- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Ben bebeğimi değil poposunu temizledikten sonra elini yıkayıp yikamadigini, beş dakika önce burnunu karıştırıp karistirmadigini bilmediğim başka insanları dezenfekte ettim. Onun dışında oğlumu ne topraktan sakindim, ne çamurdan. Arkadaşlarının elinden salatalık alip yediği de oldu. Zaten cocugun cok steril ortamda büyümesi doğru değil. Ama yabancı insanlar hem hijyen hem de çocuk psikolojisi adına dokunmamalı çocuğa. Yabancı olmayanlar da ancak ebeveynin koyduğu şartlarda ve yine sınırlı bölgeleri sevebilir. Ben bile çocuğumun poposuna temizlik dışında dokunmazken elin adamı ya da kadını şaplak atamaz. Dudağına dokunamaz. Kimsenin haddi değil.Dezentekte ede ede buyuttugunuz bebeginiz yuvarlanmaya baslayinca parkeleri yalamadi mi? Benimki bizzat dilini yere yapıştırıp yalıyorgidip duvarı yalıyor
Hahahah çok doğru.Cok dikkat cekecek kadar guzel, sevimli cocuk cok az gordum ona da uzaktan bakmisimdir huyum degildir ellemek. Yakinlarimin cocuklarini dahi kucagima almisligim yok. Normal insan evladi iste...
Elalemin cocuklarinda bu kadar sevecek ne buluyorlar anlamiyorum bende.
Hay ağzın bal yesinBen hiç bir çocuga temas etmiyorum zaten pek çocukta sevmem çocuğun öpülmesine dokunularak sevilmesine dr karşıyımdır
Ama sanki çocuklarda çok temiz takıliyor asfalt yalayan çocuklar görüyor bu gozlerhele hastanelerde görüyorum heryere dokunuyor ve o el hep ağızda ama anneler bundan rahatsız olmuyor insanların sevmesinden rahatsız oluyorlar nedense bu da çok ilginçtir.
Il dışinda calisiyorsan(memleketlere bir gün uzaklikta) ve öğretmensen, temmuzda doguruyorsan( es dost memleketine gitmis oluyor) mümkün:))O degil de40i cikmadan kimse evime gelsin istemiyorum ama bunu basta kendi annem vw kvalideme anlatamicam sanirim. Onlar gelsn sorun degil de gelmek isteyen es dostu davet etmesinler istiyorum .becerebilen var mi bunu?
Sen de karşıdan
Abbbblasiii çocuk pek sevmiyirrrr diye bağır
Sadece ogretmen olmam tuttu onun dsnda maalesef :)Il dışinda calisiyorsan(memleketlere bir gün uzaklikta) ve öğretmensen, temmuzda doguruyorsan( es dost memleketine gitmis oluyor) mümkün:))
Bebeklerin ve yaşlıların florası kuvvetli olmadığı için enfeksiyonlara daha açıktır ama 1 yaşından sonra çocuklar da normal, bizim gibi bir floraya sahip olurlar. Yeni doğan bebek zaten kucağa bile alınmaz, kimse almaz yani. Alan da çok yakınıdır. Sizin kadar onlar da düşünüyordur sanırım.
Flora dediğim şey, tenimizin etrafını saran bakteriler yani mikroplar. Bizim için faydalılar, bizi enfeksiyonlardan zararlı bakterilerden koruyorlar. Onlar heryerde, engel olamazsınız. 1 yılın ardından olmamalısınız. Bırakın çocuğunuz o mikroplarla da tanışsın ve florası gelişsin. Daha sağlıklı olur.
Peki siz kimsenin sarılmadığı, sevmediği çocukların hastalıklara daha yatkın ve güçsüz olduğunu biliyor musunuz? Sevgi görmeyen çocuklar gelişemiyor, eskilerin deyimiyle kavruk kalıyor. Yetimhaneye verilen ve kimsenin sarılmadığı bebeklerin ölüm oranlarının yüksek olduğunu anlatan bilimsel yayınlar var. Sevgi görmek, dokunulmak herkesin ihtiyacıdır. O çocukların daha da fazla aslında. Sizin çocuğunuz, sizin kuralınız kimse karışamaz. Bana kalırsa böyle davranarak çocuğunuz psikolojisini ve gelişimini kötü etkiliyorsunuz.
Kusura bakmayın ama bu tavır buldumcukluktur. Ne ilk doğuran sizsiniz, ne de ilk bebek sizinki. O bebeğinizi seven insanlar da çocuk büyütmüş, yetiştirmiş. En basit örneği, sizin anneniz gelene gidene dokunmayın benim çocuğuma demiş mi? Yeni bir şey icat ediyormuş tavırlarına gerek yok bence. Tamam sizin bebeğiniz, çok kıymetli sizin için ama 7 milyar insandan biri o da.
Açıkçası çocukları çok severim ama annesi sizin gibi olan çocukları sevesim gelmiyor. Şımarık ve egoist veletler olarak yetişip kendilerini dünyanın merkezi sanıyorlar. Bir çocuk için daha itici birşey olamaz herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?