- 24 Ağustos 2022
- 580
- 1.890
- 43
bankalar kredi de vermiyor 300 bini yıllarca değil onyıllarca ödersiniz ben saf iyi niyetli biriyim bu halimle ben bile yapmamKefil olmuş bana öyle dedi.
300 bin civarı
Vermemeye karar verdim.
Bilmiyorum öyle dedi.
3 sene sürüyor demek. Bana anlattığı hemen herşey olmuş.
Taksit yapmamışlarmış toplu istiyorlarmış. Yalan söyledi demek bana.
Büyük ihtimalle kumar oynuyor ve bataklığa düşmüş,sakın ola kredi falan çekmeyin.Bu kadar borç başka türlü nasıl yapılabilir ki?Normalde hesabını bilen, cimri olmayan ama çarçur da etmeyen bir arkadaş. En çok bunun için şaşkınım nasıl düştü bu duruma diye.
Öyle biri değil aslında marka giyeyim kafelere gideyim bi tip değil. Üstelik çok olgun, ne yaptığını bilen biriydi. Hareketlerine çok şaşırdım ondan konu açtım, ne olabilir diye.
Merhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Bende o kadar para yok, kredi çekmem lazım. Eğer çekersem ve ödemezse altından kalkamam. Normalde güvendiğim bir arkadaş ama bazı konular beni huylandırdı, sebebi de şu. Borcun sebebi, bir arkadaşı ....kur tarzı bir mağazadan beyaz eşya telefon falan alıyor. Bizimki de kefil oluyor ama arkadaşı hiç ödeme yapmıyor ve bir gün durup dururken mağaza direkt arkadaşımı hacizle tehdit ediyor. Öncesinde hiç bir uyarı vs yapmadan?
Benim merak ettiğim eğer bir borç varsa mağaza ilk önce asıl borçluyu dava etmez mi veya ona haciz yollamaz mı? Anlattığına göre mağaza asıl borçluyla uğraşmamış bile. Eğer illa kefilden tahsil edecekse hiç uyarı vs yapmadan bir gün direkt 300 bin yolla yoksa hacze geleceğiz diye mi ararlar? Anlattıklarına ikna olmadım açıkçası yanlış birşeyler var.
Bu konulardan anlayan arkadaşlardan rica etsem beni aydınlatır mısınız?
Ekleme: Tamam ben kredi çekmeyeceğim ama anlattığı şey mantıklı mı? Niyetini anlamak istiyorum.
Ben gider 300 bine üstünede kayor kendime ev alırdım.:)))300 bin tl, arkadasa kredi mi? Imkansiz. Arkadasinizda bir isler var malesef. Ben olsam arkadasligimi gozden gecirirdim.
Benim böyle diyip yardım-borç isteyen kaç arkadaşımda ne kadarım gitti bir bilseniz, hiç birinden geri alamadığım gibi hepsi de engelledi ve iş değiştirip görünmez oldu. Sana tek tavsiyem KESİNLİKLE BORÇ VERME, ne kadar olursa olsun, bu zamanda kimse kolay kolay borcunu ödeyemez, bankalara bile ödeyemiyorlar sana mı ödeyecekler?Merhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Bende o kadar para yok, kredi çekmem lazım. Eğer çekersem ve ödemezse altından kalkamam. Normalde güvendiğim bir arkadaş ama bazı konular beni huylandırdı, sebebi de şu. Borcun sebebi, bir arkadaşı ....kur tarzı bir mağazadan beyaz eşya telefon falan alıyor. Bizimki de kefil oluyor ama arkadaşı hiç ödeme yapmıyor ve bir gün durup dururken mağaza direkt arkadaşımı hacizle tehdit ediyor. Öncesinde hiç bir uyarı vs yapmadan?
Benim merak ettiğim eğer bir borç varsa mağaza ilk önce asıl borçluyu dava etmez mi veya ona haciz yollamaz mı? Anlattığına göre mağaza asıl borçluyla uğraşmamış bile. Eğer illa kefilden tahsil edecekse hiç uyarı vs yapmadan bir gün direkt 300 bin yolla yoksa hacze geleceğiz diye mi ararlar? Anlattıklarına ikna olmadım açıkçası yanlış birşeyler var.
Ekleme: Tamam ben kredi çekmeyeceğim ama anlattığı şey mantıklı mı? Niyetini anlamak istiyorum.
Ben o icra bürolarında calistim korkutma amaçlı yapılıyor haciz gelse diyelim ki iki buzdolabı var birini alabiliyor yani hicbirsey alamiyor inanmasın sen de borc verme kredi cikmadi deMerhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Ev kendi üstüne mi maas a gayrimenkul e gelir haciz kefil de olsa fark etmez borcluda birsey yoksa direk kefile giderBilgiler için teşekkürler
Zaten öyle dicem. Böyle apar topar haciz gelemez diye.
300 bini insan kendisi için çekemez odeyemem diye korkar sakın ha amannMerhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.
Valla eşya fiyatları nedir bilmiyorum o yüzden bişey diyemedim. İsteyen kişi erkekmiş evlenmiş tüm eşyasını oradan almış. Üzerine de son model telefon almış.O kadar yüklü miktarda ne almış olabilir ? Bu tarz yerler o miktarlarda senet yapıyor mu gerçekten? Hadi firma borçluya ulaşamadı neden arkadaşınız o kisiye ulaşmak yerine size geliyor?
Hem neden arkadaşınız kredi çekmiyor? Siz kredi çektiniz diyelim, arkadaşınız ödemezse tanımadığınız birinin borcunu ödemiş olacaksınız buna değer mi sizce? Arkadaşınız ailesine bile söylememiş güya topu size paslıcak gerçekse, değilse de vay halinize paranızın üstüne yatacak.
Bana da saçma geldi ilk olarak asıl borçludan almaları gerekmiyor mu cidden.Firma kambiyo senedine kefil olarak arkadasinizin imzasini almistir . O yuzden cani isterse istediginden bu parayi tahsil edebilir. Önce asıl borçluya gitmek zorunda değil. Zaten alışveriş yapılırken önce senet alınır, sonra taksitli bir plan yapılır . O plana uyulmazsa da senedi ihtarsız icraya koyup , ihtarname ödeme emri göndermeden ihtiyati haciz ile gelebilirler .
Yalnız bu magazalar alacağı kabartırlar da kabartırlar . Alacak 1 ken 3 yaparlar, uzak durmak lazım.
Beyaz eşya artı mobilya artı telefonmuş.300 bin çok değil mi ev eşyası için.
Arkadaşım kadın. 30 yaşında bekar. 8 senelik arkadaşı için kefil olmuş.Hiç bir mağaza 300 bin liralik ürün vermez. Haciz öncesi de hem asıl borçluya hem de kefile icradan ödeme emri gider kişi haberdar edilir.
Şimdi benim anladığım arkadaşınız acil diye sıkıştırmış sizi. Bu kişi erkek değil mi ?
Benim hissettiğim kumar veya iddia borcu bu.
Çünkü birinden dolayı biliyorum hep acil oluyordu ihtiyacı bir de yüksek meblağlar olurdu.
Sakın kredi çekip vermeyin. Banka sicilinizin bozuk olduğunu hatta kredi ödemenizin olduğunu söyleyin.
Dediğine göre haciz gelmesin diye asıl borçlu işten ayrılmış.Asıl borçluyu dava etmişlerdir, ya icra ile alacak bir şeyler bulamamışlardır, ya da adamı bulamamışlardır, sigortalı çalışmıyorsa maaşına da haciz koyamazlar, bu durumda borç kefile geçer.
Borç vermeyin derim, verecekseniz de mağazadan bir sorun, hatta arkadaşınıza e devletten icra takibiyle ilgili dosyasının olduğu bilgisini isteyin.
Annesiyle yarın konuşmayı düşünüyorum.Bulunduğu evde kendi adına bir şey yok ise iğne bile alamazlar. Annesine durumu anlatsın. Kendi başına cozebilecegi bir şey değil bu. Sonrada sağlam bir avukat bulsun kendisi süreç hakkında gayet bilgilendirir kaldı ki internet ortamında artık bir çok benzer durum yaşamış insanların toplanıp bu konuları anlattığı mecralar var pekâlâ bilgi edinebilir. İntihar vs. çıkış yolu değil. Sizden 100 bin çekse başkasından 200 bulsa hangi birini ne zaman nasıl ödeyecek 5 yıl bu borca çalışır artık. Daha mantıklı çözümler bulsun.
Asıl borcu 300 bin, benden 100 istiyor. Ama 1 TL bile vermicem çünkü inanmamaya karar verdim. Bu konu çok yardımcı oldu.Konu bile açmaya gerek yok. Olmaz maykıl bende de yok deyip geçeceksin. Geçen benim de çok yakın arkadaşım sordu, 30 bin civarı lazımmış. Olsa dükkan senin ama benim de üzerimde kredi var, kredi de çekemiyorum Allah yardımcın olsun dedim kibarca uğurladım. Para vermedim diye bana tavır alacak olan zaten bir saniye bile fazlalık etmesin hayatımda. Arkadaş için 300 bin kredi mi çekilir ya? 3-5 bin verilir en fazla o da durumun varsa. Nokta.
Dediğine göre asıl borçlu senelerdir ödememiş.Oranın eski bir calisaniyim hemen bilgu vereyim aldığı ürün belli bur meblağı üzerin de ise kefil isteniyor evet bilmeden yorum yapmayın lütfen battaniye için istenmez ama telefon beyaz eşya elektronik bunlardan istenir asıl borçlu borcu ödemediği için size bulaşmış olmalılar SMS o borcun 300 bin TL olması için en az 3 sene 4 sene hiç bir şekilde ödeme yapılmamış olması gerekir
Bence de başka bişey var. Yarın annesiyle konuşacağım.300 bine araba var ya ne almışlar mağazadan 300 binlik? 100 bin kredi çekip kardeşime vermem öyle söyliyim. Ödeyemediği takdirde siz borçlanacaksınız sizin ödeme durumunuz yoksa sizin icralık olma durumunuz da çıkar . Bence yalan söylüyor haciz gelirse de gelsin artık bir şey almıyorlar evden öyle, 2 TV olacak da birini alacak falan. İnanmadım ben başka planları var bence.
Kredi çekmicem zaten kesin netleşti kafamda.Bir söz var bu zamanda babana bile kefil olma diye
çekmeyin 3.000 değil-30.000 değil-300.000 TL'den bahsediyoruz.
Nasıl beyaz eşyaymış bu araba parası kadar.
300.000 TL'nin geri ödemesinden haberiniz vardır heralde (faizi)
öde öde bitmez arkadaşınız veya siz ödeyebilecek misiniz ?
Ömrünüzü bir başkasının borcunu ödeyerek heba etmeyin.
acı ama gerçek
Ödeyemezse sağlam patlarım. Benim de ev kredim var ona göre ödemelerim var.Valla ben olsam vermem kefil de olmam. Ne kadar yakın olursanız olun. Kimse için bu riske girmem. Ayağını yorganına göre uzatsaymış. Arkadaşlık başka bu işler başka. İyiken kötü olursunuz. Borç başınıza kalırsa işin içinden çıkamazsınız. Gitsin kendisi çeksin kredisini.
Geçen hafta 40 oldum ama yaşıma göre fazla safçayım bence. Ama yapmiciiim.Kac yasindasin? Senden buyuksem bir abla olarak sana tavsiye asla ama asla yapma..altindan kalkabilsen ok ama senide batiracak bir borcun icine baskasi icin neden giresin? Bu kisi anan mi bacin mi? Sonra sen onun pesinden kosacaksin.. yapma bacim yapma!!!
Bana göre de kumar gibi geldi. Telefondan küçük meblalarda oynadığını biliyorum çünkü. Belki reelde büyük oynamış olabilir.Büyük ihtimalle kumar oynuyor ve bataklığa düşmüş,sakın ola kredi falan çekmeyin.Bu kadar borç başka türlü nasıl yapılabilir ki?
Mune abla çekmicem kredi ya. Bu konu çok iyi geldi kafamda netleşti. Bugün biraz daha konuştum şaibeli konuştu.WOLFROG,
arkadaşınızın anlattığı akla yatkın değil zira bu tip yerler taksitli alışverişte kefil istese bile önce ilk muhatapları alışverişi yapan kişi olur, ondan tahsil edemeyince kefile gidilir.
Benzer şeyler yaşayan olmuş mu diye nette arattım, önce borç sahibine icra gönderilmiş, kimisine maaş haczi uygulanmış, arkadaşınızın anlattıkları doğruysa, kefil olduğu kişi bordrolu çalışansa maaşına haciz gelmiştir, yok arkadaşınız düzenli maaşı olmayan birine kefil olduysa hatasının bedelini kredi çekerek siz niye ödeyesiniz
Az bir meblağ da değil, birkaç bin lira olur neyse ama 300 binAilesine söylemeye mecbur yoksa ders almaz, her sıkıştığında size gelir.
Ben evimi 280 bine aldım hehe.Ben gider 300 bine üstünede kayor kendime ev alırdım.:)))
Üzerlerine ev yok. Asıl borçlu işten ayrılmış.Ev kendi üstüne mi maas a gayrimenkul e gelir haciz kefil de olsa fark etmez borcluda birsey yoksa direk kefile gider
Vermicem kesin karar verdim.Tövbeler olsun.
Wolf delirdin mi allasen ?,
Tabiki verme.
O arkadaş da yani. Kendi altını var borç istiyor. Bu kadar rahatlık olamaz yani.Yakın bir arkadaşım ev alırken nakit borç istedi.
Param katılım bankasında, birikim hesabımda, onu da bozamam istersen üç beş altınım var vereyim dedim.
Arkadaş; sağol hocam altın bizde de var bozmak istemiyorum demesin mi?
Eee ben niye birikimdeki paramı çekeyim?
Kısacası konu kapandı arkadaşlık devam ediyor.
100.000 tl ancak birinci derece aile yakınlarıma vereceğim bir meblağ o da ciddi bir sağlık sorunu varsa.
Annem geçenlerde iki kardeş siz de biraz para koyun devremülk alalım zaten biz ölünce size kalacak dedi.
Beni dahil etme annem, kusura bakma dedim.
Annem de olsa ortak yatırıma gerek yok.
Bak ya ne akıllıymıs o arkadas tüylerim diken diken oldu ülkemiz sartlarında asla kimseye tl borç vermemYakın bir arkadaşım ev alırken nakit borç istedi.
Param katılım bankasında, birikim hesabımda, onu da bozamam istersen üç beş altınım var vereyim dedim.
Arkadaş; sağol hocam altın bizde de var bozmak istemiyorum demesin mi?
Eee ben niye birikimdeki paramı çekeyim?
Kısacası konu kapandı arkadaşlık devam ediyor.
100.000 tl ancak birinci derece aile yakınlarıma vereceğim bir meblağ o da ciddi bir sağlık sorunu varsa.
Annem geçenlerde iki kardeş siz de biraz para koyun devremülk alalım zaten biz ölünce size kalacak dedi.
Beni dahil etme annem, kusura bakma dedim.
Annem de olsa ortak yatırıma gerek yok.
Kuzucum zaten her halükarda arkadaşına iyilik yapmak adına 300 bin çok fazla, arkadaşın çok düşüncesiz, senin o kadar nakdin olmadığını kredi çekeceğini az çok bilir, bazı insanlar para isterken ne rahat maşallahMune abla çekmicem kredi ya. Bu konu çok iyi geldi kafamda netleşti. Bugün biraz daha konuştum şaibeli konuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?