden evde olmamasi daha mantiklo. Ha bu durumda alip onu da geri versem gunah.

Hiçbir hircinliği yoktu.Gayet uysal bir hayvandır.Söylediklerinize katılmıyorum
Katılıp katılmamaniz doğru olduğu gerçeğini değiştirmez ki. On yılı aşkındir kedi besliyorum,mahallenin kedili kadiniyim, kedi diyince çoğu insanın aklına ben geliyorum. Haliyle bir sürü bir heves sahiplenip alerji bahaneisyle evden atan insana denk geldim. Bazıları sevdiğim arkadaşımdı,bazıları akrabalarımdi...hepsinin ortak özelliği bebekken el bebek gül bebek bakip artık eskisi gibi sevimli olmadığında birden 'cok rahatsiz eden' alerjilerdi.
Madem bu probleminiz var öğrendiğiniz gibi sahiplendirseydiniz,bebek de ailesi diye onları bilirdi zavallim travma sahibi olmazdı. Siz farkında değilsiniz,size göre alan aileyle çok mutlu,aklına bile gelmiyorsunuz,alt tarafı hayvan.
Ama onun da duyguları var. Şu an o evde terkedilme psikolojisi ile yüzleşmeye çalışıyor:(
Dediğim gibi ben de böyle bir kedinin ikinci sahibi olmustum, kedicik bizi hiç sevmezdi,uyuz olurdu. Çünkü onu ailesinden ayirmistik.
Benim şimdiki kedimi geçen gün çip için kutusuna koydum, öyle panik oldu ki evden ciakrken,acı acı miyavladi,terkedilme korkusuyla.
Kediler evlerini cok sever. İnanin kızınız onu özlediği kadar o da kızınızı ozluyordur

Balıkla kedi bir mi?
Balık insanla bağ kurmaz. Bir süs objesi gibi durur. Kedi sahibini tanır, geleceğini anlayınca kapıda bekleyen, gece seninle uyumaktan keyif alan bir canlıdan bahsediyoruz. Böyle bir şey yapıp bir de balık günahına girmeyin konu sahibi

hanımefendi “ilaç içseydinn, bi ilaca bakar” diyenlere aldırmayın. ben bir dönem içtim ailemle kalırken, onların da kedisi var. geceleri gördüğüm kabusların haddi hesabı yoktu. doktora gidip yalvarıyodum nolur başka bi ilaç yazın çok kabus gördürüyor diye. yani “bi ilaç” denilen basit bir şey değil. başka yan etkileri de vardı. o konuda kötü hissetmeyin lütfen.

Neyse ki benim hala 65 yaşina gelmiş sokak hayvanlarıni besleme çalısan bir annem var 🤗 (şükürki ona benziyorum ) annemi düşününce aklima ilk gelen şeylerden biri zamanında belediyelerin sokak kopeklerini zehirledikleri için sürekli elinde yoğurtla koşarak onları kurtarmasıdır ❤️ kızınızda sizi kedinizi gönderdiğini hatırlar artık hiç unutmayacak emin ol ;)

hanımefendi “ilaç içseydinn, bi ilaca bakar” diyenlere aldırmayın. ben bir dönem içtim ailemle kalırken, onların da kedisi var. geceleri gördüğüm kabusların haddi hesabı yoktu. doktora gidip yalvarıyodum nolur başka bi ilaç yazın çok kabus gördürüyor diye. yani “bi ilaç” denilen basit bir şey değil. başka yan etkileri de vardı. o konuda kötü hissetmeyin lütfen.
Aynen
İlaç iç, ben öyle yapiyorumlar la dolmuş burası
Eee sen içiyorsun diye herkes içecek diye bir kuralmı var?
Ben içmem mesela, çocuklarımada içirmem.
Hasta olunca bile içirmemek için 40 takla atıyoruz
Konu sahibi sen dikkate alma, boşver.
Başı ağırsa aman sakın ağrı kesici içme orana zarar burana zarar derler, sıra alerjiye gelince ne var canım ilaç iç devamlı ne abartın derler
Kızınız adına üzüldüm ama benimde 13 yaşınra ergen kızım var, çok iyi anliyorum sizi, inşallah orta yolu bulursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X