kendi karanlığımda boğuluyorum

bak güzelim evlilik sevgililik gibi değil, kendini iyice dinle ben katlanırım yarın öbür gün sorun çıkartmam diyorsan evlen ama bahaneler arkasına sığınma yok milyon iyi özelliği varmış, ee benim kocamda dövmez küfür etmez içkisi kumarı yok işinde gücünde çok iyi bir baba ama işin içine kadın kıskançlığı giriyorsa hiçbirini gözün görmüyor, kendinden eminsen evlen, yazık etme kendine

Evlenince ne olacak ?? Ne kadar dayanacaksın

Sedef aileden biri gibi olmuş vs.. laf ! Ben insanın kardeşinin eşiyle bu kadar laubali olmasını doğru bulmuyorum. Sevgi, saygı, diyalog tabi olmalı ama bu abartı. Yazdıklarınızı okudukça Sedef'in herkesi tekelinde tutmayı seven ve ölçüsünü bilmeyen bir karakter olduğunu düşünüyorum.

Ama Sedef şu an elle tutulur bir bahane, adı Sedef olmayıp da başka karakterlerde girebilir hayatınıza, hep böyle savaşacak mısınız ? Eşiniz hep başkalarına hayranlık duyup, sizi eleştirirken ne kadar mutlu olabileceksiniz. Birlikte olduğunuz kişinin karakterinin farkındasınız ve bu sizi mutsuz ediyor.

Ayrıca ailesini de hatalı buluyorum ben, sizde gelinleri olacaksınız, dengeleri sağlamak, sizi incitmemek yolunda ortayı bulmak büyüklerin görevi. En azından oğullarının mutluluğu için bunu yapmalılar.

Evlilik bu işte son nokta, tabi ki herşeyin sonu değil, yapamazsanız boşanmak var ama evlenince boşanmak, nişanlı olup ayrılmak kadar kolay değil. Sadece Sedef üzerinden değil, nişanlınızın karakteri ve huyları üzerinden düşünerek, devam edip etmeyeceğinize karar verin. Yazık size bu kadar sıkıntı ile yaşamanın adı aşk değil.

Son düzenleme:
yourumunuz için çok teşekkür edrim
ama zaten ilşkiye devam etmemin nedenide sizi söylediğiniz şey.sadece sedef üzerinden değil nişanlınızın karakter ve huyları üzerinden düşünün demişsinizya.karakter ve huyuna bakarak ilerliyorum onunla.yaptığı ve hatalar tabiki olu.ama üstnden sene gecti kendini topladı bu sedefti yok onu korumasıydı falan hatalar bunlar.bunlar dısında 2 sendr tek bi yanlışı dahi olmadı.huyu suyu tam benm kafamda yarattığım evlenilecek adam profiline bire bir uyuyor.haytta hiçbişeyn garantisi yok ama artık kmse için o öyle yapmaz o beni üzmez o yanlış davranmaz diyemiyorum malesef
ailesine gelince insanı yıpratacak derecede sinir bozucular.hangi kaynana ogluyla nişanlısının arasını bulmak için arayıpta inceldiği yerden kopsun der.onların işi denge saglamak değil.istiyolarrki onlar gbi sedefi bastacı edelim herseyi kabullenelim ses etmeyelim.peşlernde pervane olup kendimizi sevdrmek için yarısa grip yaranmaya çalışalım.ben artık bunu anlıyorum baska hiçbişeydeğil.onlarında kafasında kurduğu doğru gelin profili sedef benide diğer eltimide ona benzetmeye çalışıyolar.onun gbi olmamızı istiyolar.ama daha çok beklerler.
ztn suanda sedftende çok kaynana takılıyo kafama nedr yani bu yirmilik kız gbi ogluna triplenmeler kendini benle yarısa sokmalar.anlam veremiyorum.sırf benm yanımda diye vay efendim gec kaldın bizi unuttun umursamıyon artık diye duygu sömürüsü yapıp çat telefonu kapatıyo yüzüne sonrada içgüveysimi vercem ben seni diyo.ne sanıyo acaba oglunu elnden aldığımı falanmı.ne zormus kendini bilmezlerle ugrasmak sonunda ben hasta oldum çıktım bunlarn arasında.ama bu sefer kesn kararlıyım kmse için değil kendim için atıcam kafamdan takıntılarımı gecmişi herseyi

ya canım benim valla , seninle benim kafalarımızı birbirine vurup kırmak lazım yada eltilerimizinki herkezin aklı başına gelsin yazıcaktımki aklıma aslında benim eşimle senin nişanlının kafasını kırmak geldi .

görüyorumki önünde zorlu bir yol var, iyi strateji uygula sakın yüz göz olma hiçbiriyle anladığım kadarıyla yaranman söz konusu değil, sana karşı olumlu değiller, madem evleniceksin kararlısın nişanlınla iyice konuş anlaş şartlarını bildir senin tarafında olsun, sende sana yapılanlaa gül geç kafanda büyütüp kendini doldurma, bol şans

bişeyler yapmak lazımda bilemiyorum işte nabmalı:)
senn eşin niye böyle yapıyo en iyi sen bilirsin ama parçaları birleştirip üstüne düşününce nişanlımla ilgili şu çıkıyo ortaya
nişanlıma göre kadın dediğin eşinin ailesi ne derse susup oturmalı asla laf cevirmemeli saygılı olmalı
büyüktür diyip gecmeli
bi ortama grdiğinde herkese kendini sevdirmeli içli dışlı olmalı bol muhabbetçi olmalı
çok güzel yemekler yapmalı iyi hizmet etmeli
çünkü bakıyorum yalnız sedef için değil genelleme davranıslarına bakıyorum bu çıkıyo ortaya
mesela gecen gün benm ablamı övdü durdu (brazda bizimkileri övdü çok şükür:)
enişteme ablamın kıymetini bil kadın hiç oturmuyo hizmet ediyo bak yne döktrmüş bisürü sey hazırlamış vs diye
sonra düşündüm nişanlımın kendi akrabalrından iyi iyi anlattığı kadınlar kimisi 40 yaş üstü olmakla beraber hadi fesat olup kötü düşüneym anlattığı övdüğü herkese bişiler hissetse bu imkansız:)hep iyi yemek yapan misafrleri süper agırlayan ay azcıkta ben keyf yapıp dinleneym bile demeyen kadınlar bunu fark ettim
hani güzellik beğenmeme vs diyoruzya ya saçmalamak istemiyıorum belkide saçmalıyorum ama nişanlımın bi kuzeni var ne sedef ne ben nede ailedeki baska bi kız konu güzellkse o kuzen 10 numara mesela ilk gördüğümde bayan olduğum halde benm bile içimden maşallah ne güzel kız diye gecmişti hatta nişanlıam demiştim kuzenin ne güzel diye nişanlım oralı ble olmadı ki kuzenini severde iyi anlaşırlar.ama her kuzenyle ilgili konu açılınca ahu kim ev kadınlığı kim şansı vardı iyi birine denk geldide evlendi.evde durduğu yok olgunluk yok evi çekp çevrmek yok vs der.ama ben hep dkkta ederm kızın evi temzdr iyide agırlar yemek vs yapar.ama işi btnce oda oturur keyf yapar en doğal hakkı olarak.ama nerde mutfaktan çıkmayan insan var nişanlıam gre o doğru ev kadınıdır(eve gelen misafrle oturmadıktan sonra mutfaktan çıkmayıp bisürü servs yappsan ne onuda hiç anlamam)nişanlım böle düşünr yapar eder diyorum ama ben böle düşünüyom diye anlatmıslığı yoktur.bunlar tamamen benm düşüncelerim gözlediğim anladığım bu yani.doğrusunu yanlışını bilemiycem
yani nişanlıma göre bence güzellik hizmet etmek susmak kendni ezdrme pahasınada olsa annesini babasını hep hoş tutmak
çünkü doğruya doğru sedefte bu var hiç laf cevrmez askolsun çok kırıldım der gecer kösesine (tabi sadece kaynana ve k.pedere karsı)
e bana sedefi övüp duranda sedefti sedef bu özellklere uyuyo bakınca diğer övdüğü yada takdr ettiği kadınlarda
ay ben düşüne düşüne ya böle işi dalgaya vurup kurtulcam yada iyice sıyırcam:)

Son düzenleme:

takmıyorum sevmesinler etmesinler diyorum ama haklısın önümde zorlu bi yol var.çünkü nişanlımla tanısmadan önce bile hep hayal kurardım kaynanamla çok iyi olcam ana kız gbi olcam anlaşamıcak ne var diye.nşanlandım kendimi saçma sapan sedef bagımlısı bi ailede buldum.ne yaptıysam normal olması gerekn oymus gbi karsıladılar.ama sedef bişi yaptığında anormal bişey kmse yapamazmıs gbi göklere çıkardılar iyice antipati oluştu bendede.sonra en son olay amanedede kendini sevdrsin ozmn demişler.ne yapmalıydım allah askına benide sevin diye yalvarsamıydım sizle anlasırsam nişanlımda çok mutlu olcak nolur beni dıslamayın ayırmayın diye aglasamıydım daha ne yapsaydım ben bu insanlara inanın bilmiyorum.açık olan şuki sevmemişler buda demek oluyoki hiç kabullenmemişler bile.zaten hep pat dye çıktı sizin nişan düğün olayı diye yakınmalarından anlamlıydım gec oldu 2 ay kala farkettim ne yazıkki.bilsem bende ona gre davranırdım.aldığım değere göre değer verrdim.dediğiniz gbi herkese gülüp gecmekten baska sansım yok.bundan sonra kesnlkle eskisi gbi de olmıycam mrb mrb herkesle giderm gelrim hiçbi paylaşımım olmıcak.şimdiden yordular çünkü.hakkımda hayrlısı artık

bebeklik fotogrfıma baktım az önce nasıl masum ve şaşkın.birden büyüyoruz ve belkide hiç ait olmadığımız hayatlarda haketmedğimiz saçma sapan şeyler yaşıyoruz.sonra yine bebekliğimize dönüyoruz.o şaşkın ve masum ürkek bakışlar geri geliyor sanki
ne olurdu sadece nişanlımla benim dünyamız olsaydı,aileler hiç bulaşmasa karısmasydı.öyle daha çok mutluyduk biz

sen kendini sedeften eksik görüyormusun, kendini çokmu acaba onunla kıyaslıyorsun, sende bir aşağılık kompleksi yaratıyormu?

sen kendini sedeften eksik görüyormusun, kendini çokmu acaba onunla kıyaslıyorsun, sende bir aşağılık kompleksi yaratıyormu?

beni yanlış anlamanı istemem amanede
ama kayınvalidenle tartışmanın senin için iyi olduğunu düşünüyorum. ben senin tüm konularını önyargıları filan kenara atıp empati kurarak okudum. kadın senin rahatsız olduğunu bile bile resmen inat olsun diye seni her gördüğünde eltini övüyordu.
kırılma ama sen içine attıkça da gerçekten psikolojin giderek bozulmuştu. yani şu konuyu açtığın günkü halinle şu an arasında bile dünyalar kadar fark var
şimdi ne oldu biliyo musun? senin içinde hiçbir şey kalmadı. söylediğin her şeyi kayınvaliden yuttu ve şu an onun içinde kaldı. dert oldu içine. ben senin haklı olduğunu düşünüyorum. şu an eminim kendini çok rahatlamış hissediyorsundur. bak onların içine dert oldu şimdi.

ben bu forumda bu dersi aldım. bir olay olduğunda sustukça senin tepene çıkıyorlar. ne zaman içindekileri döküyorsun o zaman onlar ezilip büzülüyor.

kayınvalidenin söylediklerini ciddiye alma. dert edilcek şeyler söylememiş.

çok teşekkür ederim yorumunuz için.haklısınız çok iyi anlamışsınız içimde yaşadığım şeyleri bunun içinde ayrıca teşekkürler
bende kaynanamla tartısmamın iyi olduğunu düşünüyorum içimi döktm hep bende birikiyodu ruh saglıgım bozuluyodu o güllük gülistnlık devam ediyodu canımı sıkmaya
he bundan sonra daha çok bilendi bana karsı eminim ama en azından dediğin gbi artık dert sahibi sadece ben değilim birazda onların içine dert olsun çoünkü bıktırdılar elbirliğiyle hepsi birden
dediğin gbi susmaya devam etsem iyi kız hoş kız demedikleri gbi tepeme çıkçaklardı iyice
yani bu boşalış eni sonu olacaktı bi kıyamet kopacaktı emindim
oldu btti işte sonrasına bakıyorum artık.bakalım daha neler bekliyor beni

artık bu saatten sonra ama kız olmayı değilde kötü olmamaya çalış, sanırım buda yüz göz olmamaktan geçiyor,saygılı ama hep mesafeli ol, eltinlede sakın benim yaptığımı yapıp küsme çünkü herkez onu tuttuğu için seni dışlar, yine mesafeli bir ilişki kur yakın olma ve kocanla onların yanında hep iyi ol. kocanada onları çekiştirme, sana söylediklerini yaptıklarını yorumlama hemen unut gitsin, bence böyle davranırsan mutlu olmak için bir şansın var. ben böyle yapmadığım için çok zor durumlarda kaldım.şimdi yeni yeni böyle davranmaya çalışıyorum ama bu arada çok yıprandım. eşim yıprandı, sen politik ol ilişkinizi yıpratma.

Diğer konularını da okudum,yorum yapmamıştım herhalde.
Bugüne kısmetmiş.Okuduğum bütün konularından izlenimim herkesle aynı;
Sedef konusunda inanılmaz yüz göz olunmuş.
Sen bastırdıkça onlar inada bindirmiş.Bu durumda da kıymete binip nemalanan sedef olmuş.
Yani farkında olmadan Sedef'i daha da yaklaştırmışsın o aileye.
Şimdi ne yapabilirsin;mesafeyi iyice açıp özel günlerde görüşebilirsin.
Nişanlının ideal kadın profili her erkeğin istediği,hayır diyemeyeceği tip kadınlar.
Ama sen kendini değiştirmek zorunda değilsin,çok istiyorsa o tip birini bulabilir.
Sedef'i inanılmaz merak ettim bu arada,gözümde canlandırmaya çalışıyorum mesela;
gündüz evinde kekini yapıp,kapri şortunun üstüne kolsuz beyaz badisini giyip,
ayağına da terliklerini geçirip,kayınnasına çat kapı giden''anne kız ben geldim bi çay demle de iki lafın belini kıralım''diyen
''e hadi gelmişken hüseyine söyleyim de iş çıkışı buraya gelsin yemeği birlikte yiyelim''diyen.
kayınpederine ''babişko''kayınbiraderlerine laçkalaşmış sohbetlerinde ''hadi len,yürrrrüüü be,ohhhaaaa,çüşşşş,burbbbşşş!!!''falan diyebilenMakara tukaranın dibine vuran şuh bir kadın...
E tabi elti antipatisi oluşur bu kadında da,aileye yeni giren gelinde de.
İnan Sedef'te en az senin O'na duyduğun kadar antipati duyuyordur sana.
Çünkü bu tip kadınlar bulunduğu ortamı çekip kavrayan,bütün dikkatleri ama öyle ama böyle kendine çeken kadınlardır.
Alternatif istemezler.Neyse çok geyiğini yaptım kısa keseyim.
Mesafe-mesafe-mesafe...
Nişanlınla ilişkin başlı başına bir sorun ama ''ayrıl,ruh sağlığın için kendini kurtar bu saçmalıktan''desek de ayrılmayacaksın.
O zaman ailesine karşı mesafeli,Sedef konusuna karşı duyarsız ve umursamaz ol.
Hani nişanlına şunu düşündürt artık''amanede çok değişti,kendine bi güveni geldi.sedefi hiç takmıyor.Nötr Sedef'e karşı,
ciddiye almıyor hiç''desin...Bunu başarabilirsen huzurun anahtarı sende,yapabilir misin?

bunu anlatmak çok zor işte canım ruh halim çok tuhaf
mesela istemdışı evet kendimi onunla kıyaslıyorumbi fotosunu görsem dikkatli bi şeklde inceliyorum bu kadın ne bu kadar diye
bazen aşağılık kompleksinede kapılıyorum bu dediklerini hep yaşıyorum iyice bileniyorum ama kafmada kura kura çok taka taka bunu kendime ben yaptım.
anlatmak çok zor demiştmya onun sebebide şu nişanlım kaynanam vs yznden bu sedef gözmde büyüyo kendimi kötü hiissedip dibe vuruyorumya,sedefle aynı ortama gelince içimden gecrdiğim şey şu oluyo hey yarabbim bu kadın içinmi bu sefer kendiminde farkına varıyorum kasmıyorum hiç yne istemdışı sedef gözmde ufacık oluyo nesi var bunun bu kadar bytülcek diye eski halime dönüyorum (eski halime derkende şöyle ben çok güzelim öyleym böyleym demiyorum kesnlkle ama en pasaklı halimi bile kimseye değişmem sünya güzeli olmasamda kendimi beğenirim güvenirim,beni asıl güzel yapanında bu güvenden duruştan geldiğine inanırım.yani eskiden öyleydim sedefle aynı ortama gelincede eski halime dönüp böyle hissediyorum)
nolur bana deli gözüyle bakmayın ama mesela bişey anlatayım benm ru halimi anlarsanız sizde bana anlatın ben bile çözemiyorum kendimi çünkü.gecen gece bu konuları düşünüyorum aşağılık kompleksine kapılmışım yne kendimi eksik hissediyorum birden aklıma bayramda sedflerle aynı ortama gelceğimiz geldi.ne gysem diye düşündüm bian sonra dedmki motive olmak için değil gercekten hissederek ne gyersem gyeyim ztn sedeftn daha alımlı ve güzel olcam nesini düşünüyorum dedim :)çok karısık anlattım k.bakmayın ama ruh halmde karısık yani hem eksik yetersiz görüp kıayslıyoruym kendimi onla hemde aynı ortamdayken ondan daha güzel göründüğüme inanıyorum iki duygu düşünceyi aynı anda nasıl yasadığıma ben bile şaşırıyorum.

arkadaslarım bile beni sizin kadar iyi anlamamıştı çok teşekkürler yorumunuz için
hatta şu siznin en sonda anlatıpta yapabilirmisin dediğiniz konu varya gecen gün bi arkadasııma sormak istedim bunu yani dediğinizi çok önce düşündüm
ve yapmak istedim ama öyle karıskkki ruh halim ve kafam kendi basıma halledemiycemi biliyorum.arkadasıma böyle böyle yapmak istiyorum bi fkr ver bana nasıl davranmalıyımda sedefi artık takmadığımı kendime güvenimin yeniden geldiğini değiştiğimi görmeli nişanlım diye sormak istedim ama çekindim soramadım.
madem siz benden önce sordunuz bu soruyu ve yapabilirmisin dediniz.evet yaparım şuanda yapmak istediğim tek şey bu ztn.ama biraz yönlendirilmeye ihtiyacım var nasıl davranıcağım konusunda.çünkü sedef üstüme yapışmış etiket oldu atamyorum artık.
gecen gün bi adım attım ama bu konuda nişanlım sedeflern bayramda gelceni abisini görüp bdaha eve gtmyceni onlar gidene kadar işyernde kalcanı söyledi (olay buraya kadar geldi düşünün)güldüm bende oldu yorgan döşek kapıda yat istersen saçmalama tabiki evde kalcaksın dedim.ama sonrasında işte bu kaynana mevzusu kavgalar vs.ilk adımımda boşa gtti.kendimi bozmdan devamlı olarak yapmalıyım bazı şeyleriki değiştiğimi görsün
bana bu konuda fikir verebilirmisiniz
yardımcı olursanız çok mutlu olurum

allah seninde benmde yardımcımız olsn ama en çok senin bebişlerin vardı çünkü yanlış hatrlamıyosam
inş saçma sapan düşüncelerden takıntılardan kurtulurus inş karsmızdakilerde adam akıllı davranırda mutlu olurus
rabbim herseyi gönlüne göre versn

ban yol göstercek,şöyle davran böyle davranki sedef etiketinden kurtul diyecek kimse yokmugercekten kendim düşünmeiyorum artık bişeyleri..

ban yol göstercek,şöyle davran böyle davranki sedef etiketinden kurtul diyecek kimse yokmugercekten kendim düşünmeiyorum artık bişeyleri..

aslında bu konuda yorum yapmak istemiyorum çünkü kendini ateşe attığını görerek sana yol göstermek hiç de doğru değil.tek sorum var ve dürst ol lütfen..Sedefi kıskanıyor musun?

aslında bu konuda yorum yapmak istemiyorum çünkü kendini ateşe attığını görerek sana yol göstermek hiç de doğru değil.tek sorum var ve dürst ol lütfen..Sedefi kıskanıyor musun?

teşekkür ederim cevapladığın için
önce şunu söyliyim gercekten istesemde samimiyetsiz olamıyorum yazdıklarıma bakarsan herseyi yazdım hissettiğim herseyi dürüst oldum yine dürüst olucam tabiki
ama cevap vermeden önce sormak istediğim bişey var kıskanmak size göre ne demek?
bana bunu açıklarsanız kıskanıp kıskanmadığımı açık ve net bi şeklde söylşiycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…