Konuşma Problemleri Kekemelik:(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

aysbar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2008
368
3
116
Ankara
Oğlum 3.5 yasında takılmaları artmıstı ve aynı zamanda konuşurken el çırpmaları ,ayagını yere vurmalarıda başlayınca konuşma terapistinden yardım aldık subat ayında.uzerinden 2 ay gibi geçti kreşe verdik.arada sırada sadece takılmaları oluyor bazende hiç takılmıyor böyle sorun yasayıp atlatmış olan anneler bana yardımcı olur musunuz sonuçta yardım alıyoruz ama yinede kalıcı olacak diyede cok korkuyorum bu sorunu yasamıs olan anneler siz neler yasadınız

Merhaba benim kızım da 3.5 yaş civarı başladı takılmalar öncesinde birşey yoktu ama sık değildi hatta ananesi söyledi eşimde hiç üzerinde durmadık çok hızlı düşünüyor ondan dedik . ama şimdi 4 yaşını 2 ay geçti işte tam 1 haftadır çok fazla takılmaya başladı şaka gibi. Bizde hece tekrarı çok az cümleye başlarken kelime tekrarı var. ama ama ama... Şey şey şey... Bak bak gibi... ne yapacağımızı şaşırdık yardım alsak mı beklesek mi ama çok tedirginiz...

Kızınız kelime tekrarı yapıyor.Dil geliişimine bağlı olarak gayet normal.Tedirgin olucak bir şey yok rahat olabilirsiniz.

3.5 yaşındaki oğlumda da kekemelik başlamıştı. Üstüne düşmedim, ona bunu hiç belli etmedim ve ne anlatmak istediğini sonuna ladar sabırla dinledim hep. DOktorumuza danıştım, ne yapayım diye. Kreşe yeni başladığı için 6 ay bekleyin dedi, dediğine göre sonradan oluşan kekemelikler okula başlayınca geçermiş. Gerçekten de bizim 1 ay sonra geçti. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim.i

Benim oğlum 15 gün önce 4 yaşını bitirdi.10 ay önce kelime tekrarları başladı yada kelimelerin sonundaki cümleyi eko yaptırıyordu anne nenene gibi.Çocuk psikiyatristine gittik bize dil egzersizleri verdi uzun süre uyguladık ama hiçbir faydasını görmedik.Zaman içinde eko yapmanın dışında hece tekrarlamayada başladı 4 ay önce başka bir çocuk psikiyatristine gittik.O da bu durumla çok sık karşılaştığını atarax isimli şurubu verdi.Mekanizmasıda şuymuş; çocuklar nefeslerini doğru kullanamadıkları ve endişe ettikleri için bu durumu yaşarmış.Bizde kullanmaya başladık ilk ay sonunda kontrole gittik ama hiçbir faydası olmadı ilacın dozunu artırdı 2.ayın sonundada faydasını görmedik bu defa yine dozunu yükseltti bende günde 9 ölçek şurup içirmek istemedm oğluma.Çünkü bu ilaç normalde allerji ilacıydı hapını antidepresan olarakta kullanıyordu ama ben oğlumda antidepresan özelliği olan bir şurubu üstelk hiçbirfaydası yokken kullanmak istemedim.Ben ilacı kestim oğlumun konuşmasındaki pürüzler azalmaya başladı ama doktora gitmeyi bırakmadık.En son bu ay 4 yaşını bitirdiği için özel eğitim raporu çıkarmamızı söyledi terapi alması için bizde bu rapor için başvurduk.Rapor çıkınca bir dil ve konuşma terapisi merkezine gidip sıraya girmemiz gerekiyor ama bu sıra ne zaman gelir bilmiyorum.Özel terapiler hemen alınamaya başlanabiliyor ama seans ücretleri en az 100 tl den başlıyor ve ayda 400 tl ye maal oluyor,ben şuan o parayı veerecek güçte değilim mecburen devletten aldığımız raporla bize sıra gelmesini beklicez.Bazen 1 yılı geçebiliyormuş sıra gelmesi,umarım bir mucize gerçekleşir ve oğlum kendiliğinden düzelir.Hepimize geçmiş olsun...

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN CANIM.Çok zor bir süreç açıkcası.Geçen sene yerde miyim gökte miyim bilemiyordum.Çok şükür bizim maddi açıdan bir sıkıntımız olmadığı için dil ve konuşma terapistinden yardım aldık.çokt afaydasını gördük.Şu anda konuşmasında hiç bir problem kalmadı gibi birşey olsa bile 2 günde toparlanıyor buna da şükür.& yaşına kadar dil gelişimi devam ettiği için hiçbir iz kalmayacağını düşünüyorum.İnşallah sizin yavrunuza da acil şifalar diliyorum.En kısa sürede atlatır umarım.kesinlikle ihmal etmeyin.ne kadar erken tedavi olursa o kadar iyi

cnm bir kaç sorum olucak sana hangi şehirdesin seans ücretleri ne kadardı kaç seans gittiniz,istanbuldaysan terapist adı verirmisin?Bu arada oğlumun kelime tekrarları arttı ve konuşuruken uzun süre düşünme ve şey şey şey demeye başladı kurduğu cümleyi hemen dile dökemiyor yani,zeka problemi yok biliyorum hatta normalden zeki bir çocuk ama neden bu kadar tutuk davranıyor anlamıyorum artık o kadar yoruldumki anlatamam 1 aydır rapor çıakrmaya çalışıyorum aralığın 20sndn sonra onay görücek ve ben ancak o zaman bir terapiste başvurabilicem

canım ben ankarda oturuyorum fakat biz mersinden bir terapistten yardım aldık seans ücreti 120tl di.Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.kreşin çok faydası oluyor.Tavsiye ederim.

canım ben ankarda oturuyorum fakat biz mersinden bir terapistten yardım aldık seans ücreti 120tl di.Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.kreşin çok faydası oluyor.Tavsiye ederim.

kreşe gidiyor zaten ,evet faydası var onun farkındayım ama yinede sürekli şey şey demesi beni bitiriyor kaç seansta düzeldi probleminiz?

merhabalar
benim kızım aynı durumda
çok üzülüyorum*

sizin geçti mi?
ne kadar sürdü?
neler yaptınız?
çok mu takılıyordu?

öncelikle geçmiş olsun.
Gerçekten çok zor bir süreç.Herşeyden önce umutsuzluğa kapılmayın.Benim oğlum 3.5 yaşındayken takılmaları çok fazlaydı.Ataklar çok sık oluyordu.Bu sene ise o kadar azaldı ki olsa bile hemen bir günü geçmeden toparlıyor. Çocuklardaki dil gelişimi 6 yaşına kadar devam ediyor.Ben de öğretmen olduğum için sesleri yanlış çıkarıp söylediğini anlamadığım bir öğrencim bile o kadar değişti ki anlatamam.Bu süreç içerisinde sosyalleşmesine müsaade edin yapacağı şeyi bırakın yapsın aman şöyle olur böyle olur yapma demeyin yaptığı herhengi bir yanlışta çok fevri davranmayın sakince yanlış yaptığını anlatmaya çalışın.İçinizi ferah tutun düzelecektir.
Bu arada takılmalarınız nasıl?
takılmaları nasıl oluyor?
ara sıra düzelmeleri oluyor mu?
geçmiş olsun...

Aileden herhangi bir kekemelik yaşayan var mı ? Eğer genetik değilse , erken fark edildiği için gerekli tedbirlerle kalıcı olmayacağını düşünüyorum.

İstanbul için durum hala devam ediyorsa önerebileceğim bir dil konuşma terapisti mevcut :) kendisi Türkiyenin ilk diplomalı dil konuşma terapistidir ve alanında ciddi anlamda uzmandır sizlerde internet üzerinden kendisini araştırabilirsiniz Prof.Dr.Ahmet Konrot

isterseniz iletişim bilgilerini paylaşabilirim korkmayın çözümü mevcut

benim oğlumda 3 yaşına girecek Allah nasip ederse önümüzdeki ay, fakat bizde biraz erken başladı kekemelik gitmek kelimesiyle başladı şu an baya çoğaldı çünkü bronşit tedavisi süresinde iğne uygulandı 6 gün boyunca ve müthiş korktu bebeğim, sonrasında da kekemelik arttı ve gözlerini kırpıştırmaya başladı bunu dr söyledik biraz tv baktırmayın dedi ama ben çok üzülüyorum Antalyada acaba iyi bir dr var mıdır bana da yardımcı olabilir misiniz

merhabalar, benim oğlumda 27 aylık, erken konuşmaya başladı, çok güzel cümleler kuruyordu, kendini çok güzel ifade ediyordu ancak 20 gündür kekelemeye başladı, ilk önce b harfi ile başaldı ve harfleri tekrarlıyordu sonra diğer kelimelere sıçradı ve 2-3 gündür birden patlama şeklinde söylemye çalışıyor, oda çok zorluyor, ıkına ıkına kelime söyleme başladı, çocuk psikiyatristine götürdüm, bekleyin dedi, ama bekleyemiyorz, çok endişeliyiz, terapist araştırmaya başladık, biz afyonda oturuyoruz, mersinde kime gittiniz, nasıl tedavi yöntemi uyguluyorlar, lütfen yardımcı olurmusunuz

Sizi cok iyi anliyorum.Oglum su an 5 yasinda ve bakiyorsunuz 2 ay hicbirsey yok.sonra bir bakmissiniz takilmaya baslamis.Inanin bu drum insani cok yipratiyor.Bizde artik zamana biraktik.Dun de ankarada andikom aslihan hnma gittik.Hicbirsekilde garanti veremiyorlar.Mersin de veysel hocaya gittik.nefes almalari ve tikleri yok .Cok yol katettik.Faydasi cok oldu.Aslhan hnm ise kelime dagarciginin zayif oldugunu bol kitap okumamizi akici konustugunda yureklendirin dedi.

Antalya da uzman bir dr var mıdır bilgisi olan varsa lütfen yardım edin paşama...

sizede çok geçmiş olsun, insan çocuğunun bu durumunu görüp elinden birşey gelmeyince çok üzülüyor, Allahım hepimizin çocuğuna yardım etsin
bizde internetten veysel bey için yazılar okuduk, kendisini aradık isterseniz gelin, isterseniz izmirde kemal colay bey var ona giidn dedi, veysel beyden memnun kaldığınızı söylemişsiniz, nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyor? kararsız kaldık, tedavi terapilerine gidip gelmek sıkıntı olmasın diye ankarada daha yakın oradan bakalım dedik
ama geçen yazımı yazdığım pazar gününden beri çok şükür daha iyi konuşuyor, ailemiz ziyarete geldi, ev çok kalabalık oldu, çoluk çocuk, acaba psikolojik olarak iyi mi geldi, daha iyi konuşuyor birkaç gündür
cevap yazdığınız için teşekkür ederim

Rica ederim.Gercekten de gun icerisinde bile farklilik olabiliyor.Sizin cocugunuzda gozlemlediginiz belirtileri yazarsaniz ona gore net birsey soyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…