- Konu Sahibi AylanMcora
-
Benim doğumda da eşimin yeğeni vardı yanımda.senin yaşadığın duygulari anliyorum.Ama bu düşünceler yanıltıcı .Evet evde bir üçüncü kişinin varlığı insanı rahatsız ediyor.Ama şimdi düşünüyorum da kızım doğduğunda bana inanılmaz yardımı olmuştu.Bir dakika çocuğu tutması bile çok iyi geliyor insana.
Üstelik seni benimseyen ilerde seni sevip sayar.Mesela şimdi onunla hep görüşürüz Arkadaşım gibidir.üstelik onunda 3 çocuğu var.
Ben de öğretmenim.Eşinde dayı idi.Çok benzerlikler var.Aramızda 15 yaş var.Bence pozitif düşün ve sen pozitif olursan o da aaa olur.Bir kızın gibi düşün ve onu aynı zamanda Eğit.Öğrenci okuyucusu canım.Sevap.
Belki ilerde kendisi isteyecektir yurt falan.
Ben de Üniversiteye hazırlık süresinde Teyzemde kaldım.Eniştesini bana inanılmaz iyi davrandı.Ama ben unity kazanın yurda çıktım çünkü özgürlük istiyordum.Canim istedikleri Teyzem yanına gittim.Belki ilerde böyle bir durum olur kimbilir?
Bence siz olaya aşırı iyimser ve iyi niyetli yaklaşmışsınız. Sizin gibi insanlar kaldı mı acaba?
19 yaşında 2017 model çoğu kız hiç de cahil olmuyor yalnız, ben bizzat yaşadım, gördüm geçirdim bunları ve şahit olduğum şeyleri anlatsam belki de çoğu insan inanmaz. 4 sene yurtta kaldım, 19-20-21-22 yaş aralığım bir yığın ortalama yaşıtım kızla geçti, ah o tek ayak üstünde oynanan oyunları, akıl oyunlarını, manipülasyonları, ihanetleri, kurnazlıkları ve daha birçok şeyi gördüğümden beri 18-19 yaşlarında hiçbir gencin eski zamanın saflığını taşıdığını düşünmüyorum. Cahil değil yani.
Bizde de öneli konularda hep dayısı söz sahibi oldu .Biz anlaşmaya baktık sadece.Bende buna benzer yorumlar yaptım ama yanlış buldular.bence konu sahibi kızın durumunun iyi olmasına rağmen onlarda kalmasını kızın ayda 2 bin lira harcamasını falan mı hazmedemiyor alttan alttan kıskanıyor anlamadım.hem diyor hiç bir zararı yok hemde diyor istemiyorum.o zaman baştan pasif olmayacaktın istemiyorum diyecektin.ayrıca bir sorumluluk varsa senin sadece kocana ve bebeğine karşı sorumluluğun var bırak kızın sorumluluğunu dayısı kabullensin kandan akrabası olan o sonuçta.
Kuzum siz hangi akla hizmet 19 yasinda ozel univde okuyan baska sehre kapgi atsamda nasil azsam (muhtemelen dusunce bu) diyen fazlaca rahat ve relax buyuk ve tahminimce univ sehri olan bir sehirde bu kizin sorumlulugunu aldiniz.Hayir aklinizi peynir ekmeklemi yediniz?Tahmin ediyorum ki sehir de İstanbul her sokagi siddet,her kose basi ta cizin kapkacin durduk yere satasmanin yasandigi sehir.Millet colugunu cocugunu nasil koruyacagini sasirmis uyusturucu gibi bir pislik ilk okula kadar dusmus siz hem ergen cikmasi yas grubu hem kiz cocugu hemde univ ogrencisinin sorumlulugunu almissiniz.Evet artik sinyalleri verme vakti geldi. Esim de yegenlerine asiri duskun. su an cocugu olmadigi icin diye dusunuyorum. Anneme de sordum annem de kimse kendi evladindan cok baskasini sevmez dedi. O yuzden tek umudum cocuk. O kadar zor bir hamilelik gecirmeme, daha hamileyken cocuga tovbe etmeme ragmen sirf bu yuzden 2.yi hatta 3.yu bile istiyorum artik baskalarina degil kendi ailesine zaman ayirsin diye. Yegenlerini sevmesine lafim yok ama beni ikonci plana atmasi zoruma gidiyor
Bebek doğduğunda size yardımı olur, şimdiden iletişiminizi sağlam tutun, elinden geldiğince bir işler yapıyormuş. Faydası olur gibi geldi bana. Gelecek sene de zaten bebekli evde misafir öğrenci olarak kalmanın iyi bir fikir olmadığını anlayacaktır. Bu zamanda hangi genç insan dayısının yengesinin yanında üniversite hayatı yaşamak ister ki? Okuluna, şehrinize, ortama alışınca çok durmaz gider o.Merhaba sevgili bayanlar. Daha once bununla ilgili konu acmadim ama sagda sola yeri geldiginde deginmistim.
Konu esimin yegeni. Bulundugum sehirde bir universiteyi kazandi. Daha dogrusu ailecek karar verdiler biz burdayiz diye o universiteyi yazdilar. Esimin ikna cabalarina ragmen kararlarindan vazgecmediler. Kiz "ben dayimla kalacagim" diye tutturdu. Kayinvalidem de gorumcelerim de gazi verdi. Kiz geldi bize yerlesti. 7 aydir bizde kaliyor.
Bulantili donemlerimde gece gunduz kusuyordum cok agir 2 ay gecirdim. Mutfaga giremedim. Hicbir is yapamadim. Dayisi yani esim soylemeden kesinlikle hicbir is yapmadi. O tavuk artiklari kalmis tabaklar masanin ustunde 3 gun durdu. Bulasik makinesi doldu. Yaninda bir makine daha bulasik birikti. Ogretmenim ve sabah kahvaltida yiyebildigim sadece 1 muz ve biraz yogurttu. Sabah kalktigimda duzgun bir masaya oturcam diyorum bakiyorum masanin ustu leş. onlarin masada geceden kalan bulasiklarini topladim defalarca.
Simdi duzeldim bulantilarim bitti evimin isini yapabiliyorum. Kiza ihtiyacim yok aksine hicbir sey yapmasini istemiyorum. Mutfagima girince bir seyler yapmaya calisinca huzursuz oluyorum.
Aslinda gorunurde bana bir zarari yok. Sabah okula gidiyor aksam geliyor. Yemegini yiyor sofrayi toplamaya yardim ediyor cayini iciyor yatiyor. Onun icin ekstrdan evde is yapmiyorun o olmasa da yapacagim isleri yapiyorum.
Fesat dusundugum icin kendimden nefret ediyorum. Ama kizin varligi beni cok rahatsiz ediyor. O varken odamdan cikmak istemiyorum. O evden gitmeden mutfaga girip kahvalti yapmak istemiyorum. Evin icinde dolasmak istemiyorum. Evimin icinde olan benim yaptigim veya esimle yasadigim her seyi annesine ve kv me anlatir diye tedirgin oluyorum. Sanki evimin icine sokulmus bir casus gibi hissediyorum. Belki anlatmiyordur ama tedirgin oluyorum.
Bu problemimin bir cozumu de yok simdilik. Esinle konus gondersin, gitsin diyeceksiniz biliyorum ama bunu yapamiyorum. Esimle arami bozmak da istemiyorum. Ama artik burama kadar geldi. Kizin bir zarari da yok o yuzden kendime kiziyorum niye fesat dusunuyorsun diye.
Sana sormadilar mi kiz gelirken diyeceksiniz. Evet sordular. Ama benim pasif olmamdan kaynakli sanirim biraz oldu bittiye getirdiler. Esim pasif biri degildir aksine cok dominanttir ama enistesini cok sevdigi icin ve enistesinin ona cok iyiligi dokundugu icin hayir diyemedi. Durumum bu malesef. Su an tek umudum bebegim. Onun dogmasini bekliyorum.
Bilmiyorum belki ben kendi geçmiş yaşantımdaki yaşadığım ezikliklere göre yorum yaptım ama ya baştan kabullenilmeyecekti yada kabullenilince böyle davranış normal değil.3 gün değil 5 gün değil.orta yol bulunması lazım ki hayattan zevk alsın ne o öyle ortada fol yok yumurta yok evde asık suratlar herkez odasında.duyanda kanlı bıcaklı sanacak.birde öğretmen yani okumuş daha mamtıklı davranması gerekiyor bence.
Bence siz olaya aşırı iyimser ve iyi niyetli yaklaşmışsınız. Sizin gibi insanlar kaldı mı acaba?
19 yaşında 2017 model çoğu kız hiç de cahil olmuyor yalnız, ben bizzat yaşadım, gördüm geçirdim bunları ve şahit olduğum şeyleri anlatsam belki de çoğu insan inanmaz. 4 sene yurtta kaldım, 19-20-21-22 yaş aralığım bir yığın ortalama yaşıtım kızla geçti, ah o tek ayak üstünde oynanan oyunları, akıl oyunlarını, manipülasyonları, ihanetleri, kurnazlıkları ve daha birçok şeyi gördüğümden beri 18-19 yaşlarında hiçbir gencin eski zamanın saflığını taşıdığını düşünmüyorum. Cahil değil yani.
Boşverin siz kimseye cevap vermek kimseye elli kere anlatmak zorunda değilsiniz ki. Sizi herkesin anlamasını beklemeyin, herkese anlatmaya çalışmanın bir anlamı yok zaten.Hayir kizin ayda 2bin tl harcamasini hazmedemiyorsun okumussun ama mantikli dusunemiyorsun diyor. Ne curet anlamadim. Ben neyden bahsediyorum? Arkadas neyden bahsediyor? Burda beni kac kisi elestirdi. Ben de kendimi elestirdim. Ama kimse tanimadigi birine burda paragoz suclamasi yapmadi. Konu paraya veya benim egitimime nerden geldi anlayamadim acikcasi.
Beni anlamakta problem yasiyorsunuz sanirim? Defalarca yazdim kiz benim evimde saldim cayira mevlam kayira yasiyor. Bulantili donemlerimde bana kolaylik yapacagina zorluk cikardi diyorum? Kac defa daha yazayim? Kendimi ifade edemiyor muyum bayan? Yoksa siz mi anlamiyorsunuz? Eve kacta girmis cikmis beni ilgilendirmez. Ben sadece arkadaslarin sorularina cevap vermek icin yazdim. Evde rahat oldugunu belirtmek istedim. Sanirim siz de vaktinde birilerinin evinde yasadiginizi soylemistiniz. Birinin evine kurulmus olmanin suclulugunu mu yasiyorsunuz, kendinizi mi akliyorsunuz anlamadim Siz memnundunuz ben degilim. Anlatabiliyor muyum? Paragoz de olduk simdi bir de. Beni tanimadan nasil boyle bir ithamda bulunabiliyorsunuz? Sorulara cevap veriyorum ben. Konuma sacma yorumlar yapmazsaniz sevinirim. Bakin beni elestiren yorumlar onceki sayfalarda yapildi. Ama hepsi yapiciydi kimse bana yok parasini hazmedemiyorsun, yok okumussun ama mantikli degilsin demedi. Lutfen yorum yapmazsaniz sevinirim. Zira benim icin bir degeri yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?