Kendi kendime korkmuyorum

Ben gençken korktuğumda hep şöyle hayal ederdim; bir anda evin duvarları kale duvarları gibi kapanıyor bam bam bam. Hiçbir yerden hiçbir kötülük evime sızamıyor. Sabaha kadar aşırı rahat ve güvenli bir kutunun içinde uyuyacağım diye düşünüyordum. Yaşaldıkça geçti. Ben anksiyete hastasıydım aynı zamanda ,bir anda yangın çıkacak kesin boğulup öleceğim uykumda diye düşünür haftalarca korkardım. Hep böyle yeni şeyler bulurdum kendime. Şimdi yok artık. Hatta geçen sene sabaha karşı, çiftlikteyken, bostanın sulamasını kapatmaya gitmiştim. Çiftlik inanılmaz ıssız bir yerde , bostan ondan da ıssız. Eşim azıcık kork yahu kadın demişti 🤣
Harika ama kale duvarlar 😀😀 bam bam

33 yaşındayım 2 çocuk annesiyim daha 1 gün bile evde tek kalmadım, kalamam, mümkün değil. Aklıma neler neler gelir. Korkudan uyuyamam. Allah'tan eşim hiç evden ayrılmaz. Mecburi ayrılması gerektiğinde de annemde kalırım, kız kardeşimde kalırım. Çok şükür yakınlar. Bilmiyorum neden ama aklım çıkıyor yaşlanınca eşim benden önce ölürse evde tek başıma yaşarsam diye 😟
Ya kıyamam siz benden de kotuymussunuz

Benim eski eşim de askerdi. O zamanlar meditasyon dinleyerek uyuyordum. Hala arada yapıyorum hem rahatlatıyor. Tavsiye ederim. Bir de lambayı açık bırakmak işe yarar.
Lamba açık kalinca daha çok korkuyorum

Hergün aynı saatte birşey düşünürseniz, o süreklilik kazanır. Mesela ben de bir sabah evden çıkarken kapıyı kilitler kilitlemez ay acaba ütüyü çekmiş miydim dedim. Her sabah başörtümü ütülüyorum. Ve o günden sonra her sabah kilidi çevirdiğim anda aklıma gelen ütüyü çekmiş miydim oluyor... Ben de artkk ütünün fişini çekerken sesli bi şekilde ütünün fişini çektim diyorum kendime. Sonra kapıda aklıma gelmiyor. Siz de buna benzer şekilde yatmadan önce kapıyı kilitlediğinizden ve evde herşeyin yolunda olduğundan emin olun. Kafanızı bu düşünceyle meşgul etmeyin. Uyumadan önce kitap okuyun ve o kitaptaki şeyi düşünerek uyuyun kafanızı ona yorun.

Hergün aynı saatte birşey düşünürseniz, o süreklilik kazanır. Mesela ben de bir sabah evden çıkarken kapıyı kilitler kilitlemez ay acaba ütüyü çekmiş miydim dedim. Her sabah başörtümü ütülüyorum. Ve o günden sonra her sabah kilidi çevirdiğim anda aklıma gelen ütüyü çekmiş miydim oluyor... Ben de artkk ütünün fişini çekerken sesli bi şekilde ütünün fişini çektim diyorum kendime. Sonra kapıda aklıma gelmiyor. Siz de buna benzer şekilde yatmadan önce kapıyı kilitlediğinizden ve evde herşeyin yolunda olduğundan emin olun. Kafanızı bu düşünceyle meşgul etmeyin. Uyumadan önce kitap okuyun ve o kitaptaki şeyi düşünerek uyuyun kafanızı ona yorun.
Ya bende biraz fazla sanırım kuruntuluyum aslında korktuğum bir oda var evde onun kapısını kapatıp uyuyorum ama buna son vermek istediğim için. Ve sizin taktik harikaymış ütünün fişini çektim sesli bu cümleyi kurmak gayette mantıklı.

Back
X