Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

Yani, doğru bir tahmin yürütmüşüm demek ki.
Aslında maddi durumu müsaitmiş, çok güzel tek kişilik yurtlar var onlara çıkabilir. Ya da samimi birkaç arkadaşı varsa eve de çıkabilir. Eşiniz baskı yapmıyor madem bence siz yapmaya başlayın. Eşinize de anlatın durumu yani. O yaşta bir kızın başına birşey gelse sorumlusu direkt siz olursunuz eşiniz neden bu kadar rahat? Bu kız bana emanet diye düşünmesi gerekirdi. Yok eğer koskoca kız oldu, gece geç geliyor ama başının çaresine bakıyordur diye düşünüyorsa o zaman sizden de taşınsın baksın başının çaresine. :) Mantıken... O zaman siz kurun o baskıyı, beynini yiyin. Eşiniz de sorarsa bu kız çok rahat davranıyor, başına birşey gelir diye korkuyorum deyin. İş-güç zaten yapmalı, yardım etmeli. Yani açıkça söylemeniz çok daha doğru olacak ama her şeyi. Ama anladığım kadarıyla eşiniz siz açık açık konuşsanız bile kızı göndermeyecek o zaman bütün iş size düşüyor. Ona iş yığın, bugün temizlik günü falan deyin. Yemek vs. yaptırın e bu durumda ailesi size neden iş yaptırıyorsun derse kocaman bir yuh çekerim... O kadarını diyemezler herhalde.

Canim mide bulantilarindan odamdan cikamadigim, tv'de yemek gorunce gozlerimi kapattigim gece gunduz kustugum kabus dolu bir donemimde yedigi sari sari tavuk yagi artigi kalmis bulasigini 3 gun boyunca masadan kaldirmayan 19 yasinda her seye akli yeten bir kizdan bahsediyoruz yapma allah askina. Ben de calisiyordum ise gidiyordum ve igrenc bir hamilelik gecirdim. Sabah kalktigimda yiyebildigim sadece 1 muz ve azicik yogurt. Masamda duzgun oturup yemegimi yiyecegim geceden kalan bulasiklar orda duruyordu. Vicdan evet haklisin biraz vicdan. Hamile ve o bulantilarla kusmalarla calisip butun gun ayakta duran kadina karsi biraz vicdanli ve dusunceli olabilirdi.

Ben şu durumu da merak ettim.
Sonuçta evinizde 3 kişi yaşıyorsunuz.
Kız yardımcı olamaz öğrenci ama, bu iyiliğinizin karşılığı olarak enişte olarak nitelendirdiğiniz adam bir şeyler yapıyor mu maddi-manevi olarak?
Para puldan söz etmiyorum sadece, hediyedir, arayarak gönül almadır ya da tatillerde evine davet etmedir falan filan.

Bak canım benim annem ve babam ayrı olduğundan ben çok kaldım dayıda teyzede halada.çok aç kalktığımı bilirim sofralardan.yediğim çok görülmesin diye.19 yaşında cahil sen 30 yaşında bir yetişkin anlıyorum seni zor bir sürek geçirmişsin ama arkadaş yada kardeş gibi olsan bu yolla ona söylesen yaptığı yanlışları eminim o düzeltirdi.ben dayımda kalırken yengemle anlaşmıştık ben yemek yapmayı bilmem yenge ben temizlik yapayım sen yemek bulaşık derdim tamam derdi anlaşırdık hiçte sorun yaşamadık halada anlatır benden iyi temizlik benden çok temizlik yapıyordu evimde diye.bir insana nasıl yaklaşırsan oda sana öyle yaklaşır.

Ne kadar dramatize etmişsiniz. Yemek yemeye çekinecek insan bulaşığını masada bırakmaz. Ben de öğrenciyken evsiz kaldığımda akrabada arkadaşta misafir olmuştum kedi gibi varlığımı bile belli etmemek için erkenden kalkar yatağımı toplardım. Ayrıca ailesinden ayrı bi şehirde üniversite tercih ettiğine göre yalnız yaşamayı da göze almış olmalı. Yani kızım durumu başka köye okula gitmeye mecbur acıklı kız öğrenci hikayesi değil. Üstelik özel üniversitede oluyormuş demek ki bir yurtta kalacak maddi durum da var. Ayrıca insan niye kendisine eni sonu yabancı bi insanlar yıllarca aynı evde kalsın. Ben titiz mahremiyet takıntılı biri olmadığım halde yabancı birinin evimde sür git kalmasından rahatsız olurum. Hakikaten insan günler oluyor kocasını görmek dinlemek istemiyor insanlık hali bunlar.

Gorumcem tasinirken cok yardimci oldu. Evimi o tasidi diyebilirim. Arada su boregi yapop gonderiyor. Memleketten tereyagi geldiginde gonderiyor. Birkac kez bal pekmez konserve falan gonderdi. Gorumcemle garip bir sekilde sikintim yok. Esi de iyi biri ama kiza sinir oluyorum. "Bu evde dayimin borusu oter, sen kimsin ki, bu ev dayimin" fikirlerinden dolayi. Bu fikirleri asilayan da kayinvalidem malesef.

Konuyu dramatize etmedim canım.yurtta kalabilir ğarası varsa gitsin kalsın hala gidebilir.ama kabul edinilmiş bir konu varsa o kız o eve kabul edildiyse bence yanlış bu davranışlar.

Size bu cümleleri kurdumu gerçekten. Bu evde dagımın borusu öter vs vs v

Evde kıza ve bebeğe ayrı oda varmı? Benim arkadasımda istanbula halasının yanında okumaya gitmisti hatırlıyorum, halası yeni doğum yapmıstı ev kucuk olduğu için kadın bebeği yatak odasında da uyutsa salonda da uyutsa ses kesilmez derdi ayrılmıstı buyuzden. Muhtemelen oda sesten rahatsız olacaktır, size zararı olmayabilir ama evde bir yabancının olması hoş değil ben size hak veriyorum

Size bu cümleleri kurdumu gerçekten. Bu evde dagımın borusu öter vs vs v
Hayir. Ama davranislari bunu gosteriyor. Esim bir ara issizdi cepten yani birikmis hazir paradan yiyorduk. Kredi odedigimiz icin benim maasim yetmiyordu. Benim cok tutumlu oldugumu bilmesine ragmen dayi beni okula gotur dayi beni ordan al rahatca diyebiliyordu. Memlekete gitmek istemiyordum cok masraf oluyor diye. Esim senin memlekete de gideriz orda 2 gun kaliriz dedi. Ben de "sen kalmazsin biliyorum" dedim. Kiz atladi hemen "niye kalmayacakmis" ona ne kocamla aramdaki muhabbetten o kim oluyor. Bunun kavgasini ettim esimle. Kizi savundu. Kesinlikle toz kondurmuyor.

Bu düşünceye sinir olmamak elde değil ki zaten!
Siz onun dayısının eşisiniz yani dayının olan her şey sizindir, bunu o kocaman aklına sokamıyor mu?
Ayrıca boru meselesine gelirsek, isteseniz öyle bir öttürürsünüz ki borunuzu, 2 güne pılısını pırtısını toplar döner evine.
Tövbe ya zihniyete gel!
Görümceniz Allahtan fedakarlığınızın farkında, çünkü eminim kendi de görümcesinin çocuğuyla yaşamak istemezdi.
Valla bu söylediklerinizden sonra kesin olarak emin oldum, o kız gitmeli.
Muhtaç değil, aç açıkta değil.
Pekala yurtta da evde de yaşayabilir, sizi takmayan insan için neden hayatınızdan fedakarlık edeseniz ki?
Hem maddi hem manevi yük bir kere!

Evimiz cok genis ama odalar yan yana.

Ya bir bahaneyle yada kırmadan bu işi halletmee calısın bence bu okul 4 yıl tamam ama ya uzarsa okulu? Belli bir saatten sonra git de diyemezsiniz ki

Ya bir bahaneyle yada kırmadan bu işi halletmee calısın bence bu okul 4 yıl tamam ama ya uzarsa okulu? Belli bir saatten sonra git de diyemezsiniz ki
Evet ama bu konuyu actiktan sonra suna karar verdim. Simdi pat diye esimle kavga etmek durup dururken sacma olur. Ya da burasi niye lekeli surasi niye pis bulasik niye toplanmamis gibi ufak sebeplerden kavga cikarmak istemiyorum. Kirilma noktasi bekleyecegim. Gecen olmustu aslinda onu kullanamadim. Hastaneye kontrole gitme mevzusunda onceki sayfalarda bahsetmistim. Kararlarimizi kiza gore vermekle ilgili bir durum. Oyle bir sey yasanirsa tekrar artik rahatsizligimi soyleyecegim. Yoksa cikmaza dogru gidiyoruz. Burdaki arkadaslar cok haklilar.

Haklısın inceldiği yerden kopsun :/

Gorusunuze saygi duyuyorum ama emin olun oyle olmuyor. Bir sure sonra batmaya basliyor. Sen de yasa da gor bak nasil oluyormus demiyorum asla. Umarim siz yasamazsiniz diyorum butun kalbimle ve ictenligimle yine de gorusunuz icin tesekkurler.
Estağfurullah canım yaşamak lazım yaşamadığımız şeyler hakkında çok kolay yorum yapıyoruz yaşamadığım için öyle geliyor bana belki yaşasam bende senin gibi düşünürüm sen yine de stres yapma doğum yapacağız şurada kısa zaman sonra stres bizim kadar bebeklermizi de etkiliyor. Şimdilik görmezden gel hele bir sağ salim doğumunu yap. Ama kesinlikle düzen konusunda temizlik konusunda ikaz et. benim kv ve kayınbirader geldi 20 gün kadar bende kaldı. Temizlik konusunda çok hassasım ben açık açık uyardım hep benim evimin bir düzeni var buna uymak zorundadır gelen herkes dedim. Ve şimdi kayınbiraderi hiçbir zaman misafirliğe dahi istemiyorum bırak senelerce yaşamayı . Allah yavrularımızı sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah geri kalan herşey hallolur.

Amin sagol canim insallah.

Dogumdan sonra ailenden birileri gelip kalsın sende sürekli ama dediğim dedik birileri olsun. Kızın odasına yerleştirin gelenleride. Kız fazla dayanamaz bence

bencede en mantiklisi

Bence siz olaya aşırı iyimser ve iyi niyetli yaklaşmışsınız. Sizin gibi insanlar kaldı mı acaba?
19 yaşında 2017 model çoğu kız hiç de cahil olmuyor yalnız, ben bizzat yaşadım, gördüm geçirdim bunları ve şahit olduğum şeyleri anlatsam belki de çoğu insan inanmaz. 4 sene yurtta kaldım, 19-20-21-22 yaş aralığım bir yığın ortalama yaşıtım kızla geçti, ah o tek ayak üstünde oynanan oyunları, akıl oyunlarını, manipülasyonları, ihanetleri, kurnazlıkları ve daha birçok şeyi gördüğümden beri 18-19 yaşlarında hiçbir gencin eski zamanın saflığını taşıdığını düşünmüyorum. Cahil değil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…