Kendi derdimi unuttum..inanamıyorum ablam hamile 4 aylık...

canm bu dünyada herşey insanlar için, ablan büyük hata yapmış ama şu an çocuğun babası yanında değil bu bile büyük ceza ablanı yalnız bırakma sizde yanında olmazsanız kim sahip çıkacak

bence ablanızın yanında olmanız gerkir yani ona bu şekilde cephe almanız anlamsız, sonuçta böyle bir şey yaparken sorumluluğunu da üzerine almıştır kocaman insan

canım evet bi hata yapmış sende yapın gereği kabullenemiyorsun
ama bu sizin kardeş olduğunuz gerçeğini değiştirmez
şuan onun sana ihtiyacı var ve sana düşen onun yanında olmak
bide onun psikolojisini düşün
ve ablan herşeye rağmen bi bebeğe kıyamamış bu da onun yüreğinin güzelliği
çocuğu aldırıp her şeyi unutabilirdi
bide bu açıdan bakmayı dene

ablaniza zor gunlerinde destek olmalisiniz.
hatali evet, ama artik olanla olene care yok...boyle zor durumda ona tavir almanin anlami da yok cunku bu size hic bir sey kazandirmaz...
onu yargilamak yerine yaninda olun.

ablan bir hata yapmış tasvip etmiyorum ama o bebeğin günahı ne teyzesi emin ol oda istenmeyen bir bebek olmak istemez diki

ablanız çok dizi film izlemiş sanırım bu ne cesarettir böyle hayat dizilerdeki gibi yaşanmıyor yazık ki...
çocuğun babası kimdir nerededir ne diye sahip çıkmaz.
ben anneyi babayı değil bebeği düşünürüm.
ileride ne gibi sorunlar yaşayacak kimbilir...

Eger maddi durumunuz iyiyse bence bebegin babasina ihtiyaci yok cünkü böyle bebegini kabul etmeyen bir insana babalik yapmak zaten zor gelecek ... Ikincisi sen bencede ablanin yaninda olmalisin. Tamam yapmis yanlis bir sey ama olmus birkere zaten iyi degilmis bence ona destek olmalisin ben sahsen senin yerinde olsam ablamin yaninda olurdum hep nolacak o günahsiz yavrunun ne sucu var iyi yapmis aldirmamis katilmi olacakti birde...

Neden bebek ilerde sorun yasasinki eger Anne ona gereken sevgiyi ilgiyi gösterirse insallah yasamaz.. Zaten Anneanne dede kabul etmis olayi bence kimsenin söz söyleme hakkida kalmamis bu yüzden... Allah o yavrucagi Annesine ve sevdiklerine bagislasin insallah... Amin.

Son düzenleme:
Ben birçok insandan farklı düşünüyorum yukarda ipek adlı bir üye çok mantıklı bir yorum yazmış.%90 ablanızı hatalı buluyorum bence baba adayı kabul etmek zorunda falan değil..çünkü bir erkeğin bir bayanla cinsellik yaşaması ondan çocuk sahibi olmaya boyun eğmek zorunda kalmasını gerektirmez.arkadaşında dediği gibi belki sadece cinsellik amaclı birlikte oldular belki tek gecelikti belki baba olmaya evlenmeye hazır değil belkide zaten evli ve çocukları olan bir adam.bebek sahibi olmak tek başına ablanızın verebileceği bir karar değil..ha eğer adamla isteği dışı beraber olup hamile kalmış olsaydı anlardım ama bu durumda bende adamın yerinde olsam kabul etmezdim..onun dışında artık olan olmuş bence ablanıza tavır almayın yanında olun..allah kolaylık versin

Ablanın dirayetli ve kararlı duruşuna hayran oldum. Sağlıkla bebeğini kucaklasın inşallah. Zaten herşeyi göze almış ve kararını vermiş. Sizlerin elinden onun kararına saygı duymaktan başka birşey gelmez.

kabul etmezdim derken? bu kadin bu cocugu tek basina yapmadi. madem kabul etmeyecekti erkek kendisi korunsaydi, oyle degil mi?

ablan doğum yapmaya karar wermişşse bence sen destek olmalısın
cnm çnku artık aldırma durumuda olamaz 4 aylık olmş..belki yaptıgı doğru diil ama demekki doğum yapmayı ısted,gizlice aldırabılırdı de..hakıkaten çok zor bı durum..bence ablanı yalnz bırakma yanında ol ne hata yaparsa yapsın siz kardeşsiniz bırbırnızı bırakmayın..

Bence de ablana en iyi desteği sen verebilirsin.Zaten şuan korku dışlanmışlık terkedilmişlik kandırılmışlık bunların hepsini yaşıyor psikolojisinin böyle olması normal.Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…