• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Hepsi gelsin bile birileri bi şekilde küsüp gidiyor. Bir bakmışın annen kalmış sadece. Doğumdan sonra kvalide anneme küstü. bu arada emzirmek kalabalıkta çok zor oluyo. Mama ver diye baskı vs.

Sadece annen gelsin. digerleri günü birlik gelip gitsinler kalmasınlar. Annene diyebilirsin. Kvalideye de eşin desin.

Annene soylerkende "onlar dayımda kalsın ,yoksa kvalide ve ekibi kalabalık gelecekler istemiyorum "dersin.

aileleriniz çok mu uzak? doğum planlı mı olacak tarihi beklenecek mi? açıkçası normal olacaksa bile aileler yakınsa son ana kadar kimsenin gelmemesi taraftarıyım ben.. öyle de yaptım ailem 6 saat kv 12 saat uzaklıktaydı, hastaneye giderken iki tarafın da biletlerini ayarladim, annemler o gece hemen geleceklerdi, kv 1 hafta sonra annemle babam gittikten sonra..

eşimle başbaşa son günlerimizi yanımda anne-baba-kardeş varken geçirmek istemiyordum(kendi ailem de dahil).

ne kadar iyi olursa olsun kv nin sana faydası annen kadar olacaģını sanmıyorum.. herkes kendi yavrusuna yanar; sen uykusuzsundur o oğlum uykusuz kaldı diye üzülür, annen sen yemeden yiyemez, sen açsındır kv eşini doyurmaya çalışır sen önce yersen ah oğlum aç kaldı diye bütün lokmalarını boğazına dizer..
peşpeşe gelsinler en güzeli o..

Ben de böyle yapmak istiyorum aslında. Kaynanam ayırt etmez eşimi ya da beni. Bana da iyi bakar bakabilse ama kadın hasta asıl onun hizmete ihtiyacı var en fazla yemek yapılırken yemeğe yardım edebilir ama fazla ayakta duramaz. Annem genç ve öz annem yani onun yardımı daha çok içime siner mahçup hissetmem annemden her türlü yardımı utanmadan çekinmeden isteyebilirim. Ben bebeğe bakarken anneme ''anne sen yemek yapar mısın ya da temizlik yapar mısın'' dememe bile gerek kalmaz benim neye ihtiyacım varsa anlayıp yardımcı olur devamlı. Ama kaynanama devamlı söylemek istemek zorunda kalırım. Eşim de annem hasta niye bukadar yükleniyosun der. Ben de benden hizmet görmeye mi gelmiş diye cıngar çıkarırım hoppalaaa al sana curcuna sinir stres... Kafama da aşırı takan biriyim depresyona girerim. Çok alıngan bir insanım. Yani kaynanamın bana yardımı falan dokunmaz dokunmasın da zaten benim de içim sinmiyor hasta kadını yormaya. Hani ben de bu yüzden ilk başta düşünmüştüm ki kaynanamla görümcem bir hafta sonra gelsin. Ben de toparlanmış olurum elim ayağım tutar biraz. Kötü bir niyetle ayrımcılık olsun diye ya da sevmediğimden değil sırf bu sebeplerden kaynanamla görümcem sonradan gelsin istiyordum. Üstelik görümcemin 2 tane oğlu var biri 3 yaşında ağlar susmaz... En azından ilk günlerde o çocukları çekmeyeyim istedim çok şey mi istemişim ya. :(

Bu arada lohusaliginizi doya doya yaşayın. Yoksa sizin yerinize lohusa olan çok kişi çıkıyor. Eğer daha önce biri beni uyarsaydı milleti ipe dizerdim. Benim yerime kvalide lohusa oldu. Eşimi zırt pırt yanında istedi. Ilgi bekledi. Doğumdan önce kvalideyi severdim, şimdi sinir oluyorum .

Bu arada lohusaliginizi doya doya yaşayın. Yoksa sizin yerinize lohusa olan çok kişi çıkıyor. Eğer daha önce biri beni uyarsaydı milleti ipe dizerdim. Benim yerime kvalide lohusa oldu. Eşimi zırt pırt yanında istedi. Ilgi bekledi. Doğumdan önce kvalideyi severdim, şimdi sinir oluyorum .
Bilmiyorum bakalım bizde nasıl olacak. Eşim lohusalıktan falan anlayacak birisi değil pek. Lohusalığı biraz şımarıklık olarak görüyor. Erkek kafası yaşamadan anlamaz. Ben kaynanamdan değil de eşimden çekiniyorum daha çok. Kaynanam sözde yardıma geliyor ama hasta beli sakat şekeri tansiyonu devamlı yükselmeye hazır bir insan. Bundan dolayı kaynanamdan yemek yapmasını bile istemeye korkarım. Çünkü eşim gelip diyecek ki hasta kadına niye bu kadar yükleniyorsun ben de o lafı duyarsam cıngar çıkar açıkcası... Hizmet etmem için mi getirttin anneni derim sinirlenirsem herkesin kalbi kırılır ben de depresyona girerim sütüm kesilir vs... Kaynanamın annemlerden sonra gelmesini aslında bu yüzden buna benzer sebeplerden istedim. Ayrımcılık olsun diye değil. Kaynanamla alıp veremediğim yok. Ama öyle bir huyu var ki lohusa halimle eşim bana kalk anneme çay doldur yemek yap suyunu getir dese kaynanam sesini çıkarmaz izler. Yaşadım benzer olaylar... En azından biraz toparlanayım da hizmet edecek gücü toplayayım da ondan sonra gelsinler istemiştim...

Babamla kardeşimin burada ameliyat hastane işleri var onlar annemden bile erken gelecek bu sebeple. Ne diyeyim gelmeyin diyemem ki. :KK43:
Onların yaptığı düşüncesizlik. Sadece anneniz ve kayınvalideniz gelsin. Babanız ve kardeşiniz de işlerini kendileri halletsinler, dayınız varmış orada kalsınlar. Anneanne bile geliyormuş ne alakaysa küçücük eve... Kayınvalidenizin gelmek istemesi gayet normal. Babanızın gelmek istemesi de elbette öyle ama o kendi işi için geliyormuş zaten. Ve ev küçükce aynı odada kalmaları gerekecekse anneniz ve kv birlikte olur, sorun olmaz. Zaten gelen kısa kalsın.
Doğumu fiziki olarak siz yapıyor olabilirsiniz ama kocanızın da çocuğu oluyor. Onun annesinin de sizinki kadar hakkı var. Hakkı yoksa da sizinki kadar hakkı yok.
Size bakması gerekecekse birinin evet kendi anneniz olsun ama sülaleye gerek yok. Annenizin yanında kvnin olmasının bir zararı da yok.

Bilmiyorum bakalım bizde nasıl olacak. Eşim lohusalıktan falan anlayacak birisi değil pek. Lohusalığı biraz şımarıklık olarak görüyor. Erkek kafası yaşamadan anlamaz. Ben kaynanamdan değil de eşimden çekiniyorum daha çok. Kaynanam sözde yardıma geliyor ama hasta beli sakat şekeri tansiyonu devamlı yükselmeye hazır bir insan. Bundan dolayı kaynanamdan yemek yapmasını bile istemeye korkarım. Çünkü eşim gelip diyecek ki hasta kadına niye bu kadar yükleniyorsun ben de o lafı duyarsam cıngar çıkar açıkcası... Hizmet etmem için mi getirttin anneni derim sinirlenirsem herkesin kalbi kırılır ben de depresyona girerim sütüm kesilir vs... Kaynanamın annemlerden sonra gelmesini aslında bu yüzden buna benzer sebeplerden istedim. Ayrımcılık olsun diye değil. Kaynanamla alıp veremediğim yok. Ama öyle bir huyu var ki lohusa halimle eşim bana kalk anneme çay doldur yemek yap suyunu getir dese kaynanam sesini çıkarmaz izler. Yaşadım benzer olaylar... En azından biraz toparlanayım da hizmet edecek gücü toplayayım da ondan sonra gelsinler istemiştim...

Lohusalık farklı birşey aslında. Hormonel elinde olmayan birşey. Eşine bunu anlatabilirsin. Merak ediyorsa oda doğursun bir tane :)

Annen ve kvaliden gelse. Esin annene şöyle de çay yapsın yemek koysun vs diyebilir. Benimki dedi. Görümcem de vardi. Annemden hizmet beklediler. Ki görüncem bekar. Sorun birazda bundan cıktı bizim.

Onların yaptığı düşüncesizlik. Sadece anneniz ve kayınvalideniz gelsin. Babanız ve kardeşiniz de işlerini kendileri halletsinler, dayınız varmış orada kalsınlar. Anneanne bile geliyormuş ne alakaysa küçücük eve... Kayınvalidenizin gelmek istemesi gayet normal. Babanızın gelmek istemesi de elbette öyle ama o kendi işi için geliyormuş zaten. Ve ev küçükce aynı odada kalmaları gerekecekse anneniz ve kv birlikte olur, sorun olmaz. Zaten gelen kısa kalsın.
Doğumu fiziki olarak siz yapıyor olabilirsiniz ama kocanızın da çocuğu oluyor. Onun annesinin de sizinki kadar hakkı var. Hakkı yoksa da sizinki kadar hakkı yok.
Size bakması gerekecekse birinin evet kendi anneniz olsun ama sülaleye gerek yok. Annenizin yanında kvnin olmasının bir zararı da yok.
Kayınvalidemi sorun etmiyorum ki görümcem sorun çünkü 2 tane çocukla gelecek biri 3 yaşında.
Annen ve kvaliden gelse. Esin annene şöyle de çay yapsın yemek koysun vs diyebilir. Benimki dedi. Görümcem de vardi. Annemden hizmet beklediler. Ki görüncem bekar. Sorun birazda bundan cıktı bizim.
Anneme yemek yap denmesine gerek yok yapar zaten. Eşim de böyle bir şey derse onun kafasını ezerim. Benim annem hizmetçi değil. Çay istiyorsa kalksın koysun eşim de bir işin ucundan tutsun hep annem hizmet edemez. Düşüncesi bile sinirlendirdi ya.

Babam da yanımda olsun istiyorum evime gelme şansı hiç olmadı daha bari doğumda gelsin yanımızda olsun dedim. Bundan ziyade zaten gelmek zorunda belinden kaynaklı bir hastane işi var burada. Kardeşimin de öyle. Hastane işlerinden dolayı babamla kardeşim annemden önce gelecek. bu ta geçen yıl aralık ayından hesaplanan bir durum artık değiştiremem ki.
E tamam işte doğumdan önce geleceklermiş zaten yani evinizi görecekler doğumda yanınızda bulunmasına gerek yokki. Siz duygusal olarak ailem yanımda olsun diyosunuz ama karşı tarafta eşinizin ailesi oda aynı şeyi düşünebilir. Bence herkesin dediği gibi anneniz ve kayınvalideniz yanınızda bulunsun

E tamam işte doğumdan önce geleceklermiş zaten yani evinizi görecekler doğumda yanınızda bulunmasına gerek yokki. Siz duygusal olarak ailem yanımda olsun diyosunuz ama karşı tarafta eşinizin ailesi oda aynı şeyi düşünebilir. Bence herkesin dediği gibi anneniz ve kayınvalideniz yanınızda bulunsun
Görümcem gelmesin de kim gelirse gelsin ya. Görümcem gelirse 2 çocukla gelecek biri 3 yaşında ağlak bir çocuk hiç çekemem. :(

Aslında yazınızı okuyunca 5 yıl önceki ablam geldi aklıma :)) aynı kaygı stresi doğum öncesi yaşadı ve eşide ısrarla kendi annesi istemişti.
neyse bizim cözüm şöyle oldu. Doğum sırasında hastanede annem kaldı.sonrasında eve geçince Kayınvalidesi ve görümcesi de geldi. Görümce 2 gün durdu geri döndü. Kaynanası ve annem o hafta birlikte durdular. Haftasonu ben ve babam gittik gördük geri döndük. kalmadık.. ama annem 40. çıkana kadar yanında kaldı. babamla ben hafta sonları uğradık. zaten işlerin cokluğundan kaynana 2 hafta içinde kaçtı... Çünkü oda farkında annesi bildiğin misafir gibi hizmet ilgi alaka isteyince ablam benim annem sana -bana - bebeğime bakıyor birde annene hizmet ediyor olmuyor deyip konuşmuş eniştemle.Eniştem kendi ağzıyla annesine sen cok yorulma burada biraz büyüyünce gel diyip gaz vermiş gitmesi için...
Eşin şuan duygusal bakıyordur ama geldiklerinde görecektir kıyas yapıp kimin kalmasının daha mantıklı olduğunu oda gözlemleyecektir. bence senin ruh sağlığın acısından annen ve kayınvaliden kasın sadece fazla insan fazla iş konu demek gerek yok...

Ben de böyle yapmak istiyorum aslında. Kaynanam ayırt etmez eşimi ya da beni. Bana da iyi bakar bakabilse ama kadın hasta asıl onun hizmete ihtiyacı var en fazla yemek yapılırken yemeğe yardım edebilir ama fazla ayakta duramaz. Annem genç ve öz annem yani onun yardımı daha çok içime siner mahçup hissetmem annemden her türlü yardımı utanmadan çekinmeden isteyebilirim. Ben bebeğe bakarken anneme ''anne sen yemek yapar mısın ya da temizlik yapar mısın'' dememe bile gerek kalmaz benim neye ihtiyacım varsa anlayıp yardımcı olur devamlı. Ama kaynanama devamlı söylemek istemek zorunda kalırım. Eşim de annem hasta niye bukadar yükleniyosun der. Ben de benden hizmet görmeye mi gelmiş diye cıngar çıkarırım hoppalaaa al sana curcuna sinir stres... Kafama da aşırı takan biriyim depresyona girerim. Çok alıngan bir insanım. Yani kaynanamın bana yardımı falan dokunmaz dokunmasın da zaten benim de içim sinmiyor hasta kadını yormaya. Hani ben de bu yüzden ilk başta düşünmüştüm ki kaynanamla görümcem bir hafta sonra gelsin. Ben de toparlanmış olurum elim ayağım tutar biraz. Kötü bir niyetle ayrımcılık olsun diye ya da sevmediğimden değil sırf bu sebeplerden kaynanamla görümcem sonradan gelsin istiyordum. Üstelik görümcemin 2 tane oğlu var biri 3 yaşında ağlar susmaz... En azından ilk günlerde o çocukları çekmeyeyim istedim çok şey mi istemişim ya. :KK43:

haklısınız çok da şey istemiyorsunuz. eşinize diyeceksiniz ki bana yardımcı olmasa da benden hizmet bekleyecek kimse gelmesin.. ben demiştim eşime.. ama kimse gelmeden önce ve bu sözünüz genel olacak yani annenizi de kapsasın, nasılsa anneniz size yardımcı olur.. eşiniz şunu yap dediğinde de "ne demiştim canım?" demeniz yeterli olur diye düşünüyorum.

Kardesim kusura bakma ama cok hata yapiyorsun, BABANİN ne isi var lohusanin evinde.ANNEANNE nin hic isi olmamali hele.Tobe yarabbim. Kardesin ve baban senin dogumuna denk getirmek zorunda miydi hastane islerini? Ayrica. Baban da evini illa o an mi gormek zorunda yani? Hayirli olsun der ceker dayingile gider kalir. Ayrica annen gelecek diye neden kv nin gelmeye hakki yok mu?annenlerde masallah cumbur cemaat geliyor kv ne yer kalmiyor, Kocan ne hissedecek annesine karsi? El durumuna düşürmek hoş mu? Ayrica lohusa evi sakin olmali! Ne o ya kalabalik. Bencillik ediyorsun bence

haklısınız çok da şey istemiyorsunuz. eşinize diyeceksiniz ki bana yardımcı olmasa da benden hizmet bekleyecek kimse gelmesin.. ben demiştim eşime.. ama kimse gelmeden önce ve bu sözünüz genel olacak yani annenizi de kapsasın, nasılsa anneniz size yardımcı olur.. eşiniz şunu yap dediğinde de "ne demiştim canım?" demeniz yeterli olur diye düşünüyorum.
Onu belirtmeme gerek yok heralde düşünmüştür sanıyorum... Düşünmüştür değil mi? Yani ben annemi misafirliğe çağırmıyorum gelsin işimi görsün yardım etsin bakamadığım zaman bebeğime baksın... Kimseye bir bardak su bile verecek gücüm olmayacak kendi ailem dahil. O yüzden kendi annesi için benden veya annemden hizmet beklememeli. Çok olsa kaynanamın yorulduğunu görünce anneme çok yükleniliyor der ortaya söyler hepimizi zan altında bırakır annemler gerilir... Benim de tepem atar. Buraya kimse tatile gelmedi derim olan olur. Sonra kaynanamın suratı asılır o lafıma eşim de o lafımdan dolayı bana kızar... Ama kusura bakmasın. Evet bu eve kimse tatile dinlenmeye gelmiyor yorulan çok istiyorsa çeker evine döner... Bu benim annem bile olsa. En iyisi bunu da böyle söyleyeyim ben eşime.

Onu belirtmeme gerek yok heralde düşünmüştür sanıyorum... Düşünmüştür değil mi? Yani ben annemi misafirliğe çağırmıyorum gelsin işimi görsün yardım etsin bakamadığım zaman bebeğime baksın... Kimseye bir bardak su bile verecek gücüm olmayacak kendi ailem dahil. O yüzden kendi annesi için benden veya annemden hizmet beklememeli. Çok olsa kaynanamın yorulduğunu görünce anneme çok yükleniliyor der ortaya söyler hepimizi zan altında bırakır annemler gerilir... Benim de tepem atar. Buraya kimse tatile gelmedi derim olan olur. Sonra kaynanamın suratı asılır o lafıma eşim de o lafımdan dolayı bana kızar... Ama kusura bakmasın. Evet bu eve kimse tatile dinlenmeye gelmiyor yorulan çok istiyorsa çeker evine döner... Bu benim annem bile olsa. En iyisi bunu da böyle söyleyeyim ben eşime.
anneniz babanız kardeşiniz vs onlardan önce gelmeye çalışsın
onlar onları duyunca gelmezler sanırım
veya anneniz ve babanız gelse sadece olmaz mı?

Kardesim kusura bakma ama cok hata yapiyorsun, BABANİN ne isi var lohusanin evinde.ANNEANNE nin hic isi olmamali hele.Tobe yarabbim. Kardesin ve baban senin dogumuna denk getirmek zorunda miydi hastane islerini? Ayrica. Baban da evini illa o an mi gormek zorunda yani? Hayirli olsun der ceker dayingile gider kalir. Ayrica annen gelecek diye neden kv nin gelmeye hakki yok mu?annenlerde masallah cumbur cemaat geliyor kv ne yer kalmiyor, Kocan ne hissedecek annesine karsi? El durumuna düşürmek hoş mu? Ayrica lohusa evi sakin olmali! Ne o ya kalabalik. Bencillik ediyorsun bence

Gelmesinler demiyorum ki. Aslında sığar eğer görümcem çocuklarıyla gelmezse. Babam bir odada, kardeşimle annanem dayım gilde kalırlar. Kaynanam, görümcem ve annem salonda sere serpe yatarlar. Ama eşim bana annem çok yoruluyor, efendim annem hasta kadın derse getirmeseydin o zaman diye lafı ağzına tıkarım. Buraya kimse tatile gelmiyor benim ailem dahil herkes başının çaresine bakacak yorulan çok istiyorsa çeker evine gider. Hizmet bekleyen gelmesin. Ki bence yaşanacak bu durum. Problem çıkacak kaynanam hasta kadın ben aslında onun iyiliği huzuru için biraz beklesin hemen gelmesin istedim. En azından doğumdan bir hafta sonra gelsin ki ben biraz toparlanmış olurum kendisiyle de ilgilenebilirim diye düşünmüştüm. Kendileri bilir ama.

anneniz babanız kardeşiniz vs onlardan önce gelmeye çalışsın
onlar onları duyunca gelmezler sanırım
veya anneniz ve babanız gelse sadece olmaz mı?
Zaten annem de öyle dedi biz onlardan önce gelelim falan. Ama ne yapabilirim bu konuda bilmiyorum. Kaynanama bir şey diyemem eşimle aralarına girmek istemiyorum sonra kötü olurum falan... Karışmayayım en iyisi kim ne zaman istiyorsa o zaman gelsin ama sorumluluk kabul etmiyorum bu konu hakkında. Eşim yok annem çok yoruluyor yok bilmem ne derse o zaman gelmeseydi hemen derim.

Zaten annem de öyle dedi biz onlardan önce gelelim falan. Ama ne yapabilirim bu konuda bilmiyorum. Kaynanama bir şey diyemem eşimle aralarına girmek istemiyorum sonra kötü olurum falan... Karışmayayım en iyisi kim ne zaman istiyorsa o zaman gelsin ama sorumluluk kabul etmiyorum bu konu hakkında. Eşim yok annem çok yoruluyor yok bilmem ne derse o zaman gelmeseydi hemen derim.
hiç kendinizi üzmeyin derim
annenleriniz gelsin onlar gelmeden
herhalde tepe tepeye kalmaya gelmezler

hiç kendinizi üzmeyin derims.
annenleriniz gelsin onlar gelmeden
herhalde tepe tepeye kalmaya gelmezler
Kaynanam annemlerin geleceğini biliyor ama unutmuş olabilir mi acaba diyorum.. Arayıp ağzını yoklasam gelecek mi gelmeyecek mi ne zaman gelecek vs... Bizimkiler de gelecek desem sonra laf arasında, kalabalık olacağımızı anlar da görümceme çocuklarla gelmemesini söyler mi? Yani kaynanamın sağı solu belli olmaz böyle incelikleri düşünemeyebilir arayıp ağzını yoklasam bile. Hatta alınabilir gelmemesini ima ettiğimi düşünebilir ya... Ne düşüneceğini pek kestiremiyorum kaynanamın. Eşim de anneme sonra gelmesini söyleyemem diyor ben olsam ben de söyleyemem. Ama inşallah hiç değilse ablasının gelişini ertelemeyi başarır. :(

Back
X