Merhaba benim kızım da 3.5 yaş civarı başladı takılmalar öncesinde birşey yoktu ama sık değildi hatta ananesi söyledi eşimde hiç üzerinde durmadık çok hızlı düşünüyor ondan dedik . ama şimdi 4 yaşını 2 ay geçti işte tam 1 haftadır çok fazla takılmaya başladı şaka gibi. Bizde hece tekrarı çok az cümleye başlarken kelime tekrarı var. ama ama ama... Şey şey şey... Bak bak gibi... ne yapacağımızı şaşırdık yardım alsak mı beklesek mi ama çok tedirginiz...
Benim oğlum 15 gün önce 4 yaşını bitirdi.10 ay önce kelime tekrarları başladı yada kelimelerin sonundaki cümleyi eko yaptırıyordu anne nenene gibi.Çocuk psikiyatristine gittik bize dil egzersizleri verdi uzun süre uyguladık ama hiçbir faydasını görmedik.Zaman içinde eko yapmanın dışında hece tekrarlamayada başladı 4 ay önce başka bir çocuk psikiyatristine gittik.O da bu durumla çok sık karşılaştığını atarax isimli şurubu verdi.Mekanizmasıda şuymuş; çocuklar nefeslerini doğru kullanamadıkları ve endişe ettikleri için bu durumu yaşarmış.Bizde kullanmaya başladık ilk ay sonunda kontrole gittik ama hiçbir faydası olmadı ilacın dozunu artırdı 2.ayın sonundada faydasını görmedik bu defa yine dozunu yükseltti bende günde 9 ölçek şurup içirmek istemedm oğluma.Çünkü bu ilaç normalde allerji ilacıydı hapını antidepresan olarakta kullanıyordu ama ben oğlumda antidepresan özelliği olan bir şurubu üstelk hiçbirfaydası yokken kullanmak istemedim.Ben ilacı kestim oğlumun konuşmasındaki pürüzler azalmaya başladı ama doktora gitmeyi bırakmadık.En son bu ay 4 yaşını bitirdiği için özel eğitim raporu çıkarmamızı söyledi terapi alması için bizde bu rapor için başvurduk.Rapor çıkınca bir dil ve konuşma terapisi merkezine gidip sıraya girmemiz gerekiyor ama bu sıra ne zaman gelir bilmiyorum.Özel terapiler hemen alınamaya başlanabiliyor ama seans ücretleri en az 100 tl den başlıyor ve ayda 400 tl ye maal oluyor,ben şuan o parayı veerecek güçte değilim mecburen devletten aldığımız raporla bize sıra gelmesini beklicez.Bazen 1 yılı geçebiliyormuş sıra gelmesi,umarım bir mucize gerçekleşir ve oğlum kendiliğinden düzelir.Hepimize geçmiş olsun...
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN CANIM.Çok zor bir süreç açıkcası.Geçen sene yerde miyim gökte miyim bilemiyordum.Çok şükür bizim maddi açıdan bir sıkıntımız olmadığı için dil ve konuşma terapistinden yardım aldık.çokt afaydasını gördük.Şu anda konuşmasında hiç bir problem kalmadı gibi birşey olsa bile 2 günde toparlanıyor buna da şükür.& yaşına kadar dil gelişimi devam ettiği için hiçbir iz kalmayacağını düşünüyorum.İnşallah sizin yavrunuza da acil şifalar diliyorum.En kısa sürede atlatır umarım.kesinlikle ihmal etmeyin.ne kadar erken tedavi olursa o kadar iyi
cnm bir kaç sorum olucak sana hangi şehirdesin seans ücretleri ne kadardı kaç seans gittiniz,istanbuldaysan terapist adı verirmisin?Bu arada oğlumun kelime tekrarları arttı ve konuşuruken uzun süre düşünme ve şey şey şey demeye başladı kurduğu cümleyi hemen dile dökemiyor yani,zeka problemi yok biliyorum hatta normalden zeki bir çocuk ama neden bu kadar tutuk davranıyor anlamıyorum artık o kadar yoruldumki anlatamam1 aydır rapor çıakrmaya çalışıyorum aralığın 20sndn sonra onay görücek ve ben ancak o zaman bir terapiste başvurabilicem
canım ben ankarda oturuyorum fakat biz mersinden bir terapistten yardım aldık seans ücreti 120tl di.Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.kreşin çok faydası oluyor.Tavsiye ederim.
Oğlum 3.5 yasında takılmaları artmıstı ve aynı zamanda konuşurken el çırpmaları ,ayagını yere vurmalarıda başlayınca konuşma terapistinden yardım aldık subat ayında.uzerinden 2 ay gibi geçti kreşe verdik.arada sırada sadece takılmaları oluyor bazende hiç takılmıyor böyle sorun yasayıp atlatmış olan anneler bana yardımcı olur musunuz sonuçta yardım alıyoruz ama yinede kalıcı olacak diyede cok korkuyorum bu sorunu yasamıs olan anneler siz neler yasadınız
cnm bir kaç sorum olucak sana hangi şehirdesin seans ücretleri ne kadardı kaç seans gittiniz,istanbuldaysan terapist adı verirmisin?Bu arada oğlumun kelime tekrarları arttı ve konuşuruken uzun süre düşünme ve şey şey şey demeye başladı kurduğu cümleyi hemen dile dökemiyor yani,zeka problemi yok biliyorum hatta normalden zeki bir çocuk ama neden bu kadar tutuk davranıyor anlamıyorum artık o kadar yoruldumki anlatamam1 aydır rapor çıakrmaya çalışıyorum aralığın 20sndn sonra onay görücek ve ben ancak o zaman bir terapiste başvurabilicem
canım ben ankarda oturuyorum fakat biz mersinden bir terapistten yardım aldık seans ücreti 120tl di.Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.kreşin çok faydası oluyor.Tavsiye ederim.
Sizi cok iyi anliyorum.Oglum su an 5 yasinda ve bakiyorsunuz 2 ay hicbirsey yok.sonra bir bakmissiniz takilmaya baslamis.Inanin bu drum insani cok yipratiyor.Bizde artik zamana biraktik.Dun de ankarada andikom aslihan hnma gittik.Hicbirsekilde garanti veremiyorlar.Mersin de veysel hocaya gittik.nefes almalari ve tikleri yok .Cok yol katettik.Faydasi cok oldu.Aslhan hnm ise kelime dagarciginin zayif oldugunu bol kitap okumamizi akici konustugunda yureklendirin dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?