Aynen hiç mi hiç sevmemiş beni.Ben güzel seviyorum diye bu aptal beni seviyo her dediğimize yapar demiş olabilir.Dünya ne ara boyle oldu bılmıorum.Yat kalk böyle insanlardan kurtuldum diye dua et, sadaka ver birine. Nasil insanlarmış bunlar be. Helede kocana hiç birsey diyemiyorum yazik ya bitik hayatlari resmen. Boşver sen onlari kabus gördüğünü düşün ve unut
Valla canim yaşadıklarımdan öyle bir ders çıkardım ki iki seyi çok iyi öğrendim.1 kimseye guvenmiceksin 2 kendini ezdirmiceksin. Onun için sıkma canını allah kurtarmisAynen hiç mi hiç sevmemiş beni.Ben güzel seviyorum diye bu aptal beni seviyo her dediğimize yapar demiş olabilir.Dünya ne ara boyle oldu bılmıorum.
Yuvasına sahıp cıkabılırdı.Ben ımza veremem ama sen aılene yardımcı olabılırsın dedım.O benım babam dedi durdu.Nice insanların borcları var devlet bana soruo imza cer dio bende yok dedım bundan dogal bısey varmı.üzücü bir durum elbette ama ömründen günlerinden gençliğinden daha fazla çalmadığına şükret. kaba saba dümdüz odun gibi bir adammış anlaşılan. canın sağolsun.
harika cevap vermişsin ..şükret kurtulduğana.İnsan yerine koyup söylemediler.Maaş kartıma kadar aldı.Canım borcumuz ne kadar kaldı diodum.şirket ortagımıyız diodu.Ne kadar para cekılcek benım ımzam neden gereklı bılmıodum.Eşi oldum için imzam gerekıomus.Aslında ımza verıcek çok kişi varmışta onların eşlerini getırmek olmazmış.Ben gelin olmaya ev kurmaya geldım kefıl olmaya gelmedım dedım canınımı istedik dedi.Boşandım çok şukur . Sadece çok zoruma gidio hersey
Ne güzel yazmışsınız, ben de altına imzamı atıyorumSeni kutluyorum, tebrik ediyorum. Aslında madalyalık bir iş yapmışsın ama boşanma psikolojisi sebebiyle haberin yok yaptığın işin büyüklüğünden.
Senin senaryonda klasik durum, ve muhtemelen pek çok kişinin başına gelecek durum şu olurdu: kızımız henüz 3 aylık evlidir. Daha eşini ve evliliği bile tam tanıyamamıştır. Eşi bir gün iş sebebiyle imzan gerekiyor der, o da eşle ayrı gayrı olunmaz deyip bir imza atıverir.
Bu sırada devamlı sorun çıkıyordur ama bunları evliliği yürütmek için, boşandı demesinler diye sineye çeker. Henüz daha yeniyiz filan diye kendini teselli eder. Karşı tarafın gerçek yüzü ortaya çıktığında iş işten geçmiştir. Boşanma kararı alınsa bile üstünden en az 5 yıl geçmiş, kadın 15 yıllık yıpranmış, belki Arada çocuk olmuş ve ayrılığı bile göze alamayacak bir duruma gelmiş, hayattan pes etmiştir.
Çok uzatacağım ve komik, alakasız gelecek sana ama arkadaşım geçen yuvasından kaçıp duran evcil hayvanından bahsediyordu. İlk aldığında devamlı kaçıyormuş yuvadan, evin içinde oraya buraya gidip kayboluyormuş. Yuvada da devamlı çırpınıyormuş, diğer hayvanın üstüne çıkıp oradan dışarı atlamaya çalışıyormuş. Çok hareketli, yaramaz bir şeymiş.
Arkadaşım gittikçe kenarları daha yüksek bir yuva aldım diyor. En sonunda ümidi kesmiş. Şu anda yanındaki saf hayvandan bile daha hareketsiz. Yalnızca yem bekliyor, onda bile artık ağır ağır hareket ediyor. Hayvanın karakteri değişmiş.
Bu belki pek çok kişi için herhangi saçma bir evcil hayvan hikayesi ama birincisi gerçek bir durum, kurbağa yağ gibi farazi bir hikaye değil. ikincisi bu hayvan davranışından bile insan hayatına dair çok şey çıkıyor.
Sen daha yüksek duvarlar örülmesine izin vermeden, o hapis hayatından çıkmayı başaran kişisin. Başkalarının senin yerine kararlar almasına ve seni kendi kararlarına mahkum etmesine izin vermemişsin. Bunun için, aman ailemin yanına gideyim, 3 ay sonra geri döneyim gibi tutarsız hareketler yerine boşanma gibi cesur bir adımla sorunu kökten çözebilmişsin. Eşine, ben seninle eş olmak içim evlendim, kefil olmak için değil deme ferasetini göstermişsin.
İçimizdeki özgür, mücadeleci ruh, sırf birileri bize daha yüksek duvarlar koyuyor diye zamanla sönüp gidiyor ve kendi hapishanelerimizde, gardiyanlarımıza itaat ederek yaşıyoruz. Bu duvarlar eş, eşin ailesi, kırılmasınlar diye susulan her davranış, boşandı demesinler korkuları, nasıl anlayamadım diye kendini yıpratmalar vs..
Ben eşimle evlenmeden 3 sene çıktım ve evlendiğimde karşımda bambaşka bir adam buldum. Öyle önceden anlayabilmek çoğu zaman mümkün değil zaten. Yine 3 ayda iyi anlamışsın gerçek yüzlerini, niyetlerini.
Oradan böyle gaz vermeye çalışan bir mesaj olarak görünebilir belki okuyana. Ama niyetim hiç öyle değil. Sabah sabah gerçekten çok beğendim hikayeni. Sen üzülüyor olsan da. Ki çok gereksiz. Dediğim gibi kendini tekrar tekrar tebrik et. Keşke pek çok kadın senin gibi olsa.. Eminim pek çok sorunlu eş, anne, evlilik önlenmiş olurdu. Ama çoğumuz gözümüzü kapatmayı seçiyoruz, ta ki geç olana kadar.
Hayat bu, başımıza her türlü felaket geliyor ve sen bunların birini kendi başına çok güzel atlatmışsın. Eski eşini de artık düşünmeyi bile bıraktığında tamamen kurtulmuş olacaksın. O seviyeye de gelirsin inşallah.
İlk eşinden 1 sene içinde boşandı yakın bir arkadaşım da.o da cesur bir kızdı ve pek çok kişinin reddedemeyeceği çok zengin bir hayatı elinin tersiyle itti. Şimdi onu çok seven bir eşi ve çocuğuyla mutlu mesut çok şükür. Sen de mutluluğu bulursun, yeter ki şu olumsuz enerjiyi üstünden at.
salla gitsinÇalışıorum şu anda ama artık gitmio. En ufak olayda haklı bile olsam sen boşandın diolar. Sanki boşanmakda allahın emri değil.Sanki suclu gibi.Kınayanın allah başına versin
İştekiler.Yeterki bi sorun olsun ufacık bi şeyde hemen seni senin yaranla karsılık verıolarboşandın diyen kim ya ...
salla gitsin
Çok tesekkur ederım gercekten öyle.Allahım boyle ınsanlardan herkesı korusun.Yatacak yerlerı yok.Rabbım benım hesabımı en muhtesem sekılde gorcektır.Ama rabbım cok sabırlı.Bız gemen olsun bıtsın perısan olsun ıstıyoruz.Ama rabbımın dusundugu seyler daha farklı.Valla canim yaşadıklarımdan öyle bir ders çıkardım ki iki seyi çok iyi öğrendim.1 kimseye guvenmiceksin 2 kendini ezdirmiceksin. Onun için sıkma canını allah kurtarmis
dini olarak dayanıyoruz. müslümanım diyen kadını boşasa da hakkını vermeli.evlenirken laik devletin nikahını kabul edip aynı zamanda mihir gibi resmiyette hiçbir geçerliliği olmayan şeylere dayanıyorsunuz ya bu yaşananlar çok anormal gelmiyor bana....
Yorumunuz pek çok kadının yaşadığı sorunlara ışık tutacak cinsten. Öyle güzel ifade etmişsiniz ki içimizde yaşadığımız esareti... Çoğu satırınızın altını çizerek, beynime kazımak istercesine okudum. Konu sahibinin yaptığını içine kendimi de alarak söylüyorum ne yazık ki yapamıyor bir çoğumuz. Sorunlu olduğu baştan belli olan kişilere ömrümüzü harcıyor ve harcanıyoruz. Sizi yorumunuzdan dolayı; konu sahibini de atmış olduğu cesaretli adımından dolayı tebrik ediyorum. Konu sahibine ayrıca şunu söylemek isterim, bugün üzülse de yaşadıklarından dolayı gelecekte daha fazla üzüntüsünün önüne geçmiş olmuş. İnşallah kendisini maaş kartı gibi görmeyen bir eşi olacaktır ileride...Seni kutluyorum, tebrik ediyorum. Aslında madalyalık bir iş yapmışsın ama boşanma psikolojisi sebebiyle haberin yok yaptığın işin büyüklüğünden.
Senin senaryonda klasik durum, ve muhtemelen pek çok kişinin başına gelecek durum şu olurdu: kızımız henüz 3 aylık evlidir. Daha eşini ve evliliği bile tam tanıyamamıştır. Eşi bir gün iş sebebiyle imzan gerekiyor der, o da eşle ayrı gayrı olunmaz deyip bir imza atıverir.
Bu sırada devamlı sorun çıkıyordur ama bunları evliliği yürütmek için, boşandı demesinler diye sineye çeker. Henüz daha yeniyiz filan diye kendini teselli eder. Karşı tarafın gerçek yüzü ortaya çıktığında iş işten geçmiştir. Boşanma kararı alınsa bile üstünden en az 5 yıl geçmiş, kadın 15 yıllık yıpranmış, belki Arada çocuk olmuş ve ayrılığı bile göze alamayacak bir duruma gelmiş, hayattan pes etmiştir.
Çok uzatacağım ve komik, alakasız gelecek sana ama arkadaşım geçen yuvasından kaçıp duran evcil hayvanından bahsediyordu. İlk aldığında devamlı kaçıyormuş yuvadan, evin içinde oraya buraya gidip kayboluyormuş. Yuvada da devamlı çırpınıyormuş, diğer hayvanın üstüne çıkıp oradan dışarı atlamaya çalışıyormuş. Çok hareketli, yaramaz bir şeymiş.
Arkadaşım gittikçe kenarları daha yüksek bir yuva aldım diyor. En sonunda ümidi kesmiş. Şu anda yanındaki saf hayvandan bile daha hareketsiz. Yalnızca yem bekliyor, onda bile artık ağır ağır hareket ediyor. Hayvanın karakteri değişmiş.
Bu belki pek çok kişi için herhangi saçma bir evcil hayvan hikayesi ama birincisi gerçek bir durum, kurbağa yağ gibi farazi bir hikaye değil. ikincisi bu hayvan davranışından bile insan hayatına dair çok şey çıkıyor.
Sen daha yüksek duvarlar örülmesine izin vermeden, o hapis hayatından çıkmayı başaran kişisin. Başkalarının senin yerine kararlar almasına ve seni kendi kararlarına mahkum etmesine izin vermemişsin. Bunun için, aman ailemin yanına gideyim, 3 ay sonra geri döneyim gibi tutarsız hareketler yerine boşanma gibi cesur bir adımla sorunu kökten çözebilmişsin. Eşine, ben seninle eş olmak içim evlendim, kefil olmak için değil deme ferasetini göstermişsin.
İçimizdeki özgür, mücadeleci ruh, sırf birileri bize daha yüksek duvarlar koyuyor diye zamanla sönüp gidiyor ve kendi hapishanelerimizde, gardiyanlarımıza itaat ederek yaşıyoruz. Bu duvarlar eş, eşin ailesi, kırılmasınlar diye susulan her davranış, boşandı demesinler korkuları, nasıl anlayamadım diye kendini yıpratmalar vs..
Ben eşimle evlenmeden 3 sene çıktım ve evlendiğimde karşımda bambaşka bir adam buldum. Öyle önceden anlayabilmek çoğu zaman mümkün değil zaten. Yine 3 ayda iyi anlamışsın gerçek yüzlerini, niyetlerini.
Oradan böyle gaz vermeye çalışan bir mesaj olarak görünebilir belki okuyana. Ama niyetim hiç öyle değil. Sabah sabah gerçekten çok beğendim hikayeni. Sen üzülüyor olsan da. Ki çok gereksiz. Dediğim gibi kendini tekrar tekrar tebrik et. Keşke pek çok kadın senin gibi olsa.. Eminim pek çok sorunlu eş, anne, evlilik önlenmiş olurdu. Ama çoğumuz gözümüzü kapatmayı seçiyoruz, ta ki geç olana kadar.
Hayat bu, başımıza her türlü felaket geliyor ve sen bunların birini kendi başına çok güzel atlatmışsın. Eski eşini de artık düşünmeyi bile bıraktığında tamamen kurtulmuş olacaksın. O seviyeye de gelirsin inşallah.
İlk eşinden 1 sene içinde boşandı yakın bir arkadaşım da.o da cesur bir kızdı ve pek çok kişinin reddedemeyeceği çok zengin bir hayatı elinin tersiyle itti. Şimdi onu çok seven bir eşi ve çocuğuyla mutlu mesut çok şükür. Sen de mutluluğu bulursun, yeter ki şu olumsuz enerjiyi üstünden at.
Bende çok beğendim Harika yorum yapmış.Konu sahıbı olarakta inşallah.Bazı şeyler cogu seyler ıcımde kaldı ama napayım rabbımden ıyı kımse bılemez.Allah bana bunu uygun gordu .dualarınızı beklıorum.Yorumunuz pek çok kadının yaşadığı sorunlara ışık tutacak cinsten. Öyle güzel ifade etmişsiniz ki içimizde yaşadığımız esareti... Çoğu satırınızın altını çizerek, beynime kazımak istercesine okudum. Konu sahibinin yaptığını içine kendimi de alarak söylüyorum ne yazık ki yapamıyor bir çoğumuz. Sorunlu olduğu baştan belli olan kişilere ömrümüzü harcıyor ve harcanıyoruz. Sizi yorumunuzdan dolayı; konu sahibini de atmış olduğu cesaretli adımından dolayı tebrik ediyorum. Konu sahibine ayrıca şunu söylemek isterim, bugün üzülse de yaşadıklarından dolayı gelecekte daha fazla üzüntüsünün önüne geçmiş olmuş. İnşallah kendisini maaş kartı gibi görmeyen bir eşi olacaktır ileride...
Boşver sen onu o kişinin canı gercekten kavga etmek istıyo.Dinimizi bilmiyo.Konuşuo.Allah ıslah etsindini olarak dayanıyoruz. müslümanım diyen kadını boşasa da hakkını vermeli.
Allah çıkartsın onlardan inşallah.Rabbim gönül ferahlığı versin herkesin imtihanı farklı arkadaşım, üzülmemek elde değil ama böyle adamlara karşı sağlığından olursun yaşa hayatını kurtulduğuna şükret gerçekten değişik insanlarmış çete gibiler resmen .Allah seni kayırmış,kurtarmış akıllı kızsın çok şükür.ÇAlış paranı biriktir hayat sana daha çok güzellikler versin inşallahAynen oyle bizim ilyerınde ınsanlar her yıl evlenıo.Ne bılım bıtek benım gıbı tez zamanda bolanan benım.Hepsı cocım ayı yasadı şimdi hamıleler.Aksama ne yemek yapsammm yaaaa dedıklerınde bıle gozlerım doluo.Yemın ederım kıskanmıorum.Sadece çogu sey içimde kaldı.Benım ne sucum vardı dıorum.Kendı borcları ıcın benı harcadılar dıorum
İnsallah.Çok tesekkur ederım dua edın.Allah çıkartsın onlardan inşallah.Rabbim gönül ferahlığı versin herkesin imtihanı farklı arkadaşım, üzülmemek elde değil ama böyle adamlara karşı sağlığından olursun yaşa hayatını kurtulduğuna şükret gerçekten değişik insanlarmış çete gibiler resmen .Allah seni kayırmış,kurtarmış akıllı kızsın çok şükür.ÇAlış paranı biriktir hayat sana daha çok güzellikler versin inşallah
Allah onları bıldıgı gıbı etsın.Resmen bana anama babama köle ol git calış para getır parayı ne yaptıgımı sorma banka kredılerımızede ortak ol dedıler.İçimden atamıorum yasadıgım haksızlıgı..Allaha sıgınıorum.Allahım nıye bu kadar kör oldum dıorum.Ama nerden bılıcektım benden boyle taleplerı olacagını.İçim hiç dogrulmuyo hiç.Ohhhh iyi yapmissin
Sefan olsun
Milletin kizini aptal yerine koymak parasini yemek icin evlendiriyorlar ogullarini.
Yok yaaa?
Millet de enayi tabii.
Valla sana yildizlik bir bravooo.
Yolun basindayken bosanmissin
Yoksa omur boyu parani yiyip kullanacaklardi seni.
Ohhh olsun
Kimseye bişey dayandırdıgımız yok.Ayrıca mihir resmiyettede var.Hukuktada var.Ama sımdı bunları sana anlatmıcam.Sen kavgaya gelmişşin canım.Benden sana iş çıkmaz.
dini olarak dayanıyoruz. müslümanım diyen kadını boşasa da hakkını vermeli.
seni gerçekten tebrik ediyorm ..keşkkemerhaba arkadaşlar benim gibi olan varmı evliliğim 3 ay sürdü önce altınlar gitti mihir olarak dokunulmamasını istiyoruö dediğim halde sonra bilezikleri istediler bilezikleri vermek istemedim zaten altınlar alındı bilezik bizim gelecegimiz dedim senın gelecegın benım hayır dediğin adama sarılıp uyuyamazsın dedi sonra eve gelmedi suratıma bakmadı ailesine anlattım biz sustuk yuva sahibi olduk sende susacaksın dediler güç bela barıstırdılar bu seferde kayınbaba denen kişi oglum bana kefil olucak sende imza ver dedi bende kabul etmeyınce boşanmak ıstıyorum dedı once duymadım sonra dıretınce tmm dedım daha bır cok olaylar oldu ve severek evlenmiştim. Evlenmeden önce saglık sorunu yaşamıstım . Hep yanımda olmuştu. Fabrikatör kızıda deilim.Ne kadar borç var oda söylenmedi.Oğlum kefil olucak sende imza ver.imza vermeyincede kayınvalide evlilik birlik beraber olmaktır.Bir imza değilmiydi inzanda seninle olsun dedi. Allah onlara gün yüzü göstermesin .Sonuc olarak boşandım. Her sey ama her sey gozumde kaldı. Ben tek başıma nasıl borcun altından kalkabılırdımkı.keza ne kadar borc oldugu bıle soylenmıo.Sonuç olarak o kadar mutsuzumkı.Öle büyük bir travmaki.Benim gibi evliliği kısa süren varmı?Benim gibi hayatı kabuse dönmüş olan var mı?Nasıl kendinize geldiniz .Yardımcı olurmusunuz.
canım mesleğin neydi kiİştekiler.Yeterki bi sorun olsun ufacık bi şeyde hemen seni senin yaranla karsılık verıolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?