• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi guzel sehrini birakip esinin yasadigi sehre tasinan sonra sehri sevmeyip pisman olan var mi?

Iste ne cocuklarima ne de eşime bunu yaşayamam o yüzden bunalıyorum akrep gibi kendimi sokuyorum.
Çalışıyor musunuz ? Ekonomik özgürlüğünüz var mı ? Çocuklarınız kaç yaşında ?

Kendi memleketiniz gerçekten bıraktığınız gibi mi ? Evlenmeden önce, çoğunluğu akrabalardan oluşan bir köyde mi yaşıyordunuz ? O rahatlığı özlüyor olabilir misiniz ?

Başka sebepler mi var size böyle düşündürten? 2.5 saat çok mesafe değil aslında. Neden sık sık gidip gelmiyorsunuz bir süre? En azından özlem giderir evinizi, düzeninizi özlersiniz. Tabi çok abartmayın derim. Bu defa evinize hiç ısınamazsınız.
Gidiyorum ama sonuçta orada yaşamıyorum misafir gibiyim

Çalışıyor musunuz ? Ekonomik özgürlüğünüz var mı ? Çocuklarınız kaç yaşında ?

Kendi memleketiniz gerçekten bıraktığınız gibi mi ? Evlenmeden önce, çoğunluğu akrabalardan oluşan bir köyde mi yaşıyordunuz ? O rahatlığı özlüyor olabilir misiniz ?
İsim var cocuklar biri 7 aylik biri 5 yas.akrBa cok yok memlekette ben oranin yeşilini ağacını sakinligini kalabalık olmamasını sığınmacı olmamasını meyvesinin sebebinin doğal olmasını vs özlüyorum

Eşim bu konuda umursamaz ben istiyorum ama o halinden memnun.ayrica şehrin genel yapısı itibariyle ferah bir semtteyim guya ama mahallede turk dükkan yok

Aynı şehirde daha mutlu olabileceğiniz bir yer varsa taşının. Bütün gün evde olan siz olduğunuza göre sizin daha çok söz hakkınız olmalı.

Ama bazen şöyle bir şey oluyor. Hayatımızdan mutlu değiliz ve bu mutsuzluğun sebebi olarak kafamızda bir şey belirliyoruz. Sanki o konu çözülürse tüm dertler bitecek, hayat bayram olacak gibi düşünüyoruz. O konu bir şekilde çözülüyor. Kısa bir süre mutlu da oluyoruz. Ama asıl mutsuzluk sebebimiz farklı olduğu için kısa bir süre sonra başka bir konu yaratıyoruz.

Vallahi bizde eşimle memleketimizden başka bir yere göçtük kendi arzumuzla 3 sene oldu geldiğim yerle burasi imkan olarak kiyaslanamaz bile ama insan çöplüğünü özlüyor eş dost vs .. bende sık sık gitmeye çalışıyorum gidincede iyiki taşınmışız diyorum .. bu sebeple eş boşanırmı yahu babasız büyütmek çokmu kolay sizde bir hoşsunuz .. bulundugunuz yere adapte olmaya bakin dövünmek çare değil inanınki

İsim var cocuklar biri 7 aylik biri 5 yas.akrBa cok yok memlekette ben oranin yeşilini ağacını sakinligini kalabalık olmamasını sığınmacı olmamasını meyvesinin sebebinin doğal olmasını vs özlüyorum
Bence sizde sorun var. İşiniz var, çocuğunuzun biri okullu. Kendinize yeni bir çevre kurabilmeniz lazım. İş arkadaşı, veli arkadaşı gibi bir ortam kurabilirsiniz.
Ekip biçmekse her şehirde hobi bahçeleri var, öyle bir şey deneyim madem.
Siz memlekete gitseniz yine bir şey bulursunuz. Bazı insanlar mutlu olamaz.

Eşiniz ne iş yapıyor, siz ne iş yapiyorsunuz? Meslekleriniz müsaitse başka bir yere taşinin o zaman. Eşiniz neden taşınmak istemiyor, ailesi orda diye mi?

Yetişkin halinizle memleketinizde tek başınıza yaşayıp, ev geçindirdiniz mi hiç ?

Şu an "ayyy ne güzel olur vb" dediklerinizi mantığınızla yeniden değerlendirin. Memleketinize dönseniz çalışma imkanınız var mı ? Güvenlik kaygısı duymadan yaşayacağınız bir ev tutabilir durumda mısınız ? Çocuklarınız rahatsızlansa sağlık hizmetlerine ulaşım kolay mı ?

5 yaş ve 7 aylık bebeği kış boyunca evde tutmanız gerekmeyecek mi memleketinizde de ?

Sağlıklı düşünemiyorsunuz. Geri dönüp ağacı yeşili bol olan yere taşındınız diyelim iki gün sonra başka bir problem çıkmayacak mı üstelik boşanmaktan bahsediyorsunuz. Ağaç yeşil görmek için çocukları evlilik birliği olmadan babasız büyütmek mantıklı geliyor mu? Üstelik her şehrin güzel yerleri vardır havalar da güzelleşmeye başladı hafta sonu planları yapabilirsiniz. Bazen içinde bulunduğumuz durumu kabullenip onu güzelleştirmeye çalışmak lazım.

Sağlıklı düşünemiyorsunuz. Geri dönüp ağacı yeşili bol olan yere taşındınız diyelim iki gün sonra başka bir problem çıkmayacak mı üstelik boşanmaktan bahsediyorsunuz. Ağaç yeşil görmek için çocukları evlilik birliği olmadan babasız büyütmek mantıklı geliyor mu? Üstelik her şehrin güzel yerleri vardır havalar da güzelleşmeye başladı hafta sonu planları yapabilirsiniz. Bazen içinde bulunduğumuz durumu kabullenip onu güzelleştirmeye çalışmak lazım.
Cok haklısınız saglikli dusunemedigimin. Farkındayım eşim için hava hoş sülalesi burda ya şunu demek istiyorum.kadin fedakarlik yapıp eşinin memleketine geliyor.dimdizlak burda kimse yok ama adamlar rahat sulales burda bu haksızlık
Burdan evlenecek kızlarımıza sesleniyorum bir erkeğin peşine düşüp memleketinizden ayrılmayın güzelse memleketiniz .kendi şehrimizde evlenin türküsü bile var yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar.asri asri memlekete kiz vermesinler.bisey biliyorlar da böyle söylemişler.

sadece bu sebeden boşanma olmaz ki, birde çoçuklarınızı düşünün ilçe ye gitmek istiyorsunuz, eğitim konusunda istediklerini bulabileceklerimi? insanlar çocukları için ülke değiştiriyor siz ilçeye gidelim diyorsunuz. baska bir enden vardır kendinize itiraf edemediğiniz

Cok haklısınız saglikli dusunemedigimin. Farkındayım eşim için hava hoş sülalesi burda ya şunu demek istiyorum.kadin fedakarlik yapıp eşinin memleketine geliyor.dimdizlak burda kimse yok ama adamlar rahat sulales burda bu haksızlık
Burdan evlenecek kızlarımıza sesleniyorum bir erkeğin peşine düşüp memleketinizden ayrılmayın güzelse memleketiniz .kendi şehrimizde evlenin türküsü bile var yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar.asri asri memlekete kiz vermesinler.bisey biliyorlar da böyle söylemişler.
Tamam da olan olmuş gitmişsiniz iki çocuk doğurmuşsunuz. Üstelik çocuk küçük olmadığına göre yeni gitmemişsiniz. Siz kendiniz hiç mi çevre yapmadınız arkadaşınız yok. Geçen yılları sürekli "ay güzel memleketim, buraya neden geldim" diye diye yas tutarak mı geçirdiniz

Ya biz ne yapalım ? Kendi tayinin daha rahat yere çıkma ihtimali varken eşin asker veya polis ise, çalıştığı birime göre (çoğu kez) nerde en ücra, yaşaması zor, çocukların eğitim alabilecekleri doğru düzgün yer bile olmayan, bazı kritik yerlerde düşman bilinip (Küçük, ücra)bırakın gezmeyi, iş yerinden eve sağ salim gelebilmeyi dilediğimiz yerlerde yaşamadığınıza şükredin.

Şu an yine kötünün iyisi bir yerdeyiz. Güvenlik olarak daha sakin ama, rahatça gezemiyoruz.

Biz sadece memleketlerimizde doğduk, bir süre yaşadık. Şimdi memleket, emekli olama kadar hayal.

Kapınızı kapatın ve evin içinde mutlu olun. Bu şekilde ömür geçmez hele boşanmak sırf bu sebepten çok saçma değil mi?

Yarın, öbür gün evladınız ücra bir yerde çalışa ve torun için sizden yardım istese, yok yavrum şehrin kötü mü diyeceksiniz?

Bugun 2.konum ama çok doluyum.sirin güzel bir ilçede yaşıyordum yemyeşil siginmacinin olmadığı halkının birbirini tanığı bir yer.e evlendik geldik sehir merkezine dik binalar sığınmacılar kalabalık gürültü yeşillik yok 2 de cocugum oldu çok üzülüyorum çocuklarımı kendi memleketimde mustakil bahçeli bir evde oturup buyutmeliydim diye dusunuyorum ne işim vardı burada bu karmaşanın için de diye dusunuyorum hatta 2 cocukla bosanip gidip memleketime mi yerleşmek diye bile dusunuyorum.hic iyi degilim.benim.gibo hisseden düşünen var mı.
Valla benim annem babamla evlenip şehir merkezine yerleştiği halde sırf kendisi şirin buluyor diye beni bi ilçeye tıksa babamdan da ayırsaydı bozuşurduk. Ben şehir seviyorum küçük yerde yüreğim daralıyor. Benim memleket küçük, üniden itibaren kaçıp gittim uzaklara. Ya çocuklarınız da benim gibi olursa?

Ya anlatamam çok bunaldım.bence kizlar memleketleri güzelse kendi memleketlerinden biri ile evlenmeliler.baska şehirlere gitmemeliler.ben 2 buçuk saatlik başka şehre gittim.pismanim.
Eksilemisler ama kesinlikle katılıyorum. İki kişi evlenecekse en güzel, yaşanası şehir hangisiyse, hangisinin imkanı çoksa ona taşınmalı. Yozgatlılar alınmasın ama Canakkaleli kızın Yozgat'a gelin gitmesi bence vizyonsuzluk 😅 neden sırf erkek diye, sırf erkek ailesinin yakınında olmak için erkek memleketine gidilir ki?
Eğer çakılı kadro memur değilse, orada ad yapmış bir esnaf/avukat değilse eşler şehri güzel olanın sehrine gitmeli:)
Benim erkek arkadaşım da İstanbul'a yerleşecek Almanya'nın köyünden. Belki beş yıl sonra olabilir ama hiç bir aşk beni havanın gündüz 3 buçukta karardigi, pazar bir bakkalın bile açık olmadigi, her daim buz gibi soğuk bir memlekete, dilini bilmediğim insanlarla dolu bir yere goturemezdi

Bulunduğum şehirden zerre memnun değilim, kendi küçük ve güzel şehrimde yaşamayı çok isterdim ama kocamdan çok memnunum. Canım gocam.

Bu sebepten eşi boşamak biraz tuhaf geldi bana. İstediğiniz standartları sağlayan başka bir ev ve muhite geçmek daha aklıselim bir davranış olurdu.

İki konunuzu da okudum. Ben sizi anlayamadım maalesef.

İnsanın hiçbir şeye bu denli bağlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Ne bir şehre ne eşe ne aileye ne ağaca ne toprağa.. Her yerde ve her şartta mutlu ve dimdik yaşayabilmemiz gerektiğini düşünüyorum.. Üstelik 2 küçük çocuk var. Sizinle aynı düşünmüyorum malesef..

Not: Memleketimde yaşamıyorum, ailemden farklı yerdeyim. Burada tek bir akrabam yok. Yabancıların/sığınmacıların bol olduğu bir ilde, apartmanda yaşıyorum.

Eşinizin ve sizin memlekette is bulma sansiniz var mı? Gecinebilecek misiniz? Eğer öyleyse ikna olmaz mı? Yani sartlar uygunsa bence ikna edin konuşun. Benim annem İstanbulu hiç sevmez babam da İstanbula bağımlı olmuş. Annem küçük yerde yaşamak istedi yıllarca. Sonunda orta noktada buluştular şartlarını islerinu uydurdular şimdi Antalyadalar ve ikisi de memnun halinden. Siz de bir şekilde orta yolu bulun bence. Boşanmak isteyecek kadar bir sorun göremedim ama ilişkinizi bilmiyorum tabi ki.

Back
X