Kedimle başım dertte, fikir istiyorum.

İlk aylarda Bebek ile aynı odada olması Bebek dönmediği kedi de sıcak yere kıvrılmayı sevdiği için sıkıntı

Zira gider yatar yani beşiğe

Ama onun dışında bizim kedinin bizim odada yatağı var

Arada bizim yatağa gelse de git yat yerine deyince kendi yatağına yatıyor arada da oğlumun odasında sandalyede takılıyor
Benim tereddütüm, kedim benim ağzıma burnuma oturuyor uyurken. Tabi ben çekebiliyorum nefes alamayınca ama bebeğe yaparsa ben uyurken boğulur diye korkuyorum. Yoksa eşimi de bir şekilde sustururum ama bu durum beni korkutuyor.

Ya işte dikkat etmeyenlerden kaynaklı bu bence benim evime gelen çok şaşırırdı heryeri tüy görücez diye düsünürlermiş.
Misal kedisi olmayan ama her yemeğinden saç çıkanlarda var aynı mantık ben birşey yaparken saçimı güzelce toplayıp eşarp takiyorum saçım düşer diye ama herkes çok rahat geçen bir börek vaakası yaşadık yakınımda aman aman :110:hemde 1 tane de değildi demem o ki benim kedimin de tüyü dökülürdü ama hiç biyerde olamazdı çünkü temizliyordum
Doğru aslında aynı mantık 👌 sanırım benim çevremdekiler dikkat etmiyorlar bu da ben de genelleme oldu🤢

kaçırıverin sokaktan bir tane daha minnoş. :KK53: sizinkiyle arkadaş olsun canı sıkılmaz
Bana kalsa alırım da eşimin dırdırı yüzünden anca oğluma bakabiliyorum. Gerçekten eşlerin ikisinin de fazla titiz olmaması lazım hayvan olacak evde.

Eminim iyi bakıyorsunuzdur ama yinede kedinize acıdım ya. Sadece ilgi istiyor.. Ne var bunda yanınıza alıp uyusanız birlikte. Eşinizin tarafına geçmez. Hem sanki insanların hiç kılı saçı dökülmüyormu.. Belkide kedi evinin yanına akşamdan su ve yemek koyabilirsiniz. Sevdiği oyuncağı da yakınlarda olsun. Bu arada kedi bebeğin ağzına oturmaz. Merak etmeyin. Bebek doğunca giydiği kıyafeti kediye koklatın alışır ona.. Umarım bebek doğunca kedi evinden olmaz :/
Bebeğin kıyafetini kediye koklatıp alıştırmak hiç aklıma gelmemişti yaa, teşekkürler😊

Bağışıklık durumu aklıma gelmişti aslinda..Haklisiniz yani.Toksoplazma testi yapiyorlar ekstra ve benim kedim olmadigi için negatif çıkmıştı. O yüzden uyarılmış olabilirim doktorumun kedi sevmeme gibi bir durumu yok zira kendilerinin var şahsen biliyorum😅 benim kendi köpegim var, ondan da geçer mi diye cahilce kuruntu yapmıştım da doktor alakasi bile yok demişti 😂 tartışma konusu yaratmak istememiştim kusura bakmayin kızlar 🤗 madem konu ile ilgili size sorum olacak. Ben bu çok şirin kediciklere nasıl yaklaşabilirim. Çok istiyorum ara sıra sevebiliyorum ama korkuyla. Neyi sevmezler mesela, ne zaman tırmalanmam önceden kestirmek münkün mü? Isırıyorlar mı? Beni cesaretlendirin kizlar 😍

kedıler cok tuy dokmesın dıye ona ozel vıtamınlı mamalar var, bunun dısında bıotın hapıda var yemegıne katıyorsunuz yıyor
tuy toplayıcı roll on var
senede 2 kere tras ettırın yaza gırerken ve bahar ortasında
hergun duzenlı tuy toplayıcı ozel eldıven ve tarakla fırcalayın

benım ankara van kırması angora tuyu gıbı pofuduk beyaz kedım var boyle korunuyoruz dokulen tuylerınden yazık o tuylerı yalayacak mıdesınde bırıkıp kusacak kedıye de zor
Malt verin kusmaz o zaman.

Bağışıklık durumu aklıma gelmişti aslinda..Haklisiniz yani.Toksoplazma testi yapiyorlar ekstra ve benim kedim olmadigi için negatif çıkmıştı. O yüzden uyarılmış olabilirim doktorumun kedi sevmeme gibi bir durumu yok zira kendilerinin var şahsen biliyorum😅 benim kendi köpegim var, ondan da geçer mi diye cahilce kuruntu yapmıştım da doktor alakasi bile yok demişti 😂 tartışma konusu yaratmak istememiştim kusura bakmayin kızlar 🤗 madem konu ile ilgili size sorum olacak. Ben bu çok şirin kediciklere nasıl yaklaşabilirim. Çok istiyorum ara sıra sevebiliyorum ama korkuyla. Neyi sevmezler mesela, ne zaman tırmalanmam önceden kestirmek münkün mü? Isırıyorlar mı? Beni cesaretlendirin kizlar 😍
Karakterlerine bağlı biraz. Çevrenizde sakin bir kedisi olan arkadaşınız varsa onunla başlayabilirsiniz. Sokak kedileri ev kedilerine göre çok daha uysal oluyorlar.
Ani hareketlerden kaçının. Göbeklerine ellemeyin. Gıdılarının altını kaşırsanız eriyebilirler.

Sırf bu tüy mevzusundan hayvan sahiplenmiyorum 🤦‍♀️ Kedisi olan hangi arkadaşıma yemeğe gittiysem yemeğimdem kedi tüyü çıktı🥶 beni rahatsız eden kısmı da bu maalesef. Bu tüylere çare olsa keşke
Bizim eve gelenler de böyle düşünüyor garanti. Ama yapamam deyip almamanız güzel, sorumsuz insanlar alıp sonra sokağa terk ediyorlar.

Hanımlar merhaba.

Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.

Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.

Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.
Kedim var mevsim geçişlerinde aşırı tüy dökme oluyor bunun önüne geçemezsiniz veteriner kontrolüne götürdünüzmü vitamin ve cinsine yaşına göre mama kullanıyor musunuz aşıları tam mı tüy dökmeyi azaltan ek gıdalar var...zaten kedinin tüy dökmesi imkansız insanların Bile saçı tüyü dökülüyor benim kedim british shorthair sessiz,sakin. Uysal kendisi insanlarla iç içe olmayı sevmeyen bi kedi siz fazla oynuyorsanız da tüyleri sağa sola dökülür önce veterinere götürün hayvan stresli de olabilir o kapının açılmaması bile onu strese sokar çünkü kediler meraklı hayvanlar kapının arkasında ne var ne yok merak ediyor ısrarla kapıyı kapatırsanız kediye yasak koyarsanız daha çok merak içinde olacaktır..tüy dökmekten vazgeçmiycek ama azaltabilirsiniz

Bizim eve gelenler de böyle düşünüyor garanti. Ama yapamam deyip almamanız güzel, sorumsuz insanlar alıp sonra sokağa terk ediyorlar.
Yemeklerden çıkan o kol tüy beni benden alıyor 🙀 alıp sokağa atmak ciddi bi vebal. Sigara paketi değil ki bi canli

Karakterlerine bağlı biraz. Çevrenizde sakin bir kedisi olan arkadaşınız varsa onunla başlayabilirsiniz. Sokak kedileri ev kedilerine göre çok daha uysal oluyorlar.
Ani hareketlerden kaçının. Göbeklerine ellemeyin. Gıdılarının altını kaşırsanız eriyebilirler.
Peki kuyrukları? Bazen kızım dokununca ödüm patlıyor tirmalanacak da ömür boyu kedilerden korkacak diye.

Peki kuyrukları? Bazen kızım dokununca ödüm patlıyor tirmalanacak da ömür boyu kedilerden korkacak diye.
Kuyruğuna da direkt dokunmayın bence. Bir kedi belleyin çevrenizden alıştıkça ellersiniz 😃
En azından benim kedim çok hassas.
Zaten ben onu tembihlemiştim de kuyruğuna popişine dokunursa biri ısır diye 😌

Hayvansever adı altında köle olamayız zaten evde beslenmelerine karşıyım onlar hayvan insanlaştırılmaması lazım köpek pisliği gmrmektekten tiksindim midem bulanıyor oraya buraya yaptırıyorlar sonra biz hayvanseveriz
Benim kedim sokakta saldiriya ugramis. Bir ayagi yari kopuk halde bulmuslar tedavi ettirmisler.
sokaklar sandiginiz kadar guvenli degil.
sadece son birkac senede
1 karin ortasinda ameliyat iziyle salinan (belki de veterinden kacan) cins kedi
1 anayolun dibinde vücudunun 2 ayri parcasi cakmak yanigiyla yakilan bir bebek kedi
1 mahallemde bir catida mahsur kalip kurtarmak isteyen insanlardan korkup asagiya atlayan kedi aldim bir zaman beraber geçirdim....
Bir o kadarini da ezilip kenara atilmis halde gordum.
Onlarin dogal ortami sandiginiz sokaklar cok tehlikeli.

Zaten ben kedimle uyumayı çok seviyorum, sarılıp uyuyoruz horlaması bile huzur veriyor öyle diyeyim. Eşim sorun çıkarıyor sadece tüyleri çarşaflara yapışıyor rahatsız oluyorum diyor. Hadi onu ikna etsem bile bizim kedimizin yüze oturup uyuma gibi bir huyu var maalesef bebeğe de yaparsa nolacak ben uyurken falan sadece ondan çekiniyorum.

Bayılırım öyle kediyeee patilerine kurbannn😍😍
Onlar bebeği anlıyorlar, ilk zaman gözlemlersin nasıl davranacak ona göre bir tedbir alınır. Ölen oğlum koynumda uyurdu on yıl öyle sarılarak uyuduk, şimdi ki kızım daha soğuk bir kedi öyle koyunda yatmıyor, ayak ucunda yatıyordu ilk zamanlar ama ayaklarımızdan da rahatsız oluyor haspam onun yattığı yere ayak uzanınca ısırıyor edepsiz, başucumdaki komodine battaniyeden bir yatak yaptım anlaştık, başucumda yatıyor arka patisini tutturuyor bilmiş şey, ama başka odada asla yatmıyor😂 bir de okuduğum zaman kitabımda yatar😂

Eklentiler

• 901AFACA-AE09-4AF2-9E3F-3838A9ED72BC.webp
    901AFACA-AE09-4AF2-9E3F-3838A9ED72BC.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 63
  • 9C0CE355-AB6E-4E2B-BC04-E2E70F5A2441.webp
    9C0CE355-AB6E-4E2B-BC04-E2E70F5A2441.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 72
Back
X