Kefil olmadım diye boşandım

Ben teşekkür ederim, güzel sözleriniz için. Kendi hayatımdan ve gözlemlerimden analizlerim. Size de bir faydası olmuşsa ne mutlu bana.

Konu sahibinin davranış şeklini o kadar beğendim ki, içim açıldı sabah sabah. Tebrik etmeden geçemedim.

Bir tek hayatımız varsa, o kıymetli. ne onu tasarruf hakkını, ne de beyinlerimizi kimseye kiraya verme lüksüne sahip değiliz. Eğer yaşamaya değer bir hayat istiyorsak.

Bizden çok daha tutucu olduğunu düşündüğümüz Arap kültüründe ve daha pek çok farklı kültürde bile boşanmak bu kadar önem atfedilen bir şey değil. Yürümedi, allah selametliğini versin, nasibi güzel olsun diyerek ayrılıyorlar. Bizim kültür bunu bu kadar büyütüyor. Ve boşanan bir kadına, yaşadıkları yetmezmiş gibi, daha da kötü hissettiriyor. Ve bu gerçekten gerçek değil :) o yargılayan bakışlar bir yaraya merhem oluyor mu? Yok. O zaman onların görüşlerinin de bir ehemmiyeti yok. Hepsi bu.

Gerçekten çoğumuz böyle kritik durumlarda ortada duran çıplak gerçeğe bilerek gözümüzü kapatmıyor muyuz? Sırf kendi sınırlı güvenli alanımız, alışkanlıklarımız bozulmasın diye. Ve sonra mutsuzluktan ölüyoruz.

Konu sahibi her gün ölmektense, bir gün ölmeyi tercih etmiş. Ve kendine yeni bir hayat kurmaya cesaret etmiş. Bir defa çok acır ama sonrası güzel olacaktır inşallah. Üzülmek değil, çok şükür diye sevinerek uyanması lazım her sabaha.

30 senede yediğim kazıklara oturup üzülmektense, artık sıra sıra sahiplerine iade ederek geçirmek çok daha eğlenceli :)

Eşe bile önce Can, sonra Canan beyefendiciğim diyeceğiz :)

Yat kalk Allah'a dua et zaten seni başta bu kadar saf gorduklerinden kullanmak istediklerinden onaylamislar be bacim,üç ay içinde tazecik namusunu böyle iğrenç bişeye kurban eden adamdan kurtulduğuna secdelere baskoy! Sen bekarken böyle borçların mi?vardıki senin borcunu? Sustuk yuva kurduk ne yahu kv ye bak!
Sussan kabuk etsen asıl yuvani yapacaklardi haberin var mı? Sonrada yine sepet havası sana,borcsuz yeni gelinli hayata merhaba senin kocabasa.

Hayır efendim. Yok oyle birsey. Sen kocandan,kocan senden sorumlu. Onun annesi babasi seni ilgilendirmez. Zaten evlilikler,bu yüzden bitiyor. Senin annen boyle,senin baban böyle dedi. O bunu dedi su bunu dedi. Yalan mi?
Sen ne munasebet onlarin dedigini yapacakmışsın.
Evlilik tabiki birlik beraber olmak. Kadının sırtından gecinmek degil. Çalışan kadınları,bazi aileler boyle görüyor. Yoluncak kaz gibi. Calismayani da ezenler var. Kötü insanla ugrasmak cok zor .evlilik cok büyük şans. Bakin gecmisteki liderlere. Dunyayi kurtardilar ama evlenmediler. Diyorum ya şans. Hic uzulme. Aslinda bu zamanda evlenmemek lazım. Eskide kaldı delikanli erkekler,dobra kadinlar...

Çok güzelsiniz.Çok teşekkür ederim.İnanın yapabilceğim şeyler isteselerdi sabrederdim.Fakat hep daha fazlasını hep daha fazlasını ıstedıler.Dönüp arkasına bile bakmadılar.Namus ,şeref ,haysiyet önemli.Dualarınızı esirgemwyin.Sadece her şey gözümde kaldı.Çoğu Eşyalarımı bile açmamıştım.Rabbim böyle uygun gördü.Ben o evden ayrıldıktan 20 gün sonra işinden ayrılmış.Düşünebiliomusunuz.Para için karısını boşuo evini dağıtıo madem çok ıhtıyacınız vardı çalışıp ödeseydın yardımcı olsaydın babana .Ne yapmışlar’Ne yapmaya çalıştılar hiç bir bilgim yok.Ben rabbime havale ettim

Evet aynen öle .Ben burada sadece indirgemiş bi şekilde anlattım.İzin gunumde bıle evımde oturamadım.Her gun oradaydık.Bugun evımızde kalalım dıyınce kıyamet kopuodu sen benım aılemı ıstemıosun dıye.O eski insanlar eskıde kaldı.3 aylık gelınım ben her şey gozumde kaldı ama buda rabbımden geldi.

Aynen öyle.Madem evlilik bırlık beraber olmak sen çalış kocana yardım et benden ve benım evlılıgımden ne ıstıosun.Yemın ederım yapabılıcek bısey olsa yapardım.Tutarıda soylemıolar.Allaha havale ettim.

Nereliydi eşin? Bazi yerlerden de hic adam cikmaz ondan sordum. Ailesiyle otursun bakalim o zaman. Hanim evladi . Sanki kendilerine köle alıyorlar. Herkesin evi ayri her evinde kültürü ayrı. Sen tabiki evinde oturcan dinlencen zaten çalışıyorsun. Boyle olmasi iyi olmus bunlar seni hasta ederdi. Bu aile bu koca. Benimde gecen esimle tartismam oldu kaynanam bana dioki gec uyanıyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi biraz cekip ceviren kadındır. Ben dedim kendisi de (oglu icin) gec uyaniyor. Gecen oglen 3 te uyandi gecende aksam 6ya kadar yatti bizim sorunumuz degil boyle seyler dedim sustu.
Sanki padisah yetiştiriyorlar da,onlara ozel muamele bekliyorlar ogullarina. Boyleleri de ailelerine tapiyor. Aileleri icin yerleri yalıyorlar .

Böyle hayat emicilerden kurtulmuşsun, en güzel bir şey ne kadar dengesiz dengesiz hareketler .

Hemde ne tapma.Ben 30 yıl onlarla yaşadım diodu.Sankı ben aılesınden koparmaya çalışıorum.Onca yaptıklarına ragmen sesimi bile yukseltmedım.

dolanmıyorsan ne diye konu açtın buralarda mal mülk derdine düşmüşsün boşandığına bile üzülmüyorsun.. bir dahakine kocanı daha doğru seçersin artık...

dolanmıyorsan ne diye konu açtın buralarda mal mülk derdine düşmüşsün boşandığına bile üzülmüyorsun.. bir dahakine kocanı daha doğru seçersin artık...
Mal mülk derdine düşmedim.Siz ne kadar değişik bi insansınız.Burası bir derdim var kösesı ve kefıl olmadıgım ıcın boşandıgımdan olan olaylardan bahsettım.Verecek cevap bulamadın çirkinleştin.Uzak dur benden.

ne alakası var çirkinleşmekle? senle bir derdim yok mihirden söz açan sen değil misin?
güvenmemişsin ki kefil olmamışsın orası beni bağlamaz ben başka şeyden söz ediyorum.

B
ne alakası var çirkinleşmekle? senle bir derdim yok mihirden söz açan sen değil misin?
güvenmemişsin ki kefil olmamışsın orası beni bağlamaz ben başka şeyden söz ediyorum.
Sen bana boşandıgına bıle uzulmemıssın dıye ıftıra atıosun.Hangı maldan bahsettım.Neyın derdıne düştüm.Pardon ama hangi mal mülk davasından bahsettım.Üzülmedımı nerden biliosun.Nerenle okuosun.Yawrum ötede oyna uzak dur benden .

Insallah gonlunuzde beklediginizden daha guzel mutluluklari yasayacaksaniz. Guclu olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…