• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :(

Sadece anneniz ve kayınvalideniz gelsin, diğerleri sırayla sonra gelsin zaten babanın, kardeşin size faydası olmaz ki, niye bu kadar kalabalık geliyorlar?
Eşiniz haklı onun annesi de gelmek ister sonuçta.
Babamla kardeşimin burada ameliyat hastane işleri var onlar annemden bile erken gelecek bu sebeple. Ne diyeyim gelmeyin diyemem ki. :(

Leydi di doğum yapıyor bune keşmekeş
Kuzum annenizede kv yide arayın ikisinin iletişime geçmesini sağlayın bu problemi kendi aralarında halletsinler
Doğum daha çok sizin psikolojinizi ilgilendirdiği için sizin tercihleriniz öncelikli olmalı
Ama bunu kimse kırılmadan nasıl yaparsınız açıkçası bilemedim

Babamla kardeşimin burada ameliyat hastane işleri var onlar annemden bile erken gelecek bu sebeple. Ne diyeyim gelmeyin diyemem ki. :KK43:

iyide onlar gelip işlerini halledip doğum yaptığın gün dönsünler bebeği görüp..lohusa evinde erkek hiç çekilmiyor tecrübeyle sabit inan.. annen ve kv kalsınlar eve çıktığında senle..

İnş bende de öyle olur ya. Annem gelsin babam gelsin başka bir şey istemiyorum.
Annemde gelemedi ama:)İnsan böyle bir durumda sadece annesini istiyor boşverin siz herkese şu gelecek bu gelecek deyin evinizde yer olmadığını gördüklerinde bir çözüm bulurlar sıkıntıya girmeyin....

Babanız daha önce gelecekmiş hastane işi olduğu için anneniz gelir , kayınvalideniz gelir..
Kardeşiniz de görümceniz daha sonra gelsinler..
Kayınvalidenizin de gelmek istemesi bulunmak istemesi çok normal..
Anneanneniz şimdilik gelmesin kardeşinizle gelsin bunu anneniz söylesin kardeşiniz ve anneannenize
Eşinizde kendi kardeşinin daha sonra gelmesini söylesin..
Bu en mantıklısı gibi geldi..

babam ve kardeşinin gelmesi de saçma. önce annen gelsin. sonra kayınvalide. kalanlar da sonra sıra ile gelir. allah aşkına alt tarafı doğum yapıyosunuz tüm sülaleyi topamaya ne gerek var. babanın ne işi var orda?

Babam da yanımda olsun istiyorum evime gelme şansı hiç olmadı daha bari doğumda gelsin yanımızda olsun dedim. Bundan ziyade zaten gelmek zorunda belinden kaynaklı bir hastane işi var burada. Kardeşimin de öyle. Hastane işlerinden dolayı babamla kardeşim annemden önce gelecek. bu ta geçen yıl aralık ayından hesaplanan bir durum artık değiştiremem ki.

Doğum yapacak ve o psikolojiyle baş edecek sensin. Böyle durumlarda kadın ne isterse o olmalı bana göre.
Ben de bunu istiyordum ama... Eşim düşüncesiz davrandı. 2 ay kadar önce bana danışmadan annesini çağırdı doğuma. :( Ben annemi yardım amaçlı istiyorum başka yardıma gerek yok. Kaynanam doğumda değil de doğumdan 1 hafta sonra falan gelse ne olur ki? Sanki benim ailem aylarca kalacak. Hepi topu 1 hafta kalacaklar.

Leydi di doğum yapıyor bune keşmekeş
Kuzum annenizede kv yide arayın ikisinin iletişime geçmesini sağlayın bu problemi kendi aralarında halletsinler
Doğum daha çok sizin psikolojinizi ilgilendirdiği için sizin tercihleriniz öncelikli olmalı
Ama bunu kimse kırılmadan nasıl yaparsınız açıkçası bilemedim
Annem aşırı alıngan anneme bir şey demeye kalkışırsam gelmekten vazgeçer valla o zaman oturur ağlarım işte çünkü annem olmazsa olmaz benim için. Annemle eşimin arası da limoni biraz. Doğum yapacak olmasan hayatta gelmem evinize diyor gerisini siz düşünün.

iyide onlar gelip işlerini halledip doğum yaptığın gün dönsünler bebeği görüp..lohusa evinde erkek hiç çekilmiyor tecrübeyle sabit inan.. annen ve kv kalsınlar eve çıktığında senle..
Demesine derim de... Bir şey dersem hepsi bir gelmekten vazgeçer. Annem benim en yakınım onun gelmemesini göze alamam. Ama işte eşimle araları pek iyi değil o yüzden hemen alınıp gelmekten vazgeçerler. Eşimin istemediğini sanarlar. :(

Ooff cidden şu aileler arasında kalmak en berbat durum ayrıca baban kardeşin kayınvalidenin görümcenin o kadar kadının içinde rahat etmez bence görüp dayında kalsalar olmazmı ? Ananende daha sonra gelir kibarca söylesin annen.
Ben dellenip hastaneden hepsini kovmuştum :KK45:

Back
X