Kendi evimde temizlik yapamıyorum !!

selinoks

Bazenler cogalıyor bazen
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
190
43
merhabalar
Evime geldiğim zaman inanın elim kalkmıyor bir agırlık bi halsizlik sormayın içimden gelmiyor ne temizlik ne yemek..henu 2bucuk aylık evliyim ve esım cokkk titiz duzenli biri evimi toplamaya bile usenıyorum normalde boyle değilim annemin kayınvalidemin evine gidince en ufak bi pislik görsem baslıyorum temızlıge yemek kpnusunda çok iyiyimdir yasım kucuk olmasına ragmen turk mutfagı ve dunya mıtfaklarından birçok seyi lezzeti yapıyorum lakin kendi evimde elim kaşkmıyor suan bile oturuyorum benim bunu nasıl cozmem gerek birton uyu ve ev dagınık mıtfak dagınık normalde asla tahammul edemezsim

daha evliliğin çok yeni. Acaba evini benimseyememiş olabilir misin?
belki orayı kendine ait görmüyorsundur.

Bir ikinci seçenekte annene, kayınvalidene gittiğinde onların gözüne girmek için yapıyorsundur belki istemsizde olsa. Kendi evinde nasıl olsa kimse seni övmeyecek.

evinizi benimsedikçe geçer merak etmeyin zaten çocuk olunca yapmak istiyip yapamıycaksınız aşırı titizliğe gerek yok yavaştan alışın...

Evinizin düzenini henüz oturtamamış olabilirsiniz? Eviniz küçük, eşyalarınız çok mu?
Eşya eve sıgmayınca veya ortada fazla fazla karısık durunca ınsanın elı kolu bir şeye kalkmıyor.....

İlk yılımda ayrı ayrı her şeye üşendim.
Ev değiştirdikten sonra yeni yeni toparlıyorum.
Evi benimsemekle direkt alakalı.

Ev çok pisse insan motivasyonunu da kaybediyor, dağınıksa falan.
Bir kere temizletip veya birinden yardım isteyip sonra temiz tutmaya çalışabilirsiniz.

bende bazen sizin gibi oluyorum.ev dağınık diye sinirleniyorum temizliğide çok severim oysaki ama öyle yorgun hissediyorum ki...biraz dinleniyorum sonra en sevdiğim şarkıları açıp işe başlıyorum.bu sefer bırakasım gelmiyor :21::KK39:

Bende anne evinde hamarattim:KK69:
Evlendikten sonra kendi evimde usengec olmustum.mutfaga girsem saatlerimi aliyordu:KK69:
Ama zamanla kendi evimin duzeninide almistim.sizinde biraz zamana ihtiyaciniz var bence

Sanırım anne ve kv evinde laf gelecek endişesi yardım etme onları memnun etme isteğiyle temizlikle ilgileniyorsun, biz eşimle bu konuda rahatızdır birinin gelmeyeceğini bilmesek evi hiç toplamıcaz :KK49: eşimin izin gününden sonra evin halini görmeni isterdim :KK50: öncelikle işlerini sıraya koymanı dene gün 24 saat ve sen her şeyi aynı anda yapmak zorunda değilsin

- sabah uyandın, şöyle bi elini yüzünü yıkadıktan sonra yatağını topla, küçük bir süpürgen varsa o yatak odasında görünür biyerde dursun odanı süpür, camını perdeni aç havalandır evi. üç güne bir de camın önünü falan silersin. gardolabını çamaşır yıkadıkça düzenle, ütünü biriktirerek yap as düzgünce
- oturma odanı geceden topla, bardakları falan mutfağa götür etrafa çeki düzen ver sabah düzenli oda görmek motive eder seni.
-mutfağı da yemeklerden sonra toparlarsın günlük süpürge tutarsın

dip köşe temizliği de evin durumuna göre bi iki haftada bir yaparsın

3.5 yıl oldu ben hala temizlik yapamıyorum ya
Az önce kurabiye yaptım 6 ayda bir ancak yaparım onu da :)
Bi daha daha küçük bi eve taşınıcam

ben senin gibiyken çok hevesliydim yeni evliyken kendi evime iyi bakardim şimdi olsam da yapsam diyorum hamileyim eşim elettirmiyor yapma diyo neredeyse 8. ayına girecegim hamileliğim... görümcem yapar.. onun nasıl yaptığı özenerek izliyorum.. otururum ben yenge sen yapma dinlen der.. o konuda çok sansliyim çok şükür..:)
evime iyi bakamiyordum görümcem iyiki var valla bide bebegimi dogurayım nolucak ah ah.

merhabalar
Evime geldiğim zaman inanın elim kalkmıyor bir agırlık bi halsizlik sormayın içimden gelmiyor ne temizlik ne yemek..henu 2bucuk aylık evliyim ve esım cokkk titiz duzenli biri evimi toplamaya bile usenıyorum normalde boyle değilim annemin kayınvalidemin evine gidince en ufak bi pislik görsem baslıyorum temızlıge yemek kpnusunda çok iyiyimdir yasım kucuk olmasına ragmen turk mutfagı ve dunya mıtfaklarından birçok seyi lezzeti yapıyorum lakin kendi evimde elim kaşkmıyor suan bile oturuyorum benim bunu nasıl cozmem gerek birton uyu ve ev dagınık mıtfak dagınık normalde asla tahammul edemezsim

tam tersi olması gerekiyor aslında
yeni evliyken özen gösterilir
sonrada gelen misafirlerin sıklığına göre
keyfiyete döner ev işi yapmak
içine sinmeyen birşeylermi var
evinden hoşnutmusun

merhabalar

Bende seninle aynı durumdayım maalesef ve üstelik evleneli 1,5 yıl oldu :KK43: normalde inanılmaz titizken evlendiğim günden beri evimde severek isteyerek hiç iş yapamadım ve bunu düzeltemiyorum yemek yapmaya hatta bulaşıkları makinaya yerleştirmeye bile isteğim yok umarım bir an önce düzelir herşey...

merhabalar
ay aynısı bendede oluyo niyeyse temizlik yapıyorm yemekte bu aralar mide bulantısından dolayı ama kayınvalidemgile gidiyim orda yemek yaparken midem bulanmıyo burda oluyo ben ilk zamanlarda sürekli onlarda yemek yapıp yediğimiz icin öyle oldugunu düsünyrm sendede oyle bisey varsa belki ondandır

merhabalar

Benim de şöyle bir hayalim var, eğer bir gün evlenirsem ve çalışıyor olursam, daha şimdiden senin bahsettiğin gibi halsizlik işleri erteleme huyum olduğundan, hafta için her gün 2- 3 saat eve gelebilecek günlük işleri ve iyi temiz biriyse yemeği yapabilecek bir yardımcım olsun diye kuruyorum kendi kafamda.. :)

Bendede oluyor arada cocuklar var ondan mecbur kalkip yapiyorum . Bi mutfaga girmekten nefret ediyorum onu da muzik acinca daha keyifli hale getirebiliyorum . Dun dip kose silindi supuruldu. Toz alindi camasir yikandi . Mutfak ayni sekilde olmasi gerektigi gibi oldu utu enerjim yerindeydi cunku . Ama bugun yerimden kalkmadim bile kendimi cok ylrgun hissediyorum .

Aslinda yanlis yapiyorum butun isleri bir gune sigdiriyorum . Sonra uc gun tik yok bende . Bu halimi sevmiyorum.

X