Kediye birsey ögretemez miyiz?

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.984
148.670
798
Kedime hiç yasak koymadim bu zamana kadar zaten dinlemiyor. Koltukları yolum yolum yolar, perdeleri yoldu etti, heryerde girer çıkar. Mutfak tezgahina bile çıkar, biz yemek yerken masada gezer bişey demiyorum bunlara ama suan bunları yazarken süs eşyalarını devirmekle meşgul kendisi. :)

Genelde yükek raflarda durur bikaç parça dekorum ama ufak tefek şeylerim var ulaşabileceği yerlerde, mesela mutfak masamda 1 tane yapma çiçek ve ufak mumlugum var onları filan hep yerlere devriyor. Süs koymaSam da olur çok önemli değil ama hosuma gidiyor 1 kere de o beni dinlese olmaz mı? :D Kedisine laf anlatabilen var mı Allah aşkına. :D

Benimkiler adlarını, gel, dur yapma, sus ve hayırı net olarak biliyorlar.
Ancak benim kısıtlamalarım onlar için tehlikeli olan durumlarda geçerli. Koltukları, perdeleri yolarlar. Süs eşyası koyacaksam tahta yada metal tercih ederim ki koşarlarken düşse bile kırılmasın. Cam eşyalar ortalıkta durmaz çünkü ayaklarına batabilir vs. Tezgahtan buzdolabına oradan da mutfak dolaplarının üzerine çıkma yetkileri var. Tezgahta iş yapıyorsam oraya adım atmaları yasak. Bir odanın kapısı kapanmadığı sürece girerler. Kapanıyorsa çok sorun olmaz.
Sizin sorunuza gelince en hızlı çözüm o süs eşyasının yanına gittiğinde metal bir kumbaraya bozuk para koyup gürültü çıkarabilirsiniz yada su sıkabilirsiniz. Bunları anında yapmanız gerekir. Dokunduğu an hayır deyip arkasından eylemi yapmalısınız. Siz yokken ulaşamayacağı yerde olmalı ki eşya sizin yokluğunuzda bişeyler karıştırmasın.

Benimki efendi bense köleydim.

Ama bir komşumuzun kedisi vardı, kadın temizlik zamanı bahçeye koyar bunu, eşiğe de beyaz bir havlu sererdi, “bu havluyu kaldırana kadar eve giremezsin” derdi, bekçi gibi akşama kadar beklerdi. Bizim bahçeye gelirlerdi, sucuğu çok severdi, çıkarıp önüne koyardım , komşu “yiyebilirsin” diyene kadar yemeden gözüne bakardı kedi. Çok da severlerdi birbirlerini öyle cezalar vs falan yoktu. Benim kedim laftan anlar derdi. Laf anlatmakta mı keramet bilemedim.

Eğitim ve kedi himmm bizi onlar egitir bu kural böyledir ama dört bes aya kadar daha itaatkar oluyorlar onun disinda kral.kraliceler gec kalmissiniz

Eğitim ve kedi himmm bizi onlar egitir bu kural böyledir ama dört bes aya kadar daha itaatkar oluyorlar onun disinda kral.kraliceler gec kalmissiniz

Gerçekten yapacak birsey yok. Ses çıkartıp dikkatini de dağıtmak hatta istemediğim şeyi yaparken su spreylesem bile asla vazgeçmiyor. Onu engellemeye çalışmak beni yoruyor pes ediyorum.

Kedime hiç yasak koymadim bu zamana kadar zaten dinlemiyor. Koltukları yolum yolum yolar, perdeleri yoldu etti, heryerde girer çıkar. Mutfak tezgahina bile çıkar, biz yemek yerken masada gezer bişey demiyorum bunlara ama suan bunları yazarken süs eşyalarını devirmekle meşgul kendisi. :)

Genelde yükek raflarda durur bikaç parça dekorum ama ufak tefek şeylerim var ulaşabileceği yerlerde, mesela mutfak masamda 1 tane yapma çiçek ve ufak mumlugum var onları filan hep yerlere devriyor. Süs koymaSam da olur çok önemli değil ama hosuma gidiyor 1 kere de o beni dinlese olmaz mı? :KK70: Kedisine laf anlatabilen var mı Allah aşkına. :KK70:
Benim kedimde ilk eve geldiğinde koltuğu tırmalamaya çalışıyordu net bir şekilde hayir diyip kızgın bir şekilde göz teması kurarak bir kaç kez uyardım ve bıraktı yapmayı artik sadece tırmalama tahtasını tırmalıyor biraz sert olmak lazım boyle konularda yoksa evde eşya bırakmaz bu yaramazlar

Bastan alistirmak gerekiyordu yaa :( sizin minnos baya abartmis bu işi. Tavrinizi net koyun, gerekiyorsa kizin yani cunku abartmis o, sofrada gezmek ne demek... Cikmasini istemediginiz yerlere kolonya serpin, limon portakal kabugu koyun.

Çok dogru, ben de boyle parmagimi sallayarak kaşlarımı çatarak "hayir oglum" diye diye her seyi ögrettim. Bazi konularda asla taviz vermem

Benim kedimde ilk eve geldiğinde koltuğu tırmalamaya çalışıyordu net bir şekilde hayir diyip kızgın bir şekilde göz teması kurarak bir kaç kez uyardım ve bıraktı yapmayı artik sadece tırmalama tahtasını tırmalıyor biraz sert olmak lazım boyle konularda yoksa evde eşya bırakmaz bu yaramazlar
Bastan alistirmak gerekiyordu yaa :( sizin minnos baya abartmis bu işi. Tavrinizi net koyun, gerekiyorsa kizin yani cunku abartmis o, sofrada gezmek ne demek... Cikmasini istemediginiz yerlere kolonya serpin, limon portakal kabugu koyun.

Benim kedim 4 yaşında artık baya geç kaldım. Kızıyor olmam pek umurunda değil. Onceki sayfada arkadaşın dediği gibi hafif su bile sıktım sprey şeklinde ama inse bile tekrar çıkıp devam ediyor yapacagini yapmaya.
Ben ne kadar inat edersem kedi benden 2 kat inat. Onu engellemeye uğraşırken kendim yoruldum valla pes ettim.

Ben öğretmiştim. Sevdiği yaş mama varsa onla öğretebilirsin tabi kedinin istemeside onemli

Genelde yükek raflarda durur bikaç parça dekorum ama ufak tefek şeylerim var ulaşabileceği yerlerde, mesela mutfak masamda 1 tane yapma çiçek ve ufak mumlugum var onları filan hep yerlere devriyor. Süs koymaSam da olur çok önemli değil ama hosuma gidiyor 1 kere de o beni dinlese olmaz mı? :KK70: Kedisine laf anlatabilen var mı Allah aşkına. :KK70:
Bizim yaramazlar bir past vitamin takviyesine aşıklar resmen bebek gibi yiyorlar bir de domatese :) mama vericem gel mama diye alıştırdık sevdikleri için artık yaramazlık yaparken gelin mama vericem akıllı durun dediğimizde gelip kucağımıza çıkıyorlar meme emecek bebek gibi uzanıp bekliyorlar

Bizim kedimiz eşimin değil ama benim sözümü dinliyor eşim hep zorla yasak olan yerden indirerek bağırarak halletmeye çalışıyor bense hep cıkcıkcık şşşşşt hayır diye ismiyle hitap ederim çoğu zaman yapmayı bırakır ve yanıma gelir ben de başını okşarım anlaşırız ❤️ Bunu başaramadığım durumlarda var karton ya da poşet yiyorsa eğer kendimi keseyim yine de asla bırakmaz 🤣 nasıl yaptığımı gelirsek istemediğim şeyi her yaptığında aynı tepkiyi veriyorum başlarda kalkıp durduruyordum indiriyordum ama şartlandırmak için hep cıkcıkcıkladım😅 şuan 3 yaşında bir yaşına kadar hiç yasak yoktu sonradan da alıştı yani merak etmeyin

Geç kalmışsın rivaviracım :27: benim çatlak asla masa ustlerine çıkmaz mutfak mermerine falan kesinlikle ama anneme gidince kendisi şımarttığı için buzdolabının üstünr bile çıkıyor :deli:beni görünce hop atlıyor aşağı :70: kediler çok fazla zeki sadece yapmak istemiyorlar bu saatten sonra da yapar istediğini ama sen kıyamazsın artık :anne:

Back
X