Kendi ogrencisine ozel ders veren ogretmen.

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.213
30.272
548
36
Arkadaslar cok konu acar oldum ama bu durumda ne yapacagimi cidden bilmiyorum. Bir lisede calisiyorum. Yabanci dil sinifinin 10 saatlik secmeli Ingilizce dersine ben giriyorum, 4 saatlik dersine de baska bir arkadas. Sinifin, bu ogretmen arkadasimla ogrencilere esit davranmadigina iliskin bazi problemleri oldu. Ben sinif rehber ogretmenleri oldugum icin de bana gelip anlatti iki ogrencim. Her defasinda, hocaniz size kirilmistir, derse katilmadiginiz icin uzulmustur. Gidin ozur dileyin, sizden nefret etmiyor kesinlikle falan diye konustum. Ama bugun iki kiz ogrencim yine geldiler. Hocam sinifta on tarafta oturan arkadaslarla surekli gulup egleniyorlar, onlara neseli davraniyor ama bize hep tavirli. Zaten onlara OZEL DERS de veriyormus diyince ben sok oldum. Tabi ogrencilere caktirmadan gonderdim. Baska bir Ingilizce ogretmeni arkadasima isim vermeden bunun ne kadar etik oldugunu sordum. Aninda, "o ogrenciler bana geldi, derslerine girmesem de ayni okulda oldugumuz icin ben size ozel ders vermem ama disaridan ogretmen onerebilirim dedim" dedi ama o arkadasin onlara ozel ders verdigini teyit etti. Yani emin oldum bu sayede. Simdi ben bu sinifin sinif rehber ogretmeni olarak bu durumda ne yapacagim hic bilmiyorum. O arkadasla da asla bir problemim yok. Cok arada kaldim. Siz ne onerirsiniz?

Ben sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum, bu konu sınıf rehber ogretmeninin müdahale edebileceği bir durum değil

Öğretmeni uyaramazsiniz, öğrencilere de ders almayin ya da derste aktif olmayın denmez

Bence bunu size gelen öğrenciler ogretmenleriyle bizzat konuşup halletmeli, ogrencilerinize bu olayın sizin mudahale alaninizin disinda olduğunu belirtin

Hayatin her aninda yanlarinda rehber ogretmenleri olmayacak ama adaletsizlik hep var ne yazik ki

Ben sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum, bu konu sınıf rehber ogretmeninin müdahale edebileceği bir durum değil

Öğretmeni uyaramazsiniz, öğrencilere de ders almayin ya da derste aktif olmayın denmez

Bence bunu size gelen öğrenciler ogretmenleriyle bizzat konuşup halletmeli, ogrencilerinize bu olayın sizin mudahale alaninizin disinda olduğunu belirtin

Hayatin her aninda yanlarinda rehber ogretmenleri olmayacak ama adaletsizlik hep var ne yazik ki
Ogrencilerin bu yonde bir talepleri olmadi. Adaletsizlik oldugunun farkina tam varmamislar. Yapiyor demiyorum ama biz sinavlari ortak hazirliyoruz. Yani kendi sinifimizi birakin o okuldan bir ogrenciye ders vermek bile etik olamaz. Bu zaten vicdan boyutunun yani sira, suc. Ama ben de yapacak birsey bulamiyorum.

Ogrencilerin bu yonde bir talepleri olmadi. Adaletsizlik oldugunun farkina tam varmamislar. Yapiyor demiyorum ama biz sinavlari ortak hazirliyoruz. Yani kendi sinifimizi birakin o okuldan bir ogrenciye ders vermek bile etik olamaz. Bu zaten vicdan boyutunun yani sira, suc. Ama ben de yapacak birsey bulamiyorum.

Ben çocuklar sizden müdahale bekliyor sandım, siz ben ne yapabilirim diye sorunca.

Bi önerim yok açıkçası zor bir durum

Prosedür nasil siz daha iyi bilirsiniz aslında. Dersine girdiği öğrencilere özel ders vermek öğretmenin uyarı almasına sebep mi? Eğer öyleyse ben olsam şikayet ederim. Ama değilse suç falan sayilmiyorsa yapacak birşey yok.
Evet suc. Sikayet etsem nasil bir sonuc dogar onu tam bilmiyorum. Yani arkadasla da hic sorunum yok. Keske ogrenmeseydim.

Öğrenciler bu konu için size değil okul müdürüne gidecekler.
Yaşları küçük değil size anlattıklarını anne babalarınada anlatıyorlardır.
Eğer haksızlık etik dışı bir şey varsa onlar şikayetçi olsun
Siz araya girmeyin

Böyle iki öğretmen arkadaşım birbirine düştü
Sonra öğretmenden şikayetçi olan çocuklar kendileri özel ders almaya başlayıp biz öğretmenimizden memnunuz dediler
Diğer arkadaşım öğretmenin sınıf içine müdahale eden şikayetçi konumuna düştü
Dikkatli olmak gerek

Evet suc. Sikayet etsem nasil bir sonuc dogar onu tam bilmiyorum. Yani arkadasla da hic sorunum yok. Keske ogrenmeseydim.
ben de yazdiktan sonra farkettim sonuçta bu kisi is arkadaşınız şikayet etmek o kadar da kolay değil. Bence öğrenciler bir daha bu konuyu acarsa bir sekilde müdür yardımcısına gitmelerini söyleyin

Öğrenciler bu konu için size değil okul müdürüne gidecekler.
Yaşları küçük değil size anlattıklarını anne babalarınada anlatıyorlardır.
Eğer haksızlık etik dışı bir şey varsa onlar şikayetçi olsun
Siz araya girmeyin

Böyle iki öğretmen arkadaşım birbirine düştü
Sonra öğretmenden şikayetçi olan çocuklar kendileri özel ders almaya başlayıp biz öğretmenimizden memnunuz dediler
Diğer arkadaşım öğretmenin sınıf içine müdahale eden şikayetçi konumuna düştü
Dikkatli olmak gerek
Evet oyle yapsalar daha iyi ama akillarina gelmez bu. Bunun suc oldugunu bile bilmiyorlar.

ben de yazdiktan sonra farkettim sonuçta bu kisi is arkadaşınız şikayet etmek o kadar da kolay değil. Bence öğrenciler bir daha bu konuyu acarsa bir sekilde müdür yardımcısına gitmelerini söyleyin
Keske kendileri akil edip gitseler. Beni yuk altinda biraktilar fark etmeden.

Benım oğlum 4.sınıf . Aynı okuldan başka bır sube ogretmenı eve ozel derse gelıyor. Cunku sınıflar cok kalabalık ve devlet okulu cok kısıtlı kalıyor , hemde sınıf ogretmenınden ayrı bır profılı var gelen kısının onada her acıdan ıyı geldıgını dusunuyorum . Bızım okulda sınavlar ortak oluyor ve bana daha bır kere bıle ipucu vermedı, egıtımhaneden benımde cıkardıgım sınavlardan sınav yapıyor yazılılardan once o kadar.
Konu baslıklarını zaten sınıf ogretmenı verıyor , bu kadar. Yanı acıkcası bıze gelen ogretmen bunu yapmaz ancak bu bılınse belkı boyle dusunurler. Cunku oglum ozel derse basladıgından berı ders puanları daha yuksek

Bizim lisedede matematik öğretmenimiz dört öğrenciye özel ders veriyordu ve bariz kayırıyordu. Ayrıca sınav öncesi de aynı soruları alıştırma adı altında çözdükleri ortaya çıktı. Bence yapılacak bir şey varsa yapın. Alenen hak yeniyor gibi görünüyor
Ne kadar yanlis birsey. Bu ogretmenin sinav sorularini falan verdigini dusunmuyorum ama bir sekilde ders verdigi ogrencilerine daha yakin davrandigi kesin.

Benım oğlum 4.sınıf . Aynı okuldan başka bır sube ogretmenı eve ozel derse gelıyor. Cunku sınıflar cok kalabalık ve devlet okulu cok kısıtlı kalıyor , hemde sınıf ogretmenınden ayrı bır profılı var gelen kısının onada her acıdan ıyı geldıgını dusunuyorum . Bızım okulda sınavlar ortak oluyor ve bana daha bır kere bıle ipucu vermedı, egıtımhaneden benımde cıkardıgım sınavlardan sınav yapıyor yazılılardan once o kadar.
Konu baslıklarını zaten sınıf ogretmenı verıyor , bu kadar. Yanı acıkcası bıze gelen ogretmen bunu yapmaz ancak bu bılınse belkı boyle dusunurler. Cunku oglum ozel derse basladıgından berı ders puanları daha yuksek
Ben de oyle yapiyor diyemem asla ama suc olan birseyi yapip, o ogrencilere sinifta ozel davranmak haksizlik. Gozumle gormedim ama ilk kez gelmiyor ki bu cocuklar bana

Ne kadar yanlis birsey. Bu ogretmenin sinav sorularini falan verdigini dusunmuyorum ama bir sekilde ders verdigi ogrencilerine daha yakin davrandigi kesin.
Bilemiyorum sonuçta ders verdiği öğrencinin sınavdan yüksek almasını isteyecek bakın dersler işe yarıyor demek için. Aynı soruları vermese de yakın sorular göstermesi muhtemel geliyor bana

Bilemiyorum sonuçta ders verdiği öğrencinin sınavdan yüksek almasını isteyecek bakın dersler işe yarıyor demek için. Aynı soruları vermese de yakın sorular göstermesi muhtemel geliyor bana
Insanlarda direk bu fikir olusuyor haliyle. Haklisiniz boyle dusunmekte.

Lisedeki matematik hocamız ilk dersindeki tanışma sırasında anne babalarımızın mesleklerini sorup not etmişti. Sonradan öğrendik durumu iyi olanlara özel ders veriyormuş. :) Kesinlikle etik değil yaptığı. Öğrencileri müdüre yönlendiremez misiniz?

Back
X