- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
İnşallah sağlıcakla doğurur. Anne kedi de minnoş yavrularda kurtulur. Doğurunca resim atın lütfen.Görüştük veterinerle
Bizim minnoşu serbest bıraktık o nereye giderse orayı doğuma hazır hale getirdik şimdi orda yatıyor bakalım
Çene yarısı yapmaya meraklı değilim zaten bi zahmet sonucu yazın sonra da acaba ne durumda diye düşünecek birşey eksilsin kafamizdanHanfendi ilk kez doğum yapıyo yavrum ve normali nedir bilmiyorum burada danışmamın sebebi belki normali budur uzun sürüyordur bunu bilmediğim için soruyorum
Kedimiz aşırı korkan bi hayvan arabaya bindiğinde filan çıldırıyor eğer normalse boşuna hayvanı korkutmayalım dedim
Ben onu evlenmeden 20 kere en ufak şeyde hastaneye götürmüşümdür bunda mı kaçacam götürmekten çemkiren sizsiniz.
Susun lütfen.
Sancıs erken gelebilir ama kese göründükten sonra doğuramaması kanala bebek girmiyor anlamına geliyor ve sorun demektir. O nedenle gidilmesi lazım. Aynı şey benim kedimin başına geldi. Veterinerimiz o baloncuk dediği şeyi gördükten sonra en geç 20 dk içinde gelmesi lazım demişti. Toplam 8 saat uğraştılar ve kedim bayılmak üzereyken ameliyata aldılarVajinada akıntı olması normal. Veteriner panik olmayın dediyse korkulacak bir şey yok şu aşamada sanırım. Benim kedimin de sancısı gece on iki gibi başlamıştı, ilk yavrumuz sabah dokuz buçukta geldi. Ama rahatsız etmeden gözlemleyin anneyi doğum esnasında. Bizim kedimizin son yavrusu akşam altıda geldi fakat çok yorulmuştu. Doğuramadı, kordon da dolanmıştı. Biz çektik yavaşça, kordonu kestik. Yavrum üç gün yerinde kalkmadı, ağzına mamasını suyunu verdik. Kurban olurum ona ben. Sesini bile çıkartmadan, gık demeden doğurdu. Yardıma ihtiyacı olursa müdahale edin lütfen. Umarım sağlıkla gelir bebekleriniz, anneye bir şey olmaz. Mucizeye şahitlik edecek anneniz. Tabi doğum gecikirse, kedi halsizleşirse vs. hemen götürün. Bazen kanala girmiyor bebek, sezaryene alınması gerekebiliyor.
Sancıs erken gelebilir ama kese göründükten sonra doğuramaması kanala bebek girmiyor anlamına geliyor ve sorun demektir. O nedenle gidilmesi lazım. Aynı şey benim kedimin başına geldi. Veterinerimiz o baloncuk dediği şeyi gördükten sonra en geç 20 dk içinde gelmesi lazım demişti. Toplam 8 saat uğraştılar ve kedim bayılmak üzereyken ameliyata aldılar
Her veteriner aynı olmuyor malesef. Başka kedi doğumuna da denk geldim. o baloncuk çıktıktan sonra 5 dk sürmedi doğumu. Veterinerim hiç paragöz değil.Gereksiz hiçbir ilaç ya da tedavi yaptıklarını görmedim.ameliyata almamak için çok uğraştılar mesela.Normalde telefonla bişey sorduğumda bile ellerinden geleni yaparlar. Ufak tefek şeyler için getirin demezler. İlaç yerine doğal çözümler önerirler. O nedenle ben veterinerime çok güveniyorum. Ki kızımın ne çektiğini de ben gördüm. O nedenle gitmesi iyi olur. Tabi baya zaman geçmiş inş doğurmuştur diye umuyorum ama ...Alala aradıkları veteriner neden söylemedi acaba öyle bir şey, ben de hemen götürün yazmaya geldim ama veteriner tavsiyesini görünce akıntıdır diye düşündüm. Bazı cins kediler zor doğum yapıyor zaten. Umarım başına bir şey gelmez ne annenin ne bebeklerin. Sizin pisinize de uzun, sağlıklı bir ömür dilerim.
Her veteriner aynı olmuyor malesef. Başka kedi doğumuna da denk geldim. o baloncuk çıktıktan sonra 5 dk sürmedi doğumu. Veterinerim hiç paragöz değil.Gereksiz hiçbir ilaç ya da tedavi yaptıklarını görmedim.ameliyata almamak için çok uğraştılar mesela.Normalde telefonla bişey sorduğumda bile ellerinden geleni yaparlar. Ufak tefek şeyler için getirin demezler. İlaç yerine doğal çözümler önerirler. O nedenle ben veterinerime çok güveniyorum. Ki kızımın ne çektiğini de ben gördüm. O nedenle gitmesi iyi olur. Tabi baya zaman geçmiş inş doğurmuştur diye umuyorum ama ...
Siz de kedinizin iyiliğini isterseniz tabiki ama ben de tecrübe ettim bunu geçen yıl o nedenle götürmenizi tavsiye ediyorum. Sancı da kesilmiş, hem bebekler hem de anne için tehlikeli hale gelmeye başlayabilir. Gece bi yer bulmak daha zor olur hem, Veterineriniz 7 /24 açık değilse. Nacizane tavsiyem. Şuan geçen yıl ki o anlarıma gittim. Elim ayağım buz kesti. Çok korkmuştum bişey olacak diye.Arkadaşlar henüz doğumla ilgili belirtisi yok evde geziyor görüntülü aradı annem beni az önce uzanmış yatağına annem mama yediriyor doğum anı başlamamış yani.
O sıvılar akıntıydı belli ki.
Gayet sağlıklı bitkin değil kıpır kıpır anlıyacağınız o yüzden biraz daha bekleyelim dedik
Çok tatlısınız yaoyy kıyamam ya.. doğdular mı? bebecikler doğunca fotoğraflarını atar mısınız?
Ev kedileri bilakis yardım istiyorlar yanında olmanız için neler yapıyorlar. 2 kedi doğumuna bizzat şahit oldum. uzaklaşmamı istemiyorlardı. Ben kalkınca yanında bana miyavlayıp arkamdan geldiği bile oldu.Benim halamın da siyam cinci kedisi vardı. . Kediler doğururken müdahale etmemek lazımmış. . Öyle demişti..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?