kendi aileniz mi yoksa eşinizin ailesi mi?

eşimin ailesi anne babası amca ve halası aynı apartmanda olduğumuz için önce eşimin akrabaları ziyeret edilir..öğleden sonra kendi aileme gideriz butun kardeşler annemlerde toplanmış olduğumuzdan bayram akşamlarımız çok zevkli geçer...

tamamen tatilim uzunluğuna ve kimin ailesine daha yakın olduğuna göre eğişir. mesela biz, ramazan ve kurban bayramlarında 3-4 saatlik yol olduğu için eşimin ailesinin yanına. 15 tatilde de benim ailme gittik. benim kiler izmirde. şuan bulunduğum yere çooook uzak:çok üzgünüm:

ikisi de benim ailem bu ayrımı yapmak bile huzursuz ediyor sabah kahvaltısını annem babamla ailemizle(eşimin karışıklık olmasın)yapıyoruz daha sonra benim annem babamla bayramlaşmaya gidiyoruz benim ailem daha kalabalık olduğu için 2 gün boyunca bayramlaşma bitmiyor sonuç itibari ile ben ilk kendi ailemin yanına gitsem benim ailem bunu istemez önce onlar elinden geldiğince memnun etmelisin der annem herzaman allah razı olsun çok olgun ailem var çok şükürler olsun iyi bakan iyi görür,nasıl yaşamak istersek öyle yaşarız ben bebeğimi ailesi sorunlu olarak değil de huzurlu olarak büyütmek isterim ayrım asla ve asla olamaz teşekkür ederim

biz bayramlarda eşimin ailesi ağva'lı olduğundan ve orda ev olduğu için ve her bayramda kayınvalidemler ağvaya gittiği için bizde her arife ağvaya gideriz.bayramın 1. gününü orda geçirir.2.günü ordan direkt olarak benım annemlere sefaköye geçeriz.Şuan için arabada olmadığından yaklasşık 5 saat gibi bir zamanda avrupa yakasına gecsekte fazla sorun etmiyorum.Ama hamiş olduğumda ya gitmeyeceğim yada araba alacağız. sırnaşık şey:icecream:

ønce bizimkilere gidilir, esim babam kardesim namazdan gelince kahvalti edilir, benim annem ve babam henuz kendileri genc oldugu icin onlarinda ziyaret etmeleri gereken cok yer var bizim ziyaretimizden sonra,bu yuzden evden birlikte cikilir, esimin ailesine gideriz aksamada orda oluruz.

bende yazayım bari.eşim bayram sabahı kalkar namaza ve ordanda
mezarlıklara gider.o gelene kadar ben hazırlanırım ve gelince kahvaltı
için onun ailesine gideriz.doğu yemeklerinin hakim olduğu bir kahvaltıdan
sonra annemlere geçeriz.ve bütün gün annemlerle oluruz.

bizde aynen şöyle yaparız
ramazan bayramında ilk gün beraberce gelenek olarak kahvaltı eşimin ailesiyle
yapılır ben eşim annesi babası ötekiler karışmaz nedense
kurban bayramındada arife günü düzce'ye gideriz bayramın ilk günü
kurbanlar kesilir be ikinci gün geri geliriz
işte ben bu sefer birşey anlamam bayramlardan yetmiyor bana :1no2:
sizcede haksızlık olmuyormu:uhm:

Biz de bayram sabahı kahvaltımızı yapar, annemlere gideriz... Sonra hep birlikte tüm akrabaları gezeriz... Eşimin ailesi bize 12 saatlik mesafede olduğundan onlarla telefonla görüşürüz... Ama bazı bayramlarda bir gün önceden ailemle bayramlaşır,sonra eşimin ailesinin yanına gideriz... Bayram bitene kadar orada kalırız...

Bizim buralarda adettir önce erkeğin ailesine gidilir. bisde öyle yaparız önce eşimin ailesine sonra bizimkiler . tabi arada şehir uzaklığı varsa bu değişir karşılıklı anlayışa göre......

önce esımın aılesıne gıderız.ordan benım aıleme gecerız.ılk esımın aılesıne gıtmek benım tercıhıma.s cunku orda oturduktan sonra aıleme gıtcez dıye kalkarız boylellıkle fazla kalmamıs oluruz.jeyyarbenım aileme gecınce halıyle aksam oldugu ıcın yemek o bu derken daha fazla orda kalmıs oluyoruz:icecream: ee tabı buda benım hosuma gıdeer ha haa:roflol::roflol:

ikimizin ailesi farklı ve birbirinden uzak şehirlerde yaşadağı için
bir bayram onun ailesine diğer bayram benim aileme gidilir burda bir sorun yok da:1hug:
bizim sorunumuz yarıyıl tatili onu paylaşamıyoruz:a015:

eşimin ailesiyle aynı semtte oturduğumuz,benim ailem de farklı şehirde olduğu için doğal olarak ilk önce eşimin ailesi ziyaret edilir. ama her bayram da mutlaka beni ailemin yanına götürür canım kocam..

değişiyor bizde genellikle..
öğlende önce babama gideriz sarılır öperim babamı..
sonra kayınvalidemlere..ordanda babannelere ve ananeme..
ama bazende önce kayınvalideme gider kahvaltımızı yaparız,sonra babama geçeriz..
gün içinde dolaşıp tekrar akşam kayınvalidemlerde oluruz.
çok da önemli değil bizde..
:sm_confused:

İÇİMDEN GEÇENLERİ DİLE GETİRMİŞSİN :))

EVLENDİK 6 BAYRAM GEÇTİ, HiÇ EVİMİZDE KAHVALTI YAPMADIK.
BAYRAMLARDA KALABALIK BAYRAM SOFRALARINDAN DA İKİMİZDE ÇOK HOŞLANIRIZ.
BU DA BİZDE ADET GİBİ OLDU. KAHVALTIYI EVİMİZDE YAPMIYORUZ :))

mecburiyetten eşimin ailesine gideriz önce çünkü yan evde oturuyorlar......zaten sadece kaynanam var kayınpederim vefat etmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…