Kefillik, İcra, Borç İsteyen Arkadaş

Geçenlerde burada bir üye benzer bir başlık açmıştı, haciz geldi diye borç topluyor sağdan soldan arkadaşı, eşine altın bilezik alıyor, borçlar hala ödenmemiş, üstelik arkadaş bebeği olduğu için hayırlı olsuna gelmedikleri için bozukmuş borç aldığı kişilere.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır, misali. Hele böyle rakamlar aşırı tehlikelidir. Aman dikkat

Firma kambiyo senedine kefil olarak arkadasinizin imzasini almistir . O yuzden cani isterse istediginden bu parayi tahsil edebilir. Önce asıl borçluya gitmek zorunda değil. Zaten alışveriş yapılırken önce senet alınır, sonra taksitli bir plan yapılır . O plana uyulmazsa da senedi ihtarsız icraya koyup , ihtarname ödeme emri göndermeden ihtiyati haciz ile gelebilirler .

Yalnız bu magazalar alacağı kabartırlar da kabartırlar . Alacak 1 ken 3 yaparlar, uzak durmak lazım.

Boş ver gitsin ya hastalık vs. gibi elde olmayan sebepler neyse de kendi lüksüne harcarken sonra ne olacağını düşünmeyip onun derdini üstüne almaya lüzum yok.

Direk 300 bini getir demezler , hacze gelseler bile uzlaşmayı tercih ederler diye düşünüyorum .
Aylık belirli taksitle ödeme isteyebilirler .
Sakın vermeyin .
Bizim ağzımız bu kesilirken cok yandı , beş kuruş da alamadık. Vermeyin pişman olursunuz .

Hiç bir mağaza 300 bin liralik ürün vermez. Haciz öncesi de hem asıl borçluya hem de kefile icradan ödeme emri gider kişi haberdar edilir.
Şimdi benim anladığım arkadaşınız acil diye sıkıştırmış sizi. Bu kişi erkek değil mi ?
Benim hissettiğim kumar veya iddia borcu bu.
Çünkü birinden dolayı biliyorum hep acil oluyordu ihtiyacı bir de yüksek meblağlar olurdu.
Sakın kredi çekip vermeyin. Banka sicilinizin bozuk olduğunu hatta kredi ödemenizin olduğunu söyleyin.

Kesinlikle böyle bir borcun altına girmeyin oda yakını zannettiği birine kefil olmuştur zaten eğer doğruysa anlattığı ama bildiğim direkt kefile gidiyor haci işi eşimide halasının eşi eniştesi böyle bir durumda bırakmış yıllar önce güç bela parayı ödettiler adama yoktan yere başınıza dert açmayın

Asıl borçluyu dava etmişlerdir, ya icra ile alacak bir şeyler bulamamışlardır, ya da adamı bulamamışlardır, sigortalı çalışmıyorsa maaşına da haciz koyamazlar, bu durumda borç kefile geçer.

Borç vermeyin derim, verecekseniz de mağazadan bir sorun, hatta arkadaşınıza e devletten icra takibiyle ilgili dosyasının olduğu bilgisini isteyin.

300bin az bi para degil. Arkadaşınızın da geri ödemesi çok zor olur. Siz de sıkıntıya gireceksiniz. Hiç başınızı ağrıtmayın, kabul etmeyin.

Bulunduğu evde kendi adına bir şey yok ise iğne bile alamazlar. Annesine durumu anlatsın. Kendi başına cozebilecegi bir şey değil bu. Sonrada sağlam bir avukat bulsun kendisi süreç hakkında gayet bilgilendirir kaldı ki internet ortamında artık bir çok benzer durum yaşamış insanların toplanıp bu konuları anlattığı mecralar var pekâlâ bilgi edinebilir. İntihar vs. çıkış yolu değil. Sizden 100 bin çekse başkasından 200 bulsa hangi birini ne zaman nasıl ödeyecek 5 yıl bu borca çalışır artık. Daha mantıklı çözümler bulsun.

Sakin verme,demeye geldim Eşim iş adami ve daha gecen gun çevresi aynı şekilde dolandırıldi. Herkesten borç isteyip,arazi olmuş.Herkese ayrı yalanlar uydurmuş, önce güven kazanmis ve arkadaşlık kurmus. Hatta bir tanesi 15 milyonunu kaptırdı. 50 ,100,200 koparabildiginden koparmış

Konu bile açmaya gerek yok. Olmaz maykıl bende de yok deyip geçeceksin. Geçen benim de çok yakın arkadaşım sordu, 30 bin civarı lazımmış. Olsa dükkan senin ama benim de üzerimde kredi var, kredi de çekemiyorum Allah yardımcın olsun dedim kibarca uğurladım. Para vermedim diye bana tavır alacak olan zaten bir saniye bile fazlalık etmesin hayatımda. Arkadaş için 300 bin kredi mi çekilir ya? 3-5 bin verilir en fazla o da durumun varsa. Nokta.

Oranın eski bir calisaniyim hemen bilgu vereyim aldığı ürün belli bur meblağı üzerin de ise kefil isteniyor evet bilmeden yorum yapmayın lütfen battaniye için istenmez ama telefon beyaz eşya elektronik bunlardan istenir asıl borçlu borcu ödemediği için size bulaşmış olmalılar SMS o borcun 300 bin TL olması için en az 3 sene 4 sene hiç bir şekilde ödeme yapılmamış olması gerekir

Ödemeyin sakin sakin .herkes ettigi ile mesuldur .bizim bi arkds abisinin icrasini 10 yil odedi kiz hep mutsuzdu hep uzerinde baski vardi . Ailesi ile cozsun kibarca yok anneme yardım ediyorum yada babamin isleri var diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…