- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
Ay nebileyim bazen yanimda tasimak bile istiyorumda olmuyor onlar seviyor demekki evi. Farklı yerleri sevmiyorlar. Arabaya binmeye bile zor alisti veterinere gidip gelirken. Mutlu olsunda.
Büyük ihtimalle o kedi kısırlaştırılmamıştır ve bu yüzden kaçmıştır yoksa bebeklikten evde olan hiç bir kedi sokak aramaz ve sokakdan korkar
Kısırlaştırılınca ömrü kısalıyor diye kısırlaştırmamıştı evet.
Köpekler daha çok insanları sahiplenirken kediler bulundukları mekanı sahiplenirler. Bu yüzden eve alışmış bir kedi veterinere gitmek, yolculuk, başka bir eve gitmek gibi durumlarda agresifleşebilir. Sokak kedileri de bulundukları sokağa çok bağlıdır. Ölüm dışında terk etmezler mekan bildikleri yeri.
Şu an dışarıya bıraktığım kedim bir zamanlar taşındığımda depresyona girdi oradan biliyorum. Sonra alıştı ama ilk zamanlar çok kötüydü.
Kısırlaştırınca ömrü uzar kısalmazKısırlaştırılınca ömrü kısalıyor diye kısırlaştırmamıştı evet.
4 saat gibi bir yolda sakinleştirici bir macun var, onu öneririm. Veteriner yardımcı olur bunu edinmenizde öyle çok pahalı bir şey de değildi diye hatırlıyorum.Bizde tasincaz yakinda :/ umarim kolay atlatırız o konudada ayri endiseleniyorum zaten. 4 saat gitme yolu surecek birde. Of
Aynı eşyalar ve siz olduğunuz sürece kolay atlatir canım merak etmeBizde tasincaz yakinda :/ umarim kolay atlatırız o konudada ayri endiseleniyorum zaten. 4 saat gitme yolu surecek birde. Of
Artık çok geç..Kısırlaştırınca ömrü uzar kısalmaz
4 saat gibi bir yolda sakinleştirici bir macun var, onu öneririm. Veteriner yardımcı olur bunu edinmenizde öyle çok pahalı bir şey de değildi diye hatırlıyorum.
Para onemli degil, onun icin ne iyi olmasi gerekiyorsa bana yeter zaten bu yuzden yakinlarda veteriner varken tutup 100km git gel mesafedeki veterineri tercih ediyorum arabayla gittik geldik baya istanbulda olunca malum o yol biraz suruyor. Basta panikliyordu ama en son gidisimizde cok aglamadi artik daha uslu. 4 saat icin vucuduna birsey almasini istemiyorum bu konudada cok bocalamistim ama vermemeye karar verdim. Umarim sikinti cikartmaz. Rahatlatmaya calisicam. :/
Aynı eşyalar ve siz olduğunuz sürece kolay atlatir canım merak etmebiz kaç sefer taşındık ben evlenmeden once yani 2 kedimiz vardı hic sorun yaşamadılar inş. Giriş kati değildir :)
Arabanız var nasıl alıştırmadınız ki benim bir kedim vardı nerdeyse hergün taksiyle alıp annemden dayıma gidiyordum işten çıkınca, bayılıyordu arabalara yavruyken başlamıştı gidip gelmeye alışmıştı :)Giris kat olacak ama kapi direk disari acilmiyor zaten kacma egilimide yok. Umarim kolayca alisir yoldada tasima cantasindan cikartmayi dusunuyorum gogus tasmasi takarak iyi fikir gibi geliyor.
Arabanız var nasıl alıştırmadınız ki benim bir kedim vardı nerdeyse hergün taksiyle alıp annemden dayıma gidiyordum işten çıkınca, bayılıyordu arabalara yavruyken başlamıştı gidip gelmeye alışmıştı :)
Macunu önermem, anestezi o bildiğin ve çok tehlikeli.. Benimki de veterinere bile giderken sıkıntı yapıyordu başlarda, sonra 8 saatlik yolu kaç defa gittik geldik otobüs ile bilmiyorum. Ben ölü vaziyette oluyordum o da fazlasıyla enerjik.. Gık demiyor. Alışıyorlar zamanla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?