Kendi ayağımı kaydirdim.Dünyam basima yikildi.

Neden? Ben lisans okurken önlisans olarak girmiştim kpssye...
Bunu iyice arastır boşuna lisans seçme, önlisans girme hakkın var bizzat kendim girdim...

Mezun olup diploma aldıktan sonra giremezsin ama öğrenci iken giriliyor kurallar mı değişti? 2016 dan önceki kpss 2014 mü neydi lisans okurken önlisans girmiştim...

mezun oluncaya dek önlisans sınavına girebilirsiniz
lisansınız bittikten sonra asla giremezsiniz

Bu ümitsiz sözlerle iyi bile yaşıyorsun. Giren kişi olarak söyleyeyim girersin, lisans okurken lisansa girmiştim sonra bi önlisans sıkıştırıp araya, lisans bitene kadar önlisanstan girmiştim. Ama kpss ye çok umut bağlama sağlık sektöründe değilsen. Bu konuda bilgi düzeyi yüksek kişilere selamımı ilet saçmalamasınlar.

Bölümünüz ne?
Yani bu kadar basit bir seyden hak kaybiniz olursa tabii kotu.
Ama calismanin tek yolu memuriyet degil ki. Girip bir ise calissaydiniz keske yillarim gitti diyene kadar
Lisans olarak Iktisat son sinif, önlisans olarak bankacilik.Mezun oldum sinavlara girdim evlendim diyene kadar malesef olmadi özel.Suan imkan olsa zaten özelde de calisirim ama dag basinda bir lojmanda kalıyorum merkeze anca 10 günde bir cikiyoruz o da market alisverisi ihtiyaçlar vs.Bulunduğumuz yerin yakininda market bile yok.Merkezi bir yerde olsam durmazdim bir dakika

Canim ösym klavuzunda da mesela 2014 lisansa giren 2014 onlisans veya liseye giremez yaziyor.2016 klavuzunda da 2016 lisansa giren 2016 onlisans veya liseye giremez yaziyor.Ben resmi kaynaklarda böyle okudum.Ama birkac form sitesinde yazmışlar Lisansa giren hicbir zaman onlisans veya liseye giremez mezun olmasa bile diye.Yani ayni senelerdeki B grubu sinavina evet girilmiyor ama benim arastirdigim 2018 de girebilir miyim acaba.Ama net cevap bulamadim.Giremeyen birilerini buldum ama giren bulamadim

Ben de önlisans a girebilmek için Lisans i uzattim.2014 de girdim 80 üstü puan aldim ama atanamadim.2016 yilinda lisans son sinif olduğumdan lisans sinavina girdim sonra okulu dondurdum.2016 onlisansa giremedim bu yüzden.Zaten dogrusu bu ayni senelerde farkli iki tane b grubu puani olamaz diyor.Ama benim araştırdığım 2018de girebilecek miyim acaba kismi.Çünkü lisans sinavina birkez giren mezun.olmasa da birdaha onlisans veya liseye giremez diyenler var

Ayni sene icinde onlisans a giremediniz yoksa 2 sene sonrakine mi?Ben ayni sene icinde olana giremedim 2 sene sonrasıni arastiriyorum.

Lisans sınavına girince mezun olabilecek durumda diye işaretleyip girmişsinizdir.

2016 Lisanstan girdiyseniz, 2016 için bir daha önlisanstan giremezsiniz.

Ama 2016 Kpss atamalar vs vs bittiksen sonra ve 2018 kpss başvuruları başladıktan sonra önlisans olarak başvurabilirsin.

Eğer Lisanstan mezun olsaydın, önlisans olarak giremezdiniz.

Aynı yıl girmekle bir sonraki yıl girmeyi net ayırdedemeyenler yanlış yönlendirmiş seni canım sıkma canını
Girersin yani başvurunu yap önüne bak derdetme hiçbirşeyi bukadar
Canim ben de bunu anlatamadim bir türlü.Giremediginiz ayni senedeki sinav miydi diyorum evet sonrakine de giremedim diyorlae.Çoğu da hicbir zaman giremezsin lisansa girdiysen mezun olmasan da alt kademedeki sinavlara basvuramiyorsun sistem engelliyor dedi.Keşke öyle olsa..

Dgsyle 4 yıllığa geçtiniz ve KPSS'ye girdiniz lakin okul bitmedi. Tamam. Sildirin kaydınızı okuldan, ön lisans diplomanızla da paşa paşa girin sınavınıza hiç bir şey olmaz.
Benim de aklima geldi fakat buradaki husus lisans sinavina girmem oyuzden onu sistemden sildirmek mümkün olmayacagi icin caresiz kaldim

Ayrıca dilekçe yazın.. Ekine 2016 Lisans başvurunuzu koyun. Dilekçeyede lisanstan mezun olmadığınızı belirtin. 15 gün içinde cevap vermek zorundalar. Dediğim gibi 2018 önlisana girebilirsin diye biliyorum.. Bir sene de 2 kpss başvurusu yapılmaz. hem lisans hem önlisans

bende oyle bılıyorum lısans kpss ye gıren onlısans kpss ye gıremez dıye bılıyorum konuyu takıpteyım
Canim klavuzda ayni senede iki farkli b grubu sinavina girilemez yaziyor ama benim söylediğim şey lisans a girdiysen birdaha hicbir zaman mezun olunmasa da onlisansa girilemeyecegi..

Canim zaten lisans okurken onlisansa girebiliyorsun ben de girdim.Ama burada söylenen lisans sinavina girenjn birdaha alt kademediki sinava giremeyeceği yani mezun olunmasa bile

Önce lisans a girip sonra önlisans a mi girdiniz?B grubu muydu ikisi de yani cift yillarda yaoilan kpss.Bazi bölümlerin girme şansı var yani lisans mezunu olsan da onlisans saglik diploman varsa iki düzeye de girebiliyorsunuz.Siz saglik mi okudunuz?Cevap verirseniz sevinirim

Canim zaten lisans okurken onlisansa girebiliyorsun ben de girdim.Ama burada söylenen lisans sinavina girenjn birdaha alt kademediki sinava giremeyeceği yani mezun olunmasa bile
Diyelim hiç bir zaman lisanstan mezun olamadın ne olacak?
Yada diyelim kpss den çok iyi puan aldın ama lisanstan mezun olamadığın için ataman da olamaz.
Bu yüzden böyle bir şey söz konusu olamaz.

Benim bildigim de bu zaten klavuzda da böyle yaziyor.Lisans sinavina giren mezun olmasa da birdaha hicbir zaman alt kademenin sinavina giremez yazmiyor.Ama malesef farkli yilda da olsa giremedim diyen kisiler var cok net konusanlar da onlari duyunca ben de artik giremeyecegime inandirdim neredeyse kendimi.Siz net olarak emin misiniz peki?Ben lisansi bitirmedim henuz dondurdum.

evet emin gibiyim. Siz yine dediğim şekilde dilekçe yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…