Kendi çıkıp sen de çıkarsan boşanırız diyen eşe nasıl ders vereyim?

mindfulness05

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2020
486
683
23
35
Herşey 2 hafta önce eşimin pazartesi iş çıkışı arkadaşlarıyla görüşüp çarşamba tekrar görüşmek istediğini söylemesiyle başladı. Ben de üst üste sık çıkmasını istemediğimden çıkamazsın diye tartıştım.O gün çıkmadı ama sabahına büyük bi öfke patlaması yaşadı.Cuma da hiç haber vermeden çıktı.Ben de madem öyleyse ben de çıkayım modunda o her çıktıgında ben de çıktım birgün ondan sonra eve geldim birgün dakika farkla eve girdik ve yeni gelmiş oldugumu gördü. Tabi bu da dün patlamasına neden oldu ben çıkarım ama sen ben her çıktıgımda çıkamazsın, ben çocuk gibi izin istedim kıymetini bilmedin şimdi istediğim zaman çıkarım sen çıkamazsına geldi olay ve bugün yine çıktı. Ben de çıkıyorm o zaman deyince ayrılma boşanma kelimeleri kullandı ben de resti çektim. Hemen aç dava öyleyse böyle ben bu avam düşünceleri çekemem sen arkadaslarınla üst üste çıkarsan ben de çıkarım karısamazsın dedim.Olay inat meselesi oldu.
Dava açacağını pek sanmıyorum.Ancak bu şekilde de çok yalnız hissediyorum konusmuyoruz kendi de yanaşmıyo ben de.Nasıl çözebilirim bu durumu?

Son durumu bildiriyorum bi bakar mısınız?
En son cumartesi olan olayları yazmıştım. Dün çıkmadı,bugün işten geldi tabi o günden beri sıfır iletişim ayrı odalarda takılıyoruz. Kendi mutfaktayken yatak odasına bi gittim aynanın önünde bir kagıt. Boşanma protokolü. İsimlerimizi gördüm maddeleri okumadım. Gördüğümü görmesin diye hemen çıktım. Şimdi ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin de dava açacağınızı o sanmıyor. Bir süre küsüşün böyle, isteyen istediği yere çıksın. Emin olun en önce o pes edecek.

Sizin de dava açacağınızı o sanmıyor. Bir süre küsüşün böyle, isteyen istediği yere çıksın. Emin olun en önce o pes edecek.
Ben dava açmayacağımı söyledim zaten. İşine gelmeyen açar davayı dedim. Benim için sorun yok böyle sen çıkarsan ben de çıkarım karışmam sana dedim tamam ben açarım dedi

Ne komik tartışma sebepleri.
Bir kere üst üste çıkmasındaki sorun neydi? Pazartesi-Çarşamba gitsin istediği yere. Siz neden koskoca adama karıştınız ki? Zaten izin almak da bir tuhaf. Bilgi verirsin olur biter.

Onun dışında sizin de çıkmanız iyi olmuş. O da siz de kendi kararlarınızı verebilirsiniz. Bu mesele boşanmaya giderse zaten pamuk ipliğine bağlıymış demektir

1- Adam ne güzel haber veriyormuş işte, bu niye yeterli gelmedi size? Evlilikte izin alma-verme olayları hiç hoşuma gitmiyor. Velisi misiniz, eşi mi?
2- Adamın çıkmasını istememe nedeniniz nedir? Siz bir plan mı yaptınız? Yani sizle ilgilenmiyor falan diyeyse, ona göre konuşmanız lazımdı. Yoksa ego meselesi haline getirip çıkamazsın deyip kestirip atmazdınız. Siz sözünüzü dinlettirmek istemişsiniz, o da geri tepmiş.
3- Bu noktadan sonra işi boşanmaya getirmesi de adamın hatası tabi. Aklınca misilleme yapmış. Sen sıkarsan ben de sıkarım mantığı. Bu da yanlış tabi.
Önerim ikiniz de sakinleşince birbirinizi suçlamadan tekrar konuşmanız olacaktır. Yoksa bu inadı kıramazsınız.

Ben dava açmayacağımı söyledim zaten. İşine gelmeyen açar davayı dedim. Benim için sorun yok böyle sen çıkarsan ben de çıkarım karışmam sana dedim tamam ben açarım dedi
Anlaşmalı boşanma için yarın avukata gidelim şu saatte deyin. Şimdi lafını da geri alamıyor ama boşanma davası açmayı da yemiyordur. Şimdi alttan alırsanız sonra sürekli ben bosancam bosancam lafı ağzından düşmez. Siz üzerine gidin ve o ben boşanmak istemiyorum desin.

Herkesin ilişkisi farklıdır bana göre komik değil bu sebep. Bekar değiliz ben tüm gün evde bekliyorm sonuçta akşam gelecek diye tabi ki izin istemeli.

Herkesin ilişkisi farklıdır bana göre komik değil bu sebep. Bekar değiliz ben tüm gün evde bekliyorm sonuçta akşam gelecek diye tabi ki izin istemeli.
E ama o da tüm gün çalışıyor. Belki biraz kafa dağıtmak istiyordur, evde oturmak yerine. O zaman siz öneride bulunun madem. Şunu yapalım, buraya gidelim gibisinden mesela.

Bu benim takıldığım konu o benim izin almamı istiyor o çıkma deyince çıkmıyorum o yüzden kendi de izin alacak. Evliliğin başından beri böyle giden durum bu. Ben tüm gün evde sıkılıyorum işten eve uğramadan arkadaşlarıyla görüşüp gece 11 de gelmesini kabul etmiyorum. Eve gelip yemek yeyip falan çıksa yine sorun yok. Şimdi boşanma kelimesinden sonra çıkmadan beklesem korktu geri adım attı deyip her konuda boşanma diyecek o yüzden evde de duramam. Ne yapmalı bilmiyorum

E ama o da tüm gün çalışıyor. Belki biraz kafa dağıtmak istiyordur, evde oturmak yerine. O zaman siz öneride bulunun madem. Şunu yapalım, buraya gidelim gibisinden mesela.
Şunu da anlamıyorum. Kafayı sürekli başkalarıyla dağıtacaksa niye evleniyor bu erkekler? Karısı evde oturacak o istediği gibi istediği kişiyle kafa mı dağıtacak? Karısıyla neden dağıtmıyolar kafayı?

Bakın kadın da dışarı çıkmak istiyor. Kocası Tamam beraber çıkalım diyebilir ama ben çıkarım sen evde oturursun diyor. Böyle bir erkeğin savunulacak tarafı yok.

Kolundan tut, götür adliyeye. Ciddiyim

Hıı, o zaman önce bunu çözmeniz lazım. Çifte standart işi bozdu şimdi.
Bence o da izin alacak diye diretmek yerine, sizin izin almanıza gerek kalmayacak şekilde bir anlaşmaya varmanızı tavsiye ederim.
Yani tabi ki eşler arası iletişim önemli. Nerede olduğunu vs. bilecek. Ama ben eşimden izin almak istemem şahsen. Çok doğru gelmiyor bana.

Böyle bir kafaya sahip birini asla değiştiremezsiniz.

"Ben yaparım ama sen yapamazsın dıyor"
Kendisinin çıkıp sizin neden çıkamayacağını savunuyor sordunuz mu?
Şimdi normalde arkadaşlarımla çıkıyordum ama sık değil tabi ki. Benim sen çıkarsan ben de çıkarım inadı yaptığımın farkında olarak yapıyor diye düşünüyorum. Yoksa bu olaylardan önce çıkıyordum belki de ondan fazla çıkıyordum.

'' Çocuk gibi izin mi alacağım? '' demedin mi?

3. Yılımız ama şu an tatildeyim evde tüm gün sıkılıyorum birlikte birşeyler yapmak istiyorum ama o bunu kısıtlama sözümü geçirme olayı gibi görüp inada çevirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…