Hayir sakın vermeyin .Merhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Bende o kadar para yok, kredi çekmem lazım. Eğer çekersem ve ödemezse altından kalkamam. Normalde güvendiğim bir arkadaş ama bazı konular beni huylandırdı, sebebi de şu. Borcun sebebi, bir arkadaşı ....kur tarzı bir mağazadan beyaz eşya telefon falan alıyor. Bizimki de kefil oluyor ama arkadaşı hiç ödeme yapmıyor ve bir gün durup dururken mağaza direkt arkadaşımı hacizle tehdit ediyor. Öncesinde hiç bir uyarı vs yapmadan?
Benim merak ettiğim eğer bir borç varsa mağaza ilk önce asıl borçluyu dava etmez mi veya ona haciz yollamaz mı? Anlattığına göre mağaza asıl borçluyla uğraşmamış bile. Eğer illa kefilden tahsil edecekse hiç uyarı vs yapmadan bir gün direkt 300 bin yolla yoksa hacze geleceğiz diye mi ararlar? Anlattıklarına ikna olmadım açıkçası yanlış birşeyler var.
Bu konulardan anlayan arkadaşlardan rica etsem beni aydınlatır mısınız?
Ekleme: Tamam ben kredi çekmeyeceğim ama anlattığı şey mantıklı mı? Niyetini anlamak istiyorum.
Normalde hesabını bilen, cimri olmayan ama çarçur da etmeyen bir arkadaş. En çok bunun için şaşkınım nasıl düştü bu duruma diye.İnsanlar kardeşine vermiyor bu zamanda güven bitti bilmiyorum siz daha iyi tanırsınız ama az para değil yıllarca ödeyeceksiniz belki geri vermeyecek. Vermiyorum demekten mi çekiniyorsunuz. Kredi çekmenizi o mu teklif etti
Öyle biri değil aslında marka giyeyim kafelere gideyim bi tip değil. Üstelik çok olgun, ne yaptığını bilen biriydi. Hareketlerine çok şaşırdım ondan konu açtım, ne olabilir diye.Asla asla asla..
Ztn inanmadım kimbilir kimle gezmek için para dileniyor
Birde intihar edecekmiş ölmeyi grip olmak zannediyor galiba
Hatta bu aralar yerel mağazalarda KEFİLSİZ 12 ay taksitle eşya yazısını görüyorum. Mesela oturduğum ilçedeki büyük ve kurumsal bir mağazada yazıyordu bu yazı.Ben de bunu öğrenmek istiyorum. Keşke çalışanları falan burada olsa.
Belli, o zavallım da fena kazık yemiş ama bunu çözecek kişi siz olmayın. Birde hiçbir banka 300.000 lik kredi vermez. 1.250.000 e ev almak isteyen arkadaşıma, bu sene haziran ayında 300.000 kredi verdiler. O da ev için.Normalde hesabını bilen, cimri olmayan ama çarçur da etmeyen bir arkadaş. En çok bunun için şaşkınım nasıl düştü bu duruma diye.
Öyle biri değil aslında marka giyeyim kafelere gideyim bi tip değil. Üstelik çok olgun, ne yaptığını bilen biriydi. Hareketlerine çok şaşırdım ondan konu açtım, ne olabilir diye.
Arkadaşımın borcu 300 binmiş, benden 100 bin istiyorBelli, o zavallım da fena kazık yemiş ama bunu çözecek kişi siz olmayın. Birde hiçbir banka 300.000 lik kredi vermez. 1.250.000 e ev almak isteyen arkadaşıma, bu sene haziran ayında 300.000 kredi verdiler. O da ev için.
Normalde hesabını bilen, cimri olmayan ama çarçur da etmeyen bir arkadaş. En çok bunun için şaşkınım nasıl düştü bu duruma diye.
Öyle biri değil aslında marka giyeyim kafelere gideyim bi tip değil. Üstelik çok olgun, ne yaptığını bilen biriydi. Hareketlerine çok şaşırdım ondan konu açtım, ne olabilir diye.
Senetle satis yapan yerler yuklu miktardaki alimlarda kefil istiyor. Bahse konu olan meblag 300bin. Kefil istemeleri normal yani.Merhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Bende o kadar para yok, kredi çekmem lazım. Eğer çekersem ve ödemezse altından kalkamam. Normalde güvendiğim bir arkadaş ama bazı konular beni huylandırdı, sebebi de şu. Borcun sebebi, bir arkadaşı ....kur tarzı bir mağazadan beyaz eşya telefon falan alıyor. Bizimki de kefil oluyor ama arkadaşı hiç ödeme yapmıyor ve bir gün durup dururken mağaza direkt arkadaşımı hacizle tehdit ediyor. Öncesinde hiç bir uyarı vs yapmadan?
Benim merak ettiğim eğer bir borç varsa mağaza ilk önce asıl borçluyu dava etmez mi veya ona haciz yollamaz mı? Anlattığına göre mağaza asıl borçluyla uğraşmamış bile. Eğer illa kefilden tahsil edecekse hiç uyarı vs yapmadan bir gün direkt 300 bin yolla yoksa hacze geleceğiz diye mi ararlar? Anlattıklarına ikna olmadım açıkçası yanlış birşeyler var.
Ekleme: Tamam ben kredi çekmeyeceğim ama anlattığı şey mantıklı mı? Niyetini anlamak istiyorum.
Anladım. Yani doğru söylüyor olabilirSenetle satis yapan yerler yuklu miktardaki alimlarda kefil istiyor. Bahse konu olan meblag 300bin. Kefil istemeleri normal yani.
Bunlar tahsilata bakar. Asil borclu telefonu açmıyorsa, ulasamiyorlarsa kefili ararlar. sonuç itibariyle borçtan müteselsilen sorumlular. Sozlu olarak kefili arayip "bizi davayla ugrastirma, dava acsak zaten alacagiz, uğraştırmadan öde" demek istemislerdir. Hukuk burolari bile kefil olmamalarina ragmen insanlarin amcasini dayisini arayip bunu yapiyor.
Olabilir.Anladım. Yani doğru söylüyor olabilir
E intihar ederse etsin size ne ki fedai misinizMerhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Bilgiler için teşekkürlerOlabilir.
Soyle dusunun. Bana 300 bin borcunuz var, borcu verirken yaninizdaki arkadasiniz size kefil oluyor. Odeme zamani once sizden isterim, odemiyorsaniz kefil gosterdiginiz insana giderim. Dava acsam parami zaten alacagim ama ugrasacagim. Oncr sozlu olarak tehdit edip sansimi denerim.
Hatta haberlere konu oldu hukuk burolari. Borcla iliskisi olmayan kisilerin taciz edildigi, kişilerin sikayetci olmasi gerektigini falan söylediler. Siz yinede kredi cekmeyin. Arkadasiniza soyleyin alacakli taraf dava yoluna basvursun. Kefil olan arkadasiniz odeme yaparsa asıl borcluya rücu davasi acabilir. Ancak dava yoluna gitmeden direkt odeme yaparsa ugrasip durur. Arkadasiniz bu konuda bir avukata mutlaka danissin ayrica
Zaten öyle dicem. Böyle apar topar haciz gelemez diye.Uzak dur param yok zaten çekilmiş kredim var de. Kesinlikle . Sadece bir avukata danış bence araştırdık senin için dava ederlerse 3 sene sürüyormuş de. Bu kadar daha fazla konuya girme bile yoksa be olduğunu anlamadan gidersin
Kimseye kefil olmayın böyle bi zamanda. Banka kredi vermiyor de çık işin içinden. Zaten kendiside başkasına kefil olmuş başına kalmış herkes birisine paslıyo borcu bu durumdaMerhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?