Kendi mi bu düşünceden alıkoyamıyorum?

İnsanı dış güzellik kadını fiziksel obje olarak gören zihniyetin insana dayattığı psikolojik etki inanılmaz
evet haklısınız. beğendiğim erkekler hep güzel kızların yalakalığını yapıyorlar. en ağır abisi bile böyle

8 yıldır kendimle savaşıyorum ama bu durumu yenemedim. kendimi tüketiyorum hep

ah ah keike o kadar kolay olsa. 8 yıldır ben bununla savaşıyorum. kendimi yiyip bitiriyorum

herkes aynı şeyi söyledi ama ne yaşadığımı hatırlamıyorum.

Etrafındakiler mi çirkin diyor yoksa sen mi öyle olduğunu dusunuyorsun? At bir resim ozelden objektif bir yorum yapayım. in vino veritas nin dediği gibi ben de her bayanda ayrı bir güzellik görüyorum. Güzel bakan güzel görür.

Hani bir hikaye var kızcağız kendini çirkin sanarmis , aynalara bakamazmis da bir gün gözünü kaybedince annesi ona gözlerini vermiş. Sonra kız ameliyattan çıkınca aaa ben ne kadar guzelmisim demiş, annesi ona şimdi benim gozlerimle bakıyorsun da ondan oyle goruyorsun demiş. Böyle bir hikayecikti sanırım yanlis hatırlamıyorsam. Sağlıklı misiniz? Eliniz ayaginiz tutuyor mu? Gerisi kader kısmet. Takmayin kafaniza.

ya moral vermek ıstemıyorum oylesındır herkes kendını bılıyor sonucta neren guzel neren degıl farkındasındır ben de senın gıbıyım mesela o yuzden moral veremıycem dogrudur dedıklerın. o zaman yuzun cırkınse vucudunu guzellestırmye bak veya gıysılerını guzellestır sacını bakım yap. gercı sana soyluyorum ben de aynıyım nasılsa cırkın dıye onemsemıyorum. bılemedım bak sımdı :)
cırkınsındır ya dogrudur benım de yuzum cırkın vucudumda sarktı artık bılmıyorum silikon falan kurtarır belkı veya dövme kaş yüzümüze falan bır de göz altı ışık dolgusu vs... estetık hayat kurtarabilir aslında. bakımlı olunca guzel gorunuyor ınsan.

önemlı de degıl aslında ınsanın içi guzel olsun bence bılmıyorum guzellık onemlı gercı guzel kadın gorunce anlıyoruz guzellıgın onemını

Kendimi övmek adına yazmayacağım bu kısmı. Zaten diğer bolumu okudugunuzda anlayacaksin.
Çocuklugumdan beri cok guzel kızsın, anneme cok guzel olacak buyudugunde derlerdi. Yirmili yasima geldigimde guzelsin cok guzelsin gozlerin yeter gibi bi dunya cumle duydum. Simdi yirmibesi gectim. Sonuc mu? Beni sevecek bana deger verecek dogru duzgun bir adam cikmadi karsima. Hic bir saglam iliski kuramadim. Hep bir yerlerde yarim kaldi hersey. Hep gorselle baslayip kisilikler ortaya cikinca bitti. Gorsellik su bu vs dusunmeye firsatim olmadi hic. Sevgi eksik kaldi. Icimde sevilmek ukte de kaldi diyebilirim. Ama umudumu yitirmedim bir gun mutlaka olacak diyorum. Bu Allah in nasibi. Ve ben gorsele hic takilmadim simdiye kadar. Yeterki karsimdaki durusuyla tavriyla beni etkileyebilsin diye bekledim. Ve halada bekliyorum.
yani o evlilik ve mutluluk kaş göz işi degil aldirma. Allah ın nasibi tamamen. Umarim seni sevevek birisi cikar karsina.
ayrica son olarak eklemek istedigim, cirkin kadin yoktur sempatik olmayan kadin vardir kendinin farkina var. Eminim farkina varamadigin yanlarin var senin.

Neden çirkin olasın herkes kendine göre az yada çok güzeldir, hem kader kısmet bu işler, illa çok güzel kızlar evlenecek diye bişey yok, ne kadınlar var çirkin sayılabilecek, eşleri ağzının içine bakıyor, ne güzel kadınlar aldatılıyor, güzellik değil karşındaki insanın "insan" olması önemli , Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Erkek olsun kadın olsun güzellik ilk bakışta dikkat çekici olsa bile daha başka şeyler arıyor insanlar.
Sen kendini çirkin bulduğun için bakım yapmak istemeyeceksin,güzel bir kıyafeti bile taşıyamam veya yakışmaz düşüncesiyle almayacaksın.Böyle böyle çirkin olduğun fikrini benimseyeceksin.
Kime göre çirkinsin,neye göre güzel değilsin?
Özgüvenini sağladığın zaman her kapı açılır.Kendini geliştir,kültürüne önem ver.Geçenlerde dış görünümü bana hitap etmese bile donanımını beğendiğim için biriyle görüştüm.Her şey aynada görünen değildir.
Dediğim gibi kendi havanı yakala,ona göre giyin,kuşan.Sabah kalkıp aynanın karşısına geç,çok güzelsin de.Kimse etmiyorsa kendi kendine iltifat et.Çevren bunu farkettikten sonra sana daha fazla saygı göstermeye başlayacak.
Kendini sevmeyen insanları gördükçe çok üzülüyorum.Kimsen yok bu hayatta,kendine kalıyorsun nolursa olsun.En çok kendini seveceksin,kendine değer vereceksin.Sen kendine çirkin de sonra millet neden iltifat etmiyor...
Sen çok güzelsin ama güzellikten önemli şeyler var.Bunu unutma,kendini sev.

belgeseli izlemek istiyorum canım ama ingilizcem hiç iyi değil alt yazılı olanını var mı

bende şok olmuştum canım

canım bu özgüveninin biraz az olmasından kaynaklanıyor gibi :)
kendini takıntı haline getirmişsin.
kendine bakım yapmaya başla.
kaşlarına yeni bir şekil ver mesela,saçlarına güzel bakım maskeleri yap,uçlarına renk değişikliği yapabilirsin.
fazla kilon varsa vermeye çalış,sağlıklı beslen.
cildinde sorun varsa doktora git tedaviye başla.
inan kendine zaman ayırdıkça bakım yaptıkça özgüvenin yerine gelecek ve kendini çok güzel hissetmeye başlayacaksın.
bence bir insanı ilk başta kendine çektiren şey o kişinin sahip olduğu 'özgüvendir'
özgüveni yüksek insanlar bana hep daha çekici gelmiştir.
o yüzden hayatım bi toparlan kendine gel ve ipleri eline al.
unutma,sen aslında çok güzelsin

Allah herkese çirkin şansı versin valla.ne guzeller biliyorum simdi nerede ne eziyetler cekiyorlar.onemli olan bahtin guzel olsun canım benim.takma boyle şeyleri Allahın yarattığı hersey guzeldir

Erkeklerin güzelliğe baktığını düşünmüyorum. Yani kafasını çevirip bakar da, onun haricinde ya bakımlı olmasından ya özgüveninden ya başarısından ya gülüşünden ya fiziğinden ya saçından ya da bunlar gibi yüz güzelliği dışında bir sürü faktörden etkileniyorlar bence. Bazıları kafa yapısına göre, bazıları kim pas verirse ilgileniyor. Bazıları da sırf mantık. Yani türlü türlü etkilenme yolları var. Yüz güzelliği bunların içinde küçücük bir pay.
Yani yüzünü beğenmiyor musun? Başka güzelliklerini ön plana çıkar. Kiminin yüzü güzeldir, kiminin kalbi kiminin fiziği kiminin zekası kiminin saçı başı havası kiminin giyimi kiminin gülüşü kiminin kıvrımları. Herkeste bir güzellik vardır ve kimse kusursuz değildir. Güzel yönlerini gör kendini sev. Beğenmediklerini görmezden gel, yapacak bir şey yok.

Lizzie valasquez...

Bu kadını araştır, hayat hikayesini oku, belgeselini ve konuşmalarını dinle. Dış görünüşün ne kadar önemli olduğunu ondan sonra konuşalım.
Bi baktimda dogrusu tam bir imtehan
Insanoglu iste illeki kotuyu dusunden yaklasip sukur bilmiyor
yanlidlik olmasin konu sahibine demiyorum tum insanlik oyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…