• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ipimi çekmek pahasına... Avukatlar yardım lütfen

Öncelikle tebrik ederim sağduyunuz ve hassasiyetinizi ama bence bu kadar beklememelisiniz. 2 hafta hem delillerin toplanabilmesi hem de otopsi yapılması için geç bir süre. Bildiğim kadarıyla şüpheli ölümlerde otopsi yapılması şart, ailenin haberi olsun ki şikayette bulunup otopsi yaptırabilsinler. Size bir şey olacağını zannetmiyorum, en en kötü ihtimal hocalarınız gıcık gider. Onun dışında mezun da olursunuz işinizi de yaparsınız.

İyi insanların hatrına dönüyor şu dünya.

Bebeğin hastaneye geliş sebebi neydi? Hastaneye yatış gerekçesi neydi?
Normal bebekler hastaneye yatmazlar. Demek ki zaten bebekte sorunlu bir şey varmış.

Bu düzeltilebilecek bir şey miydi? Kalsiyum verilmesi gerektiğine emin misiniz? Verilmediğine emin miniz?

Yatan ve tedavisini almakta olan bir bebeği durup dururken ameliyat etmezler. Ameliyat gerekçesi neydi? Teşhis koymak mı yoksa tedavi etmek mi?

Bunlardan emin olun bence önce.

Ha bir de şimdi aklıma geldi. Bunu seni küçümsemek ya da eleştirmek için söylemiyorum, hani öğrencisin ya. Biz de öğrenci olduk, mezun olduğumda bile lisansta görmediğim şeylerle karşılaşmıştım. Teoriyle pratik farklı olabiliyor bazen. Hani diyeceğim, kesinlikle emin misin bir ihmal olduğuna? Belki bilmediğin bir komplikasyon gelişmiş olabilir, terimleri de tam bilmiyorum da demek istediğimi anlamışsındır. Buradaki avukatlar yerine doktor arkadaşlara sorsan belki onlar endişelerinde haklı olup olmadığını söyleyebilirler sana.

Baba facebooktan dönüş yaptı bu kadar hızlı olmasına şaşırdım... ''Başınız sağolsun, Allah size ve eşinize sabır versin. Ölüm nedenini bilmediğinizi biliyorum ama otopsi ile öğrenebilirmişsiniz duyduğum kadarıyla, lütfen peşini bırakmayın'' Onlar da zaten peşine düşeceklerini söylediler kısa bir msj atmıştım kısa bir cevap geldi , otopsi için istek yapacaklar. Ben şimdilik üstüme düşeni yaptım, ilerde de yardımcı olabileceğim birşey olursa çekinmeden ulaşmalarını söyledim...

Nefret ediyorum bu doktor adi altindaki kasaplardan..yazik degil mi o anneye ve bebege? Ahh cok sey geciyor icimden

Ha bir de şimdi aklıma geldi. Bunu seni küçümsemek ya da eleştirmek için söylemiyorum, hani öğrencisin ya. Biz de öğrenci olduk, mezun olduğumda bile lisansta görmediğim şeylerle karşılaşmıştım. Teoriyle pratik farklı olabiliyor bazen. Hani diyeceğim, kesinlikle emin misin bir ihmal olduğuna? Belki bilmediğin bir komplikasyon gelişmiş olabilir, terimleri de tam bilmiyorum da demek istediğimi anlamışsındır. Buradaki avukatlar yerine doktor arkadaşlara sorsan belki onlar endişelerinde haklı olup olmadığını söyleyebilirler sana.

yazmak istedim ama kırmamak için yazmadım. bu kadar emin konuşulması da beni şaşırttı. bilmiyorum taraflı mı bakıyorum ama henüz öğrenci olan bir hemşirenin bir doktordan fazla şey bileceğine inanmak istemedim. 2 hafta bekleme sebebinin de emin olmak amaçlı olabileceğini vs düşündüm. araştırılmalı kesinlikle.

bence anonim olarak anne ve babaya ulas ve de ki "otopsi isteyin, cocugunuzla ilgili örtbas edilmis seyler var, ben size 2 hafta sonra bizzat ulasacagim" ki aile hemen harekete gecsin, en azindan hemen bi otopsi yapabilirler, hem aile isterse yapmak zorunda degiller mi? hicbir delile gerek yok bence.

2 hafta sonra otopsi icin cok gec olabilir, o zaman belki bebegi gömebilirler, o yüzden bence hemen harekete gecmeniz gerekiyor.

yazmak istedim ama kırmak için yazmadım. bu kadar emin konuşulması da beni şaşırttı. bilmiyorum taraflı mı bakıyorum ama henüz öğrenci olan bir hemşirenin bir doktordan fazla şey bileceğine inanmak istemedim. 2 hafta bekleme sebebinin de emin olmak amaçlı olabileceğini vs düşündüm. araştırılmalı kesinlikle.

Hemşirelik doktorluktan ziyade burada konuyu açan henüz tıp öğrencisi de olsa aynısını söylerdim. Yani çok belirgin bir durum varsa ona bir şey diyemem ama istisnai bir durum olabilir, bebek belki sıkıntılı başka ilaçlar ya da ne bileyim bazı durumlar bir araya gelince komplikasyon yarattı ondan ameliyata aldılar ameliyat da iyi geçmedi. Hani burada doktor üyeler var, onlarla durumu paylaşsa belki endişelerinde haklı olup olmadığını söylerlerdi. Ben henüz bir öğrenci olarak, öğrenme sürecinde birisi olarak bu kadar kendimden emin olamazdım, belki yanlış ya da eksik biliyorumdur ya da sadece pratikte karşılaşabileceğim bir durumdur bu.

Gözlerim dolu dolu okudum ilk ve son sayfayi.hem bebek için uzuldum hemde başimdan gecen iki olay acaba mi dedirtti bana.

2000 yilinda evlendim.o yilin kasim ayinda asiri kanamayla dogum acil e goturuldum.acildeki dr. düşukoluyor,kurtaja sevketti.kurtaj odasinda muayene eden dr.oradaki sanirim hemsireydi kisiye,kim gonderdiyse o yapsin.ben bunu kurtaj edemem.kendi hatalarini kendileri kapatsin dedi.
Ben o arada korku,panik,hayatimda ilk defa mudahale icin hastaneye gitmisim,sadece esim var,yalnizim,olecegimi dusunuyorum,soylenenlerin benim icin oldugunu bile cokk cok sonra idrak ettim.
Neyse beni odaya aldilar,kurtaj yapilmadi.
Hemsire; bebek olmus icinde 10 gun olmus,ilacla dusmesini saglayacagiz dedi.3 gun yattim,serum,igne falan devam etti bu arada.sonunda yatakta dusuk oldu.sonra kurtaj odasina alindim.sonra eve gittik.

2003 yilinda da ilk dogumumda dr.larin biri bebegime eks.demis.rapor etmis baska dr. mudahaleyle canlandirmis.kan degeri dusukmus,canli kan verildi,tıp ta tedavi oldu 10. Gun kavustuk.o dr. Esime kosmus asansorde anlatmis olayi,pesini birakmayavagim,sikayet edecrgim demis.
Esim olayi o an anlamamis,tek basina bir bana bir sehrin diger ucunda bebege kosturmaktan baska konulari idrak edememis.
Ve bana bu olayi 14 yil sonra bu yakinlarda anlatti.cok sukur kizim kollarimda.

Avukat değilim, avukat üyelerde de cevap vermiş sanırım ama ben de kendi bilgilerim doğrultusunda cevap vermek istiyorum.

1) Siz bu durumdan şikayetçi olursanız şayet, neden sizi içeri atsınlar? Şikayet değerlendirilir ve ona göre işlem yapılır. Aile şikayetçi olmasa bile siz olabilirsiniz. Bu eğitim ve ilerideki iş durumunuzu etkilemez.

2) Eğitim ve araştırma hastanelerinde, servis hastaları muhakkak hocalara da anlatılır. Öğrenciler tek tek inceler, odalar tek tek dolaşılır. Bu nasıl bir hastahane ki hoca yatan hastadan bîhaber. Yani bazı arkadaşların da bahsettiği gibi, tam olarak bilmediğiniz şeyler olabilir mi?

3) Aile elbette otopsi isteyebilir. Şuan ölüm şüpheli olmadığı için ekstra şikayette bulunmaları gerekiyor. Savcılıktan ziyade en yakın karakola gidip şikayet etsinler. Savcılığa edilen şikayet bir basamak daha uzamış oluyor.
Ve otopsi istediklerini belirtsinler.

4) Bunun haricinde SABİM e şikayet edebilirsiniz.

5) Bence bu konuyu sorumlu hocanız ile görüşüp ne yapabilirsinizi onunla da tartışa bilirsiniz.

Böyle olaylara şahit olmak gerçekten çok kötü. Ben sizin yanılmış olmanızı o kadar çok isterim ki. Ama maalesef ben de sağlık sektöründe çalışan biri olarak, bir çok şeyi tecrübe ettim.

Eğer doğruysa, ihmal varsa, umarım hak ettikleri cezayı alırlar.

Ogrenci hemsire hanim cok ciddi ithamlar bunlar.Emin misin?Delillerin saglam mi?Meslektasiz.Ihmal nerde mesela.Ogrenciyken bizler yeterli donanima sahip degildik.Ogrenci hemsireler de yeterli donanimda degiller.Oyuzden guvenemiyorum suan sana.Hakli da olabilirsin.Notrum suan

Son düzenleme:
Kötü zamanlar geçirdiğimi düşünüyordum düne kadar.. Nöbetimde bir bebek tamamen doktor ihlali yüzünden öldü. 2 hafta sonra finallerim bitip ilişiğim kesilince aileye ulaşıp herşeyi anlatacağım bu 2 hafta zor geçecek benim için.
5 gündür çocuğun kalsiyum değeri başta olmak üzere yerlerdeymiş bütün diğerlerini raporlarını okudum ve hiç bir girişim yok, çocuk afedersiniz artık barsakları çalışmadığı için ya da tıkalı kakasını kusuyor ve oral alımı stoplattırmıyor doktorlar, hocalarına bile söylemiyolar. Çocuk 1de ameliyata giriyor sonuç yok, Yoğun bakıma geçiyor entübe edemiyolar ve kalbi duruyor... Hastalığın seyri bu şekilde değil tamamen ihmal ve asistanların suçu tek derdim finallerimi atlatmak ve ailesine herşeyi anlatmak. Son raporlarına epilepsi yazıyorlar avukat olanlar sizden de bilgi istiyorum bu ailenin hakkını arayabileceğine inanıyorum ne yol izleyebilirler tvde bebek görsem ağlamaya başlıyorum. Hastalık seyri nedeniyle ölenlerimiz olmuştu ama buna göz yumamıyorum kapatmak için yalan yanlış raporlar yazılmış. Okul bitsin gerekirse TR de çalışamaz diye sicil vursunlar umrumda değil adalet istiyorum o aile adına ve yapabileceğim anlatabileceğim herşeyi anlatacağım şu an tek bildikleri 2 aylık bebek kustu öldü, sorgulanmasın diye açıklama yok. Yanlış anlaşılmasın ben genel bir kin gütmüyorum meslek grubuna ama o 5 gün boyunca o duruma göz yumanlar bir açıklama yapmalı... Anne 40 yaşlarında ilk çocuk ve tüp bebek eminim anne olanlar daha iyi anlarlar ben çocuğum olmadan bu hallere geldim... Moralinizi bozduysam affedin ama bişeyler yapmak istiyorum o aile için
Rabbim ailesine sabır versin minik meleğin çok üzüldüm okurken. Bebeğin rahatsızlığı tam olarak belli miydi bağırsak düğümlenmesi olabilir eğer öyleyse kesinlikle bir ihmal var kızım 10 aylıkken geçirmişti doktorumuz fark eder etmez su dahi içmeyi yasaklamıştı serumla beslediler şükür kendiliğinden açıldı ancak açılmama durumunda alttan hava verip açacaklarını o da olmazsa ameliyat gerekeceğini açılana kadar da su bile vermememiz gerektiğini söylemişti. Siz bebeğin beslenmesi ne devam edildiğini söylüyorsunuz. Yüksek ihtimalle ihmal var sakın vazgeçmeyin işin peşini bırakmayın lütfen Allah razı olsun sizin gibi vicdanlı insanlardan.

Belki ellerine birşey geçmeyecek ailenin, ama hatası olanın gözü korkacak. Dediğim gibi son raporlar kılıfa uydurulmuş çoktan ama ailesinin bu çocuk neden öldü bilme hakkı var...
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa, ipi çekilmesi gereken siz değil işini ciddiye almayıp ihmal yüzünden can kaybına neden olanlar olmalı...

Baba facebooktan dönüş yaptı bu kadar hızlı olmasına şaşırdım... ''Başınız sağolsun, Allah size ve eşinize sabır versin. Ölüm nedenini bilmediğinizi biliyorum ama otopsi ile öğrenebilirmişsiniz duyduğum kadarıyla, lütfen peşini bırakmayın'' Onlar da zaten peşine düşeceklerini söylediler kısa bir msj atmıştım kısa bir cevap geldi , otopsi için istek yapacaklar. Ben şimdilik üstüme düşeni yaptım, ilerde de yardımcı olabileceğim birşey olursa çekinmeden ulaşmalarını söyledim...

Bunu yapmanizi yazacaktim yapmissiniz.
Cok cok uzuldum bebegin durumuna,
Hicbir sey onu geri getirmeyecek, doktorlar da mesleklerini yapmaya devam edecekler ama en azından gercek ortaya çıksın.

Ne iyi insansın.Sakın geri adım atma.Yoksa vicdanın bir rahat ömür bırakmaz seni.Ne kadar üzüldüm.Yıllarca bebek hayali kurmuş bir aile.Rabbim yardımcıları olsun inşallah.

Kötü zamanlar geçirdiğimi düşünüyordum düne kadar.. Nöbetimde bir bebek tamamen doktor ihlali yüzünden öldü. 2 hafta sonra finallerim bitip ilişiğim kesilince aileye ulaşıp herşeyi anlatacağım bu 2 hafta zor geçecek benim için.
5 gündür çocuğun kalsiyum değeri başta olmak üzere yerlerdeymiş bütün diğerlerini raporlarını okudum ve hiç bir girişim yok, çocuk afedersiniz artık barsakları çalışmadığı için ya da tıkalı kakasını kusuyor ve oral alımı stoplattırmıyor doktorlar, hocalarına bile söylemiyolar. Çocuk 1de ameliyata giriyor sonuç yok, Yoğun bakıma geçiyor entübe edemiyolar ve kalbi duruyor... Hastalığın seyri bu şekilde değil tamamen ihmal ve asistanların suçu tek derdim finallerimi atlatmak ve ailesine herşeyi anlatmak. Son raporlarına epilepsi yazıyorlar avukat olanlar sizden de bilgi istiyorum bu ailenin hakkını arayabileceğine inanıyorum ne yol izleyebilirler tvde bebek görsem ağlamaya başlıyorum. Hastalık seyri nedeniyle ölenlerimiz olmuştu ama buna göz yumamıyorum kapatmak için yalan yanlış raporlar yazılmış. Okul bitsin gerekirse TR de çalışamaz diye sicil vursunlar umrumda değil adalet istiyorum o aile adına ve yapabileceğim anlatabileceğim herşeyi anlatacağım şu an tek bildikleri 2 aylık bebek kustu öldü, sorgulanmasın diye açıklama yok. Yanlış anlaşılmasın ben genel bir kin gütmüyorum meslek grubuna ama o 5 gün boyunca o duruma göz yumanlar bir açıklama yapmalı... Anne 40 yaşlarında ilk çocuk ve tüp bebek eminim anne olanlar daha iyi anlarlar ben çocuğum olmadan bu hallere geldim... Moralinizi bozduysam affedin ama bişeyler yapmak istiyorum o aile için
Alkışlıyorum. Güzel yürekli insan

Hekim değilim, hemşire kadar da ölüm kalım göreceğim bir alanımda Yok
Ama yıllarca engelli çocuklarla çalıştım.
Bebek muhtemelen sağlıklı doğmayan ve ölümü beklenen bir bebek
Kalsiyum demenizden yola çıkarak yüksek ihtimalle kalp ve böbrek sorunu var.
Sindirim sistemi bozukluğu da var diyorsunuz zaten.
epilepsi de muhtemelem vardır, beyin hasarı tüm sistemleri bozduysa, ki öyle görünüyor
Ben iyi niyetinizi anlıyorum
Zaten savcılık araştırır da emin misiniz bu kadar büyük bir ihmal olduğuna?
Ailenin şikayet edeceği doktor da muhtemelen kadın doğumcu
Çocuğun hasarından yola çıkarak beyni oksijensiz kaldı ve olaylar gelişti olacaktır.
Diğer doktorlar yine etkilenmez bakım konusunda.
Madem şüpheniz var keşke aile ile daha net konuşsanız

Back
X