Kendi ayağımı kaydirdim.Dünyam basima yikildi.

Bölümünüz ne?
Yani bu kadar basit bir seyden hak kaybiniz olursa tabii kotu.
Ama calismanin tek yolu memuriyet degil ki. Girip bir ise calissaydiniz keske yillarim gitti diyene kadar

Lütfen hayatınızı bu sınava endekslemeyin,kazanamayınca hayal kırıklığı ve üzüntü o kadar büyük oluyor ki B planınız olsun mutlaka.
Siz lisanstan girmişsiniz ama mezun olmadığınız taktirde atanamazdınız iyi puan alsanız... Yani mezun olmadığınız için önlisanstan girebilirsiniz.

Lisanstan mezun belgesini almadığınız sürece önlisans sınavına girersiniz. Mesela lisans sınavında 95 almış olsaydınız mezun olmadığınız için sizi atamayacaklardı di mi? Çünkü henüz lisans mezunu değilsiniz, önlisans mezunusunuz.

Valla yanlış olmasın ama ben de girilmiyor diye biliyorum. Hatta bazı arkadaşlar unide okurken onlisansa giriyor, çünkü mezun olunca lisans sınavına girmek zorunda ve istese de onlisansa giremezler diye. Mantık bana göre şöyle, hiçbir şey geriye işlemez, lisans>önlisans. Lisansa giren kademe düşürüp onlisansa giremez diye biliyorum

benim bir öğrencim önlisans kpss'ye girebilmek için bir dönem okulu uzattı. yani geçtiğimiz bahar döneminde mezun olabilecekken özellikle ders bırakmış.
anladığım kadarıyla henüz mezun durumda değilsiniz, buna göre girebilirsiniz tabi eğer Mayıs'tan bu yana yeni bir kararname olmadıysa (lisans mezunu-lisans öğrencisi şeklinde)
ama anlamadığım bir şey var lisans mezunu değilseniz lisans-kpss'ye nasıl girdiniz?

Lisanstayken lisans kpssye girilebilir. Ben 3.siniftayken girmiştim mesela ve taa o zaman eğer puanım yüksek olsaydı mezun olunca atanabilirdim(muhendislikte sınav 2yilda 1oldugu için puan da 2yil geçerli olur.). Ve ben o zaman lisansa girdiğim için mezun olmamis olsam da önlisans kpssye giremzdim. Mesela 4.sinifta onlisansa giriyim desem giremiyordum çünkü daha önce lisans KPSS ye girdiğim için.

Ayni sene giremezsin tabiki. Ama 2018 de girebilirsin. Cunki sen lisans mezunu degildin. Lisans sınaviyla kendini bağdastırma. 5 farkli kisi tamam demis. Eee ?
Lisans dan mezun değilsen önlisans dan girebilirsin. Ben önlisans okurken lisede den girmiştim . Mezun olduktan sonra giremedim liseden tekrar.

Lisanstan mezun olmadıysan girebilirsin

Aynı yıl girmekle bir sonraki yıl girmeyi net ayırdedemeyenler yanlış yönlendirmiş seni canım sıkma canını
Girersin yani başvurunu yap önüne bak derdetme hiçbirşeyi bukadar

yazdıktan sonra fark ettim ben de
mezun durumundakilerin de girdiği gerçeğini nasıl unutmuşum bilemedim :)
bugün çok yorucu bir gün geçirdim beynimi rölantiye almışım demek ki
bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

Dgsyle 4 yıllığa geçtiniz ve KPSS'ye girdiniz lakin okul bitmedi. Tamam. Sildirin kaydınızı okuldan, ön lisans diplomanızla da paşa paşa girin sınavınıza hiç bir şey olmaz.

Lisans sınavına girdiğim dediginiz kpss mi oluyor anlayamadım... sanirim girebilirsiniz çünkü okul bitmemis... nasil ki kpssye girdiniz mezun olmadan iyi puan aldiniz ama mezun olmadığınız için atanamiyorsunuz buda oyle

bende oyle bılıyorum lısans kpss ye gıren onlısans kpss ye gıremez dıye bılıyorum konuyu takıpteyım

Bu konuya bu başlık olmamış..Sanki dünyanın sonu gelmiş..Amansız hastalığa yakalanmış veyahut çaresiz bir derde tutulmuş..Konu sahibi arkadaşım bak hamileymissinde hiçbirşey senin ve bebeğinin sağlığından değerli değil.Bu bakış açısıyla ya hasta olursun veya başına gelen en ufak bir imtihanda hemen yikilirsin..Olmaz ama önce bı Toparlan bakayım.herseyde bir hayır vardır.pozitif bakmaya calis hadiselere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…