Kek yapmadaki altın kurallar (kek uzmanından:)))

valla ne yalan süyliim benim kekimde cok güzel olur bir ara yapip cekerim resim.

benim önerim bütün malzeme oda isisinda olsun.

yumurta adeti 2 tane kullaniyorum puf puf oluyor kekim

seker ve yag ve süt bir bardak

unu kabarma tozuyla birlikte eliyorum

unu da iki bucuk bardak kullaniyorum.

en önemliside yumurtayla sekeri en az 10 dakika cirpmak en iyi sonuc bu sekilde oluyor..diger malzemeleride cirpici kullanmayin kasikla karistirin bukadar. vede vede 170 derecede pisirmek sonra mideye.... cokacimcoook

Son düzenleme:
Eh herkes kendine göre uzmandır,benim de keklerim meşhurdur.Mutfağa girdim gireli yaptığım her kek hem lezzetli hem gösterişli olmuştur.(Nazar değmesin..:) )
Kendi püf noktalarımı sizinle paylaşayım:
-Yumurta ve süt oda sıcaklığında olmalı
-Tahta kaşığa gerek yok,zaten mikserin ucu metal,son anda kabı sıyırırken tahta kaşık ya da metal kaşık ne farkeder?
-Kalıbın büyüklüğüne göre yumurta sayısı ayarlanmalı,benim kalıbım büyük olduğu için 3 yumurta kullanırım ama brownie yapacaksam bu sayı 4'e çıkar.
-Şeker ve yumurta çok iyi çırpılmalı
-Kabartma tozu una karıştırılıp elenerek konmalı,gerçi bazen elemiyorum ama bir anda da boca etmiyorum.
-Kalıbın her tarafı iyice yağlanmalı,katı ya da sıvı farketmez.
-Keki her zaman soğuk fırına atmalı ve 175 derecede pişirmeli.
-ılk yarım saat fırın kesinlikle açılmamalı.
-Genelde 45-50 dk da pişer ama yine de pişip pişmediği kürdanla kontrol edilmeli.

Ayrıca;üzümlerinin dibe çöktüğünden şikayet eden bir arkadaş vardı,şimdi hatırlayamadım.Ona da bir ipucu:
-Kuru üzümleri ayıkladıktan sonra 1 saat kaynar suda beklet,daha sonra suyunu süzüp üzümleri ezmeden kağıt havlu arasında kurut.Bir tabağın içinde iyice unla ve elekten geçirip fazla unları ele.En son olmak üzere kek hamuruna boşalt ve mikserle değil kaşıkla şöyle bir karıştırıp hemen fırına ver..Allah'ın izniyle harika bir üzümlü kekin olacak..yerimseniben

-

arkadaşım iyi hoşda kendi önerilerini yaz sadece benim yazdığım şeyi yazma ne farkeder diyelmaz: farkediyoki ben yazdım bu benim doğrum dalga geçer gibi hiç hoş değil maşallah ne kek uzmanları varmış ta benim haberim yokmuş

ayrıca tabiki eminim hepiniz çok güzel yapıyorsunuzdur ama kırıcı olmadan yazsak ne çıkar anlamıyorum

yumurta 2 tane kullanıyorsun demek bunuda denicem canım saol

ikoncan,
evet iki yumurta daha pufuduk yapiyor keki... 3 yumurta biraz daha kati oluyor...eger icine ceviz vs.. koyucaksan 3 yumurta ve 3 bardak un daha iyi oluyor dibe cökmüyor ceviz vs.. mutlaka sekerle yumurtayi birlikte 10 dakika cirpmani tavsiye ederim.. krema kivamina gelince digerlerini ekliyebilirsin.. afiyet olsun..resimde ekle yaptigin zamancokacimcoook

Eğer bana diyorsan arkadaşım yazımı iyi okumanı senden rica ederim.
Ben kek yaparken nelere dikkat ettiğimi ve şahsi fikirlerimi yazdım.Sana hitap etmedim.
Sana karşı ''Ne farkeder?'' demedim.Bunlar sadece şahsi fikirlerim.Bana göre farketmez,sana göre farkeder.Hepsi tecrübeyle sabit,uygulamak ya da uygulamamak herkesin kendi keyfidir.
Hiçbir kelimemde dalga geçici bir hava söz konusu değildir.Kaldı ki eğer dikkatli okursan sana hitabederek yazılmış bir yazı da değildir..
Neden bu kadar gerildin anlayamadım.Topiği sen açtın diye kendi deneyimlerimizi diğer arkadaşlarla paylaşmayacakmıyız?Üstelik sen ''Maaşallah ne kek uzmanları varmış ta benim haberim yokmuş'' diyerek dalga geçer gibi bir hava ve gerginlik yaratıyorsun...Hiç hoş değil..lmaz:

Peykercim duyduğuma göre bizim kekleri sen yemişsinkaydirigubbakcemile3

Çok güzel görünüyo ellerine sağlık canım..

Bana hemen acilinden bi mozaik kek tarifi yazsana tatlım..Ne zaman yapsam kakaolar bi yere toplanıyo dağıtamadım bi türlü:sm_confused:

buda benim kalıpta yaptım ilk kekim.geçen seneler :roflol: :roflol:
soğuk fırını muhakak deniyecem.ben zaten çok sabırsız bir insanım en iyisi soğuk fırına koymak.bende 175 derece pişiririm sonra 160 indiririm.
3 yumurta
1 su bar toz şeker yada pudra şekeri
1 su bar yoğurt yada süt
2,5 su bar un[elenmiş]
vanilin,k.tozu 1,5 pkt
ben genelde havuçlu yaparım süper olur.keki fırında çıkarınca en 30 dk kesmem :)) :1rolleyes: :1rolleyes:

ben de havuçlu yaparım bir de varsa ceviz de katarım gecen un yetmedi aklıma irmik geldi
herkes revani sandı:)

arkadasim kakaoyu unla birlikte elersen sorun yasamazsin.. afiyet olsun herkeze

valla kek kek diye diye bu satte kek yaptiracaksiniz bana.. ben portakalli ve cevizli istiyorum yarin market yapmam lazim:icecream:

Son düzenleme:

canım bugün yaptım ben ekledim diğer sayfalara bakabilirsinopuyorumnanaktan

canım bence sen beni yanlış anladın şöyle izah edeyim sana ilk önce konuyu ben açtım diye kimsenin fikirlerine saygısızlık etmedim bunu diğer arkadaşların yazdığı püf noktalara hep teşekkür edip kendiminde deneyeceğini söyledim ben iyi yapabilirim ama yinede başka fikirlere tabiki ihtiyaç vardırbuyrunnnnnnnnn ne farkeder dememdeki nokta ben püf noktalarımı yazarken metal kullanmayın tahta kaşık kullanın dedim sen ona ithafen yazmışsın belli ben onu kastettim herkesin evindede mikser yok buda bir gerçeka.s neyse uzatmaya gerek yok sende fikirlerini yazdığın için teşekkür ederim yerimseniben

arkadasim kakaoyu unla birlikte elersen sorun yasamazsin.. afiyet olsun herkeze

valla kek kek diye diye bu satte kek yaptiracaksiniz bana.. ben portakalli ve cevizli istiyorum yarin market yapmam lazim:icecream:

Valla deepfreezemde yarın misafirlere sunulmak üzere kuzu kuzu yatan zencefilli havuçlu kekim var..sempatiksalakcinni

kaydirigubbakcemile3
ben de havuçlu yaparım bir de varsa ceviz de katarım gecen un yetmedi aklıma irmik geldi
herkes revani sandı:)

kaydirigubbakcemile3 olsun canım buda güzel bi örnek olmuş ama irmikli hiç duymamıştım olsun buda şerbetsizi olur

Valla deepfreezemde yarın misafirlere sunulmak üzere kuzu kuzu yatan zencefilli havuçlu kekim var..sempatiksalakcinni

bak arkadaşım bende bunu bilmiyordum mesela vereliniortakkeki difrize koyduğunda daha sonra çıkardığında tadı nasıl oluyor

ikoncan cım ben de merak ettim cnm kek soğuk fırına konulursa daha iyi kabarıyor demişsin ben de ilk kez duydum
sebebi neden acba cnm sadece merak bnmki

Hadi tatlım tarif bekliyorum sendenakannehir

ee nede olsa lohusalığın vermiş olduğu birşey kaydirigubbakcemile3 ...teşekkür ederim canım uzaktanda olsa sizede afiyet olsun:kedi: arkadaşın dediği gibi eleyerek koyarsan daha iyi olur canımbayanssulusmile. tarife gelince defterim annemde sana yarın en güzelinden bir tarif yazarım canım merak etme :içelim:

Tamam canım öptüm yarın bakarımŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…