şunuda atlamıyım kıskançlıktan adamı kafese kaptma gbi bi vakam hiç olmadı:)hatta yolda sevgilimle(eski sevgilim ) yürürken sevgilimin boynuna brden bre atlayıp sarılıp öpüp iki lak lak yapıpı çekip gden kızlarda oldu.böle ilşkimde oldu.ben ozmn bile kavga çıkarmadım bu kadar hassas ve sinrli değildim.bu hareketler yanlış bile demezdim güler gecerdim.ama bu evlilik sevgililiğe benzemezki.ömrümü vericem rahatsız olduğum şeyleri gülüp gecerk yok edemem.bişilerin düzelmesi gerekiodu.kafamda büyüttüm belkide bilmiyorum bildiğim tek şey.eğer bi insanın ömrünün sorumluluğunu alıp o yolda beraber yürümeye karar verdysen önceliğin eşin istekleri hissettikleri ve rahatsızlıkları olmalı her iki tarafta bunu bilip ona göre davranmalı.
yourumunuz için çok teşekkür edrimEvlenince ne olacak ?? Ne kadar dayanacaksın
Sedef aileden biri gibi olmuş vs.. laf ! Ben insanın kardeşinin eşiyle bu kadar laubali olmasını doğru bulmuyorum. Sevgi, saygı, diyalog tabi olmalı ama bu abartı. Yazdıklarınızı okudukça Sedef'in herkesi tekelinde tutmayı seven ve ölçüsünü bilmeyen bir karakter olduğunu düşünüyorum.
Ama Sedef şu an elle tutulur bir bahane, adı Sedef olmayıp da başka karakterlerde girebilir hayatınıza, hep böyle savaşacak mısınız ? Eşiniz hep başkalarına hayranlık duyup, sizi eleştirirken ne kadar mutlu olabileceksiniz. Birlikte olduğunuz kişinin karakterinin farkındasınız ve bu sizi mutsuz ediyor.
Ayrıca ailesini de hatalı buluyorum ben, sizde gelinleri olacaksınız, dengeleri sağlamak, sizi incitmemek yolunda ortayı bulmak büyüklerin görevi. En azından oğullarının mutluluğu için bunu yapmalılar.
Evlilik bu işte son nokta, tabi ki herşeyin sonu değil, yapamazsanız boşanmak var ama evlenince boşanmak, nişanlı olup ayrılmak kadar kolay değil. Sadece Sedef üzerinden değil, nişanlınızın karakteri ve huyları üzerinden düşünerek, devam edip etmeyeceğinize karar verin. Yazık size bu kadar sıkıntı ile yaşamanın adı aşk değil.
işte kilit nokta burası.ben ayrılmıyosam kendime güvensizliğimden bende fazlaca kafaya takıp bunalım yapmıs olabilirim diye düşündüğümden.nişanlım en pasaklı hallerimi gördüğünde bile sen ne güzel olmuşun şeker aşkım diye sever beni.bikere bile sedef için güzel dediğini duymadım.korumasıda şöyleydi o bi kez küçük bişeyde korudu o korudukça ben hırslandım her kavgada sedefe demediğimi bırakmadım.susuyodu nişanlım byere kadar sonra ben hakaretleri arttrdıkça yeter ya bu kadarmı kötü bu kadın abimin karısı bizimde namusumuz falan diye savunuyodu.sonra ben bu hakretlere devam ettikçe semayla brlk olup sedefi ezdiğimizi düşünmüş olmalıki.bigün bana sen degil siz sedefi ne olarak görüyonuz diye savundu.ilk zamnalrımızda oldu bu korumalar.güzellik mevzusuna gelince zman gecipte sedefin bana saçma sapan hareketleri olmaya baslayınca nişanlım ilgi onun üstnden dağıldıya önceden btek o seviliyodu şimdi sende varsın e üstüne bide ondan daha güzelsin o yüzden çekemiyo boşver demişti.sedef ve güzel kelimesini aynı cümle içersinde sadece bu şeklde kullandı.
su en çok kafama taktığım sedefin tşörtünün aynından banada gy demesi mevzsuda su seklde oldu.ben sadece olanı yorumsuz yazayım siz düşüncelerinizi yazarsınız ztn.sedef yüzünden kavgalarımız arttığı bu koruma olaylarının olduğu bi dönemde yine sedef nişanlımlara gelmişti.bkaç gün kalmışlardı.sonra biz nişanlımla grstük oturrken durduk yerde şöyle şöyle bi tşörtler varya sanada onlardan alalım yada sende öyle tşört varmı askım çok yakısır sana dedi.ben ztn anında anladım sedefte gördüğünü belki baskasında gördüğünü söylese umrumda olmayacaktı ama beğendği tşört sedefindi.canımı sıkanda buydu.ben parlayınca yalan söyledi magazada gördüm diye.iyice alevlenmiyim diye.ama dediğim gbi yalan söyleyemz yne yakalandı sedefte gördmüş yani.
şimdi düşünüyorum zamanında bende arkadasımın sevgilisinde gördüğüm tşörtü nişanlıma gösterip sana ondan alalım çok yakısır demiştim ama o ben gbi tepkide vermedi.aylar sonra böle böle yapmıstın beni onamı benzetmeye çalışıyonda demedi normal karsıladı.zaman ilerledikçe illaki iltfat vs sürekli ediyodu nişanlım ama beğenmediği şeylerde oluyodu.hiçbi zmn beğenmedim diye aşalayarak sölemedi yüzüme ama atıoyorum pant giyiodum bacaklarını çıta gbi göstermiş diyodu(bence bu olumsuz bi eleştridir)arkasındanda gyme bunu vuct hattını çok belli ediyo diyodu.yani ona kalsa amaç daha kapalı gyinmemi saglamak ama bir değil iki değil güle eylene sarıla marıla bi şklde bişileri beenmediğini dolaylı yollarla söylüyodu.beğenmiyosan iyisini al deyncede ben sana ne zmn begenmyorum dedim ben seni her halinle beğeniyorum diyodu.ama bi bayan olarak bu benm güvenimi yıktı işte kendime güvenm gttikçede sedefi koruması yok onun tşörtünü beenmesi kafamda ztn sedef melek biz kötü ben bişeyi doru yapmam sedef btane gbi kıyaslamalara döndü.beni bu hale nişanlım getrdi diye avuttum kendimi avutmaktan ziyade belkide gercekten onun yznden bu hale geldim hatta bu düşünce daha agır basıyo bende hala.ama bilkemiyorum dısardan bakan gözlere ihtyacım var.o yüzden her olayda kendimi buraya atıyorum.hepiniz sağolun
yourumunuz için çok teşekkür edrim
ama zaten ilşkiye devam etmemin nedenide sizi söylediğiniz şey.sadece sedef üzerinden değil nişanlınızın karakter ve huyları üzerinden düşünün demişsinizya.karakter ve huyuna bakarak ilerliyorum onunla.yaptığı ve hatalar tabiki olu.ama üstnden sene gecti kendini topladı bu sedefti yok onu korumasıydı falan hatalar bunlar.bunlar dısında 2 sendr tek bi yanlışı dahi olmadı.huyu suyu tam benm kafamda yarattığım evlenilecek adam profiline bire bir uyuyor.haytta hiçbişeyn garantisi yok ama artık kmse için o öyle yapmaz o beni üzmez o yanlış davranmaz diyemiyorum malesef
ailesine gelince insanı yıpratacak derecede sinir bozucular.hangi kaynana ogluyla nişanlısının arasını bulmak için arayıpta inceldiği yerden kopsun der.onların işi denge saglamak değil.istiyolarrki onlar gbi sedefi bastacı edelim herseyi kabullenelim ses etmeyelim.peşlernde pervane olup kendimizi sevdrmek için yarısa grip yaranmaya çalışalım.ben artık bunu anlıyorum baska hiçbişeydeğil.onlarında kafasında kurduğu doğru gelin profili sedef benide diğer eltimide ona benzetmeye çalışıyolar.onun gbi olmamızı istiyolar.ama daha çok beklerler.
ztn suanda sedftende çok kaynana takılıyo kafama nedr yani bu yirmilik kız gbi ogluna triplenmeler kendini benle yarısa sokmalar.anlam veremiyorum.sırf benm yanımda diye vay efendim gec kaldın bizi unuttun umursamıyon artık diye duygu sömürüsü yapıp çat telefonu kapatıyo yüzüne sonrada içgüveysimi vercem ben seni diyo.ne sanıyo acaba oglunu elnden aldığımı falanmı.ne zormus kendini bilmezlerle ugrasmak sonunda ben hasta oldum çıktım bunlarn arasında.ama bu sefer kesn kararlıyım kmse için değil kendim için atıcam kafamdan takıntılarımı gecmişi herseyi
ya canım benim valla , seninle benim kafalarımızı birbirine vurup kırmak lazım yada eltilerimizinki herkezin aklı başına gelsin yazıcaktımki aklıma aslında benim eşimle senin nişanlının kafasını kırmak geldi .
görüyorumki önünde zorlu bir yol var, iyi strateji uygula sakın yüz göz olma hiçbiriyle anladığım kadarıyla yaranman söz konusu değil, sana karşı olumlu değiller, madem evleniceksin kararlısın nişanlınla iyice konuş anlaş şartlarını bildir senin tarafında olsun, sende sana yapılanlaa gül geç kafanda büyütüp kendini doldurma, bol şans
beni yanlış anlamanı istemem amanede
ama kayınvalidenle tartışmanın senin için iyi olduğunu düşünüyorum. ben senin tüm konularını önyargıları filan kenara atıp empati kurarak okudum. kadın senin rahatsız olduğunu bile bile resmen inat olsun diye seni her gördüğünde eltini övüyordu.
kırılma ama sen içine attıkça da gerçekten psikolojin giderek bozulmuştu. yani şu konuyu açtığın günkü halinle şu an arasında bile dünyalar kadar fark var
şimdi ne oldu biliyo musun? senin içinde hiçbir şey kalmadı. söylediğin her şeyi kayınvaliden yuttu ve şu an onun içinde kaldı. dert oldu içine. ben senin haklı olduğunu düşünüyorum. şu an eminim kendini çok rahatlamış hissediyorsundur. bak onların içine dert oldu şimdi.
ben bu forumda bu dersi aldım. bir olay olduğunda sustukça senin tepene çıkıyorlar. ne zaman içindekileri döküyorsun o zaman onlar ezilip büzülüyor.
kayınvalidenin söylediklerini ciddiye alma. dert edilcek şeyler söylememiş.
takmıyorum sevmesinler etmesinler diyorum ama haklısın önümde zorlu bi yol var.çünkü nişanlımla tanısmadan önce bile hep hayal kurardım kaynanamla çok iyi olcam ana kız gbi olcam anlaşamıcak ne var diye.nşanlandım kendimi saçma sapan sedef bagımlısı bi ailede buldum.ne yaptıysam normal olması gerekn oymus gbi karsıladılar.ama sedef bişi yaptığında anormal bişey kmse yapamazmıs gbi göklere çıkardılar iyice antipati oluştu bendede.sonra en son olay amanedede kendini sevdrsin ozmn demişler.ne yapmalıydım allah askına benide sevin diye yalvarsamıydım sizle anlasırsam nişanlımda çok mutlu olcak nolur beni dıslamayın ayırmayın diye aglasamıydım daha ne yapsaydım ben bu insanlara inanın bilmiyorum.açık olan şuki sevmemişler buda demek oluyoki hiç kabullenmemişler bile.zaten hep pat dye çıktı sizin nişan düğün olayı diye yakınmalarından anlamlıydım gec oldu 2 ay kala farkettim ne yazıkki.bilsem bende ona gre davranırdım.aldığım değere göre değer verrdim.dediğiniz gbi herkese gülüp gecmekten baska sansım yok.bundan sonra kesnlkle eskisi gbi de olmıycam mrb mrb herkesle giderm gelrim hiçbi paylaşımım olmıcak.şimdiden yordular çünkü.hakkımda hayrlısı artık
sen kendini sedeften eksik görüyormusun, kendini çokmu acaba onunla kıyaslıyorsun, sende bir aşağılık kompleksi yaratıyormu?
arkadaslarım bile beni sizin kadar iyi anlamamıştı çok teşekkürler yorumunuz içinDiğer konularını da okudum,yorum yapmamıştım herhalde.
Bugüne kısmetmiş.Okuduğum bütün konularından izlenimim herkesle aynı;
Sedef konusunda inanılmaz yüz göz olunmuş.
Sen bastırdıkça onlar inada bindirmiş.Bu durumda da kıymete binip nemalanan sedef olmuş.
Yani farkında olmadan Sedef'i daha da yaklaştırmışsın o aileye.
Şimdi ne yapabilirsin;mesafeyi iyice açıp özel günlerde görüşebilirsin.
Nişanlının ideal kadın profili her erkeğin istediği,hayır diyemeyeceği tip kadınlar.
Ama sen kendini değiştirmek zorunda değilsin,çok istiyorsa o tip birini bulabilir.
Sedef'i inanılmaz merak ettim bu arada,gözümde canlandırmaya çalışıyorum mesela;
gündüz evinde kekini yapıp,kapri şortunun üstüne kolsuz beyaz badisini giyip,
ayağına da terliklerini geçirip,kayınnasına çat kapı giden''anne kız ben geldim bi çay demle de iki lafın belini kıralım''diyen
''e hadi gelmişken hüseyine söyleyim de iş çıkışı buraya gelsin yemeği birlikte yiyelim''diyen.
kayınpederine ''babişko''kayınbiraderlerine laçkalaşmış sohbetlerinde ''hadi len,yürrrrüüü be,ohhhaaaa,çüşşşş,burbbbşşş!!!''falan diyebilenMakara tukaranın dibine vuran şuh bir kadın...
E tabi elti antipatisi oluşur bu kadında da,aileye yeni giren gelinde de.
İnan Sedef'te en az senin O'na duyduğun kadar antipati duyuyordur sana.
Çünkü bu tip kadınlar bulunduğu ortamı çekip kavrayan,bütün dikkatleri ama öyle ama böyle kendine çeken kadınlardır.
Alternatif istemezler.Neyse çok geyiğini yaptım kısa keseyim.
Mesafe-mesafe-mesafe...
Nişanlınla ilişkin başlı başına bir sorun ama ''ayrıl,ruh sağlığın için kendini kurtar bu saçmalıktan''desek de ayrılmayacaksın.
O zaman ailesine karşı mesafeli,Sedef konusuna karşı duyarsız ve umursamaz ol.
Hani nişanlına şunu düşündürt artık''amanede çok değişti,kendine bi güveni geldi.sedefi hiç takmıyor.Nötr Sedef'e karşı,
ciddiye almıyor hiç''desin...Bunu başarabilirsen huzurun anahtarı sende,yapabilir misin?
artık bu saatten sonra ama kız olmayı değilde kötü olmamaya çalış, sanırım buda yüz göz olmamaktan geçiyor,saygılı ama hep mesafeli ol, eltinlede sakın benim yaptığımı yapıp küsme çünkü herkez onu tuttuğu için seni dışlar, yine mesafeli bir ilişki kur yakın olma ve kocanla onların yanında hep iyi ol. kocanada onları çekiştirme, sana söylediklerini yaptıklarını yorumlama hemen unut gitsin, bence böyle davranırsan mutlu olmak için bir şansın var. ben böyle yapmadığım için çok zor durumlarda kaldım.şimdi yeni yeni böyle davranmaya çalışıyorum ama bu arada çok yıprandım. eşim yıprandı, sen politik ol ilişkinizi yıpratma.
ban yol göstercek,şöyle davran böyle davranki sedef etiketinden kurtul diyecek kimse yokmugercekten kendim düşünmeiyorum artık bişeyleri..
aslında bu konuda yorum yapmak istemiyorum çünkü kendini ateşe attığını görerek sana yol göstermek hiç de doğru değil.tek sorum var ve dürst ol lütfen..Sedefi kıskanıyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?