evet haklısınız. beğendiğim erkekler hep güzel kızların yalakalığını yapıyorlar. en ağır abisi bile böyleİnsanı dış güzellik kadını fiziksel obje olarak gören zihniyetin insana dayattığı psikolojik etki inanılmaz
8 yıldır kendimle savaşıyorum ama bu durumu yenemedim. kendimi tüketiyorum hepBir insan kendine çirkin diyorsa o yaştan beri eminim altında yatan bir şeyler var. Bir olay yaşadınız ve sizi etkiledi ki çocukken insanı etkiler. Geçen 4 yaşında bir kız çocuğu bize geldi birde ablası var 7 yaşında kız diyor ki ben çok çirkinim ama ablam çok güzel.. Sürekli bunu diyor. Ablası gerçekten beyaz tenli, gözleri kaşları ayrı bir güzel simsiyah saçlarıyla harika gözüküyor kendisi de esmer ama inanın oda güzel.
Dedim ki sen niye böyle diyorsun bana cevap vermedi sadece öylece baktı. Ona anlattım senden güzeli aslında yok sen çook güzelsin kim ne derse desin. Allah seni böyle yaratmış hele bir gül dünya güzeli olursun vs dedim. Annesine sordum neden böyle dediğini bilmiyorum dedi..
Ben kesinlikle o çocuk küçük diye dikkate alınmadan onun yanında ablası bundan daha güzel gibi şeyler söylediğini düşünüyorum.
Çocukların yanında özellikle ne konuştuğuna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çocukların kulakları anten gibidir oun oynadığını sanırsın aslında seni dinler.
Şunu unutma sen güzelsin ama neden güzelsin Rabbim yarattığı için güzelsin. Hiç çirkin biri olabilir mi ya?
Sen kendini seversen herkes sever. Bir tebessüm bir sıcak bakış aslında en güzelleri bile sollayabilir. Önemli olan ahlakın temizliği. Özgüvenini yüsek tut bir kere ben güzelim de. Kimseyle kıyaslama kendini illa kıyaslayacaksan yüzü yananları doğruştan engelleri düşün. Senin bir engelin yok elin kolun sağlam. Şuan da düşünsene bu kadar güzelken aynalara bakamıyorum diyorsun. Allah korusun bir kaza geçirsen yüzüne bir şey olsa bir uzvunu kaybetsen demez misin eskisi gbii olayım yeter?
O zaman bu durumundan memnun ol ve çık şu nefsinin dizginlerinden.
Unutma bu utandığın yüzünü bulamayabilirsin
Hadi bakalım güzel bacım gülme vakti :)
ah ah keike o kadar kolay olsa. 8 yıldır ben bununla savaşıyorum. kendimi yiyip bitiriyorumbir insan nasil cirkin olabilirki?
cevrendenmi duyuyorsun cirkin olduguna dair sozler, oyleyse hic kulak asma, hatta kiskaniyorlar de gec.
eger kendi kendinin cirkin oldugunu dusunuyorsan, neden boyle dusundugunu iredele.
eminimki cirkin falan olamazsin,
20 yasindasin, giyin suslen, bakimli ol kendini iyi hisset gerisi kim ne dusunurse dusunsun.
gulumse, eglen, kafana takma kimin ne dedigini.
herkes aynı şeyi söyledi ama ne yaşadığımı hatırlamıyorum.12 yaşından beri kendine çirkinim diyosan muhtemelen "çirkin" olduğunu düşündüren bir olay yaşamışsın çocukken ve bu sanki travmatik olmuş. Güzellik /çirkinlik gibi kavramlar görecelidir ve asıl güzellik mutlu bir ruhta gülen bir yüzde sirayet eder. İmkanın varsa pro bir yardım al derim, inan çok faydasını görür özgüvenini kazanırsın.
Neden çirkin olasın herkes kendine göre az yada çok güzeldir, hem kader kısmet bu işler, illa çok güzel kızlar evlenecek diye bişey yok, ne kadınlar var çirkin sayılabilecek, eşleri ağzının içine bakıyor, ne güzel kadınlar aldatılıyor, güzellik değil karşındaki insanın "insan" olması önemli , Allah iyi insanlarla karşılaştırsınSürekli kendime çirkin olduğumu söyleyip duruyorum. 12 yaşımdan beri kendimi hiç iyi hissetmedim. Şu an 20 yaşındayım. Aynaya bakmak bile istemiyorum. Çünkü karşılaşacağım manzarayı biliyorum. Bunun için yüzlerce kez ağladım. Hiçbir erkek beni beğenmedi. Hiç sevgilim olmadı. Bir kere bile iltifat almadım. Güzel kız görünce yerin dibine girmek istiyorum. Kendimi onlarla kıyaslayınca çok değersiz görüyorum. Daha neler neler düşünüyorum da neyse... Ne olacak benim bu halim. Evde kalacam diye çok korkuyprum. Arkadan laf edilmesini istemiyorum. O çirkindi zaten evlenemezdi gibi falan. Neden böyle düşünüyorum ya.? Nasıl kurtulacağım bu psikolojiden?
belgeseli izlemek istiyorum canım ama ingilizcem hiç iyi değil alt yazılı olanını var mıBir günde yüzlerce kişiyle karşılaşıyoruz, görüyoruz falan. Bunların içinde gerçekten "ulan bu hatunda ciddi çirkinmiş" dediğim on milyonda bir falandır.
Ama nedense üç günde bir buraya çok çirkinim diye konu açıyor biri. Gerçek hayatta nerdesiniz? Nereye saklanıyorsunuz?
Çirkin kadın yoktur, kendine güvenmeyen kadın vardır.
bende şok olmuştum canımBi kere vde kalma kısmını pas geçiyoruz. Buyrun mehmet günsür yakışıklısı ve buyrun aşık oldum dediği karısı. Duyduğumdan beri ara ara hatırlayıp tekrar şok olurum :) http://www.gazetemag.com/mehmet-gunsur-asik-oldugum-kadini-buldum/
Yalnız ben kendini sev bilmemne demeyeceğim. Sevemezsin kabullenemezsin arkadaşım. Aynısını hemen hr kadın yaşıyor bnce. Ama sevecek tselli olacak birşey buluyor yahut başka konularla bu dürtüleri bastırıyorlar. Mesela de ki dişlerim kötü git tel taktır. Doğru kaş yapısını ara. Gözüne giden makyajı keşfet. Sana giden kıyafetleri iyi belle. Açıksan saçlarında farklı modeller dene kapalıysan farklı örtünme biçimlerine bürünmeye çalış. Çirkin kadın yoktur sözüne katılıyorum. Bi de şu mehmet günsürün karısı bana umut enjekte ediyor arkadaş, aç ara ara bak iyi gelecek :) kendini beğenmeden de barışmaya kalkma kendinle, ilerde birgün tekrar küsersin.
belgeseli izlemek istiyorum canım ama ingilizcem hiç iyi değil alt yazılı olanını var mı
Teşekkürler canimNational geographic'in dublajlı şekilde yayınladığı bir belgesel var.
Bi baktimda dogrusu tam bir imtehanLizzie valasquez...
Bu kadını araştır, hayat hikayesini oku, belgeselini ve konuşmalarını dinle. Dış görünüşün ne kadar önemli olduğunu ondan sonra konuşalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?