- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 32
- Konu Sahibi AylanMcora
-
Eet cok haklisiniz. Hata bende. Benim pasifligim ve korkakligimdan hayir diyemiyor olmamdan kaynaklaniyor. Okul eve uzak. Yol 2 saat. Annem babam da gelip kaldi bizde. Bilmiyorum rahatsiz oldu mu. Mutfagima girip is yapmasini istemiyorum. Bu sefer mutfagimi daha cok benimser. Evimde otorite bende olmali misafir oldugunu unutmamali diye dusunuyorum. Arkadaslari eve cikmayi teklif ediyormus. Esim normalde asla boyle bir seyi onaylamaz ama bana belli etmese de kizin asiri serbestliginden rahatsiz. Olabilir arkadaslariyla cikabilir dedi.
Bebek dogunca gider diyor herkes. Bana da aksine bebek evin nesesidir bebegi gorecegim diye daha cok kalmak ister gibi geliyor.
Eet cok haklisiniz. Hata bende. Benim pasifligim ve korkakligimdan hayir diyemiyor olmamdan kaynaklaniyor. Okul eve uzak. Yol 2 saat. Annem babam da gelip kaldi bizde. Bilmiyorum rahatsiz oldu mu. Mutfagima girip is yapmasini istemiyorum. Bu sefer mutfagimi daha cok benimser. Evimde otorite bende olmali misafir oldugunu unutmamali diye dusunuyorum. Arkadaslari eve cikmayi teklif ediyormus. Esim normalde asla boyle bir seyi onaylamaz ama bana belli etmese de kizin asiri serbestliginden rahatsiz. Olabilir arkadaslariyla cikabilir dedi.
Bebek dogunca gider diyor herkes. Bana da aksine bebek evin nesesidir bebegi gorecegim diye daha cok kalmak ister gibi geliyor.
Babasi zengin. Kiz ayda 2bin TL harciyor bizde kaldigi halde. Her gun okuldan cikip geziyor istanbul gibi gezmesi pahali olan bir sehirde. Yurt ucretleri yuksek, ozel okulda okuyor ve dayisina yani esime sahip cikar diye guvendikleri icin bizde kaliyor. Esim defalarca dedi bidaha haftaici okuldan sonra gezmek yok diye ama takan kim?19 yaşında okuyan genç bi kız ayrı eve de cikamicak durumda o yüzden alışmaya çalışın. Zamanı gelince ya da bu süreç içinde mutlaka bişeyler olup gidecektir. Ama hakikaten birbirinize zararınız yok gbi o yüzden anlaşmaya hatta vakit geçirmeye çalışın hamilelikten dolayı da epey hassas bi durumdasınız ama hem fiziksel hem ruhsal olarak yormayın kendinizi
Babasi zengin. Kiz ayda 2bin TL harciyor bizde kaldigi halde. Her gun okuldan cikip geziyor istanbul gibi gezmesi pahali olan bir sehirde. Yurt ucretleri yuksek, ozel okulda okuyor ve dayisina yani esime sahip cikar diye guvendikleri icin bizde kaliyor. Esim defalarca dedi bidaha haftaici okuldan sonra gezmek yok diye ama takan kim?
Evet. Camasirlar ya da ev isi bana yuk gelmiyor. Sadece kizin varligi beni tedirgin ediyor. Benim evime rahatca yerlesebilecegini dusunmesi beni deli ediyor. Bir ev erkekten cok kadinindir ama benim evimde soz sahibi olmadigimi sanmasi, evimi sadece dayisininmis gibi gormesi dusuncesi sinir ediyor beni.Bebek oyuncak değil ki ağlar kusar vs vs
O ortam kolay ortam değil sorumluluk almalı
Misafir olsun derseniz siz hata edersiniz
Çamaşırları vs de siz mi yıkıyorsunuz
Hayir cok haklisiniz. Su an esim de cocuga bir sey olur diye korktugu icin cinsel konuda mesafeliyiz. Ama esime sarilmak onu opmek veya ozel bir sey konusmak icin yataga gelmesini bekliyorum. Kiz haftasonu evine gidince gidiyorum yanina oturuyorum. Sariliyorum. Salonda yanina uzaniyorum.vizesi finali olacak nasıl ders çalışacak ki bebekli bir evde her gece 2 saatte bir uyanıp emzireceksiniz.. ve sizin normalden daha fazla uykuya ihtiyacınız olacak..
eşine akşam geç gelmelerinden rahatsız olduğıunu sohbet arasında söyleyebilirsin..
ya da cinsel hayatınızda kendinizi kısıtlanmış gibi hissettiğinizi evliliğinizin tadını tam alamadığınızı falan sakince konuşabilirsiz.. 4 yıl çok uzun bir süre.. siz şimdi hamilesiniz belki bu dönemde eşinizle özel hayatınız olamıyor olabilir ama çocuğunuz doğduktan sonra her evli çift gibi insan bi yalnız kalmak ister şakalaşmak öpmek cilveleşmek ister..
yani ben mi garişbim bilemedim ki
Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama geçte olsa sadece bu olay için değil ailevi her olayda pasif kalmamak lazım. Bu evin bireyleri kadın ve erkektir burda. Başka kimseye söz hakkı düşmemeli. Buna fırsat verilmemeli. Reddediliyorsa bir mesele kırılır gücenir vs diye prensiplerden vazgeçilmemeli. Ne kadarlık evliler bilmiyorum fakat çok yıllık dahi olsa insan evinde rahat etmek ister. Ne bileyim afedersiniz iç çamaşırıyla gezmek ister,bornozla oturmak ister en basiti. Siz yine önüne geçebilmişsiniz. Dediğiniz gibi erkekler düşünemiyor ince. Bu yüzden biz kadınlar geri çekilmek yerine söz sahibi olmalıyız.bence geç kalınmış.şu saatten sonra diyeceği herşey ters tepip kötü yenge konumuna düşecek.
başta tavrını koysa başta biraz kırılır mırılırlar unutulur giderdi..
aynısı basima geldi.3 gün sustum eşimi kirmayim diye baktim kendini yiyorum.
içimdeki herseyi döktüm.destek ol amenna ama ayni evde olmaz.1 ay değil 2 ay değil 4 koca yıl dedim.
ben kendime ancak yetıyorum dedim.
ne o rahat edebilir ne biz v.s v.s
eşim önce sok oldu.bana tepki verdi.
sonra ise gitti.bende rahatlamış olamanin verdiği etkiyle 3 gündür uyuyamadığım uykuyu uyudum.
aksam tamamen bana hak veren bir sekilde geri döndü.
erkekler herseyi düşünemiyor.bazen kafalarına sokmak anlatmak lazım
sonra sıkıntıyı yaşayan biz oluyoruz en çok.
o yüzden bu konularda konuda en çok söz hakkının ev sahibi kadin olduğunu göstermek lazim.
kendi akrabamda olsa cok zaruri durumlar dışında böyle şeylere hiç sıcak bakmıyorum..
Bunu engellemeye çalışmamışsınız kiEvet. Camasirlar ya da ev isi bana yuk gelmiyor. Sadece kizin varligi beni tedirgin ediyor. Benim evime rahatca yerlesebilecegini dusunmesi beni deli ediyor. Bir ev erkekten cok kadinindir ama benim evimde soz sahibi olmadigimi sanmasi, evimi sadece dayisininmis gibi gormesi dusuncesi sinir ediyor beni.
Bence o mutfağa falan giderken eşinize sokulun sarılın "Of kendi evimde rahatça öpüp koklayamıyorum, yeter vs" gibi şeyler söyleyin ama kızın duyduğundan da emin olun. Geldiğinde de öpün eşinizi sonra ay sen mi geldin diye suratınızı asıp odanıza çıkın.Hayir cok haklisiniz. Su an esim de cocuga bir sey olur diye korktugu icin cinsel konuda mesafeliyiz. Ama esime sarilmak onu opmek veya ozel bir sey konusmak icin yataga gelmesini bekliyorum. Kiz haftasonu evine gidince gidiyorum yanina oturuyorum. Sariliyorum. Salonda yanina uzaniyorum.
Hayir cok haklisiniz. Su an esim de cocuga bir sey olur diye korktugu icin cinsel konuda mesafeliyiz. Ama esime sarilmak onu opmek veya ozel bir sey konusmak icin yataga gelmesini bekliyorum. Kiz haftasonu evine gidince gidiyorum yanina oturuyorum. Sariliyorum. Salonda yanina uzaniyorum.
ne kadar düşüncesiz insanlarmış yaMerhaba sevgili bayanlar. Daha once bununla ilgili konu acmadim ama sagda sola yeri geldiginde deginmistim.
Konu esimin yegeni. Bulundugum sehirde bir universiteyi kazandi. Daha dogrusu ailecek karar verdiler biz burdayiz diye o universiteyi yazdilar. Esimin ikna cabalarina ragmen kararlarindan vazgecmediler. Kiz "ben dayimla kalacagim" diye tutturdu. Kayinvalidem de gorumcelerim de gazi verdi. Kiz geldi bize yerlesti. 7 aydir bizde kaliyor.
Bulantili donemlerimde gece gunduz kusuyordum cok agir 2 ay gecirdim. Mutfaga giremedim. Hicbir is yapamadim. Dayisi yani esim soylemeden kesinlikle hicbir is yapmadi. O tavuk artiklari kalmis tabaklar masanin ustunde 3 gun durdu. Bulasik makinesi doldu. Yaninda bir makine daha bulasik birikti. Ogretmenim ve sabah kahvaltida yiyebildigim sadece 1 muz ve biraz yogurttu. Sabah kalktigimda duzgun bir masaya oturcam diyorum bakiyorum masanin ustu leş. onlarin masada geceden kalan bulasiklarini topladim defalarca.
Simdi duzeldim bulantilarim bitti evimin isini yapabiliyorum. Kiza ihtiyacim yok aksine hicbir sey yapmasini istemiyorum. Mutfagima girince bir seyler yapmaya calisinca huzursuz oluyorum.
Aslinda gorunurde bana bir zarari yok. Sabah okula gidiyor aksam geliyor. Yemegini yiyor sofrayi toplamaya yardim ediyor cayini iciyor yatiyor. Onun icin ekstrdan evde is yapmiyorun o olmasa da yapacagim isleri yapiyorum.
Fesat dusundugum icin kendimden nefret ediyorum. Ama kizin varligi beni cok rahatsiz ediyor. O varken odamdan cikmak istemiyorum. O evden gitmeden mutfaga girip kahvalti yapmak istemiyorum. Evin icinde dolasmak istemiyorum. Evimin icinde olan benim yaptigim veya esimle yasadigim her seyi annesine ve kv me anlatir diye tedirgin oluyorum. Sanki evimin icine sokulmus bir casus gibi hissediyorum. Belki anlatmiyordur ama tedirgin oluyorum.
Bu problemimin bir cozumu de yok simdilik. Esinle konus gondersin, gitsin diyeceksiniz biliyorum ama bunu yapamiyorum. Esimle arami bozmak da istemiyorum. Ama artik burama kadar geldi. Kizin bir zarari da yok o yuzden kendime kiziyorum niye fesat dusunuyorsun diye.
Sana sormadilar mi kiz gelirken diyeceksiniz. Evet sordular. Ama benim pasif olmamdan kaynakli sanirim biraz oldu bittiye getirdiler. Esim pasif biri degildir aksine cok dominanttir ama enistesini cok sevdigi icin ve enistesinin ona cok iyiligi dokundugu icin hayir diyemedi. Durumum bu malesef. Su an tek umudum bebegim. Onun dogmasini bekliyorum.
Daha dogrusu ailecek karar verdiler biz burdayiz diye o universiteyi yazdilar. Esimin ikna cabalarina ragmen kararlarindan vazgecmediler. Kiz "ben dayimla kalacagim" diye tutturdu. Kayinvalidem de gorumcelerim de gazi verdi. Kiz geldi bize yerlesti.
kesinlikle haklısınız.Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama geçte olsa sadece bu olay için değil ailevi her olayda pasif kalmamak lazım. Bu evin bireyleri kadın ve erkektir burda. Başka kimseye söz hakkı düşmemeli. Buna fırsat verilmemeli. Reddediliyorsa bir mesele kırılır gücenir vs diye prensiplerden vazgeçilmemeli. Ne kadarlık evliler bilmiyorum fakat çok yıllık dahi olsa insan evinde rahat etmek ister. Ne bileyim afedersiniz iç çamaşırıyla gezmek ister,bornozla oturmak ister en basiti. Siz yine önüne geçebilmişsiniz. Dediğiniz gibi erkekler düşünemiyor ince. Bu yüzden biz kadınlar geri çekilmek yerine söz sahibi olmalıyız.
Zaten konusuluyordu mevzu. Ben kiz sehir disinda yasamak icin yol yapiyor yoksa kim baskasinin evinde rahat eder ki diye dusunuyordum. Kesinlikle ailesiyle ayni sehirde okumak istemiyordu. Dayimda kalacagim bahanesiyle sehir disinin yolunu yapar gelir bizde gostermelik birkac ay kalir sonra rahat edemiyorum diye isyan cikartip gider saniyordum. Ailesi geldi universiteyi arastirdi. Bizde bikac gece kaldilar. Tamam universiteye karar verdiler. Esim yine diger sehirler konusunda ikna etmeye calisti ama yok ille burayi yazdilar. Gorumcem kavga edecek duruma gelene kadar kalir gibi sacma bir cumle kurdu. Ne kadar kalsa kar yurt parasindan o kadar kar etmis oluruz dedi.şu kısmı aklım almadı. kızın ana babasını arayıp biz evimizde istemiyoruz diyemediniz mi? buna rağmen zorla kapıyı açıp mı girdi yerleşti. nasıl oluyor yani sen istemiyosun eşin istemiyor ama kız gelip yerleşiyor? hıı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?