Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

19 yaşında okuyan genç bi kız ayrı eve de cikamicak durumda o yüzden alışmaya çalışın. Zamanı gelince ya da bu süreç içinde mutlaka bişeyler olup gidecektir. Ama hakikaten birbirinize zararınız yok gbi o yüzden anlaşmaya hatta vakit geçirmeye çalışın hamilelikten dolayı da epey hassas bi durumdasınız ama hem fiziksel hem ruhsal olarak yormayın kendinizi

Bebek oyuncak değil ki ağlar kusar vs vs

O ortam kolay ortam değil sorumluluk almalı

Misafir olsun derseniz siz hata edersiniz

Çamaşırları vs de siz mi yıkıyorsunuz

vizesi finali olacak nasıl ders çalışacak ki bebekli bir evde her gece 2 saatte bir uyanıp emzireceksiniz.. ve sizin normalden daha fazla uykuya ihtiyacınız olacak..

eşine akşam geç gelmelerinden rahatsız olduğıunu sohbet arasında söyleyebilirsin..

ya da cinsel hayatınızda kendinizi kısıtlanmış gibi hissettiğinizi evliliğinizin tadını tam alamadığınızı falan sakince konuşabilirsiz.. 4 yıl çok uzun bir süre.. siz şimdi hamilesiniz belki bu dönemde eşinizle özel hayatınız olamıyor olabilir ama çocuğunuz doğduktan sonra her evli çift gibi insan bi yalnız kalmak ister şakalaşmak öpmek cilveleşmek ister..

yani ben mi garişbim bilemedim ki

Babasi zengin. Kiz ayda 2bin TL harciyor bizde kaldigi halde. Her gun okuldan cikip geziyor istanbul gibi gezmesi pahali olan bir sehirde. Yurt ucretleri yuksek, ozel okulda okuyor ve dayisina yani esime sahip cikar diye guvendikleri icin bizde kaliyor. Esim defalarca dedi bidaha haftaici okuldan sonra gezmek yok diye ama takan kim?

işte tam da bu harika bir koz sizin için...

ben bu sorumluluğu alamam diyeceksiniz aklım onda.. nerde geziyor ne yapıyor bilemiyorum.. başına birşey gelse vicdan azabı çekerim.. biz bi otorite kuramıyoruz ama yurtta olursa böyle olmaz daha kontrollü olur diyeceksin olacak bitecek

Ben kendi öz yeğenimin hatta kardeşimin evimde 4 yıl kalmasından bile rahatsız olurdum. Rahat bir insanım ben. Üstelik misafiri de severim ama böyle uzun yıllar kalmalı misafir olmaz.
Bence direk söyleyin ayrı eve çıkmayı düşünmüyor musun? Bence araştır eğer varsa çık çünkü dayın da seni kısıtlamamış olur rahat edersin falan deyin.

Bebek oyuncak değil ki ağlar kusar vs vs

O ortam kolay ortam değil sorumluluk almalı

Misafir olsun derseniz siz hata edersiniz

Çamaşırları vs de siz mi yıkıyorsunuz
Evet. Camasirlar ya da ev isi bana yuk gelmiyor. Sadece kizin varligi beni tedirgin ediyor. Benim evime rahatca yerlesebilecegini dusunmesi beni deli ediyor. Bir ev erkekten cok kadinindir ama benim evimde soz sahibi olmadigimi sanmasi, evimi sadece dayisininmis gibi gormesi dusuncesi sinir ediyor beni.

Hayir cok haklisiniz. Su an esim de cocuga bir sey olur diye korktugu icin cinsel konuda mesafeliyiz. Ama esime sarilmak onu opmek veya ozel bir sey konusmak icin yataga gelmesini bekliyorum. Kiz haftasonu evine gidince gidiyorum yanina oturuyorum. Sariliyorum. Salonda yanina uzaniyorum.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Ama geçte olsa sadece bu olay için değil ailevi her olayda pasif kalmamak lazım. Bu evin bireyleri kadın ve erkektir burda. Başka kimseye söz hakkı düşmemeli. Buna fırsat verilmemeli. Reddediliyorsa bir mesele kırılır gücenir vs diye prensiplerden vazgeçilmemeli. Ne kadarlık evliler bilmiyorum fakat çok yıllık dahi olsa insan evinde rahat etmek ister. Ne bileyim afedersiniz iç çamaşırıyla gezmek ister,bornozla oturmak ister en basiti. Siz yine önüne geçebilmişsiniz. Dediğiniz gibi erkekler düşünemiyor ince. Bu yüzden biz kadınlar geri çekilmek yerine söz sahibi olmalıyız.

Bunu engellemeye çalışmamışsınız ki

Burada ekmek elden su gölden karışan görüşen de yok

Neden gitsin

Açıkça Bebek'ten sonra zor olur sen seneye alternatif bul deyin

Bence o mutfağa falan giderken eşinize sokulun sarılın "Of kendi evimde rahatça öpüp koklayamıyorum, yeter vs" gibi şeyler söyleyin ama kızın duyduğundan da emin olun. Geldiğinde de öpün eşinizi sonra ay sen mi geldin diye suratınızı asıp odanıza çıkın.
Böylece 1 gün bile durmayacaktır

o zaman silkelenin kendinize gelin bebeğiniz doğduktan sonra herşey normale dönecek ve eşinizle olan herşeyinizi sadece yatak odasında sessiz sessiz yaşayamazsınız.. zaten çocuğunuz büyümeye başlayınca bütün bunlar sessiz gizli vs. olacak..

bugünlerininiz tadını çıkartın.. arada gelsin ziyarete ama bahaneniz ki bahane değil bunlar gerçekler.. ben başta düşünemedim ama yaşayınca anladımki manen çok büyük bir sorumluluk ,kızımızdan hiçbir şikayetimiz yok ama ben bu sorumluluğu kaldıramayacağım diyeceksiniz..

Bulantilarim doruk noktasindayken zaten butun evin yuku onun ustundeydi. Oyle olunca kiz daha rahat oluyor. Saliyor kendini. Bulasigi da ortada birakiyor masayi da toplamiyor. Esim corba yap deyince hazir corba yapsam olmaz mi diyor. Kiz rahat yani. Istedigi gibi takiliyor evde. Ben mutfaga girmeye basladigimdan beri daha tedirgin. O masada tabak birakamiyor. Evin bir duzeni oldugunu anladi. Oyle eskisi gibi rahat takilamiyor.

ne kadar düşüncesiz insanlarmış ya
benim de hayattaki en buyuk korkularımdan biri, eşimin iki yegenı var , bızım sehıre gelıp yerlesmelerı
benım eşim de olmaz dıyemez buyuk ıhtımalle.

cocukların sınavına 4 sene var ben sımdıden bunun korkuusyla yasıyorum

daha ne kadar sizde kalacak ki?

insan hiç mi rahatsız olmaz ya, hepimiz okuduk yurda cıksın eve cıksın .

koskoca kıza bakmak zorundasınız sanki

siz o ildesiniz diye o ili yazdı demişsiniz.

bunun üzerine evden kovsanız siz suçlu olursunuz.

en baştan kabul etmeyecektiniz. yeni evlilerin evinde genç kızın ne işi var?

pasifmişsiniz pasif devam edeceksiniz başka çareniz yok.

belki kızın aklına girerek arkadaşlarıyla eve çıkmak istemesini sağlayabilirsiniz. başka türlüsü kötü olur.

3 yillik evliyiz esimle. Kizla cok bir muhabbetim yok. Kiz eve gelirken kesinlikle kizin sorumlulugunu almayacagimi, annesinin kizla ilgili meseleler icin beni aramamasini sorumlulugun kesinlikle esimde oldugunu soyledim. Yani kizla arkadas olacak veya hayatina mudahale edecek kadar bir samimiyetim yok. Gordugum yerde evde kose kapmaca oynuyorum zaten. Konusurken yuzune bakmiyorum genellikle.

Daha dogrusu ailecek karar verdiler biz burdayiz diye o universiteyi yazdilar. Esimin ikna cabalarina ragmen kararlarindan vazgecmediler. Kiz "ben dayimla kalacagim" diye tutturdu. Kayinvalidem de gorumcelerim de gazi verdi. Kiz geldi bize yerlesti.

şu kısmı aklım almadı. kızın ana babasını arayıp biz evimizde istemiyoruz diyemediniz mi? buna rağmen zorla kapıyı açıp mı girdi yerleşti. nasıl oluyor yani sen istemiyosun eşin istemiyor ama kız gelip yerleşiyor? hıı?

Kız kardesimle o üniversite okurken aynı şehir de kaldık biz yeni evliyken ama ne o teklif etti ne biz.olmamali zaten.lutfen agirliginizi koyun.evde her işi siz yapıyorsunuz.ev kadının ilgi alanı evinizden çok sizin soz hakkiniz. Kızın varlığından rahatsız olduğunuzu belli edin herkese

kesinlikle haklısınız.
sustukca kimse fikrini alma gereği bile duymuyor bazen.
bazen kendi kendimize sesimizi duyurmanin yolunu bulmak lazım:)

Zaten konusuluyordu mevzu. Ben kiz sehir disinda yasamak icin yol yapiyor yoksa kim baskasinin evinde rahat eder ki diye dusunuyordum. Kesinlikle ailesiyle ayni sehirde okumak istemiyordu. Dayimda kalacagim bahanesiyle sehir disinin yolunu yapar gelir bizde gostermelik birkac ay kalir sonra rahat edemiyorum diye isyan cikartip gider saniyordum. Ailesi geldi universiteyi arastirdi. Bizde bikac gece kaldilar. Tamam universiteye karar verdiler. Esim yine diger sehirler konusunda ikna etmeye calisti ama yok ille burayi yazdilar. Gorumcem kavga edecek duruma gelene kadar kalir gibi sacma bir cumle kurdu. Ne kadar kalsa kar yurt parasindan o kadar kar etmis oluruz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…