Aslında haklısınız hiç ama hiç özgüvenim yok. Bu yüzden kendimi çirkin ve yetersiz hissediyorum . Bende özgüveni Yüksek insanları beğenirimcanım bu özgüveninin biraz az olmasından kaynaklanıyor gibi :)
kendini takıntı haline getirmişsin.
kendine bakım yapmaya başla.
kaşlarına yeni bir şekil ver mesela,saçlarına güzel bakım maskeleri yap,uçlarına renk değişikliği yapabilirsin.
fazla kilon varsa vermeye çalış,sağlıklı beslen.
cildinde sorun varsa doktora git tedaviye başla.
inan kendine zaman ayırdıkça bakım yaptıkça özgüvenin yerine gelecek ve kendini çok güzel hissetmeye başlayacaksın.
bence bir insanı ilk başta kendine çektiren şey o kişinin sahip olduğu 'özgüvendir'
özgüveni yüksek insanlar bana hep daha çekici gelmiştir.
o yüzden hayatım bi toparlan kendine gel ve ipleri eline al.
unutma,sen aslında çok güzelsin
Haklısınız sanırım böyle yapmam gerekiyorErkeklerin güzelliğe baktığını düşünmüyorum. Yani kafasını çevirip bakar da, onun haricinde ya bakımlı olmasından ya özgüveninden ya başarısından ya gülüşünden ya fiziğinden ya saçından ya da bunlar gibi yüz güzelliği dışında bir sürü faktörden etkileniyorlar bence. Bazıları kafa yapısına göre, bazıları kim pas verirse ilgileniyor. Bazıları da sırf mantık. Yani türlü türlü etkilenme yolları var. Yüz güzelliği bunların içinde küçücük bir pay.
Yani yüzünü beğenmiyor musun? Başka güzelliklerini ön plana çıkar. Kiminin yüzü güzeldir, kiminin kalbi kiminin fiziği kiminin zekası kiminin saçı başı havası kiminin giyimi kiminin gülüşü kiminin kıvrımları. Herkeste bir güzellik vardır ve kimse kusursuz değildir. Güzel yönlerini gör kendini sev. Beğenmediklerini görmezden gel, yapacak bir şey yok.
Çirkin olduğum içinKendine bunu neden yapıyorsun?
Tatlim sen hic youtube da makyaj videolari izlemiyor musun? Nece cirkin hatun var. Makyajla guzel olabiliyorlar ancakSürekli kendime çirkin olduğumu söyleyip duruyorum. 12 yaşımdan beri kendimi hiç iyi hissetmedim. Şu an 20 yaşındayım. Aynaya bakmak bile istemiyorum. Çünkü karşılaşacağım manzarayı biliyorum. Bunun için yüzlerce kez ağladım. Hiçbir erkek beni beğenmedi. Hiç sevgilim olmadı. Bir kere bile iltifat almadım. Güzel kız görünce yerin dibine girmek istiyorum. Kendimi onlarla kıyaslayınca çok değersiz görüyorum. Daha neler neler düşünüyorum da neyse... Ne olacak benim bu halim. Evde kalacam diye çok korkuyprum. Arkadan laf edilmesini istemiyorum. O çirkindi zaten evlenemezdi gibi falan. Neden böyle düşünüyorum ya.? Nasıl kurtulacağım bu psikolojiden?
bozulur tabi bir şeyi 40 defa söylersen olurmuş bilinçaltına işlememişsin kazımışsın resmen bile bile kendine eziyet etmişsin sebepsizne yapsam olmuyor. 8 yıl dile kolay. psikolojim bozuldu bu düşüncelerden.
ne yapsam olmuyor. 8 yıl dile kolay. psikolojim bozuldu bu düşüncelerden.
evet farkındayım. kompleks takıntı her şey... çok üzülüyorum. ama nasıl başa çıkacağımı bilmyorumKırılma ama başka sıkıntın yok galiba bu nasıl bir takıntıdır aynaya bile bakmıyorum nasıl bir komplekse girmişssin biri bişey mi dedi psikolojik baskı mı yaptılar günde 3 defa çirkinsin mi dediler
bir keresinde prikologa gittim. o da ergenlikten dolayı dedi saldı.Terapiyi düşündünüz mü?
evet hemde nasıl. bir ben bilirim.bozulur tabi bir şeyi 40 defa söylersen olurmuş bilinçaltına işlememişsin kazımışsın resmen bile bile kendine eziyet etmişsin sebepsiz
yanlış anlama kırmak için konuşmuyorum ama o kadar büyük dertleri olanlar var ki misal ben defalarca ameliyat oldum ve ömür boyu yaşantımı etkileyecek daha bir sürü şey ben sağlıklı olup minicik probleme takanlara çok kızıyorum sağlığına şükret ve günaha giriyorsun Allahın yarattığına çirkin demekle amaaan ne söyleyeyim ki dahaevet farkındayım. kompleks takıntı her şey... çok üzülüyorum. ama nasıl başa çıkacağımı bilmyorum
e ne var ki bende babama ben güzelmiyim dediğimde vasatsın demişti bende senin çocuğunum anca bu kadar olmuş diyip susturdum napim yani beğenmeyen almasın kendine güvenli ol biraz yabaşımdan geçenleri anlatayım. bir arkadaşım sen kıllı ve göbekli biri ile evleneceksin demişti. nedenini sorudğumda çünkü çirkinsin dmeişti. babam dayısının yanında bana çirkin dedi direk ve dayısıyla beraber gülmeye başladılar. birde kimseden övgü almamış olmak canımı sıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?