kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3 olsun canım buda güzel bi örnek olmuş ama irmikli hiç duymamıştım olsun buda şerbetsizi olur
canım bence sen beni yanlış anladın şöyle izah edeyim sana ilk önce konuyu ben açtım diye kimsenin fikirlerine saygısızlık etmedim bunu diğer arkadaşların yazdığı püf noktalara hep teşekkür edip kendiminde deneyeceğini söyledim ben iyi yapabilirim ama yinede başka fikirlere tabiki ihtiyaç vardırbuyrunnnnnnnnn ne farkeder dememdeki nokta ben püf noktalarımı yazarken metal kullanmayın tahta kaşık kullanın dedim sen ona ithafen yazmışsın belli ben onu kastettim herkesin evindede mikser yok buda bir gerçeka.s neyse uzatmaya gerek yok sende fikirlerini yazdığın için teşekkür ederim yerimseniben
Bu üslubundan dolayı teşekkür ederim.
Ben de tahta ya da metal farketmez derken,hem mikser kullananları hem de evinde mikser olmayıp tahta kaşıkla karıştıranları kastetmek istedim.Farketmez,ikisinde de kabarır.
Elbette uzatmaya gerek yok,iyi ki bu konuyu açtın,bilmeyenler faydalanır.olumunekankayizsmile
Özellikle üzüm kullanmak isteyenler tavsiyeme uysanlar derim..:lepi:
gercekten cok güzel oldu cnm hatta o gün bize gelenlere iadeyi ziyaret yapacağız yine aynı şekilde yapıp bir tepsi götüreyim diyorm
süt yerine de yoğurt koymuştum sanki şerbetli gibi de görüntüsü vardı adam belki 5 dilim yedi:)
bu arada ben yemekleri fazla fazla yaparım corba kuu fasulye ne olursa
yiyebileceğimiz kadarını ayırıp kavanozlara saklama kaplarına koyarım sonra elime geliverir
hiç bişi olmuyor dondurucuda aynısı kek için de gecerli hatta ben hamur kızartması yapmıştım kahvaltı için artanı yine koydum buzluğa
bir gün ekmeksiz kaldık bakkalda da kalmamış birden aklıma geliverdi çıkardım ısıttım fırında cözülmesini bekleyemedik çok açtık yine de atdında bir değişiklik yoktu
ben de havuçlu yaparım bir de varsa ceviz de katarım gecen un yetmedi aklıma irmik geldi
herkes revani sandı:)
ikoncan soğuk fırın olayı kafamı karıştırdı hep bize ısıtılmış fırnı öğrettiler de
bir de şunu soraım arkadaşlar size ben yeni yeni öğreniyorum da mesela poğaca kurabiye gibi hamur işleri nasıl fırına konmalı
ikoncan soğuk fırın olayı kafamı karıştırdı hep bize ısıtılmış fırnı öğrettiler de
bir de şunu soraım arkadaşlar size ben yeni yeni öğreniyorum da mesela poğaca kurabiye gibi hamur işleri nasıl fırına konmalı
tesekkürler kızlar mayalı sıcak diğerleri farketmez
tmm
ay canım ya teşekkürler
Ayrıca;üzümlerinin dibe çöktüğünden şikayet eden bir arkadaş vardı,şimdi hatırlayamadım.Ona da bir ipucu:
-Kuru üzümleri ayıkladıktan sonra 1 saat kaynar suda beklet,daha sonra suyunu süzüp üzümleri ezmeden kağıt havlu arasında kurut.Bir tabağın içinde iyice unla ve elekten geçirip fazla unları ele.En son olmak üzere kek hamuruna boşalt ve mikserle değil kaşıkla şöyle bir karıştırıp hemen fırına ver..Allah'ın izniyle harika bir üzümlü kekin olacak..yerimseniben
-
irmik olayını ilk kez duyuyorumbende bazen yarı yarıya un ve irmik koyarım güsel oluyor ama kalıpta irmik dağılıyorr.bende öyle olmuştu.en iyisi irmikli yapınca borcamda yada tepside yapamk dimi ama :roflol: :roflol:
canım dene bizlede paylaşbakalım bu haftaiçinde oktay ustanın balkabaklı kekini denyeceğim
güzel olursa sizinle paylaşırım o tarifin de bu forumda okumuştum içinfdeki malzemelr bile adamı cezbediyor
canım bende soğuk fırına koyuyorumikoncan soğuk fırın olayı kafamı karıştırdı hep bize ısıtılmış fırnı öğrettiler de
bende öptüm canım matmazelim rüyanda hilmiyi görsempatiksalakcinni
Hilmiyle Arseni evlendircezsempatiksalakcinni
ikoncanim simdi gördüm kekini.. harika görünüyo bagiriyo ye beni ye diye nam nam cokacimcoook
Valla deepfreezemde yarın misafirlere sunulmak üzere kuzu kuzu yatan zencefilli havuçlu kekim var..sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?