- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi AylanMcora
-
Ben kızı anlamıyorum, 19 yaşında gencecik bir kadın, neden sığıntı gibi başkalarının yanında, başka bir düzende kalıyor ki? Üstelik siz anladığım kadarıyla kızın suratına bile bakmıyorsunuz. Maddi imkanı da var, tamam 3-5 ay kalmasını anlarım sonuçta bilmediği bir şehir vs. ama sen gençsin yahu, hayatını yaşasana? Git bir aparta falan yerleş ya da çık birileriyle ayrı eve, takıl kafana göre. Gider o gider, yarın öbür gün bebek olunca hepten gider. Valla ben şahsen hayatımın en güzel yıllarını bebek ağlaması zırlamasıyla heba etmek istemezdim. Bunun farkına varacaktır.
Bak saat 21:30a geliyor daha eve gelmedi. Mahallemizi gorsen bombos bir mahalle bos arsa, insaat ve kopek dolu. Bos arsalarda ickici ve esrarkes kayniyor. Ona ragmen boyle rahat bu saatte disarda gezebiliyor. Yurda ciksa boyle rahat edemez. Bu saatte yurda giremez. Eve ciksa annesi yakasindan dusmez dakka basi basinin etini yer durur. Nerdesin ne yapiyorsun kimlesin niye gec kaldin? Ama simdi dayisina emanet ya o yuzden saldim cayira mevlam kayira. Dayisi da neden gec kaldin demiyor hic. Esim asiri rahat. Umursamiyor mu, sorumluluktan mi kaciyor, bilincsizlikten erkek safligindan mi bilmiyorum. Benim okulum evden gozukuyor yurume 10 dakika. Benim gunduz vakti okula gitmemi istemiyor (su an izindeyim okula gidip arkadaslarimla iki sohbet ederim diye dusunuyorum) kopekler saldirir diye korkuyor.
Kizin size zarari yokmus aslin da.varligindan rahatsizssiniz.
Bu sene zaten bitmek uzere kayinvalidenizle konusun ya da esinizle bebek olunca derslerini etkiler en iyisi yurta kalmasi filan desinler
kız evde olsa suç olmasa suç valla allah kolaylık versin o kıza.
belki de özellikle geç geliyordur siz rahat edin diye?
belki o da sizin yanınızda rahat edemiyordur?
yani bence kız edilgen bi pozisyonda eşiniz ve kızın ailesi ve en başta siz suçlusunuz şu sorunda.
Konu sahibinin zaten suçlu olduğunu söylemeye gerek yok kaldı ki kadın farkında hata yaptığının. Tepki göstermediği için hatalı olduğunun farkında. Kızı sırf genç ve tecrübesiz diye korumak istiyorsunuz sanırım ama ben o açıdan bakamıyorum olaya. Yani bu kız yediğini içtiğini kaldırmayacak, pisliğini temizlemeyecek, yaşadığı "evde" mutfağı 3 gün leş gibi bırakacak kadar pişkinse ve ayda bilmem ne kadar para harcamayı biliyorsa ben neden akrabamda kalıyorum, benim de bir düzenim olsa daha iyi olur deyip kendi ailesine kafa tutmayı da biliyordur emin olun. Bu evde dayımın sözü geçer anlamına gelen laflar etmeyi bilen kız bu dediklerimi de bilir, şu devirde 18-19 yaşındaki insanlar eskilerden daha uyanık. Kıza laf etmemin sebebi bu, ben de 19 yaşında oldum, her şeye aklım eriyordu yani saf değildim.bence hikayedeki en suçsuz olan kız. sonuçta aile bişeyi diretince hayır ben ev tutucam diye dikbaşlanmayı her genç o yaşlarda yapamıyor. kaldı ki konu sahibi kendi evine kız gelirken sesini çıkaramamış 30 yaşında 18 yaşındaki kıza neden akrabasında kalıyor diye laf etmek saçma değil mi?
Konu sahibinin zaten suçlu olduğunu söylemeye gerek yok kaldı ki kadın farkında hata yaptığının. Tepki göstermediği için hatalı olduğunun farkında. Kızı sırf genç ve tecrübesiz diye korumak istiyorsunuz sanırım ama ben o açıdan bakamıyorum olaya. Yani bu kız yediğini içtiğini kaldırmayacak, pisliğini temizlemeyecek, yaşadığı "evde" mutfağı 3 gün leş gibi bırakacak kadar pişkinse ve ayda bilmem ne kadar para harcamayı biliyorsa ben neden akrabamda kalıyorum, benim de bir düzenim olsa daha iyi olur deyip kendi ailesine kafa tutmayı da biliyordur emin olun. Bu evde dayımın sözü geçer anlamına gelen laflar etmeyi bilen kız bu dediklerimi de bilir, şu devirde 18-19 yaşındaki insanlar eskilerden daha uyanık. Kıza laf etmemin sebebi bu, ben de 19 yaşında oldum, her şeye aklım eriyordu yani saf değildim.
Ayrıca ailesinin diretmesi falan demişsiniz ama kız kendisi tutturmuş ben dayımla kalacağım falan diye, ilk sayfayı okumadınız galiba. Kızın işine geliyor yani, bakın ben 4 sene yurtta kaldım ve o 18-19 yaşında gencecik dediğiniz kızlar kaç tane 50'likleri cebinden çıkarırdı sanırsınız ki görmüş geçirmişler.
Şimdi birşey diyeceğim, kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemem ama 4 sene boyunca o kadar çok çeşitte insanı en doğal haliyle gördüm ki, evet ağırlıklı olarak kızlardı ama çok da erkek tanıdım ve artık insanlar hakkındaki düşüncelerim genelde doğru çıkıyor. Ve bunu öyle hisle misle değil davranışlardaki bazı kilit noktalara göre yorumluyorum. Yanıldığım olmuyor mu, oluyor elbette ama genelde haklı çıkıyorum. Yani bunun sanalı gerçeği yok, belki inandırıcı gelmeyecek ama ufak analizler yapıyorum ve genelde yanılmıyorum. Ve dediğim şeyde ısrarcıyım, bu kız bebek doğduktan sonra kendiliğinden gidecektir ama tabi konu sahibi ve eşi ondan önce bir girişimde bulunursa o evden gönderilebilir de yani.ben belki de kendim gibi düşünüp yorum yaptım ondandır öyle ailemin gazıyla başka şehire gitmedim üniversitede yanlarında okudum mesela şu an yanlışmış onu anlıyorum. belki kız da böyle bir kafadadır evde iş yaptırılmıyorsa orda da yapmamak işine geliyordur ergenvari bir yaş sonuçta. kızın isteğindense dayı ve kızın ailesi ne derse o oluyor gibi geldi ondan dedim.
tabi belki de sizin dediğiniz doğrudur. okudum ama kaçırmış olabilirim. bi de her insan bir değil tabi dışardan yorum yapıyoruz o da bir derece gerçekçi olabilir.
Şimdi birşey diyeceğim, kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemem ama 4 sene boyunca o kadar çok çeşitte insanı en doğal haliyle gördüm ki, evet ağırlıklı olarak kızlardı ama çok da erkek tanıdım ve artık insanlar hakkındaki düşüncelerim genelde doğru çıkıyor. Ve bunu öyle hisle misle değil davranışlardaki bazı kilit noktalara göre yorumluyorum. Yanıldığım olmuyor mu, oluyor elbette ama genelde haklı çıkıyorum. Yani bunun sanalı gerçeği yok, belki inandırıcı gelmeyecek ama ufak analizler yapıyorum ve genelde yanılmıyorum. Ve dediğim şeyde ısrarcıyım, bu kız bebek doğduktan sonra kendiliğinden gidecektir ama tabi konu sahibi ve eşi ondan önce bir girişimde bulunursa o evden gönderilebilir de yani.
Hani nasıl desem, tamam dayısının yanında olması hakkında dediğiniz gibi düşünmüş olabilir, bilememiştir vs. ama iş yapmamak, iş yapmamayı geçtim 3 gün pisliğe müsade etmek, üstelik eli kolu çalışan birisi elini birşeye sürmüyorsa emin olun işine geliyordur. Çünkü ben çok gördüm öylesini, kimisi kendini paralar toz görse kimisi de böyle, elini sürmez. Yok yani bu kız şu kadına ev işinde yardım edeyim, tabağımı kaldırayım diye düşünmüyorsa emin olun yurt ya da ev işine gelmediği için gitmeyi düşünmüyordur ama gidecektir en geç bebek doğunca. Çünkü bakın;
1) Bu kız rahatına düşkün.
2) Rahatına düşkün insan bebekten vs. rahatsız olacak, e yengesi de biraz iş-güç sorumluluk verirse bunalıp kaçacak.
Konu sahibinin zaten suçlu olduğunu söylemeye gerek yok kaldı ki kadın farkında hata yaptığının. Tepki göstermediği için hatalı olduğunun farkında. Kızı sırf genç ve tecrübesiz diye korumak istiyorsunuz sanırım ama ben o açıdan bakamıyorum olaya. Yani bu kız yediğini içtiğini kaldırmayacak, pisliğini temizlemeyecek, yaşadığı "evde" mutfağı 3 gün leş gibi bırakacak kadar pişkinse ve ayda bilmem ne kadar para harcamayı biliyorsa ben neden akrabamda kalıyorum, benim de bir düzenim olsa daha iyi olur deyip kendi ailesine kafa tutmayı da biliyordur emin olun. Bu evde dayımın sözü geçer anlamına gelen laflar etmeyi bilen kız bu dediklerimi de bilir, şu devirde 18-19 yaşındaki insanlar eskilerden daha uyanık. Kıza laf etmemin sebebi bu, ben de 19 yaşında oldum, her şeye aklım eriyordu yani saf değildim.
Ayrıca ailesinin diretmesi falan demişsiniz ama kız kendisi tutturmuş ben dayımla kalacağım falan diye, ilk sayfayı okumadınız galiba. Kızın işine geliyor yani, bakın ben 4 sene yurtta kaldım ve o 18-19 yaşında gencecik dediğiniz kızlar kaç tane 50'likleri cebinden çıkarırdı sanırsınız ki görmüş geçirmişler. Kız burada ekmek elden su gölden, yemek temizlik derdi olmadan yaşayıp gidiyor, giriş çıkış saatine karışan da yok. Ama bir yurda gitse örneğin 2-3 kişilik odada kalsa elalemin nazıyla uğraşacak, eve çıksa bütün ev işleri kendisine kalacak. İşine geliyor yoksa neden "tuttursun"?
Geceleri huzursuz bacak sendromu yasiyorum ve surekli dolasiyorum orda burda salonda misafir odasinda degisik yataklarda yatiyorum. Dun gece esim sacma bir sebepten kizdi bana cok takmadim yatagimiza girdik yattik. Sabaha karsi ben yine yatak degistirdim kiz beni o yatakta yatarken gordu. Tedirgin oldum acaba esimle kavga ettik diye orda yattigimi dusunup gidip annesine anlatmis midir, ya da anlatir mi? Kavga da edebilirdim o yuzden de baska odada yatabilirdim. Evimin mahremi belki de gorumcemle kvnin dilindedir su an bilmiyorum....Ben olsam bende çok Rahatsız olurum açıkçası..ne derseniz deyin misafir insanın iui hali var kötü hali var bunu görmesini istememeniz çok doğal insan gün oluyor eşiyle bile sohbet etmek konuşmak istemiyor,ki sizin ki di dinin di disi
19 yaşında çocuk ve kız çocuğu yani kusura bakma da dayısının evi varken neden başka yerde kalsın canım? Erkek olsa haklısın ama kız çocuğu biraz anlayışlı ol tatlım hamilelikten de streslisin oturt düzgünce konuş ablası bak başımın üstünde yerin var ama biraz derli toplu olursak hepimiz için güzel bir ortam olur de sonuçta burası bir ev ve düzenli olmali de makul şekilde konuşursan sorunlarını çözersiniz . ben eşimin erkek tek bir akrabasını istemem evimde ama aynı şeyi ben yaşasam buyursun evimde kalsın.
Siz 30 o ise 19 yaşında üstelik size hiç bir zararı yok.Allah iyiliği ayağınıza getirmiş siz fesatlık peşindesiniz üstelikte hamile iken.İçime doğan ne şuan biliyormusunuz o kız bence bebek olunca çok yardımı olacak size.Onu geçtim kız okuyor ileride ayakta durabilmek geçinebilmek için bir meslek sahibi olmaya çalışıyor neden onunla bala kardeş yada arkadaş ilişkisi kurmak yerine böyle dışlıyorsunuz.İkinizde daha mutlu olmazmısı ız.Sizin isteksizliğinizi o anlamıyormu? hiç düşündünüzmü anlıyordur da gücüne gidiyordur birşey diyemiyordur diye.yemek yerken bile çekiniyordur belki.Yapmayın ya 3 günlük dünya da iyilik ayağınıza gelmiş sizde sebepsiz sebepsiz tavırlar.Bu tür davranışları allahta sevmez.Bugün o size belki yarın siz ona muhtaç olursunuz hayat bu hiç belli olmaz.AZICIK VİCDANSu an okul bitene kadar gozukuyor. Bu yili saymazsak 3 yil daha. Ben 30 yasindayim o 19
Aslinda en basta sehir disina cikmanin yolunu yapmak icin "dayimda kalacagim" diye tutturdu. Bir sure kalirim sonra isyan bayragini cekerim eve cikarim diye dusundu. Ama bakti karisan yok, soran yok, temizlik yok, evde yemek hazir rahatlik on numara eve cikmaya gerek duymadi. Eve ciksa ancak bu kadar ozgur olabilir zaten.kızda sizinle kalmak istemiyordur ama ailesinden uzak olmak istediğinden dayımda kalacağım demiştir. bundan 1 sonraki adım da sizden uzaklaşmaya çalışmak olur onun için. bu yüzden sen hiç birşey yapma okullar kapanır memleketine gittiğinde o işin bu çaresini bulur o kız. senin de bebeğin olacak diye bunu da bahane gösterebilir.
hangi şehirde yaşıyorsunuz?_ Zaten o da bir aile yanında kalmak istemeyecektir. Üniversite hayatı sonuçta özgür olmak isteyecektir. arkadaşları ile eve çıkmak isteyecektir.
Yani ben de istemezdim evimde başkasını açıkçası. yaşadım oradan biliyorum. benimki erkekti!
Biraz iş verin sorumluluk alsın. temizlik günğmüz bugün. Sen süpür ben arkandan siliyorum deyin. Veya hadi bakalım bugün ne yemek yapacaksın. E öğren bakalım yarın birgün kendi evin olacak dersin. Biraz zora koş.
Geliş gidiş saatlerine karışsın dayı.
Benim sevdiğim bir arkadaşım, 1 yıl kanka olduğu bekar halasıyla aynı evde yaşadı üniv. 1. sınıfta. kanlı bıçaklı oldular.
yani 1 yıl kalır sonra gider diye düşünüyorum.
aslında bebek doğunca yardımı olur sana. Ama ona bir abla gibi yaklaşıp sourmluluk ver. misafir olarak kabul etme. canım kahvaltıyı hazırlar mısın? çayı koyar mısın? mamayı getirir misin? bez alır mısın? yemeği ısıtır mısın? sofrayı kurar mısın?
ayrıca bebek olunca annen vb de gelir size. hatta baban vb de gelsin kalsın. rahatsız olsun gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?