Kendi kazandığım paranın her kuruşunun hesabını vermek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
İyi akşamlar sevgili kadınlar kulübü üyeleri.

Canımı sıkan şöyle bir durum var, belki siz bir fikir verirsiniz...

Bir kaç ay önce yeni bir işe başladım. Bekarım, yaz tatillerinde ailemle yaşıyorum.
Kazandığım paranın yaklaşık %90lık kısmını hiç dokunmadan babama veriyorum. Babamın maddi durumu pek iyi sayılmaz. Kesinlikle şikayetçi de değilim bu durumdan.

Ancak canımı sıkan, kendimi kötü hissetmeme sebep olan şu. Babam bana kalan kısmın bile kuruş kuruş hesabını yapıyor. Kendime bir elbise alsam " daha geçende almıştın, ne bu elbise merakı" diye hesap soruyor.
Ya da eve küçük bi eşya alsam "her gördüğünü alma paraya ihtiyacımız var diyor.

Böyle olunca kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum. Normal mi? Herkes böyle de ben mi abartıyorum sizce?
Nasıl bir tavır alınmalı kırmadan?

Babaniz ne iş yapıyor yardımın da bir sınırı vardır siz çalışıyorsunuz babanız alıyor maaşı. Denemek için işi birakacaginizi zorlandiginizi falan söyleyin bence ne tepki verecek bakalım. Ben sana bakamam bile diyebilir

Benim babam da böyleydi. Bütün babalar böyle galiba, onlara göre herşey gereksiz. Hep fuzuli harcama yapıyoruz. Kendime kitap defter vs alsam bi şey demezdi. Ama elbise, kozmetik vs. Bunlara mı para veriyorsun derdi

Her baba tabii ki böyle değil.
Kaç yıldır çalışıyorum ne annem, ne babam maaşımın ne kadar olduğunu bile bilmez.
Babam ne sordu, ne de bir gün olsun istedi.

Ama hata sizde sanırım çok fazla fedakarlık yapmışsınız babanızda alışmış. Daha ilk başından beri böyle bir ödün vermeseydiniz bu hale gelmezdi. Çalışan sen, yorulan sen. %90'ı nı verdiğin maaşın geri kalanını nasıl harcadığını da sormasın bir zahmet. Sinir bozucu.

Maalesef hep öyle olmuyorlar bende evin bi masrafı için babama yardım ediyordum hatta mutfak masrafları da bana ve kardeşime ait babam bi ay bu ayda ver son demişti bende ona güvenip o ay eksi hesaba girmiştim burdan vereyim gelecek ay kapatırım diye sonraki ay tekrar isteyince durum bu dedim.Aldigim cevap bu gidişle ölürsün demesi oldu

Her baba fedakar olmuyor maalesef hatta kardeşimle çalışmaya baslayincaya kadar aldığı herşeyin lafını ederdi şu bitmiş demeye korkardık şimdide evim sadece faturalarını diğer tüm masraflar bizde
Birikim yapamayincada arkadaşlarım aile kalıyorsun nasıl birikim yapamıyorsun diyor

Malesef bazı ebeveynlere resmen evlatlar ebeveynlik yapıyor. Evladım birikim yapsın parası ona kalsın düşüncesi yok. Tabi ki hiçbir evlat ana babasını yarı yılda bırakmasın temennim elbette ki bu yönde ama gelin görün ki bazı anne babalar çocuklarını hunharca sömürmekten hiç gocunmuyorlar.

Her ailenin koşulları bir olmuyor.Bazıları birikim yaparken bazıları ev geçindirme sorumluluğunu üzerine almak zorunda kalıyor.Tabii birikim hak getire! Millet de dışarıdan birikim yap araba al diyor.Bilmiyorlar ki evin yükü çocuğun üzerinde.

Bazı babalar tembel ve sorumsuz olduğu için bu yük evlada düşüyor genellikle de anne hatrı için.Bazı babaların da niyeti çalışmak olsa da ya işleri kesilmiş oluyor ya da sağlık açısından iyi olmuyor.

Velhasılı kelam bayanlar, ben ve benim gibiler ne yazık ki maaşımızı kenara atıp baba parasıyla keyif yapamıyoruz.Hayat koşulları bir değil.Misal ben ikinci gruptanım.

Tabii bu yıl iş konusunda yüzüm gülmedi.Evin sorumluluğu annemde,o çalışıyor.Babam demir doğrama ustası ve adam işlerim açılsa diye dua ediyor ama yok işte.

Aynen. Hep merak etmişimdir baba parası yemek nasıl bir duygu diye

Aynen. Hep merak etmişimdir baba parası yemek nasıl bir duygu diye
Babamdan Allah razı olsun iş varken çalışmaktan kaçmadı hiç.Bile isteye yatmadı evde.Ama işte okul bitince oh be doya doya maaşımı harcama lüksüm olamadı şartlardan.İki seneye yakındır daha da fena babamın işleri durdu ve adam evde mecbur.Ee bu adam geldi 54 yaşına iş olsa da daha ne kadar çalışacak? Emeklisi desen 1950 tl 950si krediye gidiyor.Şimdi bu aileye katkı sağlamayıp ne yapacaksın? Kendi refahım için ailemi dara mı sokayım diyorsun ve kendini öteleyip giriyorsun o yükün altına.

Düşünsene hem maaşını yiyip hem babasından da para alan var.Sonra bak şu araba almış şu kadar biriktirmiş.

Bence çok fazla fedakarlık yapıyorsunuz babanız çalışıyor mu bir mesleği var mı sizin yerinizde olsam maaşımı bir karta yatırırdm biriksin daha bekarsınız size ilerde çok para lazım olacak düğün masrafları da flan çünkü ailemin durumu kötü demişsin yardım edemeyebilirler o zaman anlarsın demek istediğimi

Ha bu arada eşiniz olacak kişi de şayet sizin gibiyse ailesine karşı o zaman vay halinize çünkü kimse iki taraf da yanaşmıyor dugundu eşyayı vs gibi şeylere . Bizzat yaşadım ve biliyorum. Hadi bizimkilere gerçekten maddi anlamda sıkıntısı vardı peki ya karşı taraf arsalar dükkanlar inekler sinekler bir sürü mal mülk olduğu halde yapmadılar tabi inşallah siz öyle olmazsınız. Daha iyisini diliyorum size.

Herkes böyle değil tabii ki. Annem de babam da kazancımı bilmez, hiç sormadılar.

Ailenizin ihtiyacı varsa yardım etmeniz çok normal ama %90 çok fazla bence. Babanız da alışmış, sizin maaşınızı kendi parası sanmaya başlamış.
Miktarı azaltıp kendi birikiminizi yapın. Yarın sizin ihtiyacınız olsa yardım etmeyeceği/edemeyeceği gibi "bana ne, o kadar harcamasaydın" der, üzülen siz olursunuz.

Malesef çok aşırı yüklemişler size açıkca bende ailemden çok çektim ,
Saygı sorunu bu bazı aileler destek bazısı köstek oluyor ,bunun acısını siz çok çekersiniz ileride evlenme vs durumlarda hiç birikiminiz olmuyor

Bekarken ailemin durumu iyi degildi babamin maasi kiraya bile yetmiyordu tek kurusuna dokunmadan eve verdigimi biliyorum hicte gocunmadim cunku ciddi anlamda zor durumdaydik sen egerki goruyorsan durumu ona gore hareket edersin zaten ya gercekten zorda olduklarini düşünmüyorsn boyle dusunerek yada boyle yapacaksan hic verme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…