kendi aileniz mi yoksa eşinizin ailesi mi?

suana kadar eşimle hiç bayramlarda türkiyede olmadık.o yüzden ne yapardık bilmiyorum ama sanırım önce kaynanamlara giderdik.cünkü annemlerle aynı yerde oturuyolar.onlar alt katta annemler üst katta.

Nw farkeder ki iki aile de büyüğümüz böyle ayrımlar olmamalı

evlenmeyi düşündüğüm bazı konuları konusurken bayram muhabbeti acıldı bursada olucak kendi evimiz fakr kemalpaşanın köyünde ailesi ve tek cocuk bizde 4 krdeşiz.
bana herbayram arifeden ailesinin yanına gdeceğimizi ve bunun ömür boyu onlar yasadığı sürece böyle olacağını söyledi,çok şaşırdım tamam ilk zmanlarki yıllarda bu sekilde olması gayet normal buna karsı cıkmam fakat benim kendi coluk ccuğum olduğunda yada olmasada ben kendi evimde bayramın ilk gününü gecirmek isterim en azından bayram namazına kendi evimde yollamak isterim eşimi diye düşünüyorum ve çok zıttız bu konusa uzlaşamıyouz birtülü baska sorunlarda var ama buna takmış durumdayım,bizimde bi aile olucağımızı kendi evmizde o sabahı gecirmek istediğimi anlatsamda anlıyoru napıcamı şaşırdım

daima k.validemlere gittik bayram tatılı boyunca su 3yıllık evliliğimde... hiç annemgile gelmedim maalesef tabi bu duruma erkek kardesım deliriyordu nasıl salmazlar seni diye ,en azından bayramın son gunude olsa annemlere asla bırakmadılar beni...neysee şimdiiiiilerde bi cinnet herseye çözderekkk devir değişti bayram seyran herneyse hep annemdeyim asla gitmiyorum k.valideme asla !! oğlunu gonderıyorum yeter daha ne istiyor...

Her zaman kendi ailem önce gelir. Eşimde bilir aileme nasıl bağlı olduğumu o yüzden kendi ailesini es geçer bizimkilerde takılırız :)

eşimin ailesinede kendi ailemide uzağız
eşim bayramlarda çalışıyo olduğu için hiç sorun olmaz
ama geçen ramazan bayramında izin aldı o kendi memleketine ben kendi memleketime gittim
eşimin ailesi kardeşleri yiğenleri kalabalık benim annemin iki çocuğu var onları öylece bırakıpta orda olamadım sayın kayınvalidecim kusura bakmasın

neden böyle ayrımlar yapılır gerçekten çok üzülüyorum.o mu biz mi?önce kime gidilecek işte sorunlarda hep bu noktada başlıyor..ben henüz nişanlıyım ama bayramdan bahsettiğimize göre ve nişanlımın anne ve babası benim ailemden daha büyük olduğuna göre biz önce onlara giderdik diye düşünüyorum.çünkü benim kendi ailemde bayramlarda önce onlara gidiyor.onlar büyük diye..

Her zaman kendi ailem önce gelir. Eşimde bilir aileme nasıl bağlı olduğumu o yüzden kendi ailesini es geçer bizimkilerde takılırız :)

Kendi adıma bir bayan olarak yorumunuzu cok tahlihsiz buldum, böyle ayrımlar gercekten hos degil nasıl sizin anneniz, babanız varsa onun' da var. Ne sizin aileniz, ne' de onun ailesi öncelikli olmamalı esinizin kendi ailesini es gecmesi üzücü. Arada denge olmalı esit olmak, adaletli davranmak bu kadar zor olmamalı..
Bir tarafın degil, her iki tarafın da mutlulugunu düsün meliyiz..
Bende aileme fazlasıyla düskünüm söyle ki, onlara olan özlemim' den ne okudugum okul' dan, ne' de ögrenciligim' den birsey anlamadım aynı zaman' da 6 yıllık bir beraberligim var sevgilim icin' de aynı hassasiyeti gösteriyorum annesi zaten ondan uzakta yasıyor sürekli aradın mı, konustun mu? diye soruyorum.. Hep derim keske ailen yanında olsa diye benim annem 37 gün önce vefat etti iyi ki' de kacıp kacıp gelmisim evime diyorum..

Simdi istesem' de göremiyorum cünkü.. =(

Hayat bu kadar kısayken kimse kimseyi es gecmemeli bence tabii ben sizin yorumunuzdan yola cıkarak yorum yaptım, bir sebebi var mııdır? yok mudur? bilemiyorum..

Son düzenleme:
Reactions: 2k1
neden hep erkek tarafının üstün olduğunu ilk onlar gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz?

Adetlere göre önce erkek tarafına gidilir.. Bayramlaşma yapılır sonra kızın ailesine gidilir..özel günlerde anneler babalar doğum gününü de istediğimiz şekilde ziyaret ederiz .. Sıralaması çok da önemli değil önemli olan hatır almak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bayramlarda ve benzeri özel günlerde ilk olarak
kendi ailenizemi yoksa eşinizin ailesine mi gidersiniz?:enbuyukkk:

önce eşimin ailesi ..onlara gelin geldim ve büyük olasılıkla değişen kanuna mütaakip soyadını taşıyorumdur..eğrki birde memnunsam eşimin ailesine koşa koşa giderim..derim beeen

bayramlarda ve benzeri özel günlerde ilk olarak
kendi ailenizemi yoksa eşinizin ailesine mi gidersiniz?:enbuyukkk:
Biz eşimle kendi ailelerimize gidiyoruz sonra Can benim ailemin yanına geliyor ben de kayınvalidemleri telefonla arıyorum ilk gün.Zaten çalışıyorum işim gereği seyahat ediyorum sürekli ailemle yeteri kadar görüşemiyorum tatilde bayramda seyranda da onlarla geçirmek istemem en doğal hakkım kimsede bir şey diyemiyor valla kızlar :)

(Henüz evli değilim ama..)Bana mantıklı geleni söylüyorum :
-Hangi aile şehir olarak daha yakınsa önce ona.
-Aynı şehir veya yaklaşık mesafedelerse bir önce eşimin ailesine,bir diğerinde kendi aileme sırayla..
Bence güzel çözüm bu

He yok eşim ''Önce bizimkilere gideceğiz/gidiyoruz/gitmemiz gerek vs'' derse ''Taksiden fiş al da muhasebede maaşından düşmesinler'' deyip tek başına yollayıveririm,kendi aileme giderim.

En güzeli bence.Yani ben kayınvalide olsam gelinimi görmesem de olur,oğlum ziyaret etsin yeter.Yine kayınvalide olsam damadımı görmesem de olur kızım gelsin yeter.
Ben de işim gereği yurt dışına çıkarım ama maalesef tatil zamanlarında olmuyor
Ama biraz otururum kaçarım başka yere söz verdik diye

Değil mi bencede kendi oğlu/kızı gitsin yeter..Siz ne işle meşgulsunuz bu arada canım?

Değil mi bencede kendi oğlu/kızı gitsin yeter..Siz ne işle meşgulsunuz bu arada canım?
Ben öğretmenim bi kolejde doğal olarak erasmus projelerimiz,yurt dışı balolarımız ve gezilerimiz çok olur.Velilerimiz destek çıkınca her dönem hem türkiye hem yurt dışı seyahatlerine gidiyoruz canım.

A öyle mi ne güzel canım ingilizce öğretmenisiniz o zaman? Ben de rehberim yurtdışına tur şirketimle geziler düzenliyorum..Bir şeye ihtiyacınız olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım iş arkadaşlarımla birlikte. :)

Aynen şekerim İngilizce öğretmeniyim bayılırım yurtdışına çıkmaya ya da yurtiçinde gezmeye.. Bayram seyran tatili olunca da biletler alınır gidilir tatile o yüzden karşı tarafın ailesine pek vakit ayırmazdım ..
Özelden yazarım canım deneyimli ve güvenilir rehberlere çok ihtiyacımız oluyor okulumuz çok büyük bir vakıf okulu olunca okul aile birliği her şeyin en iyisini istiyor bağışlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…