kendi aileniz mi yoksa eşinizin ailesi mi?

bir özel günde onun ailesine gittiysek diğerinde de benim aileme gidilir:icecream:
bu bir kuraldırşakkıdı

Dini bayramlarda sabah erkenden eşimin ailesine gideriz.
Kayınpederim, kaynım ve eşim bayram namazına giderler.
Biz de kahvaltıyı hazırlarız.
Kahvaltıdan sonra biraz oturup kendi aileme gideriz.
Onun dışında ailelere gitmeyi gerektiren başka bir özel günümüz yok...

once esimin ailesine sonra bizimkilere....
cunku esimin anne ve babasi yas olarak daha buyuk....

Ramazan bayramında önce benim aileme,Kurban bayramında önce eşimin ailesine gideriz.yerimseniben
Anneler ve Babalar Gününde önce benim aileme sonra eşimin ailesine gideriz.Bu eşimin seçimiydi. Onların anneler ve babalar günü adetleri yoktu,evlendikten sonra eşim benden öğrendi bu özel günleri :1rolleyes:

Bir sıralama yoktur biz de.

Kayınvalidemlerin evi daha yakın olduğu için ilk önce onlara gideriz sonra bizimkilere. Ama yakınlık uzaklık meselesi değil, eşim '' ilk önce bizimkilere gidilecek'' deseydi de giderdim, çok ufak bir ayrıntı bu bence..

Nasıl olsa ikisine de gidilecek, sıraya koymaya ne gerek var?yerimseniben

bizde böyle bir sıralama hiç olmadı..annemlere giderken zaten kayınvalidemlerin yakınından geçtiğimiz için onlara uğrar sonrada benim annemlere geçeriz..

Biz sabahtan değil öğlen 1 gibi başlarız gezmeye ve genelde kayınvaldemler daha yakın diye önce onlara gideriz, fekat ben önce ananeme gitmek isterim çünki en güzel sofrayı o hazırlar, benim için bayramda en güzel şey ananemin yemekleridir, geri kalanında çok sıkılırım.Ananem mukemmel şeyler pişirir..Öğlen onda yemek isterim...Ama kayınvaldemlere gittiğimizden malsef orda yemek yeriz...Yani sırasıyla,

Kayınvaldemler-büyükbabam-anenem ve en son akşam kendi babamlara gidilir...Bunun sebebi babamında çok büyüğü olduğundan gündüz evde olmayışıdır...

bizde önce kayınvalideme gideriz yakın olduğu için..gelecekse görümcemi bekleriz büyüğümüz olduğu için..sonra akşam üzeri yada öğleden sonra kendi annmelere geçeriz..hem akşam yemeğinde orda oluyoruz hem biz kardeşler olarak ancak akşam üzeri toplanabiliyoruz....

biz uzaktayız o yüzden şimdiye kadar herhangibirine gitme durumu olmadı aslında farketmez hangisi olursa önemli olan beraber olmak değilmi..

hepimiz aynı şehirdeyiz.....durumlarımıza göre değişiyor..... önceliği biz belirliyoruz.........
bazen ilk benim aileme bazen eşimin ailesine.....
eşim bu konuda benden daha hasssas yaklaşıyor.......
eşit davranmak adına elinden geleni yapıyor walla .......
ben uyguluyorum daha çok.....

a.sa.sa.s

İkimizin aileside farklı şehirlerde...
Fakat aynı şehirde olsaydık eşimin ailesi benimkilerden yaşça büyük olduğu
için onlara giderdik muhtemelen.

benim ailem daha yakın olduğu için önce onlara gideriz. sonra eşimin ailesi ve akrabalarına gideriz.

aynen
eklicek bişeyım yok a.s

Bayram sabahları evimizde olmayı seviyorum.
Eşim bayram namazına gider, bende kahvaltıyı hazırlamak isterim o sıra ama
hep uyuyakaldığım için, eşim gelince birlikte hazırlarız....şutarafagitti

Sonra kayınvalidemlere gideriz. Çünkü ben öyle isterim.
Nedeni ise orda 1-2 saat oturup kalan süreyi tamamen bizimkilerle geçirmek.
Bayramlarda bizim ev harika olur.
Bütün kardeşler birarada....

Ama benim için artık önemi yok, önce nerde olduğumun....
I]

evli değilim ama evlenince muhtemelen eşimin ailesine giderim.. Bunu eşim istediği için değil öyle daha yakışık alacagı için.. Yani kendi anne-babam daha büyük olmasına ragmen ben yine de eşimin ailesine gitmeyi tercih ederim (ilk bayramlar cok zor gelse de)
Yıllar geçtikçe belki bu durum değişebilir.. İlk önce kendi aileme gidebilir, coluk çocuga karısınca bayram sabahlarını kendi evimde geçirip sonra onlara gitmeye baslayabilirim..
Ama yeni evliyken eşimin ailesi ile birlikte geçirmek isterim bayramları...

aslında duruma göre değişebiliyor ama genellikle eşimin ailesine gideriz.daha sonra kendi ailem akrabalar ve tekrar kayınvalidemlere döneriz tüm bayramı orada geçiririz. bu beni hiç rahatsız eden bir durum değil hatta bunu ben istiyorum çünkü yaşça büyük oldukları için gelen giden çok oluyor..bayramların kalabalık geçmesi beni çok memnun ettiği için çok keyif alıyorum bu durumdan

Bizim ailelerimizin ikisi de aynı memlekette bayramda da normal bi gidiş de olsa ilk eşimin ailesine gideriz adetmiş sanki benm ailem yok ben ağaç kovuğundan çıktım ama kesinlikle ve kesinlikle iki tarafta da eşit kalırız bunu hem benm eşim ister hemde ben, her ne kadar bunu kayınvalidemler kaldıramasa da kıskansalarda bu böyle olcak... ilerleyen yıllarda bu ilk hangi aileye gitme olayına da bi çözüm bulcam

ha bu arada bizim ailelerimize uzaklığımız 12 saat sürüo bu yüzden ilk gitme durumu böyle aynı şehirde olsak değişir farketmez ilk gitme durumu,ilk eşimin ailesine gitmenini tek yararı ilk görüşü atlatıp rahat rahat bize gidiyoruz ohhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…