Kendi malınızmış gibi dokunun

Yabancıların dokunmasi tabii ki istisnai bir durum. Ne niyette olduklarini asla bilemeyeceğim icin tepkim sert olur.
Ama eve bebek görmeye, hayirli olsun demeye gelen insanlara da, "elini yikadin mi, ay parfum mu sıktın sen, dokunma" denildiği zaman cok itici oluyor.
En basitinden kilo kontrolu icin erken bebeklik doneminde defalarca hastameye götürüyoruz. En mikroplu yere. Bizimle birlikte orada onlarca hasta cocugun mikrobu var.
Yani çocuklarımızı hayat boyu mikroplardan koruyamayiz. Onlem alacagiz derken dozunu kaciriyoruz bazen
Bebegim 1 yasinda. Kimseye elleme dokunma demedim. Kirk yilda bir agzina verilen bir cay kaşığı verilen corbadan öleceğini dusunmedim. Kimseyi kısıtlamadım. Bebegimi sevdikleri icin ve sevgiyle büyüdüğü icin cok mutluyum.

Çocuklara karşı hassasım,ailesi hırpalasa tartışırım,eşim,bu yüzden birinden dayak yiyeceksin diyor:)
Fakat kimsenin bebeğine dokunmam,öpmem,yeğenlerim hariç.Kardeşime gittiğim zaman da ellerimi sabunlamadan yeğenimi kucağıma almam.
Çocuğunuz çok tatlı demek bir nevi iltifattır ama kimisi de atmaca gibi ne,kim,kim bakıyor,hem de benim çocuğuma tavrında...
Gülümsüyorum ve çocuğuna bakmıyorum bile.
Benim çocuklarım da tatlıydı fakat biliyorum ki benim için öylelerdi sadece,kimse kimsenin çocuğun bayılmıyor,yalap şalap öpenleri gerçekten anlamıyorum.

Ayh gina geldi bu konulardan.
Taciz amacli dokunmak konusu disinda mokunu cikardiniz bu sevme opme kucaga alma isinin.
Biri yazmis yukarida emekledikten sonra ayakkabisini yaliyordu cocugum, omur boyu koruyamam diye. Aynen oyle koruyamayız. Bir mikroptur tutturmussunuz da her yer mikrop.

Dezentekte ede ede buyuttugunuz bebeginiz yuvarlanmaya baslayinca parkeleri yalamadi mi? Benimki bizzat dilini yere yapıştırıp yalıyor gidip duvarı yalıyor

Fazla korumacı olmaman iyi zira bak benim annem çok ama çok titiz bir kadın, çocukken de öyleydi ve manyak şekilde deterjan da kullanır hatta,bu yüzden benim bağışıklık sistemim zayıf. Çocukken sureklı hasta olurdum, bir yaram oluşur iyileşmez, bir yerden düşsem yaram iyileşmez. Doktorum bağışıklık sistemi gelişmemiş demiş düşün benim benden büyük kardeşlerim var, ben tek bir bulaşıcı hastalık bile geçirmedim.

Geçen bir salgında ailedeki yetişkinlerden hiç biri hasta olmamışken, ben yeğenlerimle beraber yatak yorgan yattım. Resmen sadece çocukları etkileyen salgın, beni de onlar gibi yere serdi.

Son düzenleme:
Sakınan göze çöp batar çünki teyzesiii

Dokunmayın dediğim hiçkimse inatla dokunmadı, ama kucağa verirken hep müslin bez kullandım, aman kusuyor üstünüze kusmasın diye.
Kimse de gripli hali ile yaklaşmadı çoçuğa, kaldı ki o kadar kafasıza denk gelmedim açıkçası, insan kendisi düşünür herhalde hastayım yaklaşmayayım diye.
Bilemiyorum uç örnek denk gelmedi hiç.

Dezentekte ede ede buyuttugunuz bebeginiz yuvarlanmaya baslayinca parkeleri yalamadi mi? Benimki bizzat dilini yere yapıştırıp yalıyor gidip duvarı yalıyor
Demir eksikliği mi var acaba
Benim kızım da küçükken yerde bulduğu ipi çöpü ağzına sokmaya çalışıyordu,demir eksikliği tespit edildi,tedaviden sonra bırakmıştı çöpçülüğü:))

Milletin cocugu nedense bana icine düsülecek öpöp koklayacak kadar tatli cekici sirin gelmez hic.

Aa ne tatli masallah..der gecerim.

Kendi cocuklarim haricinde kimsenin bebesini cocugunu sapur supur opup koklamadim bugune kadar

Bu yuzden bahsettiginiz insanlardaki cocuk/bebek sevgisini (!) Anlamiyor ve haklisiniz diyorum

Uyarin surekli.

Ben de sizin anlayamamanızı anlamıyorum. Çocuk bu hasta olacak, fanusa koyacak halimiz yok. Ama doğal yollardan olsun, anladınız mı? Gitsin kendi ellesin bi yerlere, kendi kapsın mikrobu. Birileri düşüncesizce bulaştırmasın.

Arkadaşımın çocuğu var öyle çok seviyorumki açıp videolarını izlerim çok sevimli. Ama vallahi billahi tutup bi kere öpmemişimdir.

Bebeklerin ve yaşlıların florası kuvvetli olmadığı için enfeksiyonlara daha açıktır ama 1 yaşından sonra çocuklar da normal, bizim gibi bir floraya sahip olurlar. Yeni doğan bebek zaten kucağa bile alınmaz, kimse almaz yani. Alan da çok yakınıdır. Sizin kadar onlar da düşünüyordur sanırım.

Flora dediğim şey, tenimizin etrafını saran bakteriler yani mikroplar. Bizim için faydalılar, bizi enfeksiyonlardan zararlı bakterilerden koruyorlar. Onlar heryerde, engel olamazsınız. 1 yılın ardından olmamalısınız. Bırakın çocuğunuz o mikroplarla da tanışsın ve florası gelişsin. Daha sağlıklı olur.

Peki siz kimsenin sarılmadığı, sevmediği çocukların hastalıklara daha yatkın ve güçsüz olduğunu biliyor musunuz? Sevgi görmeyen çocuklar gelişemiyor, eskilerin deyimiyle kavruk kalıyor. Yetimhaneye verilen ve kimsenin sarılmadığı bebeklerin ölüm oranlarının yüksek olduğunu anlatan bilimsel yayınlar var. Sevgi görmek, dokunulmak herkesin ihtiyacıdır. O çocukların daha da fazla aslında. Sizin çocuğunuz, sizin kuralınız kimse karışamaz. Bana kalırsa böyle davranarak çocuğunuz psikolojisini ve gelişimini kötü etkiliyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bu tavır buldumcukluktur. Ne ilk doğuran sizsiniz, ne de ilk bebek sizinki. O bebeğinizi seven insanlar da çocuk büyütmüş, yetiştirmiş. En basit örneği, sizin anneniz gelene gidene dokunmayın benim çocuğuma demiş mi? Yeni bir şey icat ediyormuş tavırlarına gerek yok bence. Tamam sizin bebeğiniz, çok kıymetli sizin için ama 7 milyar insandan biri o da.

Açıkçası çocukları çok severim ama annesi sizin gibi olan çocukları sevesim gelmiyor. Şımarık ve egoist veletler olarak yetişip kendilerini dünyanın merkezi sanıyorlar. Bir çocuk için daha itici birşey olamaz herhalde.

Sertçe söylüyorum, dinlemeyen biri ise çocuğu çekip alıyorum. Simdiye kadar kimsenin çocuğunu istegi disinda kucaklamadim. Kucuk bile olsa cocuktan izin almadan opmedim. 15 aylik kendi kizimi dahi " opebilir miyim" diye izin alir operim. Oyuncaklarını izin alarak alırım. Oyle yetistiriyorum ama cevre boyle davranmiyor ne yazik ki! Lutfen izin isteyin diyorum. Cocuklariniz izin alarak alsin oyuncaklarini , izin alarak kucaklasin diye ekliyorum. Hele yeni dogmus bebeyi( kendi kizim haric) kucaklamisligim yoktur.

Bir yaştan küçük bebeginizi koruyun ama bir yaşinı gecmis ise sosyalleşmesine izin verin. Tabii bile bile hasta insana birakilmaz cocuk. Ben ser cikismayi 1 yas oncesi yapardim. Simdi sadece izin alma kismi ile ilgi uyarilar yapiyorum ve istemedigi bir seye zorlamayin diyorum. Mesela gel dedi gelmiyorsa su oyuncagini seviyor oyle yaklasabilirsin derim. Gel kiz suraya diyip zorla aglata aglata sevilmesine karsiyim.

Bu haller çocuk 6 aylık olduğunda geçiyor rahatlayın biraz.
Tamamen tanımadığınız insanlar zaten sevmez etmez. Yakınlarında sallamıyorsunuz bir yerden sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…