- 22 Kasım 2010
- 11.363
- 20.405
- 598
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Hii yani cocuk bakkalda bir yabanci tarafindan kucagina alinmiyorsa sevgisiz büyüyor öyle mi??
Peki yetiskinlerinde sevgiye ihtiyaci var değil mi? Eh o zaman herkes sizide gelip öpsün, sarilsin. Tanidiniz, tanimadiniz ne fark eder dimi ama?
Ah yok, kimse siz istemediğiniz takdirde vücüdünüza dokunamiyormu? O zaman o ayni özgürlüğü cocuklarada verilmeli. Küçük oldugundan ve sesi olmadiğindan dolayi annesi göz kulak olacak.
Benim kızım biblo kadar güzel (kargaya yavrusu şahin görünüyor evetEskiden çocuk severdim uzaktan da olsa ama çocuk ellemem asla. Ama bir kaç yıldır hele yeğenlerim olduktan sonra, çocuk sevgim falan bitti (evet bezdim çocuklardan). Kolay kolay " bu ne güzel çocuk/ bebek" dediğim çocuk görmedim, genel olarak bebeklik çocukluk güzel olsa da , bence epey çocuk bebek bildiğin çirkin estetik olarak. Gerçi nezaketen sevmek zorunda kaldığım da oldu( evet çocuğunu sevmediğinde bozulan evebeyn var), anne " ay maşallah de teyzesi nazar değecek" diyor, o an çenemi tutmakta ciddi ciddi zorlanıyorum ama yani "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş de" bir yere kadar :)) elin yabancısının biblodan bozma estetik harikası çocuğuna nazar değmiyor, bizim kamilin kendisi kadar anca güzel çocuğuna her hafta nazar değiyor.
Çok güldüm ya biraz sivri de olsa çok doğru hakkaten.yıllar önce ablamlara bir bayan gelmişti.Ufak da bir bebeği var Ama nasıl esirgiyor.böyle tedirgin bir haller battaniyesini açmıyor falan.ablam o çocuğuna nazar değecek diye çok korkar dedi.sonra emzirmek için çıkardı.Aman Allah'ım ip iri kocaman tostoparlak bir çocuk,ele bile gelmiyor kalıp gibi. Hiç de sevmem öyle çocuğu.o aklıma geldi sizin yorumu okuyunca.Eskiden çocuk severdim uzaktan da olsa ama çocuk ellemem asla. Ama bir kaç yıldır hele yeğenlerim olduktan sonra, çocuk sevgim falan bitti (evet bezdim çocuklardan). Kolay kolay " bu ne güzel çocuk/ bebek" dediğim çocuk görmedim, genel olarak bebeklik çocukluk güzel olsa da , bence epey çocuk bebek bildiğin çirkin estetik olarak. Gerçi nezaketen sevmek zorunda kaldığım da oldu( evet çocuğunu sevmediğinde bozulan evebeyn var), anne " ay maşallah de teyzesi nazar değecek" diyor, o an çenemi tutmakta ciddi ciddi zorlanıyorum ama yani "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş de" bir yere kadar :)) elin yabancısının biblodan bozma estetik harikası çocuğuna nazar değmiyor, bizim kamilin kendisi kadar anca güzel çocuğuna her hafta nazar değiyor.
Milyonda bir ihtimaldir bu ki şu sn ölmeyeceğimizinde garantisi yok. Hiçbir bebek azıcık mıncırıldı, iki yanak alındı, bir öpücük atıldı, pofpoflanarak sevildi diye ölmez. Gerçekten buldumcuk olmayın. Rahat olun. Çocuklarıda rahat bırakın.Ben de sizin rahatlığınızı anlayamadım.
Öpücükten ölen bebekler var biliyormusunuz?
Aynen bende öyle! Önüne gelen gelip elini yüzüne atıyo. Bıktım ellemeden sevin uzaktan sevin demekten.Sevin onları, doya doya öpün. Mikroplu ellerinizi onun elinin yüzünün üstünde gezdirin. Çok küçükler hayır diyemezler. Bol bol elleyin bedenlerini. Annesi size hayır öpmeyin, hayır ellemeyin dese bile dinlemeyin. Sizin hakkınız çünkü. Napalım onlar da bu kadar sevimli bu kadar tatlı olmasınlar ama dimi?
Kendi malınızmış gibi, size aitmiş gibi dokunun. Hasta mı olacakmış, mikrop virüs mü kapacakmış aman size ne canım. Siz bildiğiniz gibi devam edin.
Ben kimsenin çocuğuna ellemiyorum, benim yerime de elleyin. Saygı falan duymayın bedenlerine, el kadar şeyin ne kişisel hakkı olabilirmişki? Annesi de buldumcuk zaten, bi çocuk onda var sanki, ay ne kadar da kıymetli ya görmemişin çocuğu işte nolacak...
Ellemeyin. Allah aşkına ya. Dokunmadan sevin. Rica ediyorum çocukları temassız sevin. Bakışınızla sevin, tatlı sözlerinizle sevin. Hasta etmeyin yahu! Mesela gripli gripli koklamayın çocuğu! Elli yere değen elinizi ağzına kadar sokmayın!
Sevgili kk hanımları, nasıl koruyorsunuz siz bu çocukları? Bıktım bu düşüncesiz insanlardan.
Kim bakkalda gördüğü çocuğu kucaklıyor Allahını seversen? Yukarıda hanımlar kayınvalidelerinin, evlerine gelen misafirin çocuklarına dokunmasından ne kadar rahatsız olduklarını anlatmışlar. Kastedilen de bu. Çocuk tacizine varacak konulara çarpıtmaya gerek yok. Çocukların dokunulmama hakkı tabii ki var, onu tartışmıyoruz. Yazan hanım da mikrop şikayetini anlatmış. Olayı çocuk mahremiyeti ekseninde tartışan yok yani. Çocuk mahremiyeti konusunda tabii ki çocuğa rahatsız olacağı şekilde dokunulmaz. Anlamıyorsanız, yorum yapmadan önce birkaç kez okuyun :)Hii yani cocuk bakkalda bir yabanci tarafindan kucagina alinmiyorsa sevgisiz büyüyor öyle mi??
Peki yetiskinlerinde sevgiye ihtiyaci var değil mi? Eh o zaman herkes sizide gelip öpsün, sarilsin. Tanidiniz, tanimadiniz ne fark eder dimi ama?
Ah yok, kimse siz istemediğiniz takdirde vücüdünüza dokunamiyormu? O zaman o ayni özgürlüğü cocuklarada verilmeli. Küçük oldugundan ve sesi olmadiğindan dolayi annesi göz kulak olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?