Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

bence hikayedeki en suçsuz olan kız. sonuçta aile bişeyi diretince hayır ben ev tutucam diye dikbaşlanmayı her genç o yaşlarda yapamıyor. kaldı ki konu sahibi kendi evine kız gelirken sesini çıkaramamış 30 yaşında 18 yaşındaki kıza neden akrabasında kalıyor diye laf etmek saçma değil mi?

kız evde olsa suç olmasa suç valla allah kolaylık versin o kıza.

belki de özellikle geç geliyordur siz rahat edin diye?

belki o da sizin yanınızda rahat edemiyordur?

yani bence kız edilgen bi pozisyonda eşiniz ve kızın ailesi ve en başta siz suçlusunuz şu sorunda.

Kizin size zarari yokmus aslin da.varligindan rahatsizssiniz.
Bu sene zaten bitmek uzere kayinvalidenizle konusun ya da esinizle bebek olunca derslerini etkiler en iyisi yurta kalmasi filan desinler

Sebep kayinvalidem zaten. Evin reisi benim esim, herkes onun sozunu dinler, babalarindan cok dayilarinin sozu gecmeli. Dayilarinin sozu babalarindan ustun olmali. Boyle sacma bir anlayis olabilir mi ya? Bunu esimle konusmustum (en azindan bunu konusmaya korkmadim) esim hak verdi bana. Annem oyle saniyor sen ona bakma benim dayimi da kendi yillarca somurdu dedi. Yani bizim evdeki "erkegin sozu gecer onun karisi kim ki?" Anlayisinin kaynagi benim kayinvalidem. Ondan yuz buluyorlar.

Evet iste istemedigim icin ne yapsa batiyor bana.

Kizin zarari olmasina gerek yok ki, sonucta evde eşin ve senin dışında bi insan var, normalde oldugun kadar rahat olamazsin.. 4 sene cok uzun misafirlik icin, dusunmeleri lazim..
Esinle iletisimin nasildir bilemiyorum ama dusunuyorum, adam da simdi bisey diyemez ki kendileri dusunmedigi surece..

Ben olsam bende çok Rahatsız olurum açıkçası..ne derseniz deyin misafir insanın iui hali var kötü hali var bunu görmesini istememeniz çok doğal insan gün oluyor eşiyle bile sohbet etmek konuşmak istemiyor,ki sizin ki di dinin di disi

Konu sahibinin zaten suçlu olduğunu söylemeye gerek yok kaldı ki kadın farkında hata yaptığının. Tepki göstermediği için hatalı olduğunun farkında. Kızı sırf genç ve tecrübesiz diye korumak istiyorsunuz sanırım ama ben o açıdan bakamıyorum olaya. Yani bu kız yediğini içtiğini kaldırmayacak, pisliğini temizlemeyecek, yaşadığı "evde" mutfağı 3 gün leş gibi bırakacak kadar pişkinse ve ayda bilmem ne kadar para harcamayı biliyorsa ben neden akrabamda kalıyorum, benim de bir düzenim olsa daha iyi olur deyip kendi ailesine kafa tutmayı da biliyordur emin olun. Bu evde dayımın sözü geçer anlamına gelen laflar etmeyi bilen kız bu dediklerimi de bilir, şu devirde 18-19 yaşındaki insanlar eskilerden daha uyanık. Kıza laf etmemin sebebi bu, ben de 19 yaşında oldum, her şeye aklım eriyordu yani saf değildim.

Ayrıca ailesinin diretmesi falan demişsiniz ama kız kendisi tutturmuş ben dayımla kalacağım falan diye, ilk sayfayı okumadınız galiba. Kızın işine geliyor yani, bakın ben 4 sene yurtta kaldım ve o 18-19 yaşında gencecik dediğiniz kızlar kaç tane 50'likleri cebinden çıkarırdı sanırsınız ki görmüş geçirmişler. Kız burada ekmek elden su gölden, yemek temizlik derdi olmadan yaşayıp gidiyor, giriş çıkış saatine karışan da yok. Ama bir yurda gitse örneğin 2-3 kişilik odada kalsa elalemin nazıyla uğraşacak, eve çıksa bütün ev işleri kendisine kalacak. İşine geliyor yoksa neden "tuttursun"?

ben belki de kendim gibi düşünüp yorum yaptım ondandır öyle ailemin gazıyla başka şehire gitmedim üniversitede yanlarında okudum mesela şu an yanlışmış onu anlıyorum. belki kız da böyle bir kafadadır evde iş yaptırılmıyorsa orda da yapmamak işine geliyordur ergenvari bir yaş sonuçta. kızın isteğindense dayı ve kızın ailesi ne derse o oluyor gibi geldi ondan dedim.

tabi belki de sizin dediğiniz doğrudur. okudum ama kaçırmış olabilirim. bi de her insan bir değil tabi dışardan yorum yapıyoruz o da bir derece gerçekçi olabilir.

Şimdi birşey diyeceğim, kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemem ama 4 sene boyunca o kadar çok çeşitte insanı en doğal haliyle gördüm ki, evet ağırlıklı olarak kızlardı ama çok da erkek tanıdım ve artık insanlar hakkındaki düşüncelerim genelde doğru çıkıyor. Ve bunu öyle hisle misle değil davranışlardaki bazı kilit noktalara göre yorumluyorum. Yanıldığım olmuyor mu, oluyor elbette ama genelde haklı çıkıyorum. Yani bunun sanalı gerçeği yok, belki inandırıcı gelmeyecek ama ufak analizler yapıyorum ve genelde yanılmıyorum. Ve dediğim şeyde ısrarcıyım, bu kız bebek doğduktan sonra kendiliğinden gidecektir ama tabi konu sahibi ve eşi ondan önce bir girişimde bulunursa o evden gönderilebilir de yani.

Hani nasıl desem, tamam dayısının yanında olması hakkında dediğiniz gibi düşünmüş olabilir, bilememiştir vs. ama iş yapmamak, iş yapmamayı geçtim 3 gün pisliğe müsade etmek, üstelik eli kolu çalışan birisi elini birşeye sürmüyorsa emin olun işine geliyordur. Çünkü ben çok gördüm öylesini, kimisi kendini paralar toz görse kimisi de böyle, elini sürmez. Yok yani bu kız şu kadına ev işinde yardım edeyim, tabağımı kaldırayım diye düşünmüyorsa emin olun yurt ya da ev işine gelmediği için gitmeyi düşünmüyordur ama gidecektir en geç bebek doğunca. Çünkü bakın;
1) Bu kız rahatına düşkün.
2) Rahatına düşkün insan bebekten vs. rahatsız olacak, e yengesi de biraz iş-güç sorumluluk verirse bunalıp kaçacak.

evet haklısınız bu dediğinizde. ben de bebekle gitmek isteyeceğini düşünüyorum bebekli ev zordur zaten

Ayni cumleleri kiz kendi kurmus biliyor musunuz? Kayinvalidem soylemisti. Herkes yurtlarda oda arkadaslariyla sorun yasiyor, ben dayimin yaninda cok rahatim demis. Burdaki bir arkadas demis ya gec gelse kabahat erken gelse kabahat diye. Kizin ustunde bir baski yok onu demeye calistim aslinda. Saat aksam 10da benim gunduz vakti isime gitmeye korktugum yoldan yuruyup geliyor ve esim hicbir sey demiyor. Bu da isine geliyor. Biraz baski olsa -baski derken olmasi gereken seylerden bahsediyorum- bu kiz daralip gider. Zaten rahat olmak icin ailesiyle ayni sehirde olmamak icin bin bir katakulliyle geldi. Ailesinin oldugu sehirde eczacilik bolumu olmadigi icin ben eczacilik kazancam diyerek 1 yil tekrar hazirlandi ve kazanamadi. Ozel universite okuyor baska bolum. Bir de esim baski kursa hic durmaz. O yuzden ben 2.donemi bulmaz gider diyordum ama esimin bu kadar rahat olacagini tahmin edemedim.

Geceleri huzursuz bacak sendromu yasiyorum ve surekli dolasiyorum orda burda salonda misafir odasinda degisik yataklarda yatiyorum. Dun gece esim sacma bir sebepten kizdi bana cok takmadim yatagimiza girdik yattik. Sabaha karsi ben yine yatak degistirdim kiz beni o yatakta yatarken gordu. Tedirgin oldum acaba esimle kavga ettik diye orda yattigimi dusunup gidip annesine anlatmis midir, ya da anlatir mi? Kavga da edebilirdim o yuzden de baska odada yatabilirdim. Evimin mahremi belki de gorumcemle kvnin dilindedir su an bilmiyorum....

19 yaşında çocuk ve kız çocuğu yani kusura bakma da dayısının evi varken neden başka yerde kalsın canım? Erkek olsa haklısın ama kız çocuğu biraz anlayışlı ol tatlım hamilelikten de streslisin oturt düzgünce konuş ablası bak başımın üstünde yerin var ama biraz derli toplu olursak hepimiz için güzel bir ortam olur de sonuçta burası bir ev ve düzenli olmali de makul şekilde konuşursan sorunlarını çözersiniz . ben eşimin erkek tek bir akrabasını istemem evimde ama aynı şeyi ben yaşasam buyursun evimde kalsın.

kızda sizinle kalmak istemiyordur ama ailesinden uzak olmak istediğinden dayımda kalacağım demiştir. bundan 1 sonraki adım da sizden uzaklaşmaya çalışmak olur onun için. bu yüzden sen hiç birşey yapma okullar kapanır memleketine gittiğinde o işin bu çaresini bulur o kız. senin de bebeğin olacak diye bunu da bahane gösterebilir.

Gorusunuze saygi duyuyorum ama emin olun oyle olmuyor. Bir sure sonra batmaya basliyor. Sen de yasa da gor bak nasil oluyormus demiyorum asla. Umarim siz yasamazsiniz diyorum butun kalbimle ve ictenligimle yine de gorusunuz icin tesekkurler.

Su an okul bitene kadar gozukuyor. Bu yili saymazsak 3 yil daha. Ben 30 yasindayim o 19
Siz 30 o ise 19 yaşında üstelik size hiç bir zararı yok.Allah iyiliği ayağınıza getirmiş siz fesatlık peşindesiniz üstelikte hamile iken.İçime doğan ne şuan biliyormusunuz o kız bence bebek olunca çok yardımı olacak size.Onu geçtim kız okuyor ileride ayakta durabilmek geçinebilmek için bir meslek sahibi olmaya çalışıyor neden onunla bala kardeş yada arkadaş ilişkisi kurmak yerine böyle dışlıyorsunuz.İkinizde daha mutlu olmazmısı ız.Sizin isteksizliğinizi o anlamıyormu? hiç düşündünüzmü anlıyordur da gücüne gidiyordur birşey diyemiyordur diye.yemek yerken bile çekiniyordur belki.Yapmayın ya 3 günlük dünya da iyilik ayağınıza gelmiş sizde sebepsiz sebepsiz tavırlar.Bu tür davranışları allahta sevmez.Bugün o size belki yarın siz ona muhtaç olursunuz hayat bu hiç belli olmaz.AZICIK VİCDAN

Millet ne geniş, ne rahat yahu!
Başkasının evinde aylarca, yıllarca kalınır mı?
Eminim tamamen 'duygusal'dır!
Ekmek elden, su gölden yaşamak diye buna denir.
Enişte bey iyi uyanıkmış, harçlıkla çocuk okutuyor başka şehirde.

Lisede yatılı okudum, 3 yıl boyunca birkaç defa (4 geceyi geçmemiştir) ailemin akrabasının evine cumartesi iznine gittim.
Kadın bana çamaşırlarımı elimde çitiletirdi, banyo yapacağım zaman kovaya su doldurur 'haydi yıkan israf etme' derdi.
Yemek bulaşıklarını elimde yıkatır, akşam hizmet ettirirdi.
Telefonumu şarja taktığım zaman 'artık dolmuştur yeter' der, yarım saate çıkartırdı.
Gayet varlıklı bir aileydi bunu yapan, keza benim ailem de öyledir ama bu yaşadıklarım akıl alır gibi değildi.
Resmen besleme konumuna koyardı ve bana çok dokunurdu, aileme de söylemezdim üzülmesinler diye.
Ama yaşım 14-15 yani, o zaman bile insanlara yük olmak nedir bildiğim için ses etmezdim, o sebeple de yılda 1 den fazla gitmedim.

Siz reşit olmuş bir kıza hem de hamileyken ev açmışsınız, tebrik ederim.
Ama bu kadarı fazla, yakında bebeğiniz olacak ve inanın çamaşır yıkamak bile büyük iş gelecek size.
Her şeyi geçtim, insan duştan sonra sereserpe bornozuyla devrilemiyorsa ayağını uzatıp, ev diye mahremiyet alanımız neden var?
Bu durumu eşinizle konuşmanın vakti çoktan gelmiş.
Tamam ilk yıl şehre alışana kadar kaldı, etti arkadaş edindi.
Artık ya yurda çıksın ya da ev tutsun.

Aslinda en basta sehir disina cikmanin yolunu yapmak icin "dayimda kalacagim" diye tutturdu. Bir sure kalirim sonra isyan bayragini cekerim eve cikarim diye dusundu. Ama bakti karisan yok, soran yok, temizlik yok, evde yemek hazir rahatlik on numara eve cikmaya gerek duymadi. Eve ciksa ancak bu kadar ozgur olabilir zaten.

Canım kız zaten üniversite okuyormuş dersleri ağırdır sen konu sahibine kızı hizmetçi gibi kullanmasını öneriyorsun.zaten yardım ediyormuş ama orada kalıyor diye ev sagibi hamile diye bu kadar sorumluluk yüklemek doğru değil bence.muhtaç insana hoşgörü ile yaklaşılmalı ezilmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…