Kekim niye kabarmyor??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
kabar kabar bir kek yapmak istiyorsanız yumurtayla şekeri beyazlaşana kadar çırpın bu işlem bazen 10 dk bile sürebilir.. kekinize unu eleyerek koyun ne kadar kabardığını göreceksiniz:kahve::kahve:

şeker ile yumurtayı çok çırpın ve çırpma yönünü değiştirmeyin aynı yönde olsun

valla ben hepsini koyup öyle cirpiyorum kekimde masallah cok güzel kabarir sadece kabartma tozunu en son koyarim

aayyy hepsini yapıyorum a.s
özellikle misafire yapacaksam kabarmıyor :uhm:
ve bazen kabarıyor bazen kabarmıyor

Ben aynen şu ölçüde yapıyorum ve süper kabarır.
2 su bardağı yoğurt
2 su bard. sıvı yağ
2 su bardağı şeker
2 yumurta önce bunları çırpıyorum sonra elenmiş unu koyarım en son kabartma tozunu koyar biraz daha karıştırırım ve hafif ısıtılmış fırına veririm.Güzel kabarır.Birde kabartma tozunu buzdolabında saklamayın.O zamanda kabarmıyor.

ben 4 yumurta ve 2 su bardağı şekeri çırpıyorum. sonra 1 su bardağı sıvıyağ + 1 su bardağı süt + 4 su bardağı un + kabartma tozu + vanilya ekleyip tekrar mikserle karıştırıyorum iyice. kakaolu yapacaksam en son kakaoyu koyup iyice yine karıştırıyorum ve kalıba döküyorum. bu arada ilk önce fırını ısınması için açıyorum. kalıbımda yağlanmış olarak işe başlıyorum.

şekerle yağı bi 5 10 dl beyazlaşıncaya kadar çırp kekin formülü budur arkadaşımm...
haa bide psikopat demeyn ama ben kek yapmayı çok severim yaparkende amanda canım kekim ne güsel kabarcakmış kabar kabar olcakmış diye severim hehe

Şekeri katmadan önce bir fiske tuz ile yumurtaları çırpın çok güzel kabarıyorkaydirigubbakcemile4

kıslar benimkisi daha basit :)
süt yerine kola koyuyorum keke ben :))
bi bardak süt kkatıyosanız mesela 1 bardak kola koyuyosunuz onun yerine
gerisi bildigin kek tarifi
pamuk gibi kabarık oluyo sunger kek oluyo

keke kola koyulduğunu hiç duymamıştım

kabarmama sebeplerinden biride keki bekletmeden fırına vermek gerek bekleyince yumurta dibe çöküyor

Son düzenleme:
dene derim
hiç pişman olmayacaksınnnn

hem degerlendırılmıs oluyo kola
mesela bız ıkı kısıyız bı lıtre kolayı bıle ıcemıoruz kalıncada asidi kacıyo
ben o kalan kolayla kek yapıyorum iştee

Malzemeler oda sıcaklığındaolmalı
enaz yumurtave şeker 8-10 dakika hızlı devirde çırpılmalı
2 dakika ısıtılan fırına atılmalı
150-160 derecede pişirmeli

keki soğuk fırına verince kabarıyor birde ununu eleyince

kısık ateşte pişirin ilk başta 200 derecede kekin üstü kızarınca 100 ile 150 arası görün bakalım kek nasıl kabarıyor..annemle benim kekim çokkk meşhurdur :68:

Benim keklerim harika kabarır resimlerini paylaşırım bir ara.Önce yumurtaları koyarım ve bir tutam tuzla yumurtayı köpürtürüm sonra şekeri koyar tekrar köpürtürüm bütün malzemelrin oda sıcaklığında olması ve hep aynı yöne çırpmamız önemli.Eğer bir sağa bir sola çırparsak oluşan hava kabarcıklarını patlatmış oluruz ve kek kabarmaz ama hep sağa ya da hep sola yaparsanız bu olmaz.

Back
X