Kefillik, İcra, Borç İsteyen Arkadaş

Ben aileme bile kredi çekip vermem hele böyle bir devirde sakın böyle bir şeye bulaşmayın.

sakın kredi falan çekmeyin sonu ne olursa olsun

konuşunca bize de yazın.. iyi arkadaş zaten küsmez bu arada

1 sene olacak arkadaşımdan 500tl (beşyüztele) istedim şuan yok istersen eksiden vereyim ama faizi var dedi
diyeceklerim bu kadar

babamdan 40 bin borç istedik. biz onlara altın olarak geri ödedik. sen anla...

sakın kredi çekme.

Kac yasindasin? Senden buyuksem bir abla olarak sana tavsiye asla ama asla yapma..altindan kalkabilsen ok ama senide batiracak bir borcun icine baskasi icin neden giresin? Bu kisi anan mi bacin mi? Sonra sen onun pesinden kosacaksin.. yapma bacim yapma!!!

Asil borclu varken kefili
Aramazlar.. bu arkadasin yalanci biri bence.. didinin didisi icin bu riske girme.. sonra diyecek sana arkadasim odemedi bende odeyemedim bla bla..yani belkide yiyecek oyle bir arkadas yok.. muge izle biraz ornek olsun

bankalar kredi de vermiyor 300 bini yıllarca değil onyıllarca ödersiniz ben saf iyi niyetli biriyim bu halimle ben bile yapmam

Ayrica anlattiklari asla mantikli degil..hem yalanci hem dolandirici.. bence bu kisiyle arkadasligini bi gozden gecir

Büyük ihtimalle kumar oynuyor ve bataklığa düşmüş,sakın ola kredi falan çekmeyin.Bu kadar borç başka türlü nasıl yapılabilir ki?

WOLFROG,
arkadaşınızın anlattığı akla yatkın değil zira bu tip yerler taksitli alışverişte kefil istese bile önce ilk muhatapları alışverişi yapan kişi olur, ondan tahsil edemeyince kefile gidilir.
Benzer şeyler yaşayan olmuş mu diye nette arattım, önce borç sahibine icra gönderilmiş, kimisine maaş haczi uygulanmış, arkadaşınızın anlattıkları doğruysa, kefil olduğu kişi bordrolu çalışansa maaşına haciz gelmiştir, yok arkadaşınız düzenli maaşı olmayan birine kefil olduysa hatasının bedelini kredi çekerek siz niye ödeyesiniz
Az bir meblağ da değil, birkaç bin lira olur neyse ama 300 bin Ailesine söylemeye mecbur yoksa ders almaz, her sıkıştığında size gelir.

Benim böyle diyip yardım-borç isteyen kaç arkadaşımda ne kadarım gitti bir bilseniz, hiç birinden geri alamadığım gibi hepsi de engelledi ve iş değiştirip görünmez oldu. Sana tek tavsiyem KESİNLİKLE BORÇ VERME, ne kadar olursa olsun, bu zamanda kimse kolay kolay borcunu ödeyemez, bankalara bile ödeyemiyorlar sana mı ödeyecekler?

Ben o icra bürolarında calistim korkutma amaçlı yapılıyor haciz gelse diyelim ki iki buzdolabı var birini alabiliyor yani hicbirsey alamiyor inanmasın sen de borc verme kredi cikmadi de

Bilgiler için teşekkürler

Zaten öyle dicem. Böyle apar topar haciz gelemez diye.
Ev kendi üstüne mi maas a gayrimenkul e gelir haciz kefil de olsa fark etmez borcluda birsey yoksa direk kefile gider

300 bini insan kendisi için çekemez odeyemem diye korkar sakın ha amann

Yakın bir arkadaşım ev alırken nakit borç istedi.
Param katılım bankasında, birikim hesabımda, onu da bozamam istersen üç beş altınım var vereyim dedim.
Arkadaş; sağol hocam altın bizde de var bozmak istemiyorum demesin mi?
Eee ben niye birikimdeki paramı çekeyim?
Kısacası konu kapandı arkadaşlık devam ediyor.

100.000 tl ancak birinci derece aile yakınlarıma vereceğim bir meblağ o da ciddi bir sağlık sorunu varsa.

Annem geçenlerde iki kardeş siz de biraz para koyun devremülk alalım zaten biz ölünce size kalacak dedi.
Beni dahil etme annem, kusura bakma dedim.
Annem de olsa ortak yatırıma gerek yok.

Valla eşya fiyatları nedir bilmiyorum o yüzden bişey diyemedim. İsteyen kişi erkekmiş evlenmiş tüm eşyasını oradan almış. Üzerine de son model telefon almış.
Bana da saçma geldi ilk olarak asıl borçludan almaları gerekmiyor mu cidden.
300 bin çok değil mi ev eşyası için.
Beyaz eşya artı mobilya artı telefonmuş.
Arkadaşım kadın. 30 yaşında bekar. 8 senelik arkadaşı için kefil olmuş.
Dediğine göre haciz gelmesin diye asıl borçlu işten ayrılmış.
Annesiyle yarın konuşmayı düşünüyorum.
Asıl borcu 300 bin, benden 100 istiyor. Ama 1 TL bile vermicem çünkü inanmamaya karar verdim. Bu konu çok yardımcı oldu.
Dediğine göre asıl borçlu senelerdir ödememiş.
Bence de başka bişey var. Yarın annesiyle konuşacağım.
Kredi çekmicem zaten kesin netleşti kafamda.
Ödeyemezse sağlam patlarım. Benim de ev kredim var ona göre ödemelerim var.
Geçen hafta 40 oldum ama yaşıma göre fazla safçayım bence. Ama yapmiciiim.
Büyük ihtimalle kumar oynuyor ve bataklığa düşmüş,sakın ola kredi falan çekmeyin.Bu kadar borç başka türlü nasıl yapılabilir ki?
Bana göre de kumar gibi geldi. Telefondan küçük meblalarda oynadığını biliyorum çünkü. Belki reelde büyük oynamış olabilir.
Mune abla çekmicem kredi ya. Bu konu çok iyi geldi kafamda netleşti. Bugün biraz daha konuştum şaibeli konuştu.
Ben gider 300 bine üstünede kayor kendime ev alırdım.:)))
Ben evimi 280 bine aldım hehe.
Ev kendi üstüne mi maas a gayrimenkul e gelir haciz kefil de olsa fark etmez borcluda birsey yoksa direk kefile gider
Üzerlerine ev yok. Asıl borçlu işten ayrılmış.
Tövbeler olsun.
Wolf delirdin mi allasen ?,
Tabiki verme.
Vermicem kesin karar verdim.
O arkadaş da yani. Kendi altını var borç istiyor. Bu kadar rahatlık olamaz yani.

Bak ya ne akıllıymıs o arkadas tüylerim diken diken oldu ülkemiz sartlarında asla kimseye tl borç vermem

Mune abla çekmicem kredi ya. Bu konu çok iyi geldi kafamda netleşti. Bugün biraz daha konuştum şaibeli konuştu.
Kuzucum zaten her halükarda arkadaşına iyilik yapmak adına 300 bin çok fazla, arkadaşın çok düşüncesiz, senin o kadar nakdin olmadığını kredi çekeceğini az çok bilir, bazı insanlar para isterken ne rahat maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…