- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
Dezentekte ede ede buyuttugunuz bebeginiz yuvarlanmaya baslayinca parkeleri yalamadi mi? Benimki bizzat dilini yere yapıştırıp yalıyorBen arabasının üzerine kendim keçeden yaptığım dokunma ve öpme yazısını aşmıştım. Kendi ailem dahil tüm yakınlarımı da doğumdan evvel uyarmaya başlamıştım. Ayrıca çocuğun odasina ve evin girişine hastanelerdeki dezenfektanlardan koymuştum.
Yabancıların dokunmasi tabii ki istisnai bir durum. Ne niyette olduklarini asla bilemeyeceğim icin tepkim sert olur.
Ama eve bebek görmeye, hayirli olsun demeye gelen insanlara da, "elini yikadin mi, ay parfum mu sıktın sen, dokunma" denildiği zaman cok itici oluyor.
En basitinden kilo kontrolu icin erken bebeklik doneminde defalarca hastameye götürüyoruz. En mikroplu yere. Bizimle birlikte orada onlarca hasta cocugun mikrobu var.
Yani çocuklarımızı hayat boyu mikroplardan koruyamayiz. Onlem alacagiz derken dozunu kaciriyoruz bazen
Bebegim 1 yasinda. Kimseye elleme dokunma demedim. Kirk yilda bir agzina verilen bir cay kaşığı verilen corbadan öleceğini dusunmedim. Kimseyi kısıtlamadım. Bebegimi sevdikleri icin ve sevgiyle büyüdüğü icin cok mutluyum.
Eskiden çocuk severdim uzaktan da olsa ama çocuk ellemem asla. Ama bir kaç yıldır hele yeğenlerim olduktan sonra, çocuk sevgim falan bitti (evet bezdim çocuklardan). Kolay kolay " bu ne güzel çocuk/ bebek" dediğim çocuk görmedim, genel olarak bebeklik çocukluk güzel olsa da , bence epey çocuk bebek bildiğin çirkin estetik olarak. Gerçi nezaketen sevmek zorunda kaldığım da oldu( evet çocuğunu sevmediğinde bozulan evebeyn var), anne " ay maşallah de teyzesi nazar değecek" diyor, o an çenemi tutmakta ciddi ciddi zorlanıyorum ama yani "kargaya yavrusu şahin gözükürmüş de" bir yere kadar :)) elin yabancısının biblodan bozma estetik harikası çocuğuna nazar değmiyor, bizim kamilin kendisi kadar anca güzel çocuğuna her hafta nazar değiyor.
Ben 2 ay ailelerimiz dışında kimseyi kabul etmedim. Sonra da gelmek isteyenler gelmedi ama umrumda mı değil:)Hastanedeyken davet edip eve ciktigimizda musayit degiliz demek daha mantikli geliyor bana da
Demir eksikliği mi var acabaDezentekte ede ede buyuttugunuz bebeginiz yuvarlanmaya baslayinca parkeleri yalamadi mi? Benimki bizzat dilini yere yapıştırıp yalıyorgidip duvarı yalıyor
İki tane çocuğum var. Hiç sizin gibi olmadım. Hatta sevilmeleri hoşuma bile gider. Sizin gibi anneleri de anlayamadım.
Soru ekini ayırabilseydiniz neredeyse inanacaktım.Ben de sizin rahatlığınızı anlayamadım.
Öpücükten ölen bebekler var biliyormusunuz?
kafes yaptırın bebelerinize kimseye sevdirmeyin adınıza da sonradan görme dediklerinde üzülmeyin sanki tek bebeyi siz doğurabiliyomussunuz gibi süzülün.
Ayh gina geldi bu konulardan.
Taciz amacli dokunmak konusu disinda mokunu cikardiniz bu sevme opme kucaga alma isinin.
Biri yazmis yukarida emekledikten sonra ayakkabisini yaliyordu cocugum, omur boyu koruyamam diye. Aynen oyle koruyamayız. Bir mikroptur tutturmussunuz da her yer mikrop.
Milletin cocugu nedense bana icine düsülecek öpöp koklayacak kadar tatli cekici sirin gelmez hic.
Aa ne tatli masallah..der gecerim.
Kendi cocuklarim haricinde kimsenin bebesini cocugunu sapur supur opup koklamadim bugune kadar
Bu yuzden bahsettiginiz insanlardaki cocuk/bebek sevgisini (!) Anlamiyor ve haklisiniz diyorum
Uyarin surekli.
Soru ekini ayırabilseydiniz neredeyse inanacaktım.
Sertçe söylüyorum, dinlemeyen biri ise çocuğu çekip alıyorum. Simdiye kadar kimsenin çocuğunu istegi disinda kucaklamadim. Kucuk bile olsa cocuktan izin almadan opmedim. 15 aylik kendi kizimi dahi " opebilir miyim" diye izin alir operim. Oyuncaklarını izin alarak alırım. Oyle yetistiriyorum ama cevre boyle davranmiyor ne yazik ki! Lutfen izin isteyin diyorum. Cocuklariniz izin alarak alsin oyuncaklarini , izin alarak kucaklasin diye ekliyorum. Hele yeni dogmus bebeyi( kendi kizim haric) kucaklamisligim yoktur.Sevin onları, doya doya öpün. Mikroplu ellerinizi onun elinin yüzünün üstünde gezdirin. Çok küçükler hayır diyemezler. Bol bol elleyin bedenlerini. Annesi size hayır öpmeyin, hayır ellemeyin dese bile dinlemeyin. Sizin hakkınız çünkü. Napalım onlar da bu kadar sevimli bu kadar tatlı olmasınlar ama dimi?
Kendi malınızmış gibi, size aitmiş gibi dokunun. Hasta mı olacakmış, mikrop virüs mü kapacakmış aman size ne canım. Siz bildiğiniz gibi devam edin.
Ben kimsenin çocuğuna ellemiyorum, benim yerime de elleyin. Saygı falan duymayın bedenlerine, el kadar şeyin ne kişisel hakkı olabilirmişki? Annesi de buldumcuk zaten, bi çocuk onda var sanki, ay ne kadar da kıymetli ya görmemişin çocuğu işte nolacak...
Ellemeyin. Allah aşkına ya. Dokunmadan sevin. Rica ediyorum çocukları temassız sevin. Bakışınızla sevin, tatlı sözlerinizle sevin. Hasta etmeyin yahu! Mesela gripli gripli koklamayın çocuğu! Elli yere değen elinizi ağzına kadar sokmayın!
Sevgili kk hanımları, nasıl koruyorsunuz siz bu çocukları? Bıktım bu düşüncesiz insanlardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?