kendi karanlığımda boğuluyorum

peki...kıskanmak,onu takını haline getirmek,sürekli karşılaştırmalar yapmak,bir anda kendini onu düşünürken bulmak,ondan bahsedilirken sinirlenmek ve nedenini anlayamadığın garip kızgınlıklar yaşamak,her yaptığının göze batması ama içten içe de ona benzemeye çalışmak onun gibi olmaya gayret göstermek,yarış içerisine girmek vb... bana göre...

Not:sorumda hiçbir art niyetim yoktu.cevabın öenmliydi benim için.

Yapabilirsin tabi ama önce sinirlerini güçlendir,kendini telkin et sık sık;
''Sedef benden üstün biri değil,eşimin yengesi olması haricinde hiç bir bağım yok.
Görüşmek,anlaşmak,samimi olmak zorunda değilim.Benim mutluluğumu kimse bozamaz.
Hele sedef asla!Ama ben Sedef'in adını her andığımda nişanlımın gözünde ki değerim düşecek,
kendime özgüvenim olmadığını düşünücek,hastalıklı bir ruh halim olduğuna ve Sedef'i kıskandığıma inanıcak''
Bunları belleğine kazı.Sedef'le aranızda ki tek bağ aynı ailenin gelini olmanız olsun.
Tarzını,kişilğini az çok anlamışssındır.Asla aranızda benzerlik yaratabilecek unsurlar oluşturma.
Kayınvaliden sedefi mi anlattı,gülümse kafanı çevir al telefonu eline git anneni ara ya da bir arkadaşını.
Ama asla gergin,sinirli,stresli görünme.
Dinlemek zorunda değilsin.Dinlersen ve sedef'i anlatmalarına müsade edersen hırslanıp,faturayı onlara kesemeyeceğin için
nişanlınla tartışıcaksın.Zaten nişanlın bunca yaşanandan sonra konusunu yapmayacaktır.Orada bi sorun yok.
Ekstra bir şey yapmana pek gerek yok aslında.Bilinçsiz yapıyormuş gibi yap ne yapıyorsan.
Yani Sedef'i umursamıyor gibi rol yapman yetmez,gerçekten öyle olduğuna inandırman lazım.
Ama en önce kendini.
Düşün,kendinle konuş''kim sedef ya allasen,ne yapabilir bana?kaynanam çok mu seviyor,sevsiiin.
Beni de annem,babam,nişanlım seviyor.Sedef bana ne yapabilir ki pehhh!Kocamın yengesi altı üstü.
Kocamı elimden mi alıcak,doldurup üstüme mi salıcak?''

Yani önce kendini inandır bunlara,gerisi kolay.

biliyorum canım bende art niyetli sormadım kıskanmanın açıklamasını yapmanıda şu yüzden istedim direk olarak kıskanıyorum yada hayr kıskanmıyorum diyemem
şimdi yaptığın açıklamaya göre cevap vericem içten içe ona benzemeye çalışmak onun gibi olmaya gayret göstermek hariç diğer yazdıklarında haklısın.ama bu ayırdığım cümleler gercekten yok benim içimde,
bırak ona benzemeyi gercekten davranısları yüzünden çok hafif asla olmak istemeyeceğim bi kadın imajı çizdi benm gözümde.bütün samimiyetmle yazdım bunları umarım kendimi anlatabilmişimdir

söylediklerinizi aklıma yazdım bile:)kulağıma küpe olucak teşekkür ederim saolun:)

amanade ben konularının cogunu okudun nerdeyse niye kendini üzüyor hırpalıyorsun sacma sapan insan icin ya takma düşünme sen kendine dön kendine önem ver olanlara bakış açını degiştirirsen en iyisini yapmış olursun eger şimdi bişeylerle başa cıkamıyorsan inan evlenince her günün zindan olur böyle düşünmeye devam edersen onun icin önce sen önce bi abla olarak kendine cok deger ver canım bu günlerini bi daha bulamıcaksın her şeyi sakin kafayla düşün kararların hep kendi mutlulugundan yana olsun canım

inanın böyle değildim sinirlerim çok yaıprandı nişanlım şuanki tutumunu basta gösterseydi sedef karsı belki ben bu kadar sinirli bir olup çıkmıycaktm.bu kadar kafaya takmıcaktm.olan oldu bugüne ve yarına bakmam gerek artık.geçmişi kurcaladıkça mutsuz oluyorum
çok teşekkürler yorumunuz için

tamam amanade bundan sonraki konuları inşallah güzel mutluluk dolu olur ücüncü kişiler icin asla göz yaşı döküp üzülme istersen başarırsın

umarım sedeften uzak ve mutlu bir hayatın olur...herşey gönlünce olsun.

hem maddi hemde manevi canım
ailen el üstündemi büyüttü dmek istedim

maddi durumumuzun hiç bizmn çok iyi olduğunu hatrlamıyorum.ama allaha şükür çok kötüde olmadı normal seviyede yaşayan insanlrız.manevi olarak anneden şımartılıp bir dediği iki edilmeyen gizli saklıda olsa her isteği yerine getirilen,babadanda açık açık sevmiyorum seni bi kurtulsam senden diye büyütülen bi kız düşün canım.işte o benim bu arada annem babam ayrı değil yanlış anlaşılma olmasın.bu tezatı aynı evin içinde yaşayarak büyüdüm.
merak ettim neden sordun böyle bişeyi canım?

cidden merak ettim hugocuk niye sordun böyle bi soru.bu durumla bi alakası olabilirmi.akıl akıldan üstndür söylersen düşünceni sevinirim cnm

amanede nişanlının istediği bir ev hanımı olabilecekmisin sen
çünkü zor dedikleri
devamlı iş yap yemek yap temizlik yap gık deme üstelik kayınvaliden ne derse desin gıkını çıkartma
sen şimdiden kayınvalidenden soğudun ve bu konuda haklısın
yarın öbürgün o kadın durmadan bişey çıkartır canım
az geç kaldı diye yok bizi unuttun ben seni iç güveysimi verdim filan bu laflar hoş değil ve bu zihniyette insanla uğraşmak zordur
üstelik nişanlınında bu konuda ailesiyle hemfikir
devamlı hizmet edecek dediğin gibi oturup keyif yapmayacak ne olursa olsun aileye karşı gelmeyecek birini istiyo nişanlın
kendin diyosun kuzenine kusur buluyo ama evi temiz insan ağırlaması güzel diyee
eee daha ne olacaktıki
kusura bakma ben nişanlını kötülemek istemem ama sen anlattıkça farklı şeyler farklı sorunlarda çıkıyo
sen bu ailede rahat edemezsin canım
ne kayınvalidenlerde nede nişanlınla rahat huzur görmezsin
bu aile kendilerine kul köle arıyo açıkçası
sen kapını kapatamazsın bunlara izin vermezler
nişanlın seni seviyo olabilir ama bak şimdi bu dediğimi ilerde daha iyi anlarsın
şimdi kavuşma hevesiniz var özlüyosunuz filan ama aynı eve girdikten bikaç yıl sonra yavaş yavaş evlilik monotonlaşıyo ve işte bu dönemde zamanında kabullendiğin affettiğin hataları kusurları sorunları affedemiyosn gözüne batıyo
ve eğerki sen nişanlının istediği gibi bir ev hanımı karakterindeysen tabiki sorun olmaz ama o kadın olmak çok zor çok yıpratır seni eğerki öyle biri değilsen
ittire kaktıra bikaç yıl gitsede sonrasında zaten sen pes eder dayanamazsın
birini mutlu etmek için taviz verip kendini değiştirmeye çalıştıkça en çok sen üzülür en çok sen yaralanırsın canım
vu tarz düşüncede erkeklerle evlilik zordur napsan değişmez onlar
anaları öbür taraftan doldurdukça onlar gelir seni yönlendirmeye çalışır
o kayınvalideler kendi yaptıramadıklarını oğullarına söyleyerek yaptırtırlar insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…