Kendi derdimi unuttum..inanamıyorum ablam hamile 4 aylık...

Bu kadar sır olduğuna göre,çocuğun babası evli olabilir.
Bu da ablanı daha zor günler bekliyor anlamına gelir.
İnşallah öyle değildir.

kendimi yerine koydum da ben de olsam bi süre kabullenemezdim. ablanı eleştirmeyeceğim sen istediğin için ama o bebeğin geleceğini hiç mi düşünmedi demeden de edemiyorum. babası ortada değil, kabullenmiyor, evli değil, ailesi de tam anlamıyla yanında değil. nasıl bi psikoloji bu çocuğu doğurmaya itebilir insanı? artık çok geç tabi önemli olan bu noktada ona destek olmak. başka yapacak bişey yok canım. allah kolaylık versin.

Babalık davası açacak,çocuğu doğuracak oluru yok 4 aylık zaten..
Destek olacaksınız şu dakikadan sonra ne yapılabilir ki?
Babayı aramalısınız,abiye de gerçeği söylemelisiniz..Öldürecek değil herhalde..??
Yalan yalan yalan nereye kadar..

Zor herkes için ablan için ailen için senin için çok zor bi durum.Geçmişide geri getirmezsiniz biraz kilişe ama olan olmuş.Ablanızda çok memnun değildir kim bilir o ne hallerdedir yanında olun destek olun neden? niçin? niye böyle oldu? gibi sorular onu dahada bunaltır üzer.Çocuğun babası ise isterse kabul etmesin kanun var bu devlette.Bu süreçte Allah yardımcınız olsun.

ablamın yaşı 31 ve evlilikte yapmadı..artık çcuk için son şansım ve başından belli dünyaya getirmek istedim,isteyen benii tanımasın,hayatından çıkarsın,ben bebeğim için yaşayacağım artık diyor..benim kızdığım ise,herkesi elinin tersiyle itiyor..ailesini bile silmiş durumda..bebek doğunca bizleri tamamen hayatından soyutlayacaktır..çünkü çok ters ve net..ben yemek dolma örek filan yaptın gönderdim,ama aramadı bile..ben olsam duygulanır ağlaya ağlaya arardım..işte bunlara üzülüyor kızıyorum

bence ablanın yanında olmalısın yaptığı doğru olmayabilir ama oda hatasının farkındadır ve inan çok fazla üzülüyordur kendini onun yerine koy hamile ailesi tarafından dışlanmış ve bebeğin babası bebeği kabullenmiyor ablanın açısından çok kötü bir durum

ablan zaten bu yaşadıklarından dolayı yeterince acı çekiyor sende yanında olmayarak onu cezalandırma yanında ol seninde başına gelebilirdi herkesin başına gelebilir büyük konuşmamak lazım ablan bunalıma girip kendine zarar verise mutlumu olacaksın artık olan olmuş dışlamayın destek olun yanında olduğunuzu hissettirin

Gönül koyuyorsun ama sence öyle bir durumdayken ne kadar ince fikirli olabilir ki insan?
Belki sen olursun çünkü sen sensin ablanda ablan varsın aramasın..
Ona destek olun nasıl oldu ne oldu bilinmez ama yanında olduğunuzu hissettirin.
Herkesin başına gelebilir bir şekilde böyle talihsiz olaylar..
Birde şuan hamile zaten farklı düşünüyordur. Gerçi bu kadar yalana gerek yoktu aile içinde.
Neyse Allah hayırlısı neyse onu versin .

cnm ben yemekler yapıp gönderiyorum ama o hiç oralı değil..hatta diğer ablama,abimi özlediğini söylemiş,beni hiçmi özlemiyor??ben ona ne yaptımki??üstelik henüz yeni evliliğin eşiğinden dönmüşüm bu durumda ona yemekler yapıp gönderdim..hatta bugünde yaptım bişeyler ve diğer ablama götürün yaptıklarımı dedim ama götürmedi..sanırım istemiyor getirme dedi ben ona ne yaptım anlamış değilim

ben içimde acımı yaşarken ona destek olmak istiyorum ama sanki bişeylerin acısını benden çıkarıyor..

ablanın yaptığı doğru,yanlış irdelemiyorum ama toplum hepimizden oluşuyor.
keyfimize göre yaşıyor olsak da bütün çocuklar geleceğin bireyleri.
herkes çocuk sahibi olmak isteyebilir doğal olarak ama o çocuğu sağlıksız bir ortama mecbur etmek.....

ablandan çok o bebeğe üzüldüm,bedelini o ödeyecek.

ablanın sana dargınlığı meselenin ortaya çıktığı zamanda uzak durman sanırım.

zaman her şeyin ilacıdır,enin de sonun da ailesine ve sana ihtiyacı olduğunu görecek ve hissedecek.

aman ne üzülüyosun ablana bırak herkes istediğini yapsın hayat onların ancak şunu demeden geçemicem burnunun dikine giden ukala tavırlı ters biriymiş bırak herkes ne hali varsa görsün sana d a yazık o kadar üzülme..kendi hayatına bak kardeşinse kardeşin olsun..madem kıymet bilmiyor hain diyor kendi bilir..kimse kusura bakmasın hamile diye kapris çekmek zorunda değilsin ayrıca benn anlayamıyorum annen neden seninle ve abinle yaşamıyor

.-.......................................................

Son düzenleme:
Dilimin ucuna bir dolu şey geldi ama yazmayacağım canım seni üzmek istemiyorum.Ama en doğrusu zamana bırakmak herşeyi,sen elinden geleni yapmışsın gerisi onun tercihi ablan da olsa hayatı başkası için kendine zehir etme.İhtiyaç duyduğunda ararsa yanında olursun ama çok da üsteleme derim ben.Allah yardımcınız olsun.

Sözüm Allaha büyük gelmesin hepimiz insanız kimin başına ne geleceği belli olmaz ama bende olsam uzun bir süre kabullenemezdim herhalde., tepki gösterirdim. Zİra yaşanılan şey çok kolay atlatılacak birşey değil. Ablanız hamile ve bebeğin babası ortalıkta yok, hal böyleyken ben adamın evli olduğu düşüncesine kapıldım nedense. Kimse kusura bakmasın ama bende konu sahibi arkaaşın yerined olsam en azonun kadar tepkili olurdum,belkide daha fazla. Hemdeböylesi büyük bir travmadan sonra. Artık yapılacak bir şey yok bebeğin anne karında ki büyüklüğü her ne loursa olsun alınmasına şiddetle karşıyım, zaten ablanız kararını vermiş ama ben olsam böyel karaktersiz bir adam için kendimi küçültmez DNA tsti yaptırmazdım.

bence ablanıza destek olun ,yanında olun
yaptığını onaylamıyor olabilirsiniz bunu güzellikle söylersiniz ,konuşursunuz fakat tamamen arkanızı dönmek silmek size vicdan azabı çektireceği gibi ,onun da belki çok daha yanlış şeyler yapmasını sağlayacaktır.
hamilelik zaten stresli bir süreç sonrası lohusalık ablanı doğru yanlış muhakemesine tutarken tamamen kaybedebilirsin allah korusun.
ablanızın yanında olarak ona doğruyu gösterin ki bundan sonrası onun için en azından sağlıklı geçsin
ve her şeyden önemlisi o masum çocuğun

Daha 31 yaşında "yaşım geçiyor" gerekçesiyle babasız çocuk sahibi olmayı göze alan bir kişi bırakın zorluklarını da bi parça kendisi yaşasın, o ihtiyacı olduğunda naz yapmayı bırakıp sizi arar zaten. Üzerine çok düşmeyin bence, istediğinde yardım edin yeter.

Son düzenleme:
Olan olmus, artik gösterdiginiz tepki hic birseyi degistirmez.
Ablaniz kesinlikle hatali ancak bugün degilde ne zaman yaninda olacaksiniz?

Son düzenleme:
hersey olacagina variyor
dusun dusun sonu gelmiyor .. zamana birak .. ..

bence ablanızın yanında olmanız lazım..aynı şey sizin başınıza gelseydi onun şevkatine ihtiyaç duymaz mıydınız ??

herkes hata yapar..bazen büyük bazen küçük

ama o sizin ablanız..bakın riskli demiş doktor..bir dediğini iki etmeyin..

ona kızgınsınız tamam ama minicik bebeği düşünün

bebeğin babası kaçmış geri gelmeside zor olur döndürseniz bile bence ablanızı daha kötü bir hale sürükler..

onun yanında siz olmalısınız..o adamı getirseniz ne fayda..sağlam pabuç olsaydı zaten ablanızı ortada bırakmazdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…