Kedimiz doğuramıyorr

Benim kedim de geçen yıl öyle olmuştu doğuramadı, lütfen beklemeyin. kese göründükten sonra 20 dk içinde doğması lazımmış. Ben götürdüm veteriner suni sancı verdi, serum verdi yine de doğuramadı. Ameliyat oldu. Eziyet etmeden götürün hayvana. Nolur götürün. Ben onun ne demek olduğunu biliyorum. Yavrum sancı ve serumdan sonra bayılmak üzereydi. 2 gün kendine gelemedi. Nolur götürün.

Vajinada akıntı olması normal. Veteriner panik olmayın dediyse korkulacak bir şey yok şu aşamada sanırım. Benim kedimin de sancısı gece on iki gibi başlamıştı, ilk yavrumuz sabah dokuz buçukta geldi. Ama rahatsız etmeden gözlemleyin anneyi doğum esnasında. Bizim kedimizin son yavrusu akşam altıda geldi fakat çok yorulmuştu. Doğuramadı, kordon da dolanmıştı. Biz çektik yavaşça, kordonu kestik. Yavrum üç gün yerinde kalkmadı, ağzına mamasını suyunu verdik. Kurban olurum ona ben. Sesini bile çıkartmadan, gık demeden doğurdu. Yardıma ihtiyacı olursa müdahale edin lütfen. Umarım sağlıkla gelir bebekleriniz, anneye bir şey olmaz. Mucizeye şahitlik edecek anneniz. Tabi doğum gecikirse, kedi halsizleşirse vs. hemen götürün. Bazen kanala girmiyor bebek, sezaryene alınması gerekebiliyor.

Çene yarısı yapmaya meraklı değilim zaten bi zahmet sonucu yazın sonra da acaba ne durumda diye düşünecek birşey eksilsin kafamizdan

Sancıs erken gelebilir ama kese göründükten sonra doğuramaması kanala bebek girmiyor anlamına geliyor ve sorun demektir. O nedenle gidilmesi lazım. Aynı şey benim kedimin başına geldi. Veterinerimiz o baloncuk dediği şeyi gördükten sonra en geç 20 dk içinde gelmesi lazım demişti. Toplam 8 saat uğraştılar ve kedim bayılmak üzereyken ameliyata aldılar

Alala aradıkları veteriner neden söylemedi acaba öyle bir şey, ben de hemen götürün yazmaya geldim ama veteriner tavsiyesini görünce akıntıdır diye düşündüm. Bazı cins kediler zor doğum yapıyor zaten. Umarım başına bir şey gelmez ne annenin ne bebeklerin. Sizin pisinize de uzun, sağlıklı bir ömür dilerim.

Her veteriner aynı olmuyor malesef. Başka kedi doğumuna da denk geldim. o baloncuk çıktıktan sonra 5 dk sürmedi doğumu. Veterinerim hiç paragöz değil.Gereksiz hiçbir ilaç ya da tedavi yaptıklarını görmedim.ameliyata almamak için çok uğraştılar mesela.Normalde telefonla bişey sorduğumda bile ellerinden geleni yaparlar. Ufak tefek şeyler için getirin demezler. İlaç yerine doğal çözümler önerirler. O nedenle ben veterinerime çok güveniyorum. Ki kızımın ne çektiğini de ben gördüm. O nedenle gitmesi iyi olur. Tabi baya zaman geçmiş inş doğurmuştur diye umuyorum ama ...

Hangi veteriner acaba? Özelden yazabilir misiniz?

Arkadaşlar henüz doğumla ilgili belirtisi yok evde geziyor görüntülü aradı annem beni az önce uzanmış yatağına annem mama yediriyor doğum anı başlamamış yani.
O sıvılar akıntıydı belli ki.
Gayet sağlıklı bitkin değil kıpır kıpır anlıyacağınız o yüzden biraz daha bekleyelim dedik

Siz de kedinizin iyiliğini isterseniz tabiki ama ben de tecrübe ettim bunu geçen yıl o nedenle götürmenizi tavsiye ediyorum. Sancı da kesilmiş, hem bebekler hem de anne için tehlikeli hale gelmeye başlayabilir. Gece bi yer bulmak daha zor olur hem, Veterineriniz 7 /24 açık değilse. Nacizane tavsiyem. Şuan geçen yıl ki o anlarıma gittim. Elim ayağım buz kesti. Çok korkmuştum bişey olacak diye.

Benim halamın da siyam cinci kedisi vardı. . Kediler doğururken müdahale etmemek lazımmış. . Öyle demişti..

Ay çocukluğuma döndüm şu an gebe bir kedi bizim bahçeye gelmişti Bodrum katına almıştık rahat doğursun diye. 10 yaşında falandım doğumda yardım etmiştim kediciğe ama gece fenalaşıp ölmüştü... ve inanın gece veteriner bulmak çok zor. Siz yine de götürün. Kıyamam ona ben

Benim halamın da siyam cinci kedisi vardı. . Kediler doğururken müdahale etmemek lazımmış. . Öyle demişti..
Ev kedileri bilakis yardım istiyorlar yanında olmanız için neler yapıyorlar. 2 kedi doğumuna bizzat şahit oldum. uzaklaşmamı istemiyorlardı. Ben kalkınca yanında bana miyavlayıp arkamdan geldiği bile oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…