Benim de kiramı faturalarımı her şeyimi babam ödüyor. Erkek arkadaşımla yaşayacağım desem kalpten giderdi herhalde. Hiç lafını bile etmedim ama kız olan ev arkadaşımla ayrıldım ve tek ev tuttum. Babam başta biraz baskı yaptı başka arkadaşın yok mu okulda falan diye ama 1+1 küçücük öğrenci evinde ortak alan olmadan direkt ayrı ayrı odalarda yaşamak çok bunaltıcıydı. 2+1 olsa yine neyse... Üstelik sevgiliyle yaşayınca bütün işlerin kadına kalmadığı gibi başka bir hemcinsle yaşayınca da eşitçe bölüşülmüyor işler. -Ev arkadaşım hiç bir şeye elini sürmezdi yemeğe oturacağımız sırada bir şey eksikse hep ben giderdim almaya, bi keresinde bir poşet pirinci yere dökmüştü de bi hafta temizlememişti ben de inat yapmıştım o temizlemedikçe temizlemicem diye en son yine ben temizlemiştim.- Yani bu yaşta evin yükünü niye almak isteyesin demek saçma oluyor biraz. Yine başkasının külotlarını çoraplarıno kirlettiği bulaşıkları yıkıyorsunuz hemcinsizle yaşayınca. Üstelik arada güçlü bir bağ olmadığı için işkence gibi oluyor.
Tek yaşamaya başlayınca erkek arkadaşım daha sık gelebildi. 3,5 yıl olmak üzere birlikteliğimiz, 1.5 yıl ev arkadaşımla 2 yıldır da kendi başıma evimdeyim. Haftanın yaklaşık 4-5 günü birlikteyiz artık. Tam anlamıyla birlikte yaşasak bence daha güzel olur çünkü tam bir düzen oturtamıyoruz bu şekilde. Ben genelde büyük temizlikleri evde tekken yapıyorum -onun evde olduğu sürede onunla zaman geçirmeyi tercih ediyorum- sonuçta o hayatımda olmasa dahi burası benim evim, o olmasa yine ben yapacağım. Yemekleri birlikte yaparız. Her ne yaparsam yapayım yardım edebileceği bişi olup olmadığını sorar, 3 yıldır da böyle gerçekten. Bazen yemeği ben tek yaparım bulaşığı o yıkar. Pazar günleri bendeyse ben süpürürüm o yerleri siler vs. bölüşürüz yani. Tamirat türü işleri hep o yapar konserveleri kavanozları da hep o açar

Bazen içinden gelir güzel yemek yapar beni evine çağırır ama artık onun da ev arkadaşı var, daha çok bendeyiz. Benden önce kalkarsa ya da ben yapmak istemezsem kahvaltıyı o hazırlar. Bu 4-5 gün birlikte olduğumuz günlerin en az 3 akşamı ortak bişiler yaparız, maç dizi ya da film izleriz onun dışında kendimize zaman ayırır ayrı ayrı oyun oynarız bişiler izleriz falan.
Benim biraz dağınık ve pasaklı olmam dışında bir sorun yaşamadık birlikte yaşamak adına. O da biraz dediğim gibi erkek arkadaşım evdeyken çok bişi yapmak istemememden geliyor. Tam zamanlı birlikte yaşamamanın benim için en kötü yanı bu. Yani o haftanın 2 günü burada olmayacak zaten o varken zamanımı onunla geçirmek o yokken temizlik yapmak daha cazip geliyor şu noktada. Pek ayrı kalmayı seven bir çift değiliz, bir arada olduğumuzda kaliteli zaman geçirmek daha önemli bizim için. Bir dönem birbirimiz olmadan uyuyamıyorduk, gecenin 3’ünde falan çok arardık birbirimizi gel birlikte uyuyalım diye onu yeni aşabildik

İlişki yeniyse sıkıntılar olabilir, ev küçükse de insan en en sevdiği insanla dahi bunalabiliyor küçücük evde.