Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

babası zenginse geç bile kalmışsınız

bu dönem biter eve döner ama eylülde kendine yeni yol çizer

kaldı ki istanbul gibi şehirde her gün saatlerce yolu neden çekiyor ki yazık okula yakın yere taşınsın

orası otel değil hiçbişey yapmadan olmaz.

Biraz üstüne gidin makinayı doldur/boşalt salatayı çorbayı yap.

Çamaşır as ütü yap hani siz ne yapıyosanız o da yapsın .

Birde 2bin harcıyo demişsiniz o paraya gayet yurtta kalır arkadaşlarıyla eve çıkar.
Daha çok harcasın gezsin diye sizde kalıyodur.
Sabah çıkarken akşam erken geliyosun bundan sonra gezmek yok diyin saat koyun 6-7 evde olsun.

Ders programınıda isteyin erken biten saattede ona göre gelsin dediğiniz saati geçerse arayın annesini ben başedemiyorum kızınızla burda herşey olur dediğim saatte gelicekse gelsin yoksa yer ayarlayın de.
Mecbur değilsin açıkçası yıllarca birlikte yaşamaya para pulda varmış boşuna ööründen sömürme

Allahtan ki eşinizin yeğeni kızmış erkek olsa daha da can sıkıcı olurdu sizin için.
Yine de 4 yıl çok fazla ben dayımın yanında o kadar kalsam rahat edemem aileler bunu nasıl düşünmüyor anlamıyorum madem evde kalıyor yardım etsin o zaman az biraz ev işlerine.

Su an okul bitene kadar gozukuyor. Bu yili saymazsak 3 yil daha. Ben 30 yasindayim o 19

Ay şaka gibi. En dogrusu acik acik konusmak aslinda. Bunu basinda yapsan kabul edemem desen, hiç bu noktalara gelmedin ama neyse. Şimdi tekrar konuşmayacağın da ortada o zaman kızı rahatsız edeceksin. Yani sen onu kendi haline bırakmışsın, kız da karışan görüşemiyoruz yok diye mis gibi takılıyor. Kız niye yurda çıkayım, ya da me bileyim arkadaşlarımla eve çıkayım demez ki. Demek ki cok rahat.

Bir kere kızı takipte kal. Nereye gidiyor kaçta gidiyor, isi kac saat soyledigi saatte mi donuyor kimlerle buluşuyor. vs. Sen kizin uzerinde bir baski kur. Baskici bir ebeveyn gibi onu sorgulamaya takip etmeye ve açığını bulmaya odaklan. Kız kaçar. Herkes kaçar.

Odana kapanma, kıza sürekli iş buyur. Kocan ile konuş hamileyim çocuk olacak artık bu yeğen evde daha fazla sorumluluk almalı. Otel gibi kullanmasın burayı burada yaşıyorsa her birey gibi eve bir katki saglayacak bir işin ucundan tutacak deyip bazı sorumluluklar vermelisiniz. Bu son paragraf kızı evden kaçırmak için değil zaten böyle olması gerektiği için olmalı.

Ben mutfaga giremedigim zamanlar kesinlikle hicbir is yapmiyordu. Ben is yapamadigim icin beni rahat pasakli duzensiz pis saniyordu. Bulasik makinesi agzina kadar doluyordu acmiyordu. Disarda bir makineyi dolduracak kadar daha bulasik birikiyordu. Bir de o makineden cikan bardaklar pis ve isli ciktikca bana fenaliklar basiyordu. Ben is yapmaya basladiktan sonra mutfak konusunda takintili oldugumu anladi biraz. Masada tabak birakamiyor. Bulasik gorunce yerlestiriyor. Makine durunca bosaltiyor. Mecbur hissediyor biraz. Ama dedigim gibi benim meselem ev isi degil evimin isi bana yuk degil. O olmasa da yapacaktim. Kizin varligi ve rahatligi esimin de buna izin vermesi beni sinir ediyor.

Bir ara onun konusu da acildi. Erkek liseye gidiyor. O da uni kazaninca gelir diye. O zaman sustum ama bir daha acilirsa konu kesinlikle susmayacagim. Kusura bakma da evde aski memnu mu ceviriyoruz ne bu rahatlik diyecegim yani. Gerci acmaya cesaret edemez biliyorum. Esim benim icime kapanip susmamdan cok korkuyor. Bu kiz yuzunden biraz oyle oldum. Odama kapandim cikmiyorum. O da farkinda. Kiz gitmek istese esim dunden razi hic hayir demez.

Tam zamani bence gondermenin
"Bebek odasi yapacagim artik onun yurda gitme vakti geldi zaten dogumdan sonra da rahat edemem ben cekirdek ailemle basbasa kalmak istiyorum cocugumuzun en guzel zamanlarinda yanimizda kocaman bir kizi istemiyorum, ayrica dogumdan sonra artik evimizde rahatca sana sarilip opmek tv izlemek izliyorum, yatak odamizda sesimizi bastirmak zorunda kalmak istemiyorum
Zaten o yasalarca yetiskin sayilan bir yasta yurtta veya arkadaslariyla evde kalabilir ama bizimleyken basina bir sey gelse herkes bizi suclar hayatim, benim kucuk bebegim varken genc bir kizin hareketlerini takip edemem.

Bu aksam ailesiyle konusalim haftaya yurt ayarlasinlar"

İyi de kızın rahatlığı senden dolayı .
Bulaşıklar biriktiğinde masada tezgAhta kaldığında neden kızmadın? Ben hamileyim bulantılarım var yapamıyorum bundan sonra sen yapıcaksın demedin?

Hayır makinada kokar dışardakilerde sen nasıl durdun o kokuyla ?

Bence kendini dinlenme moduna al okumaya geldin gezmeye değil de evde de boş bırakma.

Ben de bu durumdan korkuyorum eşimimn erkek yeğenleri var ve benim kızım olacak Allah izin verirse sizde kalsın derler bize de böyle bir şey olursa hiç münasip hiç hoş değil.
Kesinlikle susma sizin ev yurt değil sonuçta.Kız bile bir şey yapmıyorsa erkek hiç yapmaz.
Eşiniz de haklı bir iyilik yapmış ama pişman etmişler.

Gerçekten de çok sinir bozucu. Eşinle komuşacaksın mecbur. Burda yazdıklarını ona da söyleyeceksin. Kız da gitsin yurtta kalsın. Siz bunu çekmek zorunda değilsiniz. Başına bir iş gelse sorumluluk size ait.
Gönderin gitsin ya.

Ya hu ben insanlari anlamiyorum gercekten anlamiyorum.

Ben universiteyi okudugum sehirde amcaminoglu evliydi.

Eside cok tatli bir bayan.

Beni amcamlarda gordugu her seferinde davet etti evine. Samimiydi hatta getor camisirlarini yikayayim dedi.

Iki kucuk cocugu var. Gitmedim. Nasil gidip yuk olayim onlara.

Zaten ailemde gitme dedi. Babam beni zaten yurda yerlestirmisti. Yurt yikiyordu camasirlari.

Ailem yanima gelince sadece onlarla beraber cay icmeye gittik.

Nasil gonul rahatligiyla ailesi sizin yaniniza yollayabiliyor anlamiyorum.

Ustelik siz calisan bir bayansiniz.

Belki yeri gelecek evde yemek yemeyeceksiniz.

Her yere onuda tasima mecburiyetiniz mi var.

Esiniz ailesiyle konussun.

Hatta siz ayarlayin bir yurt. Desinki ben gider yurdunda okulunda ziyaret eder sorunu var mi sikintisi var mi diye ilgilenir ama yurtta kalmasi en mantiklisi.

19 yasina gelmis kizin camasirini bulasigini yikamak zorunda degilsiniz.

Abim de bende teyzemizin yaşadığı şehirde okuduk ve evine sadece misafir gibi gelip gittik yurtlarda evlerde kaldık kimseyi rahatsız etmedik bu nasıl bir saçmalıktır evli insanların evine çöreklenmek :)üstelik hamilesiniz inanın kendi yeğeniniz de olsa olmaz sizin düzeniniz var ve bahsettiğiniz de az buz değil 4 yıl

yanlış anlamayın ama bu kadar pasif olmaya devam ederseniz bu kız kendiliğinden gitse başka bir problem olacak, başka biri gelip yerleşecek veya eşinizle alakalı başka bir sıkıntı.
Hala şöyle yapayım da yanlış anlaşılmasın demek bana garip geliyor.
Siz bu olayda ipleri elinize alıp ben bunu istiyorum böyle olacak demelisiniz. Geç kalmış olsanız da. Yoksa fark etmez ki...

Benim yeğenim de Antalya ya gitti. Abim yurda yerlestirecekti ama dayısı çok ısrar etti. Hatta yeğenime boş olan odalarını ayarladilar.
Yengem 'abim çok istiyor kesinlikle yurda gitmesine razı olmadı' falan dedi.
Anneme çok kızdım baskı yapsın vazgecirsin diye. Çünkü baştan aşağı saçmalık. Adım gibi eminim ki dayısının hanımı bir zaman sonra rahatsız olmaya baslardi.
Ben bile halası olarak yeğenime ancak 2 gün katlanabilirim. Bardağını bile söylemezsen yerinden kaldırmaz çünkü.
Oda takımı falan alındı döşendi.. Sonuc;
Yeğenim çocuklardan dolayı ders çalışamadı,yurda gitti
Vallahi o kadincagizin yerine ben rahatladım.
Yeğenim gittikten sonra kim bilir ne kadar yük kalkmıştır üzerinden.
Yeğenim bir ara "hala hangi şehre tayin istiyorsanız orayı tercih edeyim ben de" diye şaka yapmıştı. Yüreğime inmişti

Bence o da bebeginiz doğunca gidecek. Siz ev işlerini yetistiremeyeceksiniz,bazen yemek yapamayacaksınız falan,gürültü şuydu buydu derken kaçacak.
Bekleyin biraz belki hiç tatsizliga gerek kalmayacak. Kendiliğinden sorun çözülecek. Çözülmezse o zaman adım atarsınız.

En baştan kusura bakmayın ancak ben kızınızın sorumluluğunu alamam bu büyük bir sorumluluk şeklinde sebebini açıklayıp sizde kalmasına müsade etmeyecektiniz.Şu andaki durum "Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye" durumu olmuş.Eğer bu şekilde geç gelmeye devam ederse ailesine haber verip geç vakitlerde geldiğini bildirmeniz gerekir.Başına bir olay gelse sorumluluk dayısında ve sizde.Bu olayı bahane ederek giriş ve çıkış saatlerinin daha düzenli olduğu yurtlarda kalarak denetim altında olmasını söyleyebilirsiniz.Hayır sizde kalınca sanki akşam altı da mı eve geliyor!Bunu ailesine bildirip sürekli merak içinde kalıyoruz eve geç geliyor huzursuz oluyoruz ben daha fazla sorumluluk almak istemiyorum şeklinde yurtta kalmasını sağlayın

Su an okul bitene kadar gozukuyor. Bu yili saymazsak 3 yil daha. Ben 30 yasindayim o 19
o zaman evin kurallarını bir liste haline getir ve buzdolabına as.bir de iş paylaşım listesi yap, ona da ev işi yaptır. yapmazsa uyar. annen sayılırım darılmak yok de ve onun rahatını boz.
hani kız evinizi otel, seni de o otelin temizlik görevlisi sanmasaydı idare et derdim ama 3 yılda sinir hastası olursun, eşinle de aran bozulur. lohusalığı söylemiyorum bile.

Hayır bir de dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali hamilelikte bulantılarının yoğun olduğu dönemde hem kıza hem de görümcenize açıklamasını yapsaydınız ya,mutfağa giremiyorum tiksiniyorum o yüzden tabak dahi kaldıramıyorum diye ne demek masada tabaklar günlerce durdu!!!Böyle bir şey olabilir mi o evin hanımı sizsiniz madem evinizde kalıyo söylemeliydiniz mutfağı toparlar mısın ben kötüyüm diye.Eğer düşündüğünüzü uygun dille söylemezseniz işte böyle dert sahibi olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…