Kendi mi bu düşünceden alıkoyamıyorum?

Bigbangd

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2016
280
83
13
Sürekli kendime çirkin olduğumu söyleyip duruyorum. 12 yaşımdan beri kendimi hiç iyi hissetmedim. Şu an 20 yaşındayım. Aynaya bakmak bile istemiyorum. Çünkü karşılaşacağım manzarayı biliyorum. Bunun için yüzlerce kez ağladım. Hiçbir erkek beni beğenmedi. Hiç sevgilim olmadı. Bir kere bile iltifat almadım. Güzel kız görünce yerin dibine girmek istiyorum. Kendimi onlarla kıyaslayınca çok değersiz görüyorum. Daha neler neler düşünüyorum da neyse... Ne olacak benim bu halim. Evde kalacam diye çok korkuyprum. Arkadan laf edilmesini istemiyorum. O çirkindi zaten evlenemezdi gibi falan. Neden böyle düşünüyorum ya.? Nasıl kurtulacağım bu psikolojiden?

kendini oldugun gibi kabul et canim, cirkin kadin yoktur bence bakimli olmaya calis, elbet seni oldugun gibi begenen biri cikacaktir karsina

sanki herkes dünya güzeli

etrafta ne değişik tipte insanlar var iyi ya da kötü değil herkes farklı

ben de güzel değilim 20 yalşına kadar sevgilim olmadı da son 16 yıldır 20 yaşında olan sevgilimle birlikteyim

insanlar eşimi yakışlıklı buluyormuş mesela bence çirkin ama hiç önemi yok ki

Yine derya vakası :)
Bence akışına bırak. Yüz güzelliğin için severler yüzüne bişey olsa bırakırlar, kalbini aç önce insanlara. Görsünler kalbini sonra nolursa olsun bırakmazlar.. o zamana kadar sadece uzak durma ki, seni tanımalarına izin ver

bir insan nasil cirkin olabilirki?
cevrendenmi duyuyorsun cirkin olduguna dair sozler, oyleyse hic kulak asma, hatta kiskaniyorlar de gec.
eger kendi kendinin cirkin oldugunu dusunuyorsan, neden boyle dusundugunu iredele.
eminimki cirkin falan olamazsin,
20 yasindasin, giyin suslen, bakimli ol kendini iyi hisset gerisi kim ne dusunurse dusunsun.
gulumse, eglen, kafana takma kimin ne dedigini.

Neden boyle düşünüyorsun Rabbim seni boyle diğerini farklı yaratmıştır, ama güzel kız gördüğümde yerin dibine girmek istiyorum demen bana hic hoş gelmedi.. ben ne albenisi olmayan (çirkin demek istemiyorum) kızlar gördüm özgüvenleri tavan yapmis, evlendiler ve eşleri tarafindan da el üstünde tutuluyorlar... Bence sizde eksik olan şey güzellik değil ozguven, Rabbim herkesi ayrı güzel yaratmış evet bazıları daha güzel gelir göze ama inan karşıdaki istediğin kadar güzel olsun karaktersiz se eğer insanın gözünde alaşağı oluyor... Benim size tavsiyem bi psikologla gorusmeniz, eminim ki o zaman kendinizi daha iyi hissedeceksiniz

Bir günde yüzlerce kişiyle karşılaşıyoruz, görüyoruz falan. Bunların içinde gerçekten "ulan bu hatunda ciddi çirkinmiş" dediğim on milyonda bir falandır.

Ama nedense üç günde bir buraya çok çirkinim diye konu açıyor biri. Gerçek hayatta nerdesiniz? Nereye saklanıyorsunuz?

Çirkin kadın yoktur, kendine güvenmeyen kadın vardır.

12 yaşından beri kendine çirkinim diyosan muhtemelen "çirkin" olduğunu düşündüren bir olay yaşamışsın çocukken ve bu sanki travmatik olmuş. Güzellik /çirkinlik gibi kavramlar görecelidir ve asıl güzellik mutlu bir ruhta gülen bir yüzde sirayet eder. İmkanın varsa pro bir yardım al derim, inan çok faydasını görür özgüvenini kazanırsın.

Bi kere vde kalma kısmını pas geçiyoruz. Buyrun mehmet günsür yakışıklısı ve buyrun aşık oldum dediği karısı. Duyduğumdan beri ara ara hatırlayıp tekrar şok olurum :) http://www.gazetemag.com/mehmet-gunsur-asik-oldugum-kadini-buldum/
Yalnız ben kendini sev bilmemne demeyeceğim. Sevemezsin kabullenemezsin arkadaşım. Aynısını hemen hr kadın yaşıyor bnce. Ama sevecek tselli olacak birşey buluyor yahut başka konularla bu dürtüleri bastırıyorlar. Mesela de ki dişlerim kötü git tel taktır. Doğru kaş yapısını ara. Gözüne giden makyajı keşfet. Sana giden kıyafetleri iyi belle. Açıksan saçlarında farklı modeller dene kapalıysan farklı örtünme biçimlerine bürünmeye çalış. Çirkin kadın yoktur sözüne katılıyorum. Bi de şu mehmet günsürün karısı bana umut enjekte ediyor arkadaş, aç ara ara bak iyi gelecek :) kendini beğenmeden de barışmaya kalkma kendinle, ilerde birgün tekrar küsersin.

Sokrates çirkinliği ile meşhurdur
Sokratesin çirkinliği kim takar
Biraz uç bir örnek biliyorum insan güzellikğini sadece dış güzellik sanan insan aptaldır

Bir insan kendine çirkin diyorsa o yaştan beri eminim altında yatan bir şeyler var. Bir olay yaşadınız ve sizi etkiledi ki çocukken insanı etkiler. Geçen 4 yaşında bir kız çocuğu bize geldi birde ablası var 7 yaşında kız diyor ki ben çok çirkinim ama ablam çok güzel.. Sürekli bunu diyor. Ablası gerçekten beyaz tenli, gözleri kaşları ayrı bir güzel simsiyah saçlarıyla harika gözüküyor kendisi de esmer ama inanın oda güzel.
Dedim ki sen niye böyle diyorsun bana cevap vermedi sadece öylece baktı. Ona anlattım senden güzeli aslında yok sen çook güzelsin kim ne derse desin. Allah seni böyle yaratmış hele bir gül dünya güzeli olursun vs dedim. Annesine sordum neden böyle dediğini bilmiyorum dedi..
Ben kesinlikle o çocuk küçük diye dikkate alınmadan onun yanında ablası bundan daha güzel gibi şeyler söylediğini düşünüyorum.
Çocukların yanında özellikle ne konuştuğuna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çocukların kulakları anten gibidir oun oynadığını sanırsın aslında seni dinler.
Şunu unutma sen güzelsin ama neden güzelsin Rabbim yarattığı için güzelsin. Hiç çirkin biri olabilir mi ya?
Sen kendini seversen herkes sever. Bir tebessüm bir sıcak bakış aslında en güzelleri bile sollayabilir. Önemli olan ahlakın temizliği. Özgüvenini yüsek tut bir kere ben güzelim de. Kimseyle kıyaslama kendini illa kıyaslayacaksan yüzü yananları doğruştan engelleri düşün. Senin bir engelin yok elin kolun sağlam. Şuan da düşünsene bu kadar güzelken aynalara bakamıyorum diyorsun. Allah korusun bir kaza geçirsen yüzüne bir şey olsa bir uzvunu kaybetsen demez misin eskisi gbii olayım yeter?
O zaman bu durumundan memnun ol ve çık şu nefsinin dizginlerinden.
Unutma bu utandığın yüzünü bulamayabilirsin

Hadi bakalım güzel bacım gülme vakti :)

Aynalardan kacma. Kendine iyice bak kabullen ve sonra degismeye calis. Güzel giyin, güzel saclara sahip ol bakimini yap, istersen birazda makyaj? Evlenen butun kadinlar güzel değil emin ol. Erkeklerin hepside yakisikli degil sonucta herkes kendine gore birini buluyor

12 yaşında sana çirkin hissettirecek ne yaşadın?
Ben kendimden bahsedeyim 5.sınıfta felanız, bir erkek çocuğuyla tartışıyorken benim dişlerime bakıp ıy iğrençsin demişti. İnanılmaz üzülmüştüm ve o günden sonra 19 yaşıma kadar gülerken utandım, ağzımı kapattım mesela. Dişlerimi fırçalamak bile istemiyordum. O çocuğun bana öyle demesi inanılmaz olumsuz anlamda etkiledi beni o güne kadar hiç umrumda bile değildi. Kusurumla sevemedim kendimi o dönem. Ergendim de. Yaptırdım sonra da...

Neyi beğenmiyorsun kendinde? Düşündüğün kadar çirkin bir kız değilsin belki de? Biraz saç baş kaş derken güzel birisindir de sadece komplekstir belki?

kalbim güzel kalpte sıkıntı yok. ama yüzüm için aynı şeyi söyleyemeyecğim. bede beğenilmek istiyorum

kompleksmi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. ama bu psikolojiden kurtulmak istiyorum

oha çok şaşırtıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…