Maalesef hep öyle olmuyorlar bende evin bi masrafı için babama yardım ediyordum hatta mutfak masrafları da bana ve kardeşime ait babam bi ay bu ayda ver son demişti bende ona güvenip o ay eksi hesaba girmiştim burdan vereyim gelecek ay kapatırım diye sonraki ay tekrar isteyince durum bu dedim.Aldigim cevap bu gidişle ölürsün demesi olduYok babalar böyle değil. Aksine. Babalar hep verici olur sanıyodum ben.
Hem babam hem eşim harcamamin hesabını hiç sormaz. Şu an işsiz olmama rağmen.
Babanız bana ilginç geldi. Ben de bütün babaları kendi babam gibi sanıyordum.
Aynen. Hep merak etmişimdir baba parası yemek nasıl bir duygu diyeHer ailenin koşulları bir olmuyor.Bazıları birikim yaparken bazıları ev geçindirme sorumluluğunu üzerine almak zorunda kalıyor.Tabii birikim hak getire! Millet de dışarıdan birikim yap araba al diyor.Bilmiyorlar ki evin yükü çocuğun üzerinde.
Bazı babalar tembel ve sorumsuz olduğu için bu yük evlada düşüyor genellikle de anne hatrı için.Bazı babaların da niyeti çalışmak olsa da ya işleri kesilmiş oluyor ya da sağlık açısından iyi olmuyor.
Velhasılı kelam bayanlar, ben ve benim gibiler ne yazık ki maaşımızı kenara atıp baba parasıyla keyif yapamıyoruz.Hayat koşulları bir değil.Misal ben ikinci gruptanım.
Babamdan Allah razı olsun iş varken çalışmaktan kaçmadı hiç.Bile isteye yatmadı evde.Ama işte okul bitince oh be doya doya maaşımı harcama lüksüm olamadı şartlardan.İki seneye yakındır daha da fena babamın işleri durdu ve adam evde mecbur.Ee bu adam geldi 54 yaşına iş olsa da daha ne kadar çalışacak? Emeklisi desen 1950 tl 950si krediye gidiyor.Şimdi bu aileye katkı sağlamayıp ne yapacaksın? Kendi refahım için ailemi dara mı sokayım diyorsun ve kendini öteleyip giriyorsun o yükün altına.Aynen. Hep merak etmişimdir baba parası yemek nasıl bir duygu diye
Babamdan Allah razı olsun iş varken çalışmaktan kaçmadı hiç.Bile isteye yatmadı evde.Ama işte okul bitince oh be doya doya maaşımı harcama lüksüm olamadı şartlardan.İki seneye yakındır daha da fena babamın işleri durdu ve adam evde mecbur.Ee bu adam geldi 54 yaşına iş olsa da daha ne kadar çalışacak? Emeklisi desen 1950 tl 950si krediye gidiyor.Şimdi bu aileye katkı sağlamayıp ne yapacaksın? Kendi refahım için ailemi dara mı sokayım diyorsun ve kendini öteleyip giriyorsun o yükün altına.
Düşünsene hem maaşını yiyip hem babasından da para alan var.Sonra bak şu araba almış şu kadar biriktirmiş.
[/QUOTE
İnsan tabi vicdanlı evlat olunca böyle oluyor. Çok haklısınız. Ben mesleğimi edindim çoluk çocuğa karistim ve hala elimden geldiğince yardım ediyorum şöyle bi oh be diyemiyo insan rahat olamıyor
Bekarken ailemin durumu iyi degildi babamin maasi kiraya bile yetmiyordu tek kurusuna dokunmadan eve verdigimi biliyorum hicte gocunmadim cunku ciddi anlamda zor durumdaydik sen egerki goruyorsan durumu ona gore hareket edersin zaten ya gercekten zorda olduklarini düşünmüyorsn boyle dusunerek yada boyle yapacaksan hic vermeİyi akşamlar sevgili kadınlar kulübü üyeleri.
Canımı sıkan şöyle bir durum var, belki siz bir fikir verirsiniz...
Bir kaç ay önce yeni bir işe başladım. Bekarım, yaz tatillerinde ailemle yaşıyorum.
Kazandığım paranın yaklaşık %90lık kısmını hiç dokunmadan babama veriyorum. Babamın maddi durumu pek iyi sayılmaz. Kesinlikle şikayetçi de değilim bu durumdan.
Ancak canımı sıkan, kendimi kötü hissetmeme sebep olan şu. Babam bana kalan kısmın bile kuruş kuruş hesabını yapıyor. Kendime bir elbise alsam " daha geçende almıştın, ne bu elbise merakı" diye hesap soruyor.
Ya da eve küçük bi eşya alsam "her gördüğünü alma paraya ihtiyacımız var diyor.
Böyle olunca kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum. Normal mi? Herkes böyle de ben mi abartıyorum sizce?
Nasıl bir tavır alınmalı kırmadan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?